עבור לתוכן

כתבה מ-BetaNews על מאבקם העיקש של הקראקרים במיקרוסופט/Windows Vista.

Featured Replies

פורסם

אני רק רוצה להזכיר לכם שהמגמה מתהפכת והDRM חוטף הרבה אש והוא יצא משימוש כנראה.

רק תראו את YAHOO מוזיקה שחוזרים להציע קבצים לא מוגנים, או את הנגן העלוב של MS שלא מוכר כלום בגלל ההגנות המוגזמות שלו.

אותו דבר יקרה לויסטה, ההגנות יפרצו או שיאבדו את השיניים בשינויים יזומים של החברה כי היא מבריחה לקוחות ככה.

ואם למר ר מותר לנבא אז גם לי:

אולי היום כלפי חוץ מיקרוסופט עושים קולות של "אנחנו חזקים ומפחידים" אבל למעשה הם יסגו מהמגמה של ההגנות המוגזמות.

חכו לבעיות אקטיבציה של הסבתא שקנתה מחשב עם מערכת הפעלה ע"מ לשלוח מיילים לנכדים והיא תסתבך עם ההגנות והעידכונים.

תראו איך גרסה 2 של ZUNE לא תכלול את ההגנות שמיותרות האלה.

MS חיים בסרט.

• תגובות 273
  • צפיות 39.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

למה להשאר מקובע?

בהנחה שלאמא שלך (ולשאר האנשים שלהלן) היה XP לא חוקי, הוא היה CORPORATE

הוא לא דרש הפעלה, ולאחרונה, גם במידה וזוהה כלא חוקי, לא עשו כלום בנידון חוץ מהודעות מציקות מדי פעם.

במידה ומיקרוסופט ירצו, הם יוכלו לעשות לאמא שלך חיים הרבה יותר קשים

אבל הם דווקא כן מקשים - בכל עידכון אם זוהה כלא חוקי לא יתאפשר העידכון, אבל מיקרוסופט גם הבינו שאם לא יעודכנו הרבה מחשבים אז הם יהיו פחות בטוחים ויאפשרו דברים כמו התקפות DDOS לכן נסוגו מעט.

ובקשר לגירסת ה VLK אמנם זה הכי נוח אבל לכל שאר הגירסאות שדורשות אקטיביזציה היה מאז ומתמיד קראק (RESET5) שמבטל את האקטיביזציה לתמיד.

וכן אני מסכים שזה הולך ונעשה קשה יותר ודורש השקעה ולכן הרבה משתמשים שאין להם כוח/ידע כן ירכשו אותה.

פורסם

אותו דבר יקרה לויסטה, ההגנות יפרצו או שיאבדו את השיניים בשינויים יזומים של החברה כי היא מבריחה לקוחות ככה.

יש הבדל מהותי, בשוק הנגנים יש תחרות, בשוק מערכות ההפעלה לא.

חכו לבעיות אקטיבציה של הסבתא שקנתה מחשב עם מערכת הפעלה ע"מ לשלוח מיילים לנכדים והיא תסתבך עם ההגנות והעידכונים.

אין שום סיבה שמערכת חוקית תעשה בעיות עם אקטיביזציה

אבל הם דווקא כן מקשים - בכל עידכון אם זוהה כלא חוקי לא יתאפשר העידכון, אבל מיקרוסופט גם הבינו שאם לא יעודכנו הרבה מחשבים אז הם יהיו פחות בטוחים ויאפשרו דברים כמו התקפות DDOS לכן נסוגו מעט.

אבל אם הם ישביתו את המערכת, גם לא יהיה סיכון למחשבים אחרים וגם זה ידרבן אנשים לרכוש מערכת חוקית

פורסם

אני רק רוצה להזכיר לכם שהמגמה מתהפכת והDRM חוטף הרבה אש והוא יצא משימוש כנראה.

רק תראו את YAHOO מוזיקה שחוזרים להציע קבצים לא מוגנים, או את הנגן העלוב של MS שלא מוכר כלום בגלל ההגנות המוגזמות שלו.

ואם למר ר מותר לנבא אז גם לי:

אולי היום כלפי חוץ מיקרוסופט עושים קולות של "אנחנו חזקים ומפחידים" אבל למעשה הם יסגו מהמגמה של ההגנות המוגזמות.

תראו איך גרסה 2 של ZUNE לא תכלול את ההגנות שמיותרות האלה.

MS חיים בסרט.

^^^

:xyxthumbs:

כמו StarForce שקיבלו על הראש, רק בגלל שהיה חשד שזה יכול לגרום לבעיות בכוננים אופטים.

אי אפשר לעצור את הפירטיות כי תמיד יהיו את אלו שאין להם ברירה אלא לפרוץ.

מה שכן אפשר זה לגרום ללקוח לרצות לקנות את התוכנה מרצונו החופשי, מכיוון שכמו שכולנו יודעים אנחנו לא פריירים((או שאנחנו רק מתיימרים להיות כך :P) וזה צריך להיות לנו כדאי בשביל שנקנה את זה, ולא בגלל שגרמו לנו לקנות את זה בגלל חסימות וכדומה.

OMRIJ - גם ל- StarForce לא אמורות להיות בעיות בהפעלה של משחקים אבל עובדה שיש אנשים שקנו עותק חוקי של המשחק אבל המשחק לא עלה בגלל חסימה של Starforce מכיוון שהלוח שלהם לא תאם לתקנים של Starforce וכו...

יש גבול לכמות ההגנות שאפשר להשים בלי לפגוע בלקוח. כל ההשקעה הזאת בהגנות פשוט תגרום בסופו של דבר לירידה באיכות המוצר (שגם ככה נמוכה) והחברה טיפול בגלל שהיא הייתה כל כך אובססיבית בנוגע להגנה נגד פירטיות.

פורסם

מעניין יהיה לשמוע דעה של איש אבטחת מידע או מומחה למדעי המחשב.

אינני יודע לגבי ויסטה, אך לדעתי, יש 2 הנחות יסוד:

1. כל הגנה תיפרץ מתישהו.

2. בהינתן הצורך ניתן להפוך את פריצת ההגנה ללא כדאית.

לטעמי אם מייקרוסופט רוצה (אינני יודע) היא יכולה להניח את הרף הלא כדאי כל פעם כרצונה, ללחוץ על משתמשים או להרפות.

לדעתי בויסטה היא שמה אותו בדיוק איפה שהרוב הדומם ייאלץ לשלם והאקרים, שיעשו מה שהם רוצים, הרי מהם היא לא תראה כסף בין כה וכה...

פורסם

שוב, כל השוואה למשחק X או לקונסולה Y פשוט לא נכון

CRACK של מערכת הפעלה הוא לא דבר חד פעמי

אם מיקרוסופט תרצה, כל פעם שיצא עדכון אבטחה, תצטרכו לפרוץ מחדש

אם היא ממש תרצה, כל פעם שתכנסו למסנג'ר, תשלחו מייל מOUTLOOK, תבקשו עזרה ONLINE, תנסו להתחבר לREMOTE ASSISTANCE

תפתחו צייר או תתקינו תוכנה חדשה היא תוודא שהמערכת חוקית. (כמובן שהכל בהקצנה :) )

פורסם

מי בכלל מוריד את העידכוני אבטחה של Windows?

אם היא תעשה את כל הבדיקות המוגזמות האלה כמו שתיארת היא תדפוק רק את הלקוחות שקנו את התוכנה בכסף טוב.

א. יקח להם יותר זמן להריץ כל תוכנה.

ב. הם יאלצו להיות מחוברים לאינטרנט כל הזמן. (לא אפשרי בשביל מחשבים שצריכים להיות מאובטחים(צבא\ממשלה\חברות), אנשים שגרים בחורים, מחשבים נידים וכו.)

ג. יעמיס על מערכת ההפעלה.

בקיצור סתם כאב ראש ללקוח הנאמן של מיקרוסופט שפשוט רצה להינות מ- Windows באמת מקורי.

פורסם

מי בכלל מוריד את העידכוני אבטחה של Windows?

כולם?

אם היא תעשה את כל הבדיקות המוגזמות האלה כמו שתיארת היא תדפוק רק את הלקוחות שקנו את התוכנה בכסף טוב.

א. יקח להם יותר זמן להריץ כל תוכנה.

ב. הם יאלצו להיות מחוברים לאינטרנט כל הזמן. (לא אפשרי בשביל מחשבים שצריכים להיות מאובטחים(צבא\ממשלה\חברות), אנשים שגרים בחורים, מחשבים נידים וכו.)

ג. יעמיס על מערכת ההפעלה.

בקיצור סתם כאב ראש ללקוח הנאמן של מיקרוסופט שפשוט רצה להינות מ- Windows באמת מקורי.

בכוונה כתבתי שזאת דוגמה קיצונית

:-\

פורסם

לא הורדתי אף עידכון אבטחה (חוץ מ- SP2 אבל זה בא כבר לבד עם ההתקנה).

אין לי וירוסים,רוגלות ולא שום דבר מיוחד.

התיקוני אבטחה האלה הם סתם בולשיט מאורגן.

פורסם

לא הורדתי אף עידכון אבטחה (חוץ מ- SP2 אבל זה בא כבר לבד עם ההתקנה).

אין לי וירוסים,רוגלות ולא שום דבר מיוחד.

SP2 כבר כולל טריליון עדכונים

והוא בא רק אחרי שהמערכת "דיממה" שנים

במערכת חדשה זה יהיה אותו סיפור

התיקוני אבטחה האלה הם סתם בולשיט מאורגן.

בולשיט...

פורסם

אין שום סיבה שמערכת חוקית תעשה בעיות עם אקטיביזציה

אתה מתאר לעצמך אנשים מבוגרים שבקושי בודקים דואר בלי להסתבך ושאשכרה לוחצים על הפרסומות של "נמצאה תקלה במחשב שלך, לחץ כאן ע"מ לתקן" מצליחים לעשות אקטיבציה בלי להסתבך?

תחשוב שוב.

אם יש משהו שמיקרוסופט מומחים בו זה לסבך דברים שאמורים להיות פשוטים.

פורסם

SP2 כבר כולל טריליון עדכונים

והוא בא רק אחרי שהמערכת "דיממה" שנים

במערכת חדשה זה יהיה אותו סיפורבולשיט...

ה- Windows עצמו עבד לי מצוין גם בלי Sp2

הסיבה היחידה שנאלצתי להתקין Windows עם SP2 היא בגלל שמשחקים ותוכנות שונות למיניהן התחילו לדרוש SP2 בשביל לעבוד.

ופעם ב-כשיוצא עידכון כזה גדול כמו SP2 זה לא ביג דיל לקרוא לשכן\טכנאי שיסדר לך את זה.

פורסם

אתה מתאר לעצמך אנשים מבוגרים שבקושי בודקים דואר בלי להסתבך ושאשכרה לוחצים על הפרסומות של "נמצאה תקלה במחשב שלך, לחץ כאן ע"מ לתקן" מצליחים לעשות אקטיבציה בלי להסתבך?

תחשוב שוב.

אם יש משהו שמיקרוסופט מומחים בו זה לסבך דברים שאמורים להיות פשוטים.

הם גם ככה יצטרכו לעשות הפעלה בהתקנה ראשונית (ולהתקין הם יצליחו?)

אח"כ זה יהיה שקוף מבחינתם

ה- Windows עצמו עבד לי מצוין גם בלי Sp2

הסיבה היחידה שנאלצתי להתקין Windows עם SP2 היא בגלל שמשחקים ותוכנות שונות למיניהן התחילו לדרוש SP2 בשביל לעבוד.

ופעם ב-כשיוצא עידכון כזה גדול כמו SP2 זה לא ביג דיל לקרוא לשכן\טכנאי שיסדר לך את זה.

תתקין עכשיו XP בלי שום עדכון ותתחבר לאינטרנט, נראה אותך שורד 2 דקות

פורסם

^^

הם לא יעשו התקנה ראשונית.

החנות תעשה.

פורסם

יש לי אחד כזה בבית.

כל מה שצריך זה- Router ו- FireFox.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים