עבור לתוכן

אין לי איך לחבר פלופי - ואני רוצה להתקין Windows על מערך RAID - יש רעיונות?

Featured Replies

פורסם

שלום שלום :hi:

בהמשך לבעיה של מסכים כחולים כאשר אני נכנס ליוזר שלי ב-Windows, כאשר מוגדר RAID, ועקב כך שחטפתי את אותו מסך בדיוק ב"הזדמנות" אחרת (נסיון OC) אחד התרחישים שאני חוקר הוא שהתקנת הWindows הנוכחית שלי היא קצת מקולקלת ולכן רציתי לנתק זמנית את דיסק הIDE הישן שלי ולהתקין מערכת הפעלה מחדש על מערך RAID שאבנה משני הדיסקים החדשים שלי (הפרטים במפרט שלי)

אך אבוי - פתאום נפלה עלי הבנה מעיקה בזמן שישבתי באיזה פאב עם חברים - אין לי כונן פלופי! לא היה לי שום צורך בו... עד היום.

(כידוע על מנת להתקין חלונות על RAID צריך להכניס בשלב מוקדם מאוד פלופי עם דריברים של RAID)

הבעיה היותר גדולה, (הרי את הכונן אני יכול לפרק זמנית מאחד המחשבים הישנים בבית) היא שעקב מבנה הלוח והמארז אין מצב להגיע לקונקטור פלופי של הלוח. צריך לפרק את הלוח על מנת להגיע לקונקטור, וגם אז בכלל לא בטוח שהוא יכנס למארז עם הכבל הזה מחובר.

כפי שאתם מתארים לעצמכם, ממש לא בא לי לפרק את הלוח.

אז חשבתי, אולי יש למישהו איזה רעיון יצירתי.

- באופן כללי, יש מצב שאני אצליח להתקין דרך פלופי USB ??? זה אני יכול לנסות להשאיל מהעבודה....

- יש לי פה מעין Disk On Key (טוב נו קורא SD עם כרטיס בפנים) יש מצב לקמבן משהו איתו???

- אולי אני אצליח לבנות RAM DISK בשם A: ולשים בו את הקבצים?

אשמח לקבל דעות על ה3 דברים האלה ועוד יותר אשמח אם תביאו רעיונות יצירתיים אחרים! תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל, אם זה לשם התקנה בלבד, אז אתה לא חייב להכניס את הכונן למארז

רק לחבר את הכבלים, אפילו שהכונן עצמו יהיה תלוי בחוץ, כשדלת המארז פתוחה, והכונן על הרצפה או על משהו מחוץ למארז

זה בדיוק לחצי דקה בשביל ההתקנה, אח"כ את מוציא אותו ושם אותו בחזרה בארון...

בקשר ל USB, אני די בטוח שזה לא אפשרי, כמו שזה לא אפשרי לצרוב את זה על דיסק רגיל ולהתקין מ CD

ההתקנה של ה-XP פשוט מחפשת את זה בכונן הדיסקטים בלבד

אלא אם כן מישהו מכיר איזשהו ביוס-פאטצ' מיוחד, שגורם להתקנה לחשוב שה-USB הוא בעצם כונן הפלופי, ואז זה יכול להוות פתרון

דבר שני, אם מאיזשהיא סיבה זה לא אפשרי בשבילך לחבר פלופי גם בצורה זמנית כמו שכתבתי למעלה,

אתה יכול להכין גרסאת slip-streamed xp מה-XP שלך, (בעזרת תוכנות כמו nlite) דיסק התקנה שכולל בתוכו את הדרייברי RAID של הלוח שלך

זה מה שאני אישית עשיתי (יותר נכון השתמשתי בדיסק שחבר הכין, במקרה יש לנו אותו צ'יפסט, אז זה אותם דרייברים)

במקרה שלי זה דיסק מותאם אישית עם כל מיני TWEAKS מראש, רק להכניס את הדיסק, לבחור כונן, לחזור אחרי שעה, ויש WIN מותקן על הכונן...

(כל ה"תשובות" לשאלות במהלך ההתקנה נענות ע"י קובץ "תשובות" מוכן מראש)

אם אתה מתעניין באיך בדיוק להכין דיסק עם דרייברים מוטמעים מראש, חפש על זה מידע כאן בפורום ובכלל באינטרנט, יש ה-מ-ו-ן מידע על זה.

אבל בסה"כ אני חושב שההצעה הראשונה שלי היא הפשוטה ביותר לביצוע, ואם יש לך כונן בארון וכבלים לחבר אותו, אז פתח את המארז, ויאללה אודרוב..

(עריכה : רק עכשיו ראיתי שיש לך בכלל בעיה להגיע לקונקטור עצמו, טוב, אז אם כך לך על האופציה של הדיסק)

(אם הצ'יפסט שלך הוא NF4, אז דבר איתי בפרטי)

פורסם
  • מחבר

וואללה תודה גבר, הצלחתי לבצע התמאה של הדריבר RAID לתוך דיסק התקנה של XP באמצעות ה-nLite (תכנה גאונית אגב) ואז פשוט בניתי RAID והתקנתי XP בלי ללחוץ על F6 ובלי בטיח

אני כותב את ההודעה הזו מהמערכת הפעלה החדשה שלי, כל החומרה פועלת סבבה כולל הדיסק הישן (היו קצת בעיות עם הכרטיס קול המובנה של הלוח כנראה בגלל שמותקן במקביל כרטיס קול נוסף אבל הצלחתי להסתדר)

מה שכן, בהתחלה היה מעין המהום בתדר נמוך מכיוון הדיסקים החדשים, עכשיו אני לא שומע את זה (או שנעלם או שהתרגלתי) זה לא חריג נכון? (הדיסקים הם לא "מהסוג השקט" אלא מהדורת RAID)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים