עבור לתוכן

מה יוצא ל- INTEL למכור את המעבדים במהירות שעון נמוכה ממה שהם מסוגלים?

Featured Replies

פורסם

אני שם לב שמאוד קל לעשות אוברלקלוק למעבדים של אינטל ולהגיע איתם למהירויות של כמעט 40 אחוז יותר ממהירות השעון המקורית שבה הם נמכרים לצרכן... אז אני לא מבין למה אינטל לא מהתחלה מוכרת נגיד את ה 6400 במהירות של 3000 מגה הרץ..

ככה בכלל הם היו יכולים להראות שהם יותר מהירים מ AMD אז למה הם מגבילים כל כך את המעבדים שלהם?

יענו הייתי מבין אם הגבול היה 200 מגה הרץ אבל כמעט כל מעבד עושה 1000 מגה הרץ יותר! אז מה הסיבה?

פורסם

עובדה שהם יכולים (X6800), פשוט בוחרים למכור את המעבד בצורה המדוברת ביותר כסף.

פורסם

וחוץ מזה המעבד חייב לעמוד בתנאים מחמירים, קירור פשוט מאוד ומקסימום עבודה ללא קריסות.

את זה המעבד ב OC של 40% לא יכול לספק.

פורסם

כי אם אינטל היו מייצרים את הE6400 בתדר 3GHZ אז כולם היו בוכים להם שהוא אוברקלוקר מחורבן

פורסם

כי אם אינטל היו מייצרים את הE6400 בתדר 3GHZ אז כולם היו בוכים להם שהוא אוברקלוקר מחורבן

כל האחוז (הרבה פחות אבל נגיד) שעושים OC?

אינטל חייבים גם מעבדי MAINSTREAM וגם מעבדי HIGH-END (וכמובן דגמים ביניהם)

אם היו עושים את ה6300 במהירות 3000 הם היו מפסידים מכירות של 6400/6600/6700/6800 (נתעלם לרגע מהבדלי המטמון)

מה גם שבשביל להבטיח שכל מעבד יעשה מהירות כזאת בוודאות, היו צריכים להעלות את המתח מה שגורם (ביחד עם מהירות השעון) לTDP גבוה יותר

פורסם

הכל עניין של שיווק. אם הם ימכרו רק מעבדים של 450$, הם יפסידו את כל הלקוחות של 400, 350, 300, 200 ו-100$...

הם צריכים ליצור מגוון מוצרים, כך שכל לקוח עם כל תקציב יוכל לקנות מוצר שלהם.

פורסם

הם גם היו צריכים להקפיד יותר בבדיקות האיכות מכיוון שלא כל מעבד מסוגל לאותו אובר ואז הם היו פוסלים יותר פיסות סיליקון

פורסם

יש פה צרוף של הרבה דברים, כל אחד משפיע קצת:

- הבדיקות של אינטל הרבה יותר מחמירות - לא כל דבר שלמשתמש נראה עובד נכון יעבור את הבדיקות של אינטל. למשל אם ב3GHZ יש פעולת FP אחת שתיתן תוצאה קצת שגויה - המערכת עדין תהיה יציבה, ומשתמש רגיל לא יראה שום הבדל. אינטל לא יכולה למכור כזב רכיב ב 3GHZ

- התחיבות לTDP - בד"כ OC גורם לצריכת הספק גבוה יותר (אפילו בלי שינוי מתח), למי שעושה OC זה בד"כ לא משנה, אבל כשאינטל מוכרת את המעבד, הוא חייב לעמוד בהגדרות. וכמובן שהגדלת המתח רק מגבירה את זה.

- אמינות - רוב האנשים לא מודעים לזה, אבל בגלל כל מיני סיבות פיזיקליות התדר המקסימלי של המעבד יורד לאורך הזמן. לכן אינטל חייבת ללקחת עוד מרווח - שגם עוד 10 שנים המעבד יעבוד בתדר שבו הוא נמכר. דרך-אגב - OC מגביר את הקצב של ההתישנות.

- היצע וביקוש. כמו שכבר אמרו, אם אינטל תוריד את המחירים של E6700 אף אחד לא ירצה לקנות את הE6300, ואז אינטל תצטרך לזרוק אותם, או להוריד את המחירים שלהם למחירי הפסד.

פורסם
  • מחבר

יפה עכשיו הבנתי יותר את המניעים שלהם מאוחרי הדבר הזה! תודה רבה על התשובות לעניין :yelclap:

פורסם

- אמינות - רוב האנשים לא מודעים לזה, אבל בגלל כל מיני סיבות פיזיקליות התדר המקסימלי של המעבד יורד לאורך הזמן. לכן אינטל חייבת ללקחת עוד מרווח - שגם עוד 10 שנים המעבד יעבוד בתדר שבו הוא נמכר. דרך-אגב - OC מגביר את הקצב של ההתישנות.

??? על זה עוד לא שמעתי.

פורסם

גם אני לא

זאת המצאה חדשה \ חידוש המצאות של טכנאי רחוב

פורסם

גם אני לא

זאת המצאה חדשה \ חידוש המצאות של טכנאי רחוב

ליאור, לא כל מה שאתה לא שמעת עליו הוא שטויות.

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=hot+electron&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta==

אני לא פיזיקאי, ואל תצפה שאני אדע להסביר את זה, אבל חיפוש פשוט של השם של אחת מהתופעות האלה נותן הרבה הסברים.

ישם עוד כמה תופעות שגורמות לזה, אבל אני אפילו לו זוכר את השם שלהם.

פורסם

זו לא המצאה. יש דעיכה עם הזמן.

מי שמבצע OC צריך:

- שהמעבד הספציפי שלו

- יריץ את האפליקציות שמעניינות אותו

- באמינות נמוכה

- במשך שנה מיום הקנייה

- עם קרור טוב

אינטל צריכה:

- שכל המעבדים (יש סטיית תקן גדולה)

- יריצו את כל האפליקציות (יש הבדלים משמעותיים)

- באמינות גבוהה

- במשך 7 שנים מיום הקנייה

- עם קרור פשוט

הפער בין החלק הראשון לשני גדול וגדל עם השנים והטכנולוגיה.

דורון.

פורסם

ליאור, לא כל מה שאתה לא שמעת עליו הוא שטויות.

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=hot+electron&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta==

אני לא פיזיקאי, ואל תצפה שאני אדע להסביר את זה, אבל חיפוש פשוט של השם של אחת מהתופעות האלה נותן הרבה הסברים.

ישם עוד כמה תופעות שגורמות לזה, אבל אני אפילו לו זוכר את השם שלהם.

זה טימטום להציג כאילו התופעה הזאת תשפיע ב-OC על מעבד נורמלי שגם ככה נוטה לעבוד 4-8 שנים ולא יותר מזה (וגם אז רק בגלל נזקים לחלקים אחרים, שגורם לאי כדאיות של תיקון)

פורסם

זה טימטום להציג כאילו התופעה הזאת תשפיע ב-OC על מעבד נורמלי שגם ככה נוטה לעבוד 4-8 שנים ולא יותר מזה (וגם אז רק בגלל נזקים לחלקים אחרים, שגורם לאי כדאיות של תיקון)

טימטום או לא - זה מה שאינטל עושים, מוודאים שב"זמן 0" המעבד יכול לעבוד כמהירות יותר גבוהה מזן שהוא נמכר בה, כדי שבסוף החיים הוא עדין יעמוד במהירות המוצהרת. אף אחד לא טען שזאת הסיבה היחידה, או העיקרית לזה שניתן לעשות OC, אבל זה דבר שיש לו השפעה. בהחלט יכולים להיות מקרים שבהם בגלל שהתוספת הזאת העבירה אותו מ"קצת יותר" מהמהירות הרצויה, ל"קצת פחות", ואז המעבד נמכר במכפיל יותר נמוך (266MHZ פחות), וזה כבר מורגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים