עבור לתוכן

התלבטות בין שני לוחות אם

Featured Replies

פורסם

ההשוואה נעשתה ביני (פנטיום D 805) לבין חבר עם E6300.

לא תיעדנו את זה. אבל אם מישהו מוכן לנדב מספרים שהוא מקבל עם הE6300 בסטוק, אני מוכן לתת את המספרים שלי.

• תגובות 38
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נניח שיש לנו כרגע מערכת עם P-D 930, זיכרון בתדר DDR2-667 והארדיסק שמסוגל לשלוח 50MB/s

אם נעשה OC נורמלי סביר להניח שלא נעלה תדרים של שום דבר חוץ מהמעבד (והלוח אם)

ז"א שאם עושים OC ל-4GHz (תוספת של 33% לתדר), תוספת הביצועים לא תהיה 33% בכל דבר כי תדר הזיכרון לא עלה וגם לא רוחב הפס של ההארדיסק

אבל נניח שעושים OC ל-4GHz (באס 266 מה שמנטרל יתרון אפשרי של ה-C2D), ולזיכרון שעובד בתדר של DDR2-887 וההארדיסק עכשיו מסוגל להעביר 66.5MB/s, אז אפשר לצפות לתוספת של 33% ברוב השימושים

כל זה לעומת מערכת C2D שזהה לראשונה (DDR2-667 והארדיסק של 50MB/s)

כלומר אם לדוגמה בבנץ' מסוים ה-P-D הוציא 100 בסטוק, תוסיף לו 33% וקיבלת 133.

תשווה ל-C2D, ואתה תופתע לגלות שה-C2D במערכת נחותה ייתן יותר ביצועים

גיא אתה רציני? אתה משווה מערכות שונות?

פורסם

אין איפשהו השוואה בין מערכות שונות? מה רע להשוות מערכת נחותה בסטוק שעברה OC לבין מערכת עם עדיפות טכנולוגית בסטוק?

אני עדיין לא רואה ייתרון לC2D מה גם שהHD של המערכת הזאת הוא אותו אחד כמו של מערכת מבוססת P.D.

פורסם

בדיוק מה שאני אומר

תיקח ביצועים כמו למשל מ-Tom's Hardware Charts ותכפיל פי 1.33

בפועל אתה נותן כאן יתרון ל-P-D

ועדיין ה-C2D חזק יותר

פורסם

רק עכשיו הבנתי למה אני אמור לכפול ב1.33, אני אבדוק את זה... :xyxthumbs:

פורסם

ההשוואה נעשתה בין מערכות שונות לגמרי. ההיגיון כאן הוא פשוט - לבדוק מערכת 'מיושנת' יותר באוברקלוק מול מערכת חדישה יותר.

אני גם אציין שישנן מערכות פנטיום D עם אוברקלוק זהה( ל 3.8) שיציגו ביצועים עדיפים. הסיבה לכך היא פשוטה - ה805 מתחיל מבאס 133. לאחר OC אני רק בבאס 190. מעבר לכך, הלוח שלי, הגרוע בצורה מפחידה לאוברקלוק, אינו מוכן להתמודד עם יחס זכרון:באס הגדול מ4:5. במצב הזה, מהירות הזכרון עומדת על 476 Mhz אפקטיבי בלבד.

למרות כל האמור לעיל, הביצועים היו די שווים, פרט לבנצ'ים הקשורים נטו לזכרון(ובמערכת פנטיום D עם לוח טוב יותר ועם מעבד מסדרת 9xx, אני סבור שההבדלים היו מזעריים).

פורסם

בדיוק מה שבאתי להגיד ש930 באובר ל4GHZ דיי משתווה לE6300 לפי הבדיקה של ליאור.

פורסם

חבריי היקרים !

באוברקלוק משפרים את הביצועים של המעבד - זה טוב, אבל מי ישפר את העובדה, שC2D יודע לעבוד עם זיכרון בצורה הרבה יותר יפה ויציבה מכל כודמיו ?

הרי התדרים זה עוד לא הכל !

ותחשבו על זה

פורסם

ההשוואה נעשתה בין מערכות שונות לגמרי. ההיגיון כאן הוא פשוט - לבדוק מערכת 'מיושנת' יותר באוברקלוק מול מערכת חדישה יותר.

אני גם אציין שישנן מערכות פנטיום D עם אוברקלוק זהה( ל 3.8) שיציגו ביצועים עדיפים. הסיבה לכך היא פשוטה - ה805 מתחיל מבאס 133. לאחר OC אני רק בבאס 190. מעבר לכך, הלוח שלי, הגרוע בצורה מפחידה לאוברקלוק, אינו מוכן להתמודד עם יחס זכרון:באס הגדול מ4:5. במצב הזה, מהירות הזכרון עומדת על 476 Mhz אפקטיבי בלבד.

למרות כל האמור לעיל, הביצועים היו די שווים, פרט לבנצ'ים הקשורים נטו לזכרון(ובמערכת פנטיום D עם לוח טוב יותר ועם מעבד מסדרת 9xx, אני סבור שההבדלים היו מזעריים).

אתה משווה מערכות שונות לחלוטין בעוד ההנחה הבסיסית שלנו כאן היא מערכת זהה (על מנת לבדוק את המעבד בלבד)

פורסם

וזה בדיוק מה שאמרתי. אם היינו בודקים מעבד בלבד הביצועים היו גבוהים יותר לטובת המערכת עם הפנטיום D.

פורסם

לדעתי לא

אבל אי אפשר להשוות מעבד בלבד במערכות שונות

פורסם

למה?

אם רוב החלקים במערכת א' מיושנים, והיא עדיין משתווה למערכת ב'(עם אוברקלוק), אז אפשר להסיק מכאן שאם מערכת א' הייתה זהה למערכת ב'(ומכאן טובה יותר) היא הייתה מציגה ביצועים עדיפים.

אגב, הדיון התחיל ב-האם אפשר לצמצם פערים בין מערכת ישנה לחדשה באמצעות אוברקלוק. לא דובר רק על המעבד.

פורסם

אבל אתה מסיק שכל החלקים של המערכת הישנה הם גרועים יותר (רק מהעובדה שהם ישנים יותר)

פורסם

הם גרועים יותר. תן לי את הקרדיט שאני יודע להבדיל בין איכות החלקים במערכת שלי(שנקנו בקמצנות רבה) לבין המערכת של החבר.

אני גם מוכן לנדב את המערכת שלי לבדיקה חוזרת כזאת. בכל אופן, בדיקה בין מערכת מהדור הקודם עם אוברקלוק, לדור הנוכחי תהיה מעניינת.

פורסם

חשבת על זה שהכרטיס מסך שלך לא בדיוק יחזיק 4-5 שנים?

אולי הוא הבעיה?

זה נכון ...

וגם התושבת של הכרטיס מסך לא מאפשרת שידרוג אז ככה שהמערכת הזאות לא תחזיק 4-5 שנים אם אני ארצה לשחק.

אבל בויסטה השיפור באוברקלולק יותר ממורגש בעבודה היום יומית כגון אינטרנט וייסומי אופיס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים