עבור לתוכן

מדוע אנשים פה קונים אל פסק בשיטת Line Interactive ?,

Featured Replies

פורסם

אל פסק בשיטת Line Interactive, שזהו האל פסק שכל האנשים בפורום הזה קונים, אינו מספק הגנה מלאה על המחשב. האל פסק הזה לא מנתק את המחשב מקוי החשמל באופן תמידי, אלא רק מנטר את קוי החשמל. במידה ויש Spike של מתח, או נפילת מתח, הוא חש זאת תוך מספר אלפיות השנייה, ומפצה על כך.

הבעייה היא שלא צריך יותר ממספר אלפיות השנייה ע"מ ש- Spike של מתח יהרוס את המחשב.

לשם כך מייצרים גם אל פסק בטכנולוגיה בשם On-line. בשיטה זו, המחשב עובד תמידית מהאל-פסק, ולכן יש הגנה מושלמת מכל בעיה שמתרחשת בקוי החשמל. כמובן האל פסק הללו מעט יקרים יותר, אבל זו הגנה אמיתית, ולא אשליה (כמו בשיטת ה Line Interactive) !!!.

• תגובות 45
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר להכניס את זה ל-FAQ בתור איזה מדריך.

רק שצריך להוסיף את כל השיטות האחרות, מין השוואה כזאת.

פורסם

בגלל המחיר או בגלל המוכרים שלא מחזיקים לרוב ONLINE בגלל הביקוש הנמוך אז הם דוחפים לקונים את ה-LINE INTERACTIVE במחיר מופקע ומבטיחים ש"הכל בסדר".

פורסם

אל פסק בשיטת Line Interactive, שזהו הספק שכל האנשים בפורום הזה קונים, אינו מספק הגנה מלאה על המחשב. האל פסק הזה לא מנתק את המחשב מקוי החשמל באופן תמידי, אלא רק מנטר את קוי החשמל. במידה ויש Spike של מתח, או נפילת מתח, הוא חש זאת תוך מספר אלפיות השנייה, ומפצה על כך.

הבעייה היא שלא צריך יותר ממספר אלפיות השנייה ע"מ ש- Spike של מתח יהרוס את המחשב.

לשם כך מייצרים גם אל פסק בטכנולוגיה בשם On-line. בשיטה זו, המחשב עובד תמידית מהספק, ולכן יש הגנה מושלמת מכל בעיה שמתרחשת בקוי החשמל. כמובן האל פסק הללו מעט יקרים יותר, אבל זו הגנה אמיתית, ולא אשליה (כמו בשיטת ה Line Interactive) !!!.

יש למישהו אחר המלצה, רצוי מישהו שראה מחירים בזמן האחרון?

פורסם

מהי השפעת זמני מיתוג שונים על פעולת המחשב?

(זמן מיתוג- פרק הזמן שעובר מרגע נפילת מתח הרשת ועד לקבלת מתח הגיבוי)

מלבד אל פסק מסוג המרה כפולה , בכל סוג אחר של אל פסק יעבור פרק זמן קצר של 2-10 מילישניות ,

מרגע נפילת מתח הרשת ועד להופעת מתח הגיבוי שבונה ה- אל פסק.

בדרך כלל , ספק הכוח של המחשב מסוגל עדיין לספק הזנה למחשב במשך זמן של כ- 16 מילישניות

מרגע נפילת מתח הרשת. לכן- רוב המחשבים יתפקדו כשורה גם עם זמני מיתוג של 10 מילישניות

ב- אל פסק שמחובר אליהם.

http://www.sustainer.co.il/Opage.aspx?pageType=4

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא פחות לגבי נפילת מתח, ויותר לגבי קפיצת מתח. לספק לוקח מספר מילישיניות לזהות שהייתה קפיצת מתח ולהוריד אותה, ובנתיים היא כבר עלולה לעשות נזק למחשב.

שאלה נוספת: מישהו יכול להסביר מהו העניין עם "סינוס טהור" מול "סינוס מדומה" ?, אל פסק המספק "סינוס טהור" עולה יותר מאשר זה המספק "סינוס מדומה", והבנתי שכאשר מחברים את המחשב ישירות לשקע החשמל, מקבלים "סינוס טהור". באתר של Advice (חברת אל פסק ישראלית) הם רושמים שספקי כוח למחשב עם פונקציה בשם PFC, צריכים אל פסק שנותן "סינוס טהור". למה ?.

האם אל פסק שנותן "סינוס מדומה" עלול לפגוע בפעולת ספק המחשב בצורה כלשהי ?.

פורסם

ד"א ברוב העמודים של ספקי הכוח כתוב בדיוק הזמן המינימלי שהוא מסוגל לספק חשמל

בספקים נורמליים מצוין בד"כ הערך כ-

>16/17 ms

נועם

UPS מכיל גם רכיב AVR

אין לאחרון שום בעיה להתמודד עם קפיצת מתח, הרי לשם כך הוא נמצא שם

לגבי הסינוס הטהור:

יש סינוס טהור ויש סינוס מרובע \ ריבועי ושאר שמות

הריבועי הוא הפשוט, וגל המתח שיוצא מה-UPS לא נראה כמו גל סינוס אמיתי, אלא בעל יותר פינות וכו'

סינוס טהור מדמה (ומשפר) אספקת חשמל ביתית, כלומר נראה כמו גל סינוס אמיתי (עגול לגמרי)

לגבי ה-PFC, עד היום לא שמעתי הסבר משכנע למה UPS שעובד עם רכיב PFC חייב להיות עם גל סינוס טהור

פורסם
  • מחבר
לגבי ה-PFC, עד היום לא שמעתי הסבר משכנע למה UPS שעובד עם רכיב PFC חייב להיות עם גל סינוס טהור

אתה מתכוון "למה PSU..." ?, פונקציית ה PFC נמצאת ב PSU, לא ב UPS.

שאלה נוספת: האם האל-פסק מגבה את המחשב גם במצב Stand by (כאשר המחשב כביכול כבוי, אך החומר עדיין שמור בזיכרון) ?.

פורסם

התכוונתי UPS שעובד עם PSU שיש ב-PSU את ה-PFC

אל פסק מספק חשמל כל עוד המחשב דלוק (וגם כשהוא לא, המחשב שואב מה-5V SB)

פורסם
  • מחבר

ליאור, אני לא בטוח בתשובתך. השאלה שלי הייתה האם במצב Stand by - S3, שבו המחשב כבוי פרט לכך שהזיכרון עדיין מקבל חשמל בכדי לשמור על הנתונים, ולאפשר כניסה מיידית ל Windows עם הדלקת המחשב, האם ה UPS מגן על המצב הזה, ובמידה ותהיה הפסקת חשמל, הוא יגן על הנתונים בזיכרון ולא יתן להם להמחק.

פורסם

למה שהמחשב בסטנד ביי לא יקבל חשמל? כאשר אין חשמל רשת, הUPS מספק חשמל מהסלוללה, לא משנה אם תחבר אליו מחשב או מנורה.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אתה צודק, אבל מכיוון שמדובר ב UPS שמטרתו לגבות מחשב שלם, ייתכן והוא תוכנן כך שמתחת לצריכה של נגיד 10 וואט, לא ימשך כוח מהבטריה במקרה של הפסקת חשמל, כי ה UPS יאמין כביכול שהמחשב כבוי לחלוטין.

גם UPS חלש מאוד, עדיין תיאורטית יכול לגבות מחשב במצב Stand by - S3 למשך שעות ארוכות (וזה דבר חשוב, כי במצב S3 הזכרון עדיין שומר על כל הנתונים), אך משום מה אף אחד מייצרני ה UPS לא טורח לציין עובדה חיובית זו (כולם מציינים רק את זמן הגיבוי בו המחשב פעיל לחלוטין, שנמדד במספר דקות בודדות), מה שגורם לי לחשוב שאולי האופציה הזו אינה נתמכת כלל.

פורסם

אני חושב שזה יעבוד, זה לא גנרטור שחייב עומס מינימלי לעבודה תקינה.

פורסם
  • מחבר

האם מישהו עם UPS יכול בבקשה להכריע חד משמעית בסוגיה הזו ?.

פורסם

יש לי שאלה בקשר לנושא: יש לי UPS, אני יכול להגדיר איכשהו שברגע שיש את הקפיצת מתח/הפסקת חשמל, המחשב מתחיל לכבות את עצמו (כמו שאתה עושה מהתחל>כיבוי). זה למקרים שאתה לא בבית.

יש דבר כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים