עבור לתוכן

אפשר קצת הסבר על התכונות CINEMA 4D, MAYA, LIGHT WAVE, 3D-MAX

Featured Replies

פורסם

מה כל תוכנה משמשת ומה עושים בה..?

פורסם

3D

תוכנות שאתה יכול לבנות בהם אובייקטים ב-3D...

כמו פוטושופ... רק לבניית אובייקטים בכל הצורות

פורסם

בדיוק גם אני באתי לפתוח דיון. :P (אז אני אשאל פה)

מה ההבדלים בין תוכנות ה3D? (נגיד בין 3DMAX לMAYA)

והכי חשוב, באיזה תוכנה משתמשים להכנת דמיות למשחקים? (לא שאני מתכנן על קריירה חדשה, אבל נראה לי שכדאי להשקיע במשהו שרואים תוצאות שלו בדברים שאוהבים)

עריכה:

אוף לא שמתי לב שפתחת את הדיון בפורום הלא נכון :-X

עיצוב וגרפיקה ממוחשבת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?board=57.0

טוב, נמתין שיעבירו אותו.

פורסם
  • מחבר

הא אוי לא שמתי לב שיש כזה פורום..

פורסם

לי יש ניסיון רק עם אחת (3dsmax) אבל כעיקרון הם כולם פחות או יותר אותו הדבר, חלק עם מתאימים יותר לדברים שונים אבל בגדול הם אותו הדבר רק עם Interface שונה.

בזמן האחרון Max ו- Maya הם תוכנות מקבילות מכיוון ש- Autodesk (אני כמעט בטוח) קנתה את Maya.

פורסם
  • מחבר

ובשביל כזאת תוכנה חייבים לקנות אותנ? או שבטח יש דרכים באינטרנט מתוכנות הורדות להוריד..?

זה בעצם תוכנות שבהם אתה לומד ליצור דברים שונים שמשתמשים בהם במשחקים.?

אפשר גם להנפיש את הדמויות? ולראות מה קורה באמת?

פורסם

לי יש ניסיון רק עם אחת (3dsmax) אבל כעיקרון הם כולם פחות או יותר אותו הדבר, חלק עם מתאימים יותר לדברים שונים אבל בגדול הם אותו הדבר רק עם Interface שונה.

בזמן האחרון Max ו- Maya הם תוכנות מקבילות מכיוון ש- Autodesk (אני כמעט בטוח) קנתה את Maya.

צודק, אבל לא בדיוק. Kinetix, החברה שיצרה את 3DMAX, פשטה את הרגל ונקנתה ע"י Autodesk, שברשותה גם הבעלות על החברה שיצרה את Maya. הדבר היפה כאן הוא שיש פה מעין סגירת מעגל, כי Autodesk היא זו שיצרה את 3D-STUDIO (שהיה ה 3DMAX ל DOS, כלומר ה"מקור") :)

אז כעת 2 המוצרים האלו "תחת קורת גג אחת"

מה ההבדל אתם שואלים? לכל אחת מהתכנות יש כלים ייחודיים שמקלים את העבודה במטרות שונות. לדוגמא:

- Maya זו התוכנה המועדפת לעריכת 3D בקולנוע וטלויזיה, כי בה כלים מובנים לסימולציות פיזיקה, כמו רוח, גרביטציה ואפילו תגובות שונות של סוגי חומרים (למשל איך חתיכת בד שמתחככת בחומר קשיח "תתעטף" סביבו), כך שנוח יותר להשיג תוצאות ריאליסטיות.

- 3DMAX זו התוכנה שמועדפת ל 3D במשחקים, ואני חושב שהסיבה העיקרית היא פופולאריות - נראה לי שהרבה מנועי גרפיקה תומכים יותר במודלים והנפשות בפורמטים שיוצרת 3DMAX. (וזאת גם תוכנה מעולה כמעט מכל בחינה, כלומר אם כל תכנה חזקה במשהו מסויים אז 3DMAX היא תכנת All-Around..)

- לגבי Light Wave - אני לא בטוח, אבל נראה לי שיש בה כמה כלים מתוחכמים למידול (בניית דמויות) בצורה ממש מהירה ונוחה. אני חושב שהיא גם יותר פופולארית אצל אנשים בבית (ולא בחברות של ממש), יכול להיות שהיא זולה יותר כי היא יותר "פשוטה" - היא לא בדיוק מתאימה ליצירת סרטונים באיכות קולנועית.

- את השאר אני לא מכיר...

עריכה: ל LazyBoy, התוכנה הכי פופולארית לבניית והנפשת דמויות (וגם סצינות שלמות) תלת מימד במשחקים היא 3DMAX.

ל PerGola,, עם התוכנות הנ"ל אתה יכול ליצור דמות תלת מימדית, ליצור לה אנימציות ואח"כ ניתן לשלב אותה במשחק מחשב - מנוע המשחק אחראי לעשות המרה של מה שיצרת מפורמט של 3DMAX (למשל) לפורמט שהמשחק יודע לנהל.

פורסם

יש כלים מאוד נוחים למידול, שהם חיצוניים לתוכנות האלה

למשל ZBRUSH

תוכנה שאפשר ממש לפסל בתוכה מודלים

אתם חייבים לראות את זה בשביל להבין

פורסם

:yelclap: :yelclap: אחלה של תכנה

אבל היא לא מתקדמת מבחינת אפשרויות מידול מורכבות מאוד כמו התוכנות שהוזכרו קודם, ואני חושב שכרטיסי מסך מקצועיים לעריכת 3D לא עובדים עם התוכנה הזו..

פורסם

קצת תוספות למה ש- SerpentMage אמר:

מאיה נחשבת לתוכנה המובילה ל- character animation לוידאו.

הייתרון המרכזי שלה הוא שהיא מאוד מודולרית וכל קבוצת עבודה יכולה להתאים אותה בדיוק לצרכים שלה, וליצור דרכה כלים שמתאימים לה בדיוק.

מאיה מיועדת לעבודה בקבוצות עבודה גדולות ויש לה מספר תכונות שמקלות על זה.

החיסרון המרכזי במאיה הוא שיש לה ממשק זוועתי וקשה מאוד ללימוד (ואני אומר את זה גם בתור מישהו שלמד אותה וגם בתור מתכנת User interface)

3DS Max מיועדת יותר למידול ואנימציה למשחקי מחשב, וככלי עזר לאפקטים.

היא קצת פחות חזקה מבחינת תכנות (אין ממש תכנות ויזואלי כמו במאיה) אבל הרבה יותר קלה לשימוש ולימוד.

בנוסף, היא גם מכילה כלים שמטפלים לא רק ב- 3D, כמו אפשרות לשלב סאונד, ו- post-effects..

פורסם
  • מחבר

ואיך אני מנפיש את הדמויות בשניתי ואת המקומות שיצרתי? שהדמות תלך לה במקום או דברים כאלה?

מה הסיבה שזה דורש כוח עיבוד ממש גדול?

פורסם

כי אתה צריך לרנדר כל פריים בנפרד.

אם עד עכשיו התעסקת רק בתוכנות דו-מימד יהיה לך קצת קשה להבין.

עד שלא תנסה אתה לא ממש תבין איך זה עובד.

פורסם

והנה משפט שכל עורך 3D חי על פיו:

"God has created the Earth in 6 days. On the seventh day he rendered"

;D ;D ;D

פורסם
  • מחבר
כי אתה צריך לרנדר כל פריים בנפרד.

אם עד עכשיו התעסקת רק בתוכנות דו-מימד יהיה לך קצת קשה להבין.

עד שלא תנסה אתה לא ממש תבין איך זה עובד.

אני יודע איך כל העסק עובד עם הכרטיס מסך והמעבד והרינדור שהכרטיס מסך עושה למידע שעובר מהמעבד אליו ואיך כל העסק עובד לגבי כרטיס מסך המעבד והרינדור..

ככה שאם אתה יודע להסביר אני אשמח אם תסביר.. רוב הסיכויים שאני ידע על מה אתה מדבר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים