עבור לתוכן

שאלה דיי בנאלית בעניין מחלקים

Featured Replies

פורסם

הרכיב שבדר"כ הכי מגביל ב-OC הוא הזכרון, ולכן בדר"כ ממליצים לשחק עם המחלקים כשנתקלים במהירות שעון שלא מצליחים לעבור ב1:1.

רציתי לדעת למה בעצם לא אומרים מההתחלה לשים את המחלק הכי נמוך שאפשר על מנת שהזכרונות בעצם לא יהוו גורם מגביל בשום שלב של ה-OC, אפילו אם זה יהיה OC של כמעט 100%. הזכרונות יעבדו בתדר הרגיל שלהם בזמן שה-bus יהיה כמעט פי 2 ממנו.

האם העובדה שיש מחלק נמוך תוריד את הביצועים של הזכרונות בצורה משמעותית?

פורסם

אתה יכול לא להשתמש במחלקים ולשים UNLINKED

אבל טוענים שהביצועים הטובים ביותר הם כשיש התאמה בין ה- FSB לזיכרון

העליתי לפני כמה ימים מדריך של NVIDIA שמסביר את כל נושא ה OC בצורה מצויינת

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=234107.msg2055376#msg2055376

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לא להשתמש במחלקים ולשים UNLINKED

אבל טוענים שהביצועים הטובים ביותר הם כשיש התאמה בין ה- FSB לזיכרון

העליתי לפני כמה ימים מדריך של NVIDIA שמסביר את כל נושא ה OC בצורה מצויינת

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=234107.msg2055376#msg2055376

בהצלחה

מה זה טוענים? כלומר זה לא בטוח שעדיף שהם יהיו בהתאמה?

אם כך אז למה לא לשים ישר על המחלק הכי נמוך שאפשר?

פורסם

מי אמר שלא ממליצים?

אני -תמיד- ממליץ קודם כל לקבוע את מחלק הזכרונות להכי נמוך שאפשר ולשחרר תזמונים. בסופו של תהליך האוברקלוק אפשר לעשות אופטימזציה לעניין הזכרונות.

מבחינת פגיעה בביצועים - מחלק גדול מדי לא תורם כלום. הזכרונות מצליחים להפיק את מירב הביצועים מכפולה של בערך עד 2.5 מהבאס. כלומר, עם באס 266 לדוגמא, ממש אין מה לעשות עם זכרונות שמהירותם עולה על 667. גם ההבדל בין 533 ל667 יהיה קטן.

appel_100: אם אתה מדבר על יחס 1:1, אז המשמעות שלו הפכה לשולית בימינו אנו. מעבר לכך, רוב הלוחות מחייבים שימוש במחלקים ולא מאפשרים לקבוע תדר חופשי.

פורסם
  • מחבר

מי אמר שלא ממליצים?

אני -תמיד- ממליץ קודם כל לקבוע את מחלק הזכרונות להכי נמוך שאפשר ולשחרר תזמונים. בסופו של תהליך האוברקלוק אפשר לעשות אופטימזציה לעניין הזכרונות.

מבחינת פגיעה בביצועים - מחלק גדול מדי לא תורם כלום. הזכרונות מצליחים להפיק את מירב הביצועים מכפולה של בערך עד 2.5 מהבאס. כלומר, עם באס 266 לדוגמא, ממש אין מה לעשות עם זכרונות שמהירותם עולה על 667. גם ההבדל בין 533 ל667 יהיה קטן.

appel_100: אם אתה מדבר על יחס 1:1, אז המשמעות שלו הפכה לשולית בימינו אנו. מעבר לכך, רוב הלוחות מחייבים שימוש במחלקים ולא מאפשרים לקבוע תדר חופשי.

משהו פה לא ייתכן... לפי מה שהבנתי מהדברים שלך, עם זכרונות 667 פשוטים במחלק 3/2 לטובת הבאס אפשר להגיע לבאס 500Mhz והזכרונות ישארו בעצם בתדר המקורי שלהם- 667. כמובן שזה לא הגיוני, אז מה אני מפספס פה בדיוק?

פורסם

צריך להבדיל בין מהירות אפקטיבית לאמיתית. כשמדברים על מחלקים מדברים על מהירות אפקטיבית.

לכן הבאס האמיתי הוא למעשה רבע(266 ולא 1066), ומהירות הזכרונות היא חצי(667 זה למעשה 333.)

פורסם
  • מחבר

צריך להבדיל בין מהירות אפקטיבית לאמיתית. כשמדברים על מחלקים מדברים על מהירות אפקטיבית.

לכן הבאס האמיתי הוא למעשה רבע(266 ולא 1066), ומהירות הזכרונות היא חצי(667 זה למעשה 333.)

נו בסדר, אז המהירות האמיתית תהיה 500/333 לזכרונות ולבאס בהתאמה. איך זה יכול להיות שאפשר להגיע עם זכרונות 667 פשוטים לבאס 500?

אם זה היה אפשרי אנשים לא היו קונים זכרונות 800 מיוחדים לאוברקלוקינג במחירים כפולים ויותר.

פורסם

אי אפשר. צ'יפסט 965 מאפשר יחס 1:1 במקרה הטוב ביותר.

כלומר, באס 333 קובע זכרונות במהירות 667 אפקטיבי(ו333 אמיתי). יותר מזה כבר תלוי באיכות הזכרונות. אבל רוב הסיכויים שאפילו לבאס 400 לא תגיע, ובוודאי שלא 500.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר. צ'יפסט 965 מאפשר יחס 1:1 במקרה הטוב ביותר.

כלומר, באס 333 קובע זכרונות במהירות 667 אפקטיבי(ו333 אמיתי). יותר מזה כבר תלוי באיכות הזכרונות. אבל רוב הסיכויים שאפילו לבאס 400 לא תגיע, ובוודאי שלא 500.

אה הבנתי, אז אתה אומר בעצם שצ'יפסט 965 לא מאפשר מחלק יותר נמוך מ1:1? הבנתי...

בכל מקרה, יש לי מערכת עם pentium 4 HT שאני רוצה לעשות לה אוברקלוק ואפשר לשים בה מחלק 3:2, אז כדאי להגדיר את המערכת על המחלק הזה מההתחלה נכון?

פורסם

איזה זכרון?

בכל אופן, אפשר ואפילו כדאי. בסוף האוברקלוק תבדוק עד לאן הזכרון מגיע מבחינת מחלקים\תזמונים.

פורסם
  • מחבר

למה כשאני מנסה לכתוב הודעה ארוכה במקצת אני נתקל בשגיאה הזו:

The request you just sent was invalid,

Please contact your website administrator for more information.

?

פורסם

לא אמור לקרות. תנסה לפצל את ההודעה בינתיים ותשלח מייל לאחד מהיוזרים באדום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים