עבור לתוכן

מה אתם אומרים על המפרט הבא בסביבות 7000 ש"ח: core2duo E6600...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי קניית מחשב חדש.

המחשב שאני רוצה צריך להספיק לעבודה שוטפת, אינטרנט, ובנוסף אני מעוניין שיתאים לצפייה בסרטים.

OC לא הכרחי, אבל אני לא שולל את האפשרות הזו לעתיד...

בכל מקרה, יכול להיות שיספיק לי גם מחשב זול יותר (בכל זאת, מפרט לעבודה משרדית הכי יקר מוצע כאן ב5000 ש"ח, ו6000 לקולנוע ביתי), אבל מה לעשות, אני אחד כזה שלא קל לו להתפשר...

אז לאחר בחישה במרחבי הרשת, ובעיקר באתר הזה, הגעתי למפרט הבא(שמלווה בהרבה שאלות), שבאתר מסויים מציעים לי אותו בכמעט 7000 ש"ח:

מעבד:

intel Core2Duo E6600

לוח אם:

Asus P5W DH Deluxe

(בעקרון התלהבתי מאפשרויות הHTPC שלו, ומהסאונד, אבל אולי עדיף לוח אחר באותו מחיר? או לוח יותר זול שיספיק לצרכיי?)

זיכרון:

2Xpqi Turbo 1024MB DDR2 800MHz CL 4-4-4-12

(אולי עדיף לחסוך עם 2X1024 עם מאפיינים פחות טובים? או שכדאי רק 1024 אחד איכותי יותר?)

דיסק קשיח:

SEAGATE Barracuda ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ

או:

Maxtor Daimondmax 10 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB

(אני לא יודע אם למקסטור יש NCQ. בכל אופן, האם עדיף להשקיע בפחות נפח ויותר איכות (אם יש ריאלית כזו... וחשובה לי המהירות)?

והאם יש יתרון לרכישת שני דיסקים קטנים יותר, מבחינת ביצועי המערכת (יש לציין שאני מעוניין להתקין שתי מערכות הפעלה)?)

מארז וספק:

Gigabyte Triton + Enermax Liberty 400W

(אולי עדיף לשלם כמעט אותו מחיר על Antec p150 שבא עם ספק? אולי בכלל עדיף משהו אחר? יש לציין שחשוב לי בעיקר השקט)

כרטיס מסך:

בעקרון משהו ב - 500 ש"ח ומטה, כי אני לא משחק הרבה. אבל מה שחשוב: שיחזיק את ויסטה על כל פיצ'ריה, עיבוד גרפי לא כבד פה ושם,

שיהיו לו יציאות חדישות וגם יציאת וידיאו (אם יש דבר כזה כרטיס עם כניסת וידיאו, מה טוב), שיציג וידיאו באופן מעולה,

ושבכל זאת אוכל להנות ממשחק טוב מדי פעם.

כל זה על מסך של 20" ומעלה ברזולוציה גבוהה. אם זה אומר שכדאי כרטיס יותר יקר, אז אני מוכן להשקיע, כי חשוב לי להנות ממה שאני רואה על המסך.

צורב דיוידי:

pioneer DVDRW DVR-111BK double layered x16 +DVD-RAM

(האם כדאי להשקיע מחיר כפול ויותר על צורב טוב של PLEXTOR?)

בנוסף אני גם רוצה מסך 20" או יותר, רחב, ואשמח לשמוע המלצות (תקציב למסך: 3000 ש"ח. אבל אם יש מסך טוב בפחות, זה יותר טוב)

שאלה נוספת: האם יש צורך בקירור נוסף למעבד? ואם כן, מה כדאי?

אם יש לכם המלצות למפרט אחר ב 8000 ש"ח גג (ללא המסך),או אולי זול יותר שיתאים לי יותר, אשמח לשמוע.(אפשר גם לזרוק איזה עכבר אלחוטי זול וטוב)

תודה לכל העוזרים :)

פורסם

אתה באמת צריך מחשב לעבודה משרדית\שוטפת ב8000 ש"ח ללא מסך?

E6600 לעבודה משרדית?

Asus P5W DH Deluxe מיותר כאן ללא ספק כל לוח 965 יהיה מצויין כאן.

היית צריך לציין מחירים ליד כל חלק לפחות מה שהוצע לך.

הANTEC יהיה שקט מאוד והמחיר שלו בהתאם.

הLIBERTY 400W מצטיין בשקט.

7300GT יהיה כאן מעולה מחירו 500 ש"ח +- והוא יתאים לויסטה.

צורב DVD סטנדרטי של LG.

אם למסך יש תקציב נפרד משל המחשב זה יהיה מעולה בשבילך:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469711

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה מעל ומעבר למה שצריך עבור עבודה משרדית, אבל אני גם חושב לטווח הארוך... וחוץ מזה, כמו שציינתי, קשה לי להתפשר, וזה לא שאני מפוצץ בכסף, אבל אם אפשר לקנות משהו טוב במחיר לא מוגזם (7000 ש"ח זה לא מוגזם לדעתי...), אז למה לא?

ובקשר ל P5W DH DELUXE, כמו שכתבתי, אהבתי את אפשרויות הקולנוע ביתי שלו (סאונד איכותי, שלט...), ואת זה שהוא מלא ביציאות, וחוץ מזה תומך בהרבה דברים שאין בלוחות אחרים, מה שגם הופך אותו לתואם שדרוג עתידי, חוץ מזה שהוא פשוט יותר טוב מאחרים שראיתי. אבל שוב, אם יש לך איזה דגם ספציפי שלדעתך לא יוריד מאיכות המחשב, ויעזור לחסוך, אשמח לשמוע...

והנה המחירים (לאותם רכיבים שרושומים מעלה):

מעבד: 1765

לוח אם: 1348

זכרון: 2X786

דיסק קשיח: 508 (לסיגייט)

מארז וספק: 359 לטריטון ועוד 427 לליברטי, או 849 לאנטק

כרטיס מסך: משהו ב 500

צורב: 269

סה"כ: כ-6800 ש"ח (מה, יקר מדי בשביל מחשב? אני ממש מחפש את הטוב ביותר שאוכל לקנות...)

וחוץ מזה, אני חושב על זה שבעתיד בטח ארצה לשפר את כרטיס המסך כדי שהמחשב כן יתאים למשחקים.

פשוט כרגע גם ככה אין לי זמן לשחק, אז מספיק לי כרטיס זול. (אבל צריך שהמחשב יתאים למשהו טוב יותר...)

פורסם

בסה"כ מפרט מצויין, כמובן שאפשר לרדת בכמה דברים אבל אם זה מה שאתה רוצה, אז תקנה את זה. :xyxthumbs:

וככרטיס מסך ה-7300gt יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

וואלה עודדת אותי, תודה...

אם תוכל להתייחס לשאלות שכתבתי שם, או לחלק מהן, זה יהיה אחלה... ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים