עבור לתוכן

SATA I vs SATA II... אפשר לשלב בינהם? והאם זה מוריד את ביצועי המחשב?

Featured Replies

פורסם

ברשותי כונן 80GB ישן SATA I. ברצוני לשדרג את המחשב ובין היתר להוסיף עוד כונן קשיח 160GB בתצורת SATA II, השאלה שלי היא, האם אני צריך לפחד מכך שביצועי המחשב שלי ירדו? האם מותר לשלב בין השניים? והאם אני צריך לוח אם שיתאים לשניהם? או שכל לוח אם מתאים לשניהם? ראיתי בKSP שיש לוחות מסוימים בלבד שתומכים בSATA II.

ועוד שאלה כללית ממש, SATA II משמעותית מהיר יותר מ-I? כי אם תהיה לי בעיה עם הלוחות אם אני יעדיף לקנות נגיד עוד 160GB של SATA I....

תודה לעוזרים

פורסם

לא צריך לפחד,מותר לשלב,ביצועי המחשב לא יירדו,אתה צריך לוח אם שתומך SATA וכזה יש לך כי מחובר אליו כבר הדיסק קשיח כזה,

SATA2 לא מהיר יותר מ SATA1 (אם להתעלם מ NCQ )

תוכל לקרוא יותר על הנושא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg1863837#msg1863837

וחיפוש בפורום

פורסם
  • מחבר

אני צריך לוח אם שתואם SATA, לא משנה איזה? כי בKSP יש כאלה שכתוב SATA וכאלה שכתוב SATA II...

ועוד משהו, במבט לאחור יכול להיות שאפילו יש לי כונן 80 GB בלי SATA... זה משנה? הוא יכול להתחבר לכל לוח אם? ואיך זה לשלב אותו עם SATAII?

תודה שוב

פורסם

יהיה קל אם תגיד בדיוק את כל התמונה: מה אתה רוצה לקנות, איזה לוח אם בדיוק יש לך, ואיזה דיסק קשיח יש לך

לוחות SATA2 תומכים לאחור, כלומר אפשר לחבר אליהם דיסקים קשיחים SATA1 וגם SATA2

לוחות SATA1 תומכים גם בשניהם, אבל הדיסק קשיח SATA2 יעבוד כ SATA1

דיסק קשיח עם חיבור שהוא לא SATA, כלומר IDE הישן, בכל לוח יש חיבור IDE

פורסם

בקיצור אם כבר קונים אז קונים SATA II.

פורסם

א- כבר יש לו את הכונן.

ב- לפי מה שהוא אומר בתרד אחר, לא נראה לי שהוא יודע מה יש לו אם זה IDE או SATA I...

ו..x-dude, קמת ישר למחשב או שאתה לא ישן? HW משלמים לך על שעות נוספות? :smile1:

פורסם

אני צריך לוח אם שתואם SATA, לא משנה איזה? כי בKSP יש כאלה שכתוב SATA וכאלה שכתוב SATA II...

ועוד משהו, במבט לאחור יכול להיות שאפילו יש לי כונן 80 GB בלי SATA...

פשט תפתח את המארז של המחשב ותסתכל אם לדיסק קשיח שלך מחובר חיבור קטן אז זה SATA ואם מחובר אליו חיבור גדול יותר כמו החיבור של הכונן דיסקים אז זה IDE.אם אתה רואה שזה IDE אז תבדוק בכל זאת בלוח אם אם יש לו חיבור SATA כי יכול להיות שיש לך שם SATA ופשוט הדיסק קשיח שלך לא תומך אז חיברו אותו בIDE(או שמי שהרכיב לך את המכשב לא היה הכי חכם :screwy:).

ד"א את התגובה הזאת כתבתי ממחשב שיש בו גם דיסק קשיח SATA1 וגם דיסק קשיח SATA2 והלוח אם תומך רק בSATA1

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולכם, שנית, אחי הגדול הרכיב את המחשב לבדו לפני איזה 3 שנים והוא לא כזה מבין גדול...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים