עבור לתוכן

איך ניתן להשתיק רעשים שהסאבוופר עושה שמרעידים את המסדרון בבית?

Featured Replies

פורסם

אני יהיה קצת יותר מפורט - הסאבוופר שלי ממוקם צמוד לקיר מול דלת הכניסה לחדר שלי והחדר נמצא בסוף המסדרון...

מה שקורה שאני שומע מוסיקה או רואה סרט ויש קטעים שיש בהם קצת באס אז שומעים בכל המסדרון מן "וווווםםם" כזה של באס כי הפיר של הסאבוופר מופנה לכיוון המסדרון, והחדר שלי אבא שלי הוא בדיוק בצד השני של המסדרון והוא שומע את כל ה"וווווםם" הזה וזה מפריע לו... אז איך אפשר לעשות שאני עדיין יוכל להינות מבאסים מבלי שזה ישגע את אבא שלי?

פורסם

-תסגור את הדלת ותצפה אות בחומר מבודד מרעש (ספוג או משהו כזה). אפשר לשים חתיכה של חומר רך על המשקוף ליד הפין של הידית (מה שמחזיק את הדלת סגורה...) כדי להפחית את הוויברציות של הדלת

-תנמיך ווליום

פורסם
  • מחבר

-אין הרבה הבדל אם הדלת סגורה או לא

-עשיתי כבר...

-זה העניין שאני לא שומע חזק בכלל, ממש חלש ואבא שלי אומר שהוא עדיין שומע את הסאבוופר

פורסם

אז אני מניח שהפיתרון היחיד זה להדביק ספוג בידוד על הדלת :nixweiss:

פורסם

ניסית להרחיק את הסאב מהקיר ?

פורסם
  • מחבר

כן גם ניסיתי... גם אצלכם זה ככה? או שפשוט המיקום של הסאב לא טוב?

פורסם

הסאב שולח גלי קול ארוכים שמגיעים רחוק יותר מהצלילים הגבוהים... אצל כולם זה ככה, במיוחד כשהסאב מול הדלת (גם אצלי הסאב היייה פעם מול הדלת ובכול הבית היו בומים...)

תנסה לסובב את הסאב לכיוון אחר או לפחות בזווית כלשהי. זה יפגע קצת באיכות בגלל שתשמע גם צלילים מוחזרים מהקירות, אבל אני לא חושב שתשים לב.

פורסם

קרטוני ביצים על הקירות, לפחות בגובה של עד מטר, מטר וחצי מהריצפה.

אני יודע שזה לא הכי דקורטיבי אבל זה מאוד יעיל.

אם לא עובד, תחליף אבא או בית, מה שיותר זול. :jump:

פורסם

לאנשים מבוגרים יש נטייה לשמוע רעשים שמפריעים להם באופן מצויין, אפילו אם לפי בדיקות הם כמעט חירשים :screwy: ...

תנסה למקם את הסאב במקום אחר או להנמיך את העוצמה שלו ככל שניתן.

אם כל זה לא עוזר אז תרכוש לאבא אטמי אזניים מאסיביים.

פורסם

לחבר מזרון על הדלת תמיד עוזר

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לסובב את הסאב וזה לא ממש עוזר... טוב כניראה שאין מה לעשות עם זה כי אני לא יתחיל לתלות קרטונים של ביצים בחדר שלי או לתלות מזרון על הדלת? :P

לאנשים מבוגרים יש נטייה לשמוע רעשים שמפריעים להם באופן מצויין, אפילו אם לפי בדיקות הם כמעט חירשים :screwy: ...

תנסה למקם את הסאב במקום אחר או להנמיך את העוצמה שלו ככל שניתן.

אם כל זה לא עוזר אז תרכוש לאבא אטמי אזניים מאסיביים.

חחחחחחחחחחחח בזה אתה צודק במאה אחוז!!!

שהסאב ממש נמוך אז קצת שומעים לפי מה שהבנתי... או שאני ישים על הדלת שלו מזרון

פורסם

אתה יכול לעטוף את אבא בניילון ניצמד עם פתח לשנורקל כדי שהוא יוכל לנשום :smile1:

אבל למען האמת נראה לי שזה מעט חוסר כבוד.

הייתה לי בעייה דומה במשך שנים, היא נפתרה רק כאשר עברתי דירה.

משהו נוסף שגיליתי בתקופה זו היא שאם הוא מעט עצבני חוש השמע שלו מתחזק עשרות מונים... ;D

פורסם

אבא שלי בדיוק אותו דבר... חצי חירש, ועדיין הסאב (בכלל מוזיקה שלי) מפריע לו

וכשהוא רואה טלוויזיה בסלון, הוא מרים קול עד לשמיים, וזה מעצבן רצח...

אני חושב לקנות לו אוזניות אלחוטיות שישב בסלון וישמע את הטלויזיה שלו בשקט, בלי לשמוע את המוזיקה שלי :)

פורסם

כל כך בעיה להוריד בעיות של רעש?

הדלת לא עוצרת תדרים של מתחת ל-400 הרץ בערך. אתה תצטרך לעשות כמה דברים. ראשית, תצמיד גומי או משהו בין המשקוף לדלת, זה ימנע רעידות ויפחית את הרעש. דבר שני, תשחק עם הסאב, תמקם אותי קצת שמאלה/ימינה/קדימה/אחורה, תשחק עם הזוית שלו (לאיזה כיוון מופנה הפיר שלו), תנסה למקם אותו על משטף ספוג קצת קשיח/משהו אחר שיהיה יציב אבל יהיה יעיל בלבלוע תדרים נמוכים (עד כמה שהגודל מאפשר כמובן).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

רעשים מהדלת אין האמת אבל מה שכן שיחקתי עם הזוויות שלו והווומים האלה נשמעים פחות עכשיו...

הגיוני שככל שהסאב קרוב יותר לדלת של החדר הוא נשמע פחות חזק? כי עשיתי שינוי בחדר, כל החדר הסתובב ב180 מעלות ולפני השינוי הסאב היה בקצה השני של החדר בכלל והדלת בקצה אחר, עכשיו הסאב באותו הקו של הדלת כניסה לחדר והסאב נשמע יותר בועט ופחות רך (ככה מסבירים את זה?)

כי עשיתי בדיקה עכשיו עם איזה סרט שמקודד ב5.1 ואני זוכר שלפני השינוי כל פלוץ קטן מהסאב היה מרעיד את החדר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים