עבור לתוכן

כמה כח ספק צריך למערכת High-End?

Featured Replies

פורסם

חברים, ביום שהמערכות שלנו יתחילו באמת לנצל חשמל בקנה מידה של 1KW, חשבונות החשמל יצאו מנופחים בטירוף. קחו בחשבון שעבודה של שעה בתצרוכת של 1kW עולה חצי שקל (לפי המחירון הנוכחי של חברת החשמל). עכשיו תעשו 5 שעות ביום, כפול 60 (מקבלים חשבון חשמל פעם בחודשיים), קיבלתם 150 ש"ח בחשבון חשמל, רק על המחשב !!!. חשבון חשמל ממוצע הוא 600 ש"ח, כך שאנחנו מדברים על תוספת של 25% לחשבון החשמל רק בגלל המחשב !.

אני לא רוצה לחשוב כמה חום נפלט ממחשב של 1KW, וכמה מאווררים ורעש צריך כדי לקרר אותו. פשוט זוועה. נקווה שזה לא העתיד.

פורסם

תשמע ככל שהמחשב שלך יהיה יותר טוב ככה הוא ידרוש ויספק בהתאם יותר..זה שאפשר לתעל אותו לרמה מסוימת זה דבר אחר אבל בסופו של דבר זה יגיע לזה..או שלא נצטרך כאלה ביצועים..אבל זה כבר תלוי בשוק..

פורסם

אני לא אקנה כרטיס מסך אשר זולל 250W, זה פשוט טירוף, אני לא מוכן לחיות עם המאוורר שדרוש כדי לקרר כזו מפלצת. אני בטוח שתוך חצי שנה יצא כרטיס עם 70% הביצועים, אשר לוקח רק 100W.

פורסם

אתה לא,יש אנשים אחרים שכן.

פורסם

ברור שיש אנשים כן, אבל יהיו פחות "אנשים שכן" בדור הבא של כרטיסי המסך, אשר כבר יצרוך 500W, ובדור שאחריו, אשר יצרוך 1000W, ובזה שאחריו אשר יצרוך 2000W.

אי אפשר להמשיך להכפיל את תצורכת החשמל של הכרטיס מדי שנה כמו שנעשה בשנים האחרונות. לאנשים בסוף לא יהיה מספיק כסף לחשבונות חשמל.

רק להכניס קצת פרופורציות, למוח האנושי יש יכולת עיבוד נתונים בהרבה מאוד סדרי גודל מעל לכרטיסי המסך הנוכחיים. אם המוח היה עובד בצורה בזבזנית מבחינה אנרגטית כמו כרטיסי המסך, האנרגיה שהייתה דרושה ע"מ להפעיל אותו הייתה דורשת כור גרעיני צמוד לכל אדם. צריך לדעת להשתמש באנרגיה בצורה חכמה, ולא סתם להפציץ עוד ועוד אנרגיה על מערכת לא יעילה.

פורסם

חברים, ביום שהמערכות שלנו יתחילו באמת לנצל חשמל בקנה מידה של 1KW, חשבונות החשמל יצאו מנופחים בטירוף. קחו בחשבון שעבודה של שעה בתצרוכת של 1kW עולה חצי שקל (לפי המחירון הנוכחי של חברת החשמל). עכשיו תעשו 5 שעות ביום, כפול 60 (מקבלים חשבון חשמל פעם בחודשיים), קיבלתם 150 ש"ח בחשבון חשמל, רק על המחשב !!!. חשבון חשמל ממוצע הוא 600 ש"ח, כך שאנחנו מדברים על תוספת של 25% לחשבון החשמל רק בגלל המחשב !.

אני לא רוצה לחשוב כמה חום נפלט ממחשב של 1KW, וכמה מאווררים ורעש צריך כדי לקרר אותו. פשוט זוועה. נקווה שזה לא העתיד.

קשה לי להאמין שתצליח לנצל 1K כל דקה. תאמת קשה לי להאמין שתצליח לנצל את כל ה1K בכלל (אולי רק בעתיד).

אל תתבלבל זה שהספק הוא 1KW זה לא אומר שהוא לוקח 1KW, זה אומר שהוא יכול להגיע לשם אבל אני לא רואה שום מערכת שתיקח מעל 600-700 וואט וזה רק לחברה הקיצוניים.

גם אם לך יהיה ספק כזה המחשב שלך לא יקח יותר מ400W.

אני לא אקנה כרטיס מסך אשר זולל 250W, זה פשוט טירוף, אני לא מוכן לחיות עם המאוורר שדרוש כדי לקרר כזו מפלצת. אני בטוח שתוך חצי שנה יצא כרטיס עם 70% הביצועים, אשר לוקח רק 100W.

ממה שהבנתי הR600 יבוא עם קירור מים לא מאורר. לקרר כזה כרטיס זה באמת נשמע בעייתי, אבל זו הבעיה של ATI לא שלנו :lol:

פורסם
קשה לי להאמין שתצליח לנצל 1K כל דקה. תאמת קשה לי להאמין שתצליח לנצל את כל ה1K בכלל (אולי רק בעתיד).

אל תתבלבל זה שהספק הוא 1KW זה לא אומר שהוא לוקח 1KW, זה אומר שהוא יכול להגיע לשם אבל אני לא רואה שום מערכת שתיקח מעל 600-700 וואט וזה רק לחברה הקיצוניים.

גם אם לך יהיה ספק כזה המחשב שלך לא יקח יותר מ400W.

אם המחשב לא ייקח יותר מ 400W, אין טעם להשקיע בספק של 1000W. ספק טוב (לא זבל גנרי) יודע באמת לספק את ההספק שרשום עליו. אז אני לא אומר תיקנו ספק 400W אם המערכת שלכם באמת מנצלת 400W, אבל ספק של 500W יספיקו. כך שאני לא רואה סיבה לקנות ספק 1000W אם המערכת לא מנצלת לפחות 850W בעומס.

לגבי ניצול של 1KW, באמת דיברתי יותר על העתיד. אם נמשיך כך בהכפלת הספק החשמל לכרטיס כל שנה, אנחנו מגיעים לשם אוטוטו.

פורסם

קודם כל לפי המפרטים שנבנים באתר אפשר למנות על שתי ידיים ואולי על אחת את המערות שבמאמץ מלא ידרשו 400W או משהו בסגנון.

הבחור לא דיבר על היום,אלה על העתיד ולכן ה"ויכוח" פה מאחר ואף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים