עבור לתוכן

עריכת סרטוני וידאו ממצלמת סטילט בפורמט MJPEG 640X480 הכיצד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מנסה לערוך וידאו לראשונה, לא ברמה גבוהה אלה פשוט חיתוך וחיבור קטעים קצרים לסרטון.

המטרה הסופית ליצור סדרת סרטונים עם תפריט על DVD לצפיה במכשיר DVD.

המצלמה היא מצלמת סטילט דיגיטלית המייצרת סרט בגודל 640X480 30FPS בפורמט MJPEG שהוא לא הכי סטנדרטי.

תוכנת Premiere Pro לא מזהה את הפורמט ומודיעה כי אין לה CODEC מתאים.

בקיצור המרתי את הסרטונים המקוריים (שתופסים כ 1GB ל 15 דקות) בעזרת Canopus Procoder ל DV PAL 25FPS כדי שיתאים לעריכה ב Premiere.

ה Premiere קיבל אותם בברכה ערכתי מה שרציתי וקיבלתי סרטון של 16 דקות. המטרה הסופית היא עריכת DVD (המכיל מספר סרטונים כאלה) ולכן ביצעתי export -> movie לסרטון וקיבלתי קובץ AVI של כמעט 3.5GB - שוב בשביל 15 דקות של סרט.

DVD רגיל אחד מכיל לפחות שעתיים סרט - הכוונה שלי להכניס כמה סרטונים עם תפריט (לסדר ב Nero) כך שניתן יהיה לבחור איזה סרטון לראות אבל אם סרטון של 16 דקות מגיע ל 3.5GB משהו לא בסדר.

האם מישהו יכול לסדר לי קצת את התהליך ולהסביר מה לעשות ואיך - רצוי עם הכלים הקיימים אצלי.

קבצי מקור של MJPEG 640X480 30FPS והמטרה פורמט DVD עם תפריט לבחירת סרטונים.

תודה

פורסם

ה-3.5G זה משקל 15 דקות וידיו ללא שום כיווץ. לא הגיוני להשתמש בוידיו לא מכווץ מכיוון שהוא לוקח הרבה מאוד מקום.

תנסה לכווץ במקודדים שמובנים בתוכנה, תנסה ב DVIX בהגדרות שלא מוגזמות.

פורסם

3DGod - 3.5 ג'יגה זה ועוד איך עם כיווץ. ליתר דיוק זה המשקל של DV. כל שעת סרט ב-DV לוקחת 12.5 ג'יגה.

ללא כיווץ כל שעה הייתה לוקחת בערך 60-100 ג'יגה.

shlomom - תחפש קודק MJPEG שפרמייר תומכת בו. אני מניח שקיים כזה דבר, וכל העברה lossy נוספת היא מיותרת.

בסופו של דבר פשוט תעביר לmpeg2 בתצורת DVD עם procoder, מה שיתן רזולוציה של 720x576(אם זה PAL).

האמת, לפני התחלת התהליך אני מציע לך לנסות להמיר קטע קצר של דקה מהמקור הנוכחי שלך ל-MPEG2ברזולציית 720x576. זה ישנה קצת את הaspect ratio, ולכן אני לא יודע אם procoder תצליח לבצע את התהליך ללא עיוותים. זאת משום שיש מספר שיטות להתגבר על שינויי רזולוציה, ואיני יודע מה השיטה שהתוכנה הזאת משתמשת בה באופן אוטומטי(סביר להניח שהיא עושה זאת טוב כי מדובר באחד המקודדים הטובים ביותר).

פורסם
  • מחבר

גיא,

אני רואה שאתה בכיוון אבל אני לא כל כך, אז עוד טיפת עזרה ואם אפשר קצת יותר פרטים.

מצאתי CODEC לפרמייר הוא נקרא Morgan M-JPEG codec V3, אם מישהו מכיר משהו יותר טוב זה הזמן לגלות. . .

ניסיתי להמיר ב procoder את הקובץ המקורי ל DVD PAL MPEG2 (אכן לרזולוציה 720X576) וקיבלתי קובץ קצת יותר קטן. אבל הוא יוצר שני קבצים נפרדים לאודיו ולוידאו M2V ו WAV. למה ביקשת לנסות את זה?

מה זה DV דרך אגב ולמה הוא כל כך בזבזני?

פורסם

בסופו של דבר אתה מעוניין לצרוב את הסרט בפורמט DVD, אז מה זה משנה לך כמה הוא שוקל (בהנחה שיש לך מספיק מקום כמובן)?

שאתה צורב את הסרט ל DVD הוא מתייחס לזמן של הסרט מכיוון שהוא ממיר אותו לפורמט DVD שהוא MPEG2.

למעשה יכל להיות לך קובץ שהוא הרבה יותר גדול מבחינת מקום מנפח של DVD אבל כל עוד הוא במסגרת הזמן הדרושה אין בעיה לצרוב אותו.

האם זו הייתה הדאגה שלך ?

פורסם
  • מחבר

בסדר, נאמר שאין לי בעיות מקום בדיסק.

אז מה שאתה אומר זהב-טהור זה שכאשר אני אמיר את זה ל DVD ב NERO זה יתפוס הרבה פחות מקום בהתאם לזמן האמיתי שזה אורך.

מה שאני מנסה זה לסדר לי את התהליך כך שיהיה הכי יעיל מבחינת זמן והכי פחות המרות כדי לא להפסיד איכות.

עד עכשיו מה שיש לי זה:

1. מקור MJPEG 640X480 30FPS

2. עריכה בפרמיר עם CODEC של MJPEG (כבר לא צריך procoder)

עכשיו מה שחסר לי זה באיזה פורמט לשמור את הסרט מפרמייר ב export?

היות ואני מתכוון ליצור תפריטים ואת ה DVD בכלל ה NERO אלה אם אתם חושבים שיש דרך יעילה יותר.

פורסם

בוא אני אעשה קצת סדר בבלאגן.

DVD video - זה פשוט תקן מסויים שהנגנים קוראים. בפועל, סרט די וי די מורכב מקובץ הסרט שקודד בפורמט MPEG2, ומקובץ קול שקודד או בפורמט MP2 או בפורמט הנפוץ יותר - AC3(dolby digital). הסרט תומך ברזולוציית 720x576/704x576 בשיטת PAL, וב-720x480 בשיטת NTSC. ישנן גם רזולוציות קטנות יותר שנתמכות אבל הן לא רוולנטיות כל כך בפועל.

סרטי די וי די נצרבים על מדיית די וי די כמובן.

קיימים פורמטים רבים שמשתמשים בשיטות דחיסה שונות לוידאו - ביניהם MJPEG וDV. פורמט ה-DV הינו בזבזן יחסית(לדעתי דווקא הוא די חסכוני - כי ראיתי פורמטים בזבזניים בהרבה), משום שהוא פורמט שפותח בעיקר למטרות עריכת וידאו. פורמט ה-MPEG2 למשל, הינו חסכוני ביותר כי הוא דוגל בדחיסה מירבית של הסרט(ובכך מגיע לגדלים נמוכים ביותר שמתאימים למדית די וי די).

קח בחשבון שבכל העברה דיגיטלית מפורמט אחד לשני(מלבד העברות לפורמט LOSSLESS שאינן רלוונטיות אלייך), נעשית ירידת איכות שמקורה בשינוי שיטת הצבעים. במילים אחרות - אתה צריך להמעיט את מספר ההעברות לפורמטים שונים. מכאן, שיטת העבודה האופטימלית שלך צריכה להיות כדלקמן:

מקור MJPEG 640x480 - עריכה בתוכנת עריכה -> ייצוא בתור MPEG2 720x576 שתתאים לצריבה לדי וי די. לאחר מכן אתה תוכל להשתמש בתוכנות DVD Author ליצור את הדי וי די עצמו. אך פעולה זאת הינה פעולה קוסמטית להתאמת הסרט לצפייה בדי וי די - ולא באמת משנה או נוגעת בסרט עצמו.

לבסוף, לאחר ההסבר הארוך, אוכל להסביר לך את מטרת בקשתי. כפי שראית, הרזולוציה של סרט הדי וי די הסופי תהיה שונה מהרזולוציה המקורית. אני לא אכנס להסבר מעמיק על העניין, אבל בקיצור אני אגיד שאתה צריך לוודא שבעת ההמרה מפורמט המקור(שנמצא ברזולוציה שונה מהיעד) לפורמט הסופי - אין עיוות בגודל התמונה. כלומר, האנשים לא נראים 'מעוכים' מדי או 'שמנים' מדי.

זאת הסיבה שביקשתי ממך לבדוק את העניין מלכתחילה - ביקשתי שתעביר סרטון קצר לMPEG2 כדי לוודא שתוצאת היעד לא מעוותת.

עריכה: אם אתה רוצה לעשות ייצוא בפרמייר ולא מפרוקודר, אז אתה תצטרך להשתמש במקודד MPEG2 שמתווסף לתוכנה. אם איני טועה יש את CCE שקיימת גם כהרחבה לפרמייר. מדובר במקודד MPEG2 מעולה פשוט, אבל גם די מסובך(לפחות כתוכנה מלאה ולא פלאג אין). בכל מקרה, תבדוק דבר ראשון שהתמונה לא מתעוותת כמו שהסברת למעלה בכל המרה לMPEG2 ברזולוציית 720X576, כפי שכבר ציינתי לעיל. בנוסף, כנראה שתצטרך להשתמש בbitrate calculator. פשוט תחפש בגוגל תוכנה כזאת(אפשר גם לחשב ידנית - אבל תוכנה תקל את העבודה).

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע והעזרה.

לאחר מספר נסיונות הגעתי לתהליך הבא:

1. התקנת CODEC מתאים ל MJPEG שגם משמש כ plugin לפרמייר.

2. יבוא הקליפים בפורמט MJPEG לפרמייר (כעת מזוהים תודות ל CODEC) ועריכה.

3. שמירת הקליפ הערוך - export movie לפורמט MJPEG בעזרת אותו CODEC לרזולוציה של 640X480 - כלומר ללא שינוי רזולוציה מהמקור.

4. יצור DVD וטפריטים עם NERO המבצע המרה ל MPEG2.

בדרך זו הסרטונים נשמרים בפורמט המקורי עד ליצירת ה DVD עם המרה אחת בלבד.

ה CODEC שהתקנתי הוא Morgan Multimedia CODEC v3.0.0.9 ל MJPEG.

מקווה שעזרתי לכל מי שמתכוון לעבור את אותו תהליך בעתיד.

פורסם

בבקשה.

למעשה ביצעת כאן שתי המרות, מכיוון שexport מבצע קידוד מחדש - אפילו אם מדובר בפורמט זהה.(אגב, למיטב זכרוני אמורה להיות אופצייה שתקדד מחדש רק את הקטעים הערוכים - אופצייה יעילה בעיקר אם אתה עוסק במעברים וחיתוכים, ולא בפילטרים כלליים).

המקודד MPEG2 של נרו הוא בהחלט לא הטוב ביותר, אבל אם זה מספק אותך - אז זה כל מה שחשוב.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

המקודד MPEG2 של נרו הוא בהחלט לא הטוב ביותר, אבל אם זה מספק אותך - אז זה כל מה שחשוב.

בהצלחה!

פתוח להצעות בעניין ;D

חשבתי לאחד את ה DVD עם תפריטים ב NERO אבל אם אתה מכיר משהו יותר טוב אז בבקשה.

זה לא שאני מקצוען או שקטעי הוידאו שברשותי באיכות מדהימה אבל אם יש משהו שיראה שיפור מעבר למה ש NERO יכול ולא צריך בשביל זה קורס מיוחד אני אשמח לשמוע.

לגבי ההמרות, מכיוון שהשמירה של הסרטון הערוך היא הרבה יותר מהירה לאחר שעברתי לשמירה ב MJPEG הנחתי שלא מתבצעת המרה אלה rendering בלבד.

פורסם

קידוד נוסף מסויים מתבצע בוודאות - אך ייתכן מאוד שרק על הקטעים שערכת. אם זה אכן המקרה אז מצבך טוב - אין המרה נוספת לרוב הסרט ומהירות התהליך הינה מהירה בהרבה. הכי טוב להשוות מספר פריימים ולראות את שינויי הצבעים והאיכות. אם זה לא משמעותי, אז כדאי גם לוודא שבהרצת הסרט האיכות טובה ואין ארטיפקטים או פיקסלציה. סביר להניח שלא יהיו בMJPEG.

לגבי מקודדים אחרים - המקודדים הטובים ביותר ל-MPEG2 הם CCE, Procoder. יש גם את Tmpgenc שהוא מצויין. מתוך השלושה Procoder הוא הפשוט ביותר, ולדעתי המתאים ביותר למשתמש הפשוט. Procoder יוציא לך שני קבצים - קובץ בפורמט MPEG2(בעל סיומת .mpv/m2v), וקובץ אודיו. איני יודע אם התוכנה גם מאפשרת קידוד הסאונד בפורמט MP2/AC3. אם היא אינה מאפשרת, אתה תצטרך להשתמש בתוכנה אחרת גם לזה. כשאחזור הבייתה ארשום את שם התוכנה כי כרגע איני זוכר את שמה.

לאחר שסיימת את התהליך וברשותך קובץ MPEG2, וקובץ סאונד AC3/MP2, אתה יכול להשתמש ב TMPGenc DVD Author. זאת תוכנה פשוטה למדי להכנת די וי דים עם תפריטים יפים לעין. זאת לא התוכנה הכי מקצועית שיש - אך היא בהחלט מוצלחת ונותנת מראה חצי-מקצועי לדי וי די.

בקיצור ולעניין - השלבים שתיארתי לעיל יעשו גם כן את העבודה, ובאיכות טובה יותר. ייתכן מאוד שבמקרים שלך ההבדל באיכות יהיה תיאורטי, ולכן אני ממליץ לך פשוט לבדוק את האיכות בצורה הנוכחית, ולהחליט בעצמך אם זה מספיק או לא.

מניסיון, תחום ההמרה הדיגיטלית הוא מאוד תובעני. גם אני, מ'סתם חובב שרוצה לערוך באיכות טובה', הפכתי לפנאט שמשקיע שעות ואף ימים של מאמץ אישי(ומאמץ גדול מאוד של המעבד. במקרה שלי QUADCORE היה עוזר) כדי לקבל את האיכות הטובה ביותר האפשרית. אתה צריך לדעת מתי לקבוע את הגבול ולהגיד שהתוצאות מספקות אותך.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהתכוונת לזה: http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/tda20.html

אז אני צריך להמיר את הסרטונים אחרי פרמייר ל MPEG2 ב procoder ואכן לפי מיטב זכרוני מקבלים קובץ אודיו ווידאו בנפרד.

ה Tmpgenc ידע לעשות מהם DVD?

פנאט של איכות אני לא אהיה - בטח לא כל עוד אני מצלם וידאו במצלמת סטילט.

פורסם

זאת אכן התוכנה. אתה יכול להכניס שם קבצי וידאו(כראות עיניך) ולהתאים להם קבצי אודיו.

אפשר לעשות לכל קובץ וידאו חלוקה לפרקים, וליצור menus נחמדים מאוד בקליק.

מדובר בתוכנה עם ממשק מאוד ידידותי ופשוט.

בסופו של דבר התוכנה בונה לך די וי די ואף יכולה לצרוב אותו. אני אישית מעדיף ללכת לתיקיה שנוצרה ולצרוב באמצעות נרו.

לגבי איכות - דווקא ככל שהמקור גרוע יותר, אפשר לראות שיפורים גדולים יותר. אבל שחזור וידאו זאת כבר תורה שלמה שצריך ללמוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים