עבור לתוכן

נסיון OC שלא הלך -אשמח לקבל עצות!

Featured Replies

פורסם

שלום שלום

אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם

<---

אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות.

אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי.

הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו

(לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו')

המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם ::)

אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן.

אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך.

אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז אמרתי ננסה להתחיל מ2400 ככה (כ33% OC) והעלתי את הFSB ל266. את הזכרונות הורדתי למחלק 3:4 - שזה אמור לשמור עליהם ב200 מגהרץ כי לא רציתי להתעסק עם התזמונים שלהם בהתחלה.

הרצתי MEMTEST 86+ (יש לי מובנה בביוס) למספר דקות וראיתי שאין בעיות ואז ניסיתי לעשות BOOT.

המחשב קיבל את פני "בשמחה ובששון" עם ההודעה

Missing Operating System

עכשיו זו לא נראית לי בעיה במעבד, אם כבר אז בזכרונות - והם נשארו באותו תדר, אז זה נורא מוזר לי...

אני נבהלתי קצת וישר החזרתי את ההגדרות למצב הקודם שלהן.

פעם אחת ב-2 הבוטים שהייתי צריך לעשות על מנת לעשות את זה המחשב לא עלה והייתי צריך לנתק אותו מהחשמל :(

כפי שאתם רואים כרגע הוא פועל בסדר.

אני אציין שפעם ניסיתי OC של 25% בצורה דומה ואז זה הלך בסדר, אבל לא השארתי את זה קבוע.

עוד פריט מידע, היה לי מאוורר 120 שתליתי מול הזכרונות במארז שהתפקיד שלו היה לקרר אותם, הוא כבר לא נכנס לשם עקב התקנת הTuniq ולא שמתי במקומו שום דבר כי הTuniq זורק אוויר לכיוון והטכנאי אמר שאין צורך במאוורר שם.

פורסם

טמפ' ?

מתחים ?

ומאורר שמפזר את חום הזכרונות זה דבר יעיל מאוד.

עצה מאוד ידידותית, אל תקשיב אף פעם לדבריהם של טכנאים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה, וגם על ההעצה!

(אני חושב שאני אארגן איזה מאוורר 80 מ"מ או אפילו זוג של AC מול הזכרונות - נגעתי בהם עכשיו והם ממש לא חמים, אבל שיהיה... אולי זה ישתנה בקיץ)

להלן מתחים וטמפרטורות לאחר לפחות שעה של הרצת משחק כבד, כפי שהם מופיעים בBIOS (לגבי מתחים, אני מציין את אלו שנקראו על ידי החיישנים ולא ההגדרות עצמן)

ככה:

CPU - 1.34V, 26 C°
LDT - 1.23V
DRAM - 2.75V
Chipset - 44 C°
PWM - 40 C°

פורסם

לדעתי הציפסט של הלוח קצת חם

תן בדיקה גם בFULL LOAD ובIDE

תנסה עכשי לעשות ככה

לעלות כל פעם ב10 ולעשות 4M בSUPERPI,אם עובר תמשיך על התהליך

ותגיד איפה נתקעת

פורסם

44c לציפסט זה סביר בהחלט.

האם נעלת את הPCI והPCIE\AGP?

אם לא אז תקבע את הPCI ל33 מגה הרץ, ואת הPCIE ל100MHZ. אם זה לוח של AGP אז 66.

פורסם
  • מחבר

SweeT_EviL:

מה לעשות עם הזכרונות? לשחרר תזמונים למה שהם אמורים ליהיות ב-250 ומחלק 1:1? או לשחק כל פעם עם המחלקים כדי להשאר בסביבות ה200 ולהשאיר תזמונים של 200?

בקשר לSUPERPI, היא מעמיסה לי משהו כמו 70% על ליבה אחת ומשהו כמו 30% על השניה ככה שבסך הכל יש 50% עומס. זה בסדר ככה?

GGuyZ:

לפי מה שהבנתי תדרי הPCI והPCIE בלוחות של DFI תמיד נעולים, ולא זכור לי שראיתי אופציה כזו בביוס בכלל....

פורסם

בקשר לזכרונות תנסה לעבוד ב1:1 ותנסה לעלות כל פעם בקצת אם אתה רואה שאתה נתקע רוב הסיכויים שאלה הזכרונות, ואז תנסה לשחרר אותם מעט

בקשר לSUPERPI תפעיל 2 ביחד

בכל אופן תנסה לשחק שמה ,תמיד אתה יכול לאפס תביוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים