עבור לתוכן

שרת לתעבורת קבצים מהירה, מפרט?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לייחד מחשב שיעבוד כשרת ויחבר 5 מחשבים שכולם שולחים אליו מידע ולרוב אפילו בו זמנית, ומחשב שישי שולף את המידע להדפסה.

לפי מה שהבנתי חייבים דיסקים קשיחים מהירים לפחות ראפטור, ועדיף בתצורת רייד.

והשאלה שלי היא, אם חייבים דיסקים של SCSI ולוח תואם עם מעבד XEON וכל זה,

או שאפשר להסתדר עם לוח יקר ומעבד E6600. ולעבוד עם 2 ראפטורים ברייד 0?

צורת העבודה היא שהמחשבים שולחים לשרת קבצי תמונה להדפסה, בנפחים שבסביבות מאה MB כל פעם, שזה מלא קבצים קטנים בני 1 מגה כל אחד, ויש מחשב שישי שקורא את הקבצים ושולח אותם להדפסה.

נ.ב. הרשת שקיימת עכשיוהיא 10\100, האם זה מספיק, או שצריך לשדרג אותה?

בתודה לעונים, ואני מקוה שזה הפורום המתאים.

פורסם

E6300 עם לוח שמספק לך מספיק חיבורי SATA יעשה את העבודה לא פחות טוב

אם גיבוי חשוב הייתי חושב אולי על בקר RAID או על לוח קצת יותר מתקדם שתומך ב-RAID5

פורסם
  • מחבר

גיבוי לא חשוב בכלל.

מה שחשוב זה תעבורה מהירה.

והשאלה איפוא יווצר צוואר הבקבוק קודם, בדיסק הקשיח או ברשת?

זכורני שהמגבלה של המעבדים הרגילים היא להעביר 30 מגה לשניה, זה לבד לא מצדיק מעבר לשרת, או שזה הסתבכות מיותרת?

(אני כמובן מעדיף להישאר בסביבה חומרתית סטנדרטית).

והאם מהירות הרשת מספיקה? אני די ירוק בענין זה, אם אפשר לינק להסבר בעברית אשמח מאוד.

וכמה שאלות לסיום, איזה מערכת הפעלה מומלצת?

וכמות הזיכרון?

פורסם

מניסיון אני יכול להגיד לך שמאד ממולץ לעבוד ב RAID 5 ככה העבודה לא תושבת במקרה של תקלה ב אחד ה HD

אבל אני דווקא כן ממליץ על שרת יעודי (במקרה שמדובר על עסק) כי הם באים עם כל מה שצריך,אחריות ושרות של טכנאי.

אני לא חושב שמהירות התעבורה צריכה להדאיג אותך למרות שמדובר בקבצים גדולים ,יש שם רק שש מחשבים

אם תקנה נתב זה יספיק לדעתי כדי להוריד את כמות ההיתנגשיות והעומס

לגבי מערכת הפעלה LINUX תמיד עדיף אבל היא יותר מסובכת לאדמינסטרציה.אפשרות שניה היא WIN כמובן (NT למינהן)

פורסם
  • מחבר

לגבי רייד 5 הענין שלי היא מהירות נטו, ואני מוכן לסבול בשביל זה סיכון של השבתה קצרה, במקרה ו....

כך שרייד 0 עדיף, לי ספיציפית.

לגבי מערכת ההפעלה אני גם מעדיף ממשפחת הWIN, השאלה איזה מהם הכי מומלצת?

ואני חוזר, כמה זכרון צריך 512 1GB או 2GB?

פורסם

כדאי מאוד להשתמש ב Bridge כדי לבודד כל מחשב. האם התשתית הקיימת בשליטתך ומה מגביל אותה ל 10/100?

למה שני שרתים, קבצים והדפסה? שרת אחד לא מספיק ל 6 משתמשים?

צוואר הבקבוק יהיה המדפסת.

פורסם

אם התקלה תיהיה ב HD שבו מותקנת מערכת ההפעלה ההשבתה לא תיהיה קצרה בכלל

ותחייב התקנה מהתחלה או שיחזור בעזרת גיבויים

לגבי מערכת הפעלה זה מאד תלוי ,אם תחליט על מחשב רגיל אז גם XP יספיק

אם אתה צריך ניהול משתמשים ומערכת הרשאות אז זה לא יספיק

ל XP גם יש הגבלה בכמות המעבדים והזיכרון שבו היא תומכת והיא גם פחות יציבה.

שוב הכל תלוי במה אתה צריך.

הפיתרון הכי זול יהיה לקנות PC עם הרבה HD ובקר RAID ולהתקין עליו XP

וכמו שאמר הבחור לפני צוואר הבקבוק הוא המדפסת אז אולי כדאי להתקין על שרת גם שרת מדפסות

---עריכה---

חשבתי קצת ואני בכלל לא בטוח שלקנות PC רגיל יצא הרבה יותר זול כי HD שאתה צריך די יקרים

אני ממליץ לך להיתקשר ל IBM או HP ולראות איזה פיתרונות הם מצעים ,לא כל השרתים יקרים

יש גם שרתים יחסית זולים שאולי יתאימו לך.

פורסם
  • מחבר

סיבכתם אותי, אם כי רעיון הגשר נראה לי טוב.

דהיינו חמשת המחשבים השולחים חומר לשרת יחוברו אליו ברשת אחת, והמחשב המדפיס יחובר לשרת ברשת נפרדת.

דרך אגב המחשב המדפיס, מדפיס פרויקט אחד בכל פעם, והוא בוחר מהשרת מה להדפיס.

ואפילו השבתה של יום באה בחשבון, והיא עדיפה על פני ויתור במהירות.

כך שכל קריסה איננה בעיתית, וגם איני דואג לגיבוי החומר הנמצא על השרת, מכיון שהוא מגובה אוטומטית במחשבים השולחים.

כך שאני צרך שרת שיקלוט וישלח חומר במהירות.

ואני חוזר לשאלה הראשונה, האם PC חלש מידי למשימה זאת?

והאם ראפטור איטי מידיי וחייבים SCSI?

וכל התשתית בחזקתי, כך שאני יכול לשדרג אותה, ואני ממש לא יודע האם 10\100 מגביל אותי במצב העכשוי, והעתידי.

פורסם

דהיינו חמשת המחשבים השולחים חומר לשרת יחוברו אליו ברשת אחת, והמחשב המדפיס יחובר לשרת ברשת נפרדת.

לא ברור לי למה אתה צריך 2 שרתים במקום שרת אחד שיחובר ישירות למדפסת. אני אניח שזה נובע ממבנה הרשת הקיים.

למיטב ידיעתי, בשרת הדפסה הבעיה היא בשליחת המידע מהמחשב למדפסת. המחשב הנ"ל צריך "לתרגם" את החומר לשפה שהמדפסת מבינה, ותהליך זה מאד מכביד על המעבד ובעיקר על הזיכרון, במיוחד כאשר מדובר בקבצים גדולים הנשלחים להדפסה. אם אתה הולך על PC רגיל, אני ממליץ על מעבד חזק (ה E6600 אמור להספיק) וכמה שיותר זיכרון (2GB מומלץ). מכיוון שמחשב זה לא הולך להחזיק מידע אלא לשמש כשרת הדפסה בלבד, אני לא רואה צורך ממשי במערך RAID או בדיסקים קשיחים מהירים במיוחד. במקרה של בעיה בדיסק הקשיח, אין בעיה פשוט להחליף אותו ואז לטעון על הדיסק החדש image של מערכת ההפעלה (למשל עם ghost).

בקשר למהירות הרשת - מהירות רשת של 100Mbps אמורה להספיק, אבל אם המחשבים הקיימים הם דיי חדשים, כרטיסי הרשת שלהם אולי כבר תומכים במהירות רשת של 1000Mbps, ואז מה שמגביל אותך הוא ציוד הרשת הקיים (ה Hub/Switch/Router). אולי כדאי לבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לבנות שני שרתים.

אלא שרת אחד שישמש כמעין מחסן, חמישה מחשבים שולחים אליו, ומחשב שישי שולף ממנו, מעבד ומדפיס.

כך שהשרת לא אמור לעשות כלום מלבד לקלוט מידע במהירות מחמישה מחשבים לפעמים אפילו בו זמנית, ולשלוח למחשב השישי את החומר הגולמי.

עלה בי רעיון לבנות את השרת מלוח שיש בו שני חיבורי רשת, ואז רשת אחת תחבר את השרת לחמישה הכותבים, ורשת נוספת תחבר את השרת הזה למחשב הקורא.

זה יעזור במשהו?

בכל אופן אם אפשר מפרט בקוים כלליים אשמח מאוד, פחות או יותר המבנה ברור:

E6300-E6600

לוח תואם עם מספיק חיבורי SATA, ובקר רייד מובנה איכותי.

ראפטור אחד לפחות, וככל הננראה אלך על שנים במערך רייד 0.

כמות זכרון?????

מערכת הפעלה????

ונראה לי שחייבים לשים את מערכת ההפעלה על דיסק קשיח נפרד, מהכונן הכותב\קורא.

והשאלה אם חייבים 10KRP או שמספיק 7200?

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה בשרת אחד בלבד - הוא גם מחובר לרשת וגם למדפסת (לא מדפסת רשת). למדפסת עושים שיתוף רגיל ומגדירים אותה בכל שאר המחשבים. כל מחשב פשוט שולח את העבודה שלו למדפסת וזהו. מחשב עם מעבד כפול ליבה, 2GB זיכרון ומערכת הפעלה מבוססת NT (כמו Windows 2000) אמור להספיק.

בקשר לדיסקים הקשיחים - אני לא בטוח שמהירות הדיסק הקשיח בכלל משחקת פה תפקיד, אלא אם כן יש צורך בהרבה זיכרון וירטואלי.

אגב, ככל שיש יותר רכיבים "מובנים" על הלוח (בקר RAID, כרטיסי רשת), משאבי המערכת יורדים, כיוון שרכיבים אלו משתמשים במעבד והזיכרון של המחשב (אין להם מעבד וזיכרון עצמאיים). מצד שני - אם אתה לוקח מעבד כמו E6600 או אפילו E6300, עם הרבה זיכרון, אני לא רואה סיבה שהירידה בביצועים תהיה מורגשת.

פורסם

עלה בי רעיון לבנות את השרת מלוח שיש בו שני חיבורי רשת, ואז רשת אחת תחבר את השרת לחמישה הכותבים, ורשת נוספת תחבר את השרת הזה למחשב הקורא.

זה יעזור במשהו?

מיותר ומסובך,כמו שכבר אמרו לך קונים Bridge ומחברים את כל המחשבים כולל השרת עליו.היתרון של זה שה Bridge יודע איזה מחשב יש לו על כל רגל

וככה מוריד את העומס על הרשת והמידע יעבור מהר יותר.

אתה רוצה שהמחשב השישי ימשוך מידע מהשרת וידפיס אותו ,אז אני מניח שהמדפסת מחוברת לאותו מחשב.עד כמה שהבנתי הכוונה היתה לחבר אותו לכרטיס

רשת נפרד בשרת ,שוב עם יש לך Bridge זה מיותר ומסובך.

ועוד דבר בכל הפוסט לא כתבת מה גודל הHD שאתה צריך

פורסם

היות והנתונים כאן מעורפלים ואין לך נתונים מדוייקים על כמות ההדפסות וכמות הנתונים שעוברת, יש לי הרגשה שאתה הולך רחוק מידי.

כמה עשרות MB יעברו בכמה שניות אם הרשת לא עמוסה בדברים אחרים. מה זה מהר אצלך? האם אתה מצפה שהמשתמש ילחץ print והמחשב יחזור אחרי שניה או שתיים ויאמר סיימתי? גם הכנת ושליחת הקבצים במחשב לוקחת זמן ומשאבים בלי קשר לשרת או לרשת.

ובנוסף לא כל התחנות שולחות כל הזמן להדפסה, מדפסת אחת לא יכולה להדפיס יותר מ 20-30 דפים לדקה וכל רשת יכולה להעביר יותר.

יש לי הרגשה שגם מחשב חלש יחסית יכול לבצע את העבודה הזאת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי לא מדובר פה בסוד מדינה, כולה חנות פוטו עם חמישה עמדות לשירות עצמי, ששולחים תמונות מוכנות להדפסה לשרת, והמחשב שמחובר למדפסת של קודאק מושך את הקבצים להדפסה.

אני מרגיש את האיטיות, כשאני רוצה למשוך להדפסה את ההזמנה האחרונה מהשרת, ועדיין לא הגיעו אליו כל הקבצים שנשלחו אליו מהעמדה השולחת. והייתי רוצה לקצר את הזמן הזה למינימום.

כי לפעמים אני טועה וחושב שכל ההזמנה כבר נמצאת על השרת, ואני שולח להדפסה את כל התיקיה, ומגלה אח"כ שהדפסתי לפני הגעת כל הקבצים. ולך תסביר את זה ללקוח...

נפח הקבצים יחסית די קטן, כמאה מגה להזמנה הכי גדולה. אם כי זה מורכב מכמות של עד 400 תמונות.

נ.ב. עד היום לא היה לי מחשב נפרד לכונן המשותף של כולם, והסתפקתי בכונן משותף שנמצא באחד העמדות.

והבנתי שאני חייב לבנות לו מחשב עצמאי. שאלתי כאן מה המפרט הרצוי, והאם זה מחוייב המציאות לעבור ליגה לכיון השרתים היעודיים.

פחות או יותר הגעתי למסקנה שמספיקה מערכת E6600 עם רייד של ראפטורים. לא סגור עדיין על כמות הזכרון..

פורסם

זוג ראפטורים על מחשב לא חזק במיוחד ותשתית רשת של 1000מגהביט יפתרו לך את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים