עבור לתוכן

Prescott ורעש

Featured Replies

פורסם

ראשית, אציין שביצעתי חיפוש בפורומים, אך לא מצאתי פוסטים עדכניים (רוב המהומה היא מסביבות 2004, שנת כניסת (ויציאת :) ) הפרסקוט ורכישת המחשב), וחשבתי שאולי מישהו יוכל לחדש ולעזור לי.

ברשותי מחשב עם מעבד P4 Prescott 3Ghz, לוח אם Neo-II של MSI, ו 1GBזכרון וכרטיס מסך Geforce5200 (אני לא משחק במשחקים, אז אין לי צורך בכרטיס חזק) במארז מצ'וקמק (ה default שנותנים בחנויות גדולות, כן כן, עכשיו אני יודע שזאת טעות לא להשקיע במארז ואוורור).

מבחינת טמפרטורה, המצב לא רע בהתחשב בכך שמדובר בפרסקוט:

נתונים נומינליים הם בסביבות ה 50מעלות עבור טמפרטורת CPU, ובין 30 ל 40 מעלות עבור טמפרטורת הלוח (אני לא זוכר בדיוק, כרגע ב Sandra זה מראה על 40 מעלות, אבל זכור לי שבד"כ כשאני מסתכל בביוס אז זה פחות).

לעומת זאת, הרעש שמאוורר ה CPU מנפיק, די מרגיז אותי.

לפי המוניטורים השונים, המאוורר עושה כ 2936 סיבובים לדקה בממוצע.

בתחילה רציתי לנקות את המאוורר (של Intel, המקורי שבא עם המעבד), אך פחדתי לפתוח אותו כי זה לא הלך בקלות, וניקיתי רק "מבחוץ".

לאחר מכן, הלכתי לשני מקומות שונים ורציתי לברר האם ניתן למגר את הרעש.

בשתי המקומות אמרו לי שזהו רעש סביר ביותר עבור מעבד של פרסקוט ושאין יותר מדי מה לעשות, כאשר במקום הראשון הציעו לי מאוורר חלופי של TT, ללא אפשרות בדיקה (במילים אחרות: אם הרעש נשאר - בעיה שלך), ובמקום השני (מתחרה של המקום הראשון) היו עסוקים בלהמליץ על קניית מחשב חדש עם מארז נורמלי, כי לא משתלם להשקיע מאות שקלים בפתרון קירור (או במילים אחרות: חפרו לי במח, אבל לפחות חלק מהטענות היו הגיוניות, בעיקר בגלל המארז, וכמו כן הראו לי מאוורר של TT שהרעיש גם על ריק, אם כי ייתכן שהוא היה תקול או מלוכלך)

כעת, לאחר הקדמה ארוכה זאת:

האם קיים פתרון פשוט וזול לבעיית המאורר הרועש?

בסה"כ אני מרוצה מהמחשב, והוא חזק מספיק לצרכי, אבל גם הרעש חזק...

כמו כן, האם מישהו מכיר מדריך פשוט להחלפת מאוורר, הית'סינק וכו'?

הגיע הזמן ללמוד לעשות לטפל בדברים כאלו בעצמי, מבלי לפחד לשבור רכיבים...

בתודה מראש

פורסם

קודם כל הרשה לי להחמיא לך על התנסחותך, ובדק הבית שקדם לשליחת ההודעה. אני חושב שהרבה משתמשים (אפילו וותיקים) יכולים ללמוד ממך דבר או שניים.

לגבי שאלתך - פתרון אחד יהיה לנתק את המאוורר וההיטסינק. אם אתה משתמש בתושבת 478 אז כדאי שתדע שאין דרך קלה לנתק את המאוורר לבד, וצריך לנתק את כל גוף הקירור.

לפתרון הזה 3 שלבים:

1. ניתוק ההיטסינק והמאוורר(וודא שהמחשב מנותק מהחשמל כשאתה מבצע זאת). בשביל לנתק את תושבת 478 אתה צריך להשתמש בטסטר שייכנס בארבעת הפינות. בכל פעם תכניס את הטסטר לפינה אחת ותלחץ החוצה, כדי שהתופסן יתנתק. ברגע שתנתק את ארבעת הפינות תוכל למשוך את ההיטסינק, והוציא מעליו את המאוורר. שים לב טוב טוב איך אתה מפרק את הכל כדי שתוכל להחזיר הכל חזרה בקלות. קח בחשבון שבסופו של דבר אתה תצטרך לנקות את המשחה התרמית ולהחליפה. אני ארחיב על זה בהמשך.

2. הוצאת המאוורר(הוא ייצא בקלות עכשיו מההיטסינק), ניקוי רציני שלו ושימונו בהתאם למדריך הבא: http://hwzone.co.il/guides/fanoil/

הערה: הקפד גם לנקות את ההיטסינק מכל האבק שהצטבר בין הצלעות.

3. ריענון המשחה התרמית כפי שכבר ציינתי, והחזרת ההיטסינק והמאוורר באותה צורה. למריחת המשחה השתמש במדריך הבא: http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/

קח בחשבון שאיני יודע את רמת הרעש שהמחשב מייצר, ולכן איני יכול להעיד עד כמה זה יעזור.

הפתרון השני הוא להחליף קירור. יש את ה-Super silent 4 ultra שבוודאות ישפר את מצבך, וממש לא במחיר של כמה מאות שקלים. התהליך של ההתקנה שלו די זהה(פרט לעניין הניקוי מאבק והשימון). http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3085

כמובן שיש פתרונות טובים יותר, חזקים יותר, ושקטים יותר אבל במחיר גבוה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים