עבור לתוכן

מה ההבדל בין Quick Format לבין Format רגיל?

Featured Replies

פורסם

התקנתי עוד הארד דיסק..

ובשני שלי רציתי לעשות פורמט..

עשיתי QUICK פורמט למה שהיה לי..

יכול להיות שהוא מחק 40 GB בשנייה?

פורסם

Quick Format = פירמוט מהיר

Format = פירמוט רגיל

יש הבדל במהירות פירמוט אבל אחריי הפירמוט אין הבדלים או תופעות לוואי

פורסם
  • מחבר

אז זה בסדר מה שעשיתי? QUICK ..

לא תהיה לי בעייה אח"כ?

פורסם

אם אתה לא יודע אל תגיב.

פירמוט רגיל בודק אם יש בדיסק סקטורים פגומים, מסמן אותם ובכך מונע אפשרות שמידע יכנס לסקטור שכזה (ורוב הסיכויים שילך לעזאזל משם).

פירמוט מהיר לא עושה את זה.

אם זה ממש חשוב לך לבדוק (בעיות עם הHD, שגיאות חוזרות,איבוד מידע וכו') תוכל להשתמש בתוכנה שמציע היצרן של הHD באתר שלו. (אני יודע ב100% שיש לWD תוכנה שכזו)

פורסם

יכול להיות שהוא מחק 40 GB בשנייה?

FORMAT זה בעצם לא מחיקה אלא קביעת המערכת קבצים של הדיסק קשיח(מכאן גם השם של המילה).ככה שאתה פשוט הגדרת שהכונן יפעל בNTFS(נראה לי) ואז כתוצאה מזה המידע נמחק.זה לא ממש ביצע פעולה של מחיקה

פורסם
  • מחבר

אז זה לא טוב מה שעשיתי?

פירמטתי את המחשב שלי.. ראו מפרט!

העברתי את כל ה-40GB ממהארד דיסק של ה-250GB להארד דיסק של ה-80GB .

עשיתי את כל זה ב-QUICK FORMAT..

אם זה ממש חשוב לך לבדוק (בעיות עם הHD, שגיאות חוזרות,איבוד מידע וכו') תוכל להשתמש בתוכנה שמציע היצרן של הHD באתר שלו. (אני יודע ב100% שיש לWD תוכנה שכזו)

אתה יכול להשיג לי אותה בבקשה?

פורסם

אם אתה לא יודע אל תגיב.

פירמוט רגיל בודק אם יש בדיסק סקטורים פגומים, מסמן אותם ובכך מונע אפשרות שמידע יכנס לסקטור שכזה (ורוב הסיכויים שילך לעזאזל משם).

פירמוט מהיר לא עושה את זה.

אולי אני טועה, או לא זוכר נכון.... אבל תמיד חשבתי ש-Scan disk בסריקה מלאה סורקת ומסמנת סקטורים פגומים... ואילו פירמוט קובע את מצב התאים של הדיסק קשיח לערך מסויים ב-HEX (לא זוכר לאיזו מטרה, אולי נוח לעבוד איתו למערכות הפעלה) - פירמוט מהיר סך הכל מסמן את התאים כרייקים וזהו. מישהו שיודע עניין שיתקן איפה שצריך כי מישהו פה טועה... :nixweiss:

פורסם

פירמוט מהיר מאפס את הפיונטרים בFAT או בMFT במקררה של NTFS.

פירמוט "איטי" chkdsk להרדיסק וכתיבה מחדש של הindex.

פורסם

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים