עבור לתוכן

לבקשת הקהל - למי שעוד לא קרא, סקירה על זכרונות DDR - תדר מול תזמונים

Featured Replies

פורסם

סקירה מאוד מעניינת.

ההתרשמות שלי היא שלכל הישומים שנבדקו מלבד WINRAR לא ממש איכפת עם איזה זכרון הם עובדים ויש שיפור של עד 10% בביצועים - לא משהו שממש מרגישים בעיקר אם משלמים כל כך הרבה עבור זכרונות יקרים.

למשתמשים רגילים (שזה מרבית האנשים) בהחלט מומלץ לא לשלם יותר עבור זכרונות במהירות מעל 667.

פורסם

די היה ברור בסופו של דבר הבדיקות האלו, במרבית היישומים שאנו משתמשים ביום יום כמו משחקים, אינטרנט וכו' השיפור ביצועים מאוד זניח כשעולים במהירות של הזכרונות או התזמונים במעבדים החדשים, הרבה יותר שווה להשקיע את הכסף בכרטיס מסך טוב יותר או מעבד טוב יותר, בכול מקרה מי שלא עושה OC יכול להסתפק ב667 עם תזמונים סבירים, או 800 לא יקרים, אין הצדקה בשביל לקבל עוד חצי אחוז ביצועים להשקיע פה כמה במחיר זכרונות

האמת שקוראים את הכתבה ושמים לב לפרטי פרטים (כתבה מאוד ממולצת! אבל ארוכה קצת), מבינים שINTEL יותר אייטים מAMD בגישה לזכרון (רוחב פס) בגלל שאין להם בקר זכרון על המעבד, בשונה מAMD שיש להם, אך במערכות INTEL הLATENCY הרבה יותר טוב בזכות אלגוריתמים FATCH לזכרונות יותר יעילים ומתוחכמים (מעניין מה יקרה שאינטל יעברו גם כן לבקר זכרון על המעבד, יהיה מאוד מהיר כנראה ;D)

אפשר לראות שבכול מקרה מי שלא הולך לעשות OC לא ינצל את הזכרונות שלו בגלל הFSB של המעבד של אינטל שלא עובד ביותר מ266 כיום ועל כן זכרונות של 533 אולי קצת אייטים וכן יביאו לירדה בביצועים, אבל 667 כבר יספקו את הדרישות מעל ומעבר, ואם יש להם תזמונים נמוכים גם כן אז אף יתנו ביצועים גבוהים יותר פעמים רבות מזכרונות של 1000 עם תזמונים מהירים!

ברגע שעושים OC ומעלים את FSB ל400, אז הניצול הכי טוב הוא שיש יחס ישיר בין הזכרונות לFSB וגם אז זכרונות של 800 עושים מעל ומעבר את העבודה ;)

המסר בסופו של דבר של כול הכתבה, אין שום צורך כיום לזכרונות שעוברים את ה800 (אלא אם אתם מתכננים OC מטורף של מעל 400 FSB !!! - זה כמו להעלות מעבד של 1.8 ל4 גי'גה הרץ! ויש בודדים שאכן יכולים לעשות את זה או יעשו את זה),וגם מי שהולך לעשות OC של מ266 FSB ל400 וקצת 800 יספק אותו מעל ומעבר, ובכול מקרה עדיף לחסוך את ההרבה כסף שזכרונות מהירים מאוד עולים ולהשקיע בזכרונות עם תזמונים קצת יותר טובים או מעבד טיפה יותר מהיר ;)

פורסם
  • מחבר

בשביל מה 800? ללא OC זה מיותר לגמרי!

פורסם

סקירה מאוד מעניינת.

ההתרשמות שלי היא שלכל הישומים שנבדקו מלבד WINRAR לא ממש איכפת עם איזה זכרון הם עובדים ויש שיפור של עד 10% בביצועים - לא משהו שממש מרגישים בעיקר אם משלמים כל כך הרבה עבור זכרונות יקרים.

למשתמשים רגילים (שזה מרבית האנשים) בהחלט מומלץ לא לשלם יותר עבור זכרונות במהירות מעל 667.

משחקים גם מאוד אוהבים זכרון.

10% זה הפרש ניכר.

פורסם

משחקים גם מאוד אוהבים זכרון.

10% זה הפרש ניכר.

הפרש ניכר למי?

10% בביצועים זה משהו שמשתמש (אדם) לא מרגיש. אם קובץ מקודד ב 11 דקות במקום ב 10, אם אם יש 110 פריימים במקום 100 זה לא חשוב.

בשביל זה לא שווה להשקיע כסף בזכרונות יקרים. אלה אם כן אתה ממש חייב את השיפור הקטן הזה כמובן.

פורסם

דקה זה הפרש ניכר, אתה לא מסוגל להרגיש בדקה?

ההבדל הוא בין, אם אתה יכול להפעיל את זה עם x2AA או x4

לא מדובר על ההבדל של 100 ל110 פריימים.

הפרש ניכר, אומר שזה ניכר. שזה מורגש. שזה מספיק כדי לשקול את זה, אם יש לך את התקציב לזה.

פורסם

מצטער, אני נאלץ לא להסכים.

אני אומר שוב, שיפור של 10% זה לא משהו שמרגישים, אם עומדים עם סטופר או עם תוכנת benchmark אז רואים הבדל, אבל קידוד סרט ישנה לך רק אם יהיה הפרש משמעותי, כנל לגבי כל מטלה אחרת שלוקחת זמן.

לגבי משחקים, זה לא נאמר במפורש אבל לפי המספרים הגבוהים של הפריימים שמצויינים שם אני מניח שבדקו את זה בלי פילטרים מיוחדים כדי לבדוק את מגבלת המעבד/זכרון. ברגע שמפעילים פילטרים ורזולוציות גבוהות כרטיס המסך מוריד משמעותית את כמות הפריימים מה שנותן הרבה יותר "אויר" למעבד ומוריד עוד יותר את הצורך בזכרון מהיר.

We shouldn't overestimate the role of fast memory in gaming applications. For example, the results of DDR2-533 and DDR2-1067 differ by only 5-10%, i.e. installing the twice faster memory leads to a negligible performance increase even in games.

מכאן: http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/core2duo-memory-guide_6.html

שורה תחתונה לקנות רק זכרון 667 עם תזמון סביר.

ול OC זכרון של 800Mhz.

רק ל OCers מטורפים מומלץ יותר.

פורסם

^^^

אני לחלוטין מסכים איתך :xyxthumbs:

גם הכתב בעצמו סיכם את זה, מי שרוצה מחשב מהיר שיקח זכרונות 667 עם תזמונים נמוכים והוא ישיג ברוב המקרים ביצועים לא פחות טובים מזכרונות 1000 עם תזמונים בינונים (וכנראה בחצי מחיר או לא פחות)

ומי שרוצה OC אז שיקח 800, יספיק מעל ומעבר ויתן ביצועים מעולים

פורסם

עצה שקיבלתי מליאור :

לקנות זכרון DDR2-800 נגיד CL5, ופשוט לתת להם לעבוד ב-667 CL3/4. ככה ניתן להנות מ-2 העולמות - ז"א עדיין יש אופציה ל-o/c

פורסם
  • מחבר

עצה שקיבלתי מליאור :

לקנות זכרון DDR2-800 נגיד CL5, ופשוט לתת להם לעבוד ב-667 CL3/4. ככה ניתן להנות מ-2 העולמות - ז"א עדיין יש אופציה ל-o/c

הם עדיין יעלו לך יותר... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים