עבור לתוכן

יש בעיה בלעדכן ביוס דרך ווינדוס דרך תוכנת צריבה?

Featured Replies

פורסם

יענו תוכנת צריבה של גיגהבייט וממה לצרוב את הביוס על המערכת מהווינדוס.. ולא דרך הביוס..

זה גורם לבעיות או שזה לא מומלץ? ואם כן למה?

פורסם

אין שום בעייה עם זה. אני לא יודע אם היא יציבה כמו פלאש רגיל, אבל אני משתמש בה.

רק אל תעשה שום דבר במחשב באותו זמן. אני השתמשתי במחשב בזמן הפלאש והוא נתקע לי. ואז הביוס נדפק.

למזלי בלוחות החדשים של ג'יגהבייט יש אפשרות recovery. אז אחרי כמה משחקים הצלחתי להוציא גיבוי של הביוס.

פורסם

אם יצרני הלוחות-אם מאפשרים לצרוב את הביוס מהווינדוס , סימן שזה בטוח

פורסם
  • מחבר

אבל המחשב לא עולה לך ברגע שהBIOS נדפק אז איך בדיוק סידרת את זה? כאילו איזה דבר מיוחד יש בלוח שאפשר לסדר את זה ומה צריך לעשות?

פורסם

אבל המחשב לא עולה לך ברגע שהBIOS נדפק אז איך בדיוק סידרת את זה? כאילו איזה דבר מיוחד יש בלוח שאפשר לסדר את זה ומה צריך לעשות?

מוציאים את הסוללת CMOS, מחכים דקה ככה, מחזירים אותה, ואז אני חושב שהגיבוי של הביוס נכנס לפעולה ומתקן את השבב ביוס שנפגם בעת העידכון, משו בסגנון, חכה להסבר מדוייק יותר.

פורסם

על הרבה מאוד לוחות יש לחצן או ג'מפר לאיפוס הביוס

למשל כשאני ניסיתי לעדכן ביוס ללוח DFI שלי, דרך WINFLASH, המחשב לא עלה

ובעזרת טיפ של חבר יקר מכאן, מצאתי את הג'אמפר על הלוח, (אם אתה לא בטוח איפה הוא אצלך, חפש בחוברת של הלוח שלך, בטח יש PDF באתר היצרן)

הזזתי את הג'מפר למיקום הנכון שלו, והמחשב עלה כרגיל עם הביוס המקורי

(צריך להחזיר את הג'מפר למקום אחרי שמשתמשים בו פעם אחת, אחרת הוא יאפס ביוס בכל הפעלה של המחשב)

(כלומר כל עוד הג'מפר "מאופשר" הוא מוחק את הביוס הצרוב ועושה FLASH למקורי, זאת פעולה שאין צורך לבצע אותה בכל פעם שהמחשב עולה)

פורסם
  • מחבר

מזה בדיוק הג'מפר כאילו מזה חלק שאפשר להזיז ממקום למקום?

פורסם

כן, כמו בכונן הקשיח שלך (לפחות בכונני IDE , כבר אין את זה ב SATA)

שאתה מעביר אותו מ MASTER ל SLAVE ע"י הזזה של הג'מפר מהפינים שהוא יושב עליהם לפינים אחרים

תוודא שיש לך אפשרות כזאת, קרא בחוברת של לוח האם שלך, וחפש משהו על CMOS RESET או דברים דומים.

פורסם
  • מחבר

חח לא הכי הבנתי את הדוגמא.. כאילו זה משהו שאפשר להרים ולשים במקום אחר? או משהו שלוחצים ומזיז משהו או לאידוע מה חח

אממ אני כמעט בטוח שיש בלוח שאני קונה CMOS ככה רשום באתר הרישמי של הלוח..

הלוח ייה או 945P-S3 או 965P-S3

פורסם

זה משהו שמרימים ומזיזים ושמים במקום אחר:)

הנה ג'מפר למשל, שתדע בוודאות :

cmosclr500.jpg

והנה חיפוש תמונות בגוגל של CMOS JUMPER

http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&q=cmos+jumper&btnG=Search

עכשיו, ברור שיש לך בלוח CMOS, בכל לוח יש CMOS

אתה צריך לחפש משהו שמאפס אותו - CMOS RECOVERY / CMOS RESET / CLEAR CMOS

מבין ?

חפש את ה PDF באתר היצרן, הייתי מחפש לך בעצמי, אבל אני חייב לעוף מהבית כבר...

פורסם
  • מחבר

וואי רגע אבל איך אני מוציא את הדבר הזה מהמקום ובאיזה מקום אני אמור להניח אותו? ואז איך אני מוציא אותו משם ומחזיר אותו למקום..

כאילו זה קל להרים אותו או להוציא או שזה מסובך ואם זה קל להכניס לאיפה שצריך או מסובך ואיך בעצם מוצאים ומכניסים??

פורסם

זה כולה ג'מפר. זה בדיוק כמו להכניס להרד דיסק.

בלוח שלי זה נמצא למטה בצד ימין ליד הסוללה. אני מניח שגם בלוחות שדיברת עליהם זה באותו מקום.

בקשר לשחזור ביוס - אני די בטוח שCLR CMOS לא פתר לי את הבעייה. את האמת? אני לא ממש זוכר איך סידרתי את זה.

או שהוצאת הבטרייה סידרה את זה או שמשהו אחר שהיה רשום במדריך לגבי ה recovery של הלוח. אני אבל די בטוח שCLR CMOS רגיל באמצעות הג'מפר לא פתר את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים