עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב משחקים/הורדות, ללא ציוד היקפי, תקציב: 7,000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בבקשה למחוק - לא מצאתי את האופציה :s07:

• תגובות 41
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המפרט שלי או של PSY דומים מאוד אתה יכול לקחת את המפרט שלי בתוספת ל160GB ועדיין נשאר לך כסף.

אם לא מתוכנן OC אתה יכול לקחת את ה945P של GIGABYTE בכל מקרה בתקציב הזה הייתי לוקח 965 במיוחד אם הוא נכנס.

פורסם
  • מחבר

אהלן שוב,

תודה רבה לכולכם על התגובות המהירות... כמה תשובות ובקשות:

1) לא מתכנן אוברקלוקינג (אם לזה הכוונה ב- OC)...

2) כנראה שאני חי בתקופה אחרת, חשבתי ש-80 ג'יגה זה מספיק אבל אם אתם אומרים שלא אני הולך איתכם.. נגיד 160 ג'יגה..

3) למען האמת לא חשבתי שהמסך באמת רלוונטי לביצועים.. כנראה בגלל שאני רגיל להפעיל הכל על הגרפיקה הכי נמוכה וזהו... יש לי מסך 19 אינץ' (לא שטוח) של NEC, רשום עליו גם: VR19 ו- TCO 99, אין לי מושג מה בדיוק מציין את הדגם. האם זה לא מספיק? אני צריך גם לקנות מסך?

4) האם יש איזו דרך שבה תוכלו להגיע על הסכמה כלשהי? כבר עכשיו יש 4 או יותר מפרטים ואין לי שום מושג במה לבחור או איך לבחור...

* נראה שרובכם מסכימים פחות או יותר על אותו מעבד. השאלה היא האם לבחור ב- 6300 או 6600 האם ההבדל בביצועים שלהם כזה משמעותי? (הבדל של 800 שקל) ולהזכירכם אני לא מתכנן לעשות OC ואני לא רוצה לשדרג בקרוב, יכול להיות שאפילו שעכשיו זה לא כזה משפיע אם זה 6300 או 6600 בעתיד הלא רחוק זה כן ישפיע?

* נראה שרובכם מסכימים פחות או יותר על אותו לוח אם. השאלה היא האם לבחור ב- 945 או 965. האם ההבדל בביצועים שלהם כזה משמעותי? ולהזכירכם אני לא מתכנן לעשות OC ואני לא רוצה לשדרג בקרוב, יכול להיות שאפילו שעכשיו זה לא כזה משפיע אם זה 945 או 965 בעתיד הלא רחוק זה כן ישפיע?

5) שמתי לב שאף אחד מכם לא הזכיר מערכת קירור או משהו בסגנון.. זה חלק מהמארז או מה?

6) האם אתם בטוחים שהספק כוח 400W יספיק? בעבר היו לי בעיות שלא היה מספיק מתח ולכן המאוורר של הכרטיס מסך לא עבד (ככה אני חושב)...

7) בקשר לזיכרון: ראיתי שהציעו עד עכשיו 2 הצעות: TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X 2 או G.Skill DDR2 2048MB 667Mhz CL5.

מה ההבדלים ביניהם? האם זה משפיע על הביצועים אם יש 2X1024 או 1X2048?

שוב, תודה רבה לכל העוזרים! :xyxthumbs:

פורסם

1) לא מתכנן אוברקלוקינג (אם לזה הכוונה ב- OC)...

לכן שמתי לך צ'יפסט 945P שבעיקרון לא מיועד ל-OC וכמו כן e6300 שיספיק לך.

2) כנראה שאני חי בתקופה אחרת, חשבתי ש-80 ג'יגה זה מספיק אבל אם אתם אומרים שלא אני הולך איתכם.. נגיד 160 ג'יגה..

מה טוב.. אין לך על מה להתלונן :)

3) למען האמת לא חשבתי שהמסך באמת רלוונטי לביצועים.. כנראה בגלל שאני רגיל להפעיל הכל על הגרפיקה הכי נמוכה וזהו... יש לי מסך 19 אינץ' (לא שטוח) של NEC, רשום עליו גם: VR19 ו- TCO 99, אין לי מושג מה בדיוק מציין את הדגם. האם זה לא מספיק? אני צריך גם לקנות מסך?

חוששני שהתכוונת למסך שטוח אך לא דק.

4) האם יש איזו דרך שבה תוכלו להגיע על הסכמה כלשהי? כבר עכשיו יש 4 או יותר מפרטים ואין לי שום מושג במה לבחור או איך לבחור...

זה תלוי בך, לדעתי המפרט שבניתי לך הוא מצוין בשבילך ואם תקרא את ההערות תבין גם למה..

כמו כן , יותם ציין שוב את אחת ההיערות..

* נראה שרובכם מסכימים פחות או יותר על אותו מעבד. השאלה היא האם לבחור ב- 6300 או 6600 האם ההבדל בביצועים שלהם כזה משמעותי? (הבדל של 800 שקל) ולהזכירכם אני לא מתכנן לעשות OC ואני לא רוצה לשדרג בקרוב, יכול להיות שאפילו שעכשיו זה לא כזה משפיע אם זה 6300 או 6600 בעתיד הלא רחוק זה כן ישפיע?

e6600 הוא פשוט מעבד הרבה יותר חזק, בעקרון, לצרכים שלך אתה לא תרגיש את ההבדלים, לכן זה ייחשב כבזבוז סתמי של כסף.

* נראה שרובכם מסכימים פחות או יותר על אותו לוח אם. השאלה היא האם לבחור ב- 945 או 965. האם ההבדל בביצועים שלהם כזה משמעותי? ולהזכירכם אני לא מתכנן לעשות OC ואני לא רוצה לשדרג בקרוב, יכול להיות שאפילו שעכשיו זה לא כזה משפיע אם זה 945 או 965 בעתיד הלא רחוק זה כן ישפיע?

ראה 1

5) שמתי לב שאף אחד מכם לא הזכיר מערכת קירור או משהו בסגנון.. זה חלק מהמארז או מה?

מכיוון שאתה לא מתכנן OC, כל דיבור על קירור יהיה מיותר, יספיק הקירור שבא עם המעבד מהמפעל, וגם המאווררים שיהיו בתוך המארז יתרמו לסירקולציה עם האוויר תשתדל למקם אותם בנקודות אסטרטגיות.

6) האם אתם בטוחים שהספק כוח 400W יספיק? בעבר היו לי בעיות שלא היה מספיק מתח ולכן המאוורר של הכרטיס מסך לא עבד (ככה אני חושב)...

יותר מבטוחים, הספק בעקרון הוא מעבר לדרישותיך אפילו, אך הוא איכותי ביותר , וכמו כן מודולרי , משמע, יותר נוח.

7) בקשר לזיכרון: ראיתי שהציעו עד עכשיו 2 הצעות: TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X 2 או G.Skill DDR2 2048MB 667Mhz CL5.

מה ההבדלים ביניהם? האם זה משפיע על הביצועים אם יש 2X1024 או 1X2048?

בעקרון, שניהם זכרונות Value ומן הסתם יספקו לך את אותם ביצועים, אז מה אתה מעדיף לשלם יותר כסף בגלל השם ?

מעבר לכך, זכרונות Twinmos ידועים כאמינים , אז אין לך מה לדאוג.

עריכה - GLOW מיותר :bash:

פורסם
  • מחבר

הוא לא מתכנן OC לכן 945 ולכן 6600 כי ב-6600 הוא ירגיש בהבדלים

על 945 כמעט בטוח אני הולך ולא 965. לגבי ה- 6300 או ה- 6600 אני עוד לא ממש סגור, מה השאר חושבים על מה שהוא אמר?

לגבי הצורב - נתתם פה כל מני אפשרויות, אין לי שמץ של מושג על פי מה להחליט. יש פה מישהו עם צורב DVD בבית שיכול להמליץ מנסיון אישי עליו?

לגבי המארז - אותו דבר. אין לי מושג ע"פ מה לבחור. מה מגיע עם מארז? למישהו יש אחד מנסיון אישי להמליץ? עוד פעם, מאוד חשוב לי העניין של החימום, חשוב שהמארז יעזור לזרימת האוויר ושהמערכת לא תתחמם.

לגבי קירור - אמרתם שלא צריך מערכת קירור, מה לגבי מאווררים? הם באים עם המארז או שבא איתו רק אחד? אם בא איתו רק מאוורר אחד, כמה להוסיף? איזה דגם? כמה עולה? ובאיזה מקומות "אסטרטגיים" צריך לשים מאווררים?

עם הכסף שישאר אחרי שאני אחליט על כל אלה, כולו יהיה מוקדש לכרטיס מסך, שאני אציק לכם לגביו אח"כ :bash:

אני יודע שיש לי המון שאלות וזה מציק :<

שוב פעם תודה רבה לכולם! :xyxthumbs:

פורסם

על 945 כמעט בטוח אני הולך ולא 965. לגבי ה- 6300 או ה- 6600 אני עוד לא ממש סגור, מה השאר חושבים על מה שהוא אמר?

אני אומר שמה שאמרתי אחלה :P...

ברצינות - אין לי בעיה לשמוע דעות של אחרים..

לגבי הצורב - נתתם פה כל מני אפשרויות, אין לי שמץ של מושג על פי מה להחליט. יש פה מישהו עם צורב DVD בבית שיכול להמליץ מנסיון אישי עליו?

ה-LG הוא צורב איכותי ואמין, רבות התלוננו על צורבי NEC שהם בעיתיים, אז למה לנו לקחת סיכון ?

לגבי המארז - אותו דבר. אין לי מושג ע"פ מה לבחור. מה מגיע עם מארז? למישהו יש אחד מנסיון אישי להמליץ? עוד פעם, מאוד חשוב לי העניין של החימום, חשוב שהמארז יעזור לזרימת האוויר ושהמערכת לא תתחמם.

הסדרה של GB היא אחלה, מארזים לא רעים בכלל, אם אתה רוצה להשקיע על מארז איכותי יותר ושקט [כמובן גם יותר מסוקס] תיאלץ לדעתי להשקיע לפחות עוד 300 ש"ח.

לגבי קירור - אמרתם שלא צריך מערכת קירור, מה לגבי מאווררים? הם באים עם המארז או שבא איתו רק אחד? אם בא איתו רק מאוורר אחד, כמה להוסיף? איזה דגם? כמה עולה? ובאיזה מקומות "אסטרטגיים" צריך לשים מאווררים?

לגבי מאווררים אין לך הרבה מה לדאוג, אם אני לא טועה מגיע לפחות מאוורר אחד או שניים עם המארז, מעבר לזה המחיר שלהם הוא בסדר, בסביבות ה-50 ש"ח ליחידה.

עם הכסף שישאר אחרי שאני אחליט על כל אלה, כולו יהיה מוקדש לכרטיס מסך, שאני אציק לכם לגביו אח"כ :bash:

Take your time..

פורסם
ברצינות - אין לי בעיה לשמוע דעות של אחרים..

E6600 למי שמשתמש בקידודים רינדורים ותוכנות דצורכות עיבוד חזק.. וגם לאלה שעושים OC

E6400 למי שעושה OC

E6300 למי שלא מתעסק במה שרשמתי לגבי E6600 ולא עושה OC..

ולא תשים לב לשום הבדל בין E6600 לE6300 בשימושים שלך.. גם במשחקים וגם בכלל..

ויכלת להשקיע את ה800 שקל האלה בדברים שהרבה יותר יועילו

פורסם

אממ זה לא בדיוק דיעה, זה יותר בכיוון של עובדה...

אבל בכל זאת אפשר לקטלג את זה לעוד כמה דברים, שלא בא לי ממש להגיד :P

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבנות את המפרט בעצמי ב- www.skypc.co.il כדי לראות כמה כסף נשאר לי לכרטיס מסך, אבל יש כמה דברים שלא ידעתי מה להכניס בהם:

כונן DVD - האם כונן כזה קורא גם דיסקים רגילים? או לקחת כונן CDROM?

כרטיס קול - יש שם 3 אפשרויות:

* 80 ש"ח - ST-Lab 4 CHANNELS 128 BIT ST-LAB

* 205 ש"ח - CREATIVE SB LIVE 24-BIT

* 1,279 ש"ח - CREATIVE SB AUDIGY2 ZS Plat Pro CLA

לא ידעתי אם אני בכלל צריך לבחור שם כרטיס קול או שיש אחד מובנה בלוח אם או משהו... אם כדי לרכוש גם כרטיס קול אז איזה מהם? אין לי צרכים מיוחדים עם סאונד כמו עריכת אודיו ודברים בסגנון כזה, רק לראות סרטים, לשמוע מוזיקה ולשחק במשחקים.

כרטיס מסך - אני רואה שנשאר לי הרבה כסף בכל מקרה לכרטיס מסך, אז אבקש מכם, בתקציב של 3,000 ש"ח להציע לי את כרטיס המסך הטוב ביותר לדעתכם. חשוב מאוד שיהיה מוכח שהכרטיס הזה בעל ביצועים טובים אבל שהוא אמין!!! לא משהו שיצא אתמול ואף אחד עוד לא יודע אם הוא מחזיק מעמד כמו שצריך. להזכירכם אני מחפש משהו שיחזיק הרבה זמן. אם אפשר הסבירו גם למה לדעתכם זה הכרטיס הטוב ביותר.

להזכירכם: יש לי מסך 19 אינץ' (לא דק) של NEC, רשום עליו גם: VR19 ו- TCO 99, אין לי מושג מה בדיוק מציין את הדגם. האם יש בעיה עם הכרטיס שהצעתם והמסך שלי?

שוב, תודה תודה תודה!

מתן.

פורסם
כונן DVD - האם כונן כזה קורא גם דיסקים רגילים? או לקחת כונן CDROM?

קורא דיסקים רגילים גם..

לא ידעתי אם אני בכלל צריך לבחור שם כרטיס קול או שיש אחד מובנה בלוח אם או משהו... אם כדי לרכוש גם כרטיס קול אז איזה מהם? אין לי צרכים מיוחדים עם סאונד כמו עריכת אודיו ודברים בסגנון כזה, רק לראות סרטים, לשמוע מוזיקה ולשחק במשחקים.

יש לך כרטיס קול מובנה על הלוח אם ואין צורך לכרטיס קול חזק ממנו אלא אם יש לך רמקולים ממש טובים כמו Z5500

כרטיס מסך - אני רואה שנשאר לי הרבה כסף בכל מקרה לכרטיס מסך, אז אבקש מכם, בתקציב של 3,000 ש"ח להציע לי את כרטיס המסך הטוב ביותר לדעתכם. חשוב מאוד שיהיה מוכח שהכרטיס הזה בעל ביצועים טובים אבל שהוא אמין!!!

8800GTS

פורסם
  • מחבר

יש 2 כאלה באתר:

LEADTEK WinFast PX8800GTS TDH 640MB

eVGA G-Force 8800GTS 640MB PCI-E

לאיזה מהם התכוונת? מה ההבדל ביניהם?

גם רשום בדרישות של אחד שצריך ספק 450W ובשני מינימום 400W, אם רוכשים כזה כרטיס צריך ספק יותר כוח יותר רציני?

פורסם

ההבדל הוא רק החברה.. קח מה שיותר זול..

חברה לא משנה כלום בכרטיס..

גם רשום בדרישות של אחד שצריך ספק 450W ובשני מינימום 400W, אם רוכשים כזה כרטיס צריך ספק יותר כוח יותר רציני?

לא צריך מעל ליברטי 400W.. ב100 אחוז..

פורסם
  • מחבר

הנה המפרט שבניתי בעקבות ההמלצות שלכם:

מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,030.00

¤1,030.00

לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 - ¤566.00

¤566.00

זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X 2 - ¤580.00

¤1,160.00

דיסק קשיח Western Digital WD1600YS 160GB - ¤366.00

¤366.00

כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX8800GTS TDH 640MB - ¤2,734.00

¤2,734.00

צורב LG GSA-H22 X18 DVD - ¤214.00

¤214.00

כונן SONY DDU1615W X16 DVD - ¤92.00

¤92.00

כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB - ¤31.00

¤31.00

מארז GIGABYTE Poseidon - ¤398.00

¤398.00

ספק כח Enermax Liberty 400W - ¤414.00

¤414.00

Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan - BLUE - ¤49.00

¤49.00

הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה - ¤0.00

¤0.00

אני לגמרי לא בטוח לגבי המארז עדיין. כמו כן אני לא בטוח שאני צריך כונן דיסקים/דיסקטים (אולי אני יכול לקחת אותם מהמחשב הישן) ואת המאוורר הנוסף.

אם לקחת בחשבון שאני כן אצטרך את כל אלה, אני חורג מהתקציב שלי, בהתחשב בזה שאני אצטרך גם לשלם 200-300 שקל לטכנאי שיתקין לי מערכת הפעלה (אפילו אם לא חוקית).

לכן - כמה בקשות ושאלות:

1) האם המערכת הזאת נראית לכם טובה, יציבה ואמינה?

2) האם יש משהו טוב מדי? שמיותר לצרכים שלי?

3) על איזה חלק כדי לי להתפשר כדי לצמצם הוצאות?

4) אפילו אם אתם חושבים שכדי לי להתפשר על חלק אחר, אבקש מכם לתת לי הצעות לכרטיס מסך קצת יותר זול, אך שלא נופל בביצועים ובאיכות בהרבה מהנוכחי במפרט - והכי חשוב - אמין באותה מידה!

תודה רבה! :cool2:

פורסם

1. כן

2. אולי הכרטיס מסך..

3. כונן DVD מיותר, שאין לך צורך בו.

לגבי הפלופי זה תלוי בך, אם אתה תשתמש בזה בכלל...

פורסם
  • מחבר

הצורב DVD יכול לתפקד גם בתור כונן DVD?

על מה עדיף להתפשר? כרטיס מסך או אולי לרדת ל- 1024 זכרון במקום 2048 ?

אם כרטיס מסך לאיזה להחליף שיצא יותר זול אבל עדיין שווה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים