עבור לתוכן

מדוע אנשים פה קונים אל פסק בשיטת Line Interactive ?,

Featured Replies

פורסם

חיים המליץ לי על הדגם PRD1250, שבא עם שנתיים אחריות על הבטריות, ו 4 שנים על השאר (כל סדרת PRD באה עם אחריות זו). האל-פסק הזה נותן 720W (לא VA), שזה לטענתו יתן לי ביטחון למרות דרישות החשמל הגבוהות שלי. בנוסף הוא אמר שאין לו בעיה לבטל לי את הציפצוף, ואת בקרת העומסים (האל-פסק באופן נורמלי לא מגבה דרישת חשמל של פחות מ 30W, אך אם מנטרלים את הפונקציה הזו שנקראת "בקרת עומסים", אז הוא יגבה כל דרישת חשמל).

אתה בטוח שהיית חייב את חיים בשביל זה? לא ניתן לבטל זאת באמצעות התוכנה שקיבלת?

• תגובות 45
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ב-on-line הבטריה כל הזמן נטענת דרך המתח רשת (כל עוד יש מתח רשת) והצרכנים עובדים ישירות מהבטריה כל הזמן, בעצם יש פה טעינה ופריקה אוטומטית כל הזמן.

ב-line הבטריה כל הזמן נטענת דרך המתח רשת (כל עוד יש מתח רשת) והצרכנים עובדים מהמתח רשת כאשר הוא קיים ומהבטריה כאשר אין מתח רשת.

בכל מקרה אין שום טרחה

עכשיו זה נשמע הגיוני

אם כך On Line הוא רק יתרון ללא חסרון בהשוואה ל Line Interactive, כאשר מתעלמים מהמחיר... :)

פורסם

החסרון הוא שהבטריה הולכת הרבה יותר מהר

ושהוא דורש קירור כי הבטריה מתחממת

פורסם
  • מחבר
אתה בטוח שהיית חייב את חיים בשביל זה? לא ניתן לבטל זאת באמצעות התוכנה שקיבלת?

בעזרת UPSMON, שהיא התוכנה היחידה שקיבלתי עם האל-פסק, אני לא יכול לעשות את זה.

בהקשר לביטול בקרת העומסים, כתוב בחוברת של האל-פסק שניתן לקבל תידרוך בטלפון מ Advice לגבי איך ניתן לבטל את זה. לגבי ביטול הציפצוף, אני לא יודע.

b3ta0,

כן, בעיקרון Online הם הפתרון הבטוח ביותר להגנה על המחשב. אני לא קיניתי Online בגלל המחיר ובגלל המאוורר.

לגבי זה שהבטריה ב Online הולכת מהר יותר, שוב, אני לא חושב שזה פקטור, כי הבטריה באה עם אחריות לשנתיים. אז תצטרך להחליף את האל-פסק פעם בשנתיים...

פורסם

החסרון הוא שהבטריה הולכת הרבה יותר מהר

ושהוא דורש קירור כי הבטריה מתחממת

כאשר יש הפסקת חשמל הגיוני שהבטריה תתרוקן כעבור אותו זמן, לא? בהנחה שהמחשב אותו מחשב והאל פסק האחד הוא Offline 700VA והשני הוא Online 700VA.

אולי למישהו יש מושג בערך מה הטמפרטורה של אל פסק On Line ביתי (700-1000VA)?

noam23 - אפשר לדעת מה הטמפרטורה של האל פסק שלך?

מישהו יכול להניח אם אפשר לשחק שעות אם המערכת מחוברת לאל פסק On Line 700VA, או שזה יהיה יותר מדי, ומדי פעם אצטרך לצאת מהמשחק בשביל שהבטריה לא תגיע לאחוזים נמוכים?

Holy - הערכה כעבור כמה שנים בטריה של אל פסק On Line תתרוקן? או יחס בין בטריה של On Line לאחת של Off Line ?

פורסם

noam23

יש לי Advice PR750 שהבטריה שלו מחזיקה פה כבר מעל 4 שנים...

וכשהולכת הבטריה לא מחליפים את כל האל פסק, מחליפים רק את הבטריה

b3ta0

הקטע שב-online אתה כל הזמן צורך מהבטריה מה שמשמעותית מקצר לה את החיים

פורסם

noam23

כמה יציאות מתח יש לך מאחור ואיזה סוג שקעים?

יש לך אולי לינק לתמונה אחורית?

פורסם
  • מחבר
noam23 - אפשר לדעת מה הטמפרטורה של האל פסק שלך?

אני לא יודע, אין לי חווי על המסך של הטמפרטורה של האל-פסק. אני יכול להגיד לך שהאל-פסק פושר למגע. כאשר יש הפסקת חשמל הוא מתחמם קצת יותר.

מישהו יכול להניח אם אפשר לשחק שעות אם המערכת מחוברת לאל פסק On Line 700VA, או שזה יהיה יותר מדי, ומדי פעם אצטרך לצאת מהמשחק בשביל שהבטריה לא תגיע לאחוזים נמוכים?

בעקרון יש משהו במה שאתה אומר. למשל בספק שלי, לוקח בערך 6 שעות לטעון אותו מאפס ל 100%, אך מצד שני לוקח לי רק 30 דקות לרוקן אותו (כאשר יש הפסקת חשמל). כלומר, הבטריה של האל-פסק שלי לא יכולה לשמש באל-פסק של Online, כי הבטריה פורקת את המטען מהר יותר מאשר נטענת. אני מניח שספקי Online משתמשים בבטריות מיוחדות אשר נטענות מהר מאוד, או לחלופין משתמשים במספר בטריות, וכאשר המחשב משתמש באחת, האחרות נטענות (זה באמת יוביל לחיי בטריה קצרים).

יש לי Advice PR750 שהבטריה שלו מחזיקה פה כבר מעל 4 שנים...

וכשהולכת הבטריה לא מחליפים את כל האל פסק, מחליפים רק את הבטריה

השאלה היא כמה עולה להחליף בטריה. אני הבנתי שהמחיר לא רחוק מלקנות אל-פסק חדש, ולכן השאלה האם בכלל משתלם להחליף בטרייה...

noam23

כמה יציאות מתח יש לך מאחור ואיזה סוג שקעים?

יש לך אולי לינק לתמונה אחורית?

אין לי כרגע תמונה, אבל מאחורה, בדגם שלי (PRD1250) יש 4 יציאות מגובות בטריה, ועוד 2 יצאות לא מגובות בטריה (עבורן יש רק הגנה מפני קפיצות מתח). כל היציאות מהאל-פסק זהות הם של כבל מחשב, אבל קיבלתי בנוסף שני חוטים מפצלים, אשר מתחברים ליציאות הללו, ונותנים בצד השני שני שקעי חשמל ישראלים (כלומר כל מפצל נותן שני שקעי חשמל ישראלים).

פורסם
אני לא יודע, אין לי חווי על המסך של הטמפרטורה של האל-פסק. אני יכול להגיד לך שהאל-פסק פושר למגע. כאשר יש הפסקת חשמל הוא מתחמם קצת יותר.

אם תפרוק אותו תראה שהוא מתחמם, אבל הבטריה תגמר הרבה לפני שהוא יגיע לטמפרורה קריטית

בעקרון יש משהו במה שאתה אומר. למשל בספק שלי, לוקח בערך 6 שעות לטעון אותו מאפס ל 100%, אך מצד שני לוקח לי רק 30 דקות לרוקן אותו (כאשר יש הפסקת חשמל). כלומר, הבטריה של האל-פסק שלי לא יכולה לשמש באל-פסק של Online, כי הבטריה פורקת את המטען מהר יותר מאשר נטענת. אני מניח שספקי Online משתמשים בבטריות מיוחדות אשר נטענות מהר מאוד, או לחלופין משתמשים במספר בטריות, וכאשר המחשב משתמש באחת, האחרות נטענות (זה באמת יוביל לחיי בטריה קצרים).

מערכות קריטיות עובדות על אל פסק on-line (או גנרטור). נראה לך הגיוני שצריך להוריד מערכת כזאת כל כמה שעות בשביל לטעון את הבטריה? מה שקורה זה שבאל פסק on-line קצב הטעינה גדול מקצב הפריקה וכך נוצר מצב שהבטריה תמיד טעונה (לא סתם זה יקר)

השאלה היא כמה עולה להחליף בטריה. אני הבנתי שהמחיר לא רחוק מלקנות אל-פסק חדש, ולכן השאלה האם בכלל משתלם להחליף בטרייה...

ב-off-line טוב מדובר מפחות מחצי ממחיר האל פסק בדרך כלל עבור הדגמים הטובים ולא הקקה ב-300 שקל.

ב-on-line ממש כדאי להחליף בטריה, רוב העלות של המכשיר היא על כל מעגלי ייצוב המתח.

ב-PR750 שעולה 600-800 שקל יש מצבר 12V 7AH שעולה גג 200 שקל

http://www.solela.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=52

פורסם

ויש לך מושג כמה תעלה בטריה של אל פסק On Line לדגם של 700VA למשל?

ומה יחס ההתרוקנות של בטריה של אל פסק Online כנגד Offline או איזהשהי השערה?

באל פסק שאני משתמש, אחרי הפסקת חשמל, התוכנה מראה שהבטריה נטענת, עד שמגיע ל 100 אחוז, אם כך איך אפשר לדעת באמת את אורך חיי הבטריה, רק כאשר האל פסק מפסיק לעבוד?

פורסם
  • מחבר

סדרת ה Online העדכנית של חברת Advice נקראת סדרת ה TopGuard (היא מכסה את תחום ההספקים אשר סידרת ה Line-Interactive העדכנית שלה מכסה, אשר נקראת סידרת ה PRD, ודגם מתוכה קניתי).

אני אתן לך השוואה של המחירים:

על דגם PRD1250, אשר נותן 720W, שילמתי 1250 ש"ח.

הדגם המקביל בסדרת ה Topguard שנקרא Top1000 (נותן 700W), עולה 3035 ש"ח.

דגם PRD750, אשר נותן 375W, עולה 770 ש"ח.

הדגם המקביל בסדרת Topguard שנקרא Top700, עולה 2200 ש"ח.

ההבדלים במחיר הם *מטורפים*.

פורסם

אז האם מערכות אל פסק מסוג Line Interactive יש רכיב שמגן מ Spike, או שהפתרון היחיד הוא יהיה לקנות אל פסק סוג On Line?

אם אני אתלבט בין אל פסק מסוג Line interactive ובין סוג גל סינוס טהור, בהנחה שיש לי ספק עם PFC, מה יהיה עדיף?

בדקתי בין שני דגמים וההבדל במחיר הוא כ 350 שח יותר לאל פסק עם גל סינוס טהור.

השאלה האם יש איזה חסרון לאל פסק בעל גל סינוס טהור (לא On Line) על אל פסק אינטראקטיב? או רק יתרון, שהוא גל סינוס טהור?

תודה.

פורסם

היתרון היחיד הוא הגל סינוס טהור

האם יש טעם להעדיף אותו? לדעתי לא, רוב הספקים הטובים מתמודדים יופי עם סינוס מדומה

במערכות Line Interactive לרוב יש רכיב AVR שמגן מפני ספייקים

פורסם

פשוט נראה לי שאדוייס לא עדכנה את האל פסק סוג סינוס טהור, זאת אומרת נדמה לי שהדגם הוא כמה שנים אחורה, והם נותנים רק 2 שנים אחריות

והם לא מזמן עידכנו את האל פסק סוג Interactive ונותנים 4 שנות אחריות על הדגם החדש, זה נראה לי הגיוני יותר ללכת על זה מאשר על האל פסק סינוס טהור

מה שכן לפי מה שאני מבין אין צורך באל פסק סינוס טהור, משום שרוב ספקי הכח עובדים ללא בעיה על גם סינוס מדומה

פורסם

Advice טוענים שלכל ספק עם PFC צריך UPS עם גל סינוס טהור

בפועל הם עובדים גם עם סינוס מדומה (מדובר על ספקים איכותיים בלבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים