עבור לתוכן

יש מצב שהלוח GA 945P יתמוך במרובעי ליבה בביוס הבא?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
הQX6700 הוא עם באס 266 ומכפלה 10

וזה בעצם הבעיה לפי מה שאמרו מקודם הבעיה זה שבמרובע ליבה 266MHZ זה נמוך ומגביל..

יש לך 5 מפעלים - מפעל א' (מקור המידע) ומפעלי עיבוד ב', ג', ד', וה' (ליבות). כאן צריכות לעבור עוד יותר משאיות מאשר במצב הקודם, וכאן כבר מתחילה בעיה - התנועה תהיה כל כך גדולה שיכולים להיווצר פקקים (צוואר בקבוק) ומצבים שבהם מפעלי עיבוד מסויימים לא מקבלים את חומר הגלם שהם צריכים, ואז הם לא יעבדו (מחזורים ריקים/מחזורי סרק). אגב, לא בטוח שזה מה שייקרה, אבל זו בהחלט אפשרות.

ועכשו, תוסיף לכל זה את העובדה שהחומר המעובד (המידע שיוצא מהמעבד) צריך לחזור על אותו כביש (בכל המצבים)...

שזה בעצם אומר שהפס רוחב של הFSB צריך להיות במרובע ליבה כבר גדול יותר כי יותר מידע עובר (כי עוברות יותר משהיות בכביש ולכן צריך כביש רחב יותר) ותקבל כביש רחב יותר ע"י הגדלת רוחב הפס של הBUS.. אבל כל עוד רוחב הפאס על 266 הכביש יהיה צר מדי ויהיה פקקים ואז המעבד יוגבל.. לא ככה?

• תגובות 40
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום בעיה

266 זה הסטנדרט בQX6700

הוא יעבוד אותו דבר (במידה ויעבוד) על לוח עם צ'יפסט 945/965/975

פורסם

קודם כל - עמרי צודק, קיים ברגע זה מעבד מרובע ליבות שעובד ב BUS של 266MHz, והוא כנראה יעבוד על כל הלוחות שמאפשרים BUS של 266MHz ומעלה, כלומר ערכות שבבים של 945 ומעלה, אבל סביר להניח שהלוח ידרוש עידכון ביוס.

כדי לאמת את מה שאני אמרתי, צריך לחכות למעבד מרובע ליבה בתדר זהה של 2.66MHz שעובד ב BUS של 333MHz (כמו ה QX6700 שעובד בתדר של 2.66MHz אבל ב BUS של 266MHz) ואז לראות מי מציג ביצועים יותר טובים. הגיוני להניח שהמעבד ב BUS של 333MHz יציג ביצועים קצת יותר טובים, מכיוון שיש רוחב פס גדול יותר לתקשורת עם הלוח. מכיוון שבשלב זה אין מעבדים כאלו, אנחנו סתם מדברים תיאורטית.

לסיכום, יש 4 מצבים לשילוב לוחות עם מעבדים מרובעי ליבות:

1. לוח עם BUS מקסימלי של 266MHz ומעבד עם BUS של 266MHz - המעבד יעבוד בתדר המלא שלו.

2. לוח עם BUS מקסימלי של 266MHz ומעבד עם BUS של 333MHz - המעבד יעבוד ב 80% מהתדר שלו ויציג את הביצועים הכי נמוכים (אם הוא יעבוד בכלל).

3. לוח עם BUS מקסימלי של 333MHz ומעבד עם BUS של 266MHz - המעבד יעבוד בתדר המלא שלו, בדיוק כמו במצב 1.

4. לוח עם BUS מקסימלי של 333MHz ומעבד עם BUS של 333MHz - המצב הכי טוב, המעבד יעבוד בתדר המלא שלו, ורוחב הפס יהווה צוואר בקבוק קטן יותר.

* ההנחה היא שחלק ממרובעי הליבות יגיע עם BUS של 266MHz, בעוד שרובם יגיע עם BUS של 333MHz (מרובע ליבה אחד ב BUS של 266MHz כבר נמצא בשוק).

שוב, אף אחד לא אמר שיש ב 100% בעיה עם רוחב הפס למרובעי הליבה, אבל עד שלא תהיה בדיקה מסודרת ומקיפה של הנושא, כאשר יהיו בשוק מרובעי ליבה ב BUS של 333MHz, פשוט לא ניתן לדעת בוודאות. אני יוצא מנקודת הנחה שככל שרוחב הפס למעבד רחב יותר, כך המחשב יעבוד טוב יותר.

smalul ההסברים שלך פשוט... אין לי מילים!

זה טוב או רע?

פורסם

מה זאת אומרת? הם יותר ממעולים :xyxthumbs:

אולי אתה יודע איפה הבעיה פה להגדיל את הBUS? האם בחומרה? טכנולוגיה שקיימת לא מספיק מפותחת?

הכוונה כמובן למה לא לעשות תדר של נניח 3000-4000MGHZ האם יש בעיית התחממות? או כמו שאמרתי מקודם טכנולוגיה שלא קיימת?

פורסם

אני לא ממש בטוח, אבל נראה לי שהמגבלה היא פיסית - כנראה שבתדרים גבוהים יותר יש יותר מדיי שגיאות, מכיוון שהרכיבים (גם המעבד וגם התקני הקלט/פלט) לא יכול לטפל בכל כך הרבה מידע בזמן כה קצר (בעיה פיסיקלית), או שהם מתחממים יותר מדיי (בעיה שיכולה להיפטר ע"י מיזעור, וכתוצאה מכך - להביא לצריכת הספק נמוכה יותר ולפחות התחממות).

לא ממש קשור לנושא, אבל אני מניח שנשאלת השאלה - אז איך AMD מצליחה לעשות תדר של 2000MHz ל BUS שלהם?

הפיתרון של AMD, למיטב הבנתי, היה לחלק את המידע הזה לשניים (הזיכרון ושאר הלוח), ולתת לכל חלק ערוץ משלו. הפיתרון הזה הביא לשני שינויים נוספים:

א. הזיכרון והמעבד כעת עובדים ביחס קבוע של 1:1, מה שמביא לשיפור בביצועים (מכפלת הזיכרון היא לא כמו יחס ה FSB:RAM, שגורם למחזורי סרק).

ב. הערוץ השני, שעכשו נותר "נקי" מהמידע שמגיע מהזיכרון, עבר אופטימזציות שונות, רוחב המילה שלו הוקטן, אבל התדר הוגדל, פרוטוקלי התקשורת שופרו והערוץ הפך ליעיל יותר (והשיפורים ממשיכים בגירסאות חדשות יותר של ה HTT שנראה בסוקטים החדשים +AM2 ו AM3).

פורסם

אני לא ממש בטוח, אבל נראה לי שהמגבלה היא פיסית - כנראה שבתדרים גבוהים יותר יש יותר מדיי שגיאות, מכיוון שהרכיבים (גם המעבד וגם התקני הקלט/פלט) לא יכול לטפל בכל כך הרבה מידע בזמן כה קצר (בעיה פיסיקלית), או שהם מתחממים יותר מדיי (בעיה שיכולה להיפטר ע"י מיזעור, וכתוצאה מכך - להביא לצריכת הספק נמוכה יותר ולפחות התחממות).

נכון הבעיה היא פיסית - בעיקר בגלל תופעה שנקראת קיבוליות פרזיטית (Stray capacitance)

בין שני מוליכים ישנה קיבוליות מסויימת - וזאת מגבילה את עליית/ירידת הגל הריבועי.

במעגל נתון הקיבוליות בין שני מוליכים היא קבועה. מה שמשתנה הוא צורת הגל עם עליית התדר.

השעון הרי דוגם כל זמן נתון (1 חלקי התדר) אם הערך הוא 0 או 1.

מה שקורה כשמעלים את התדר אז הגל מתעוות (בעיקר בגלל הקיבוליות) ויכולים להווצר מצבים בהם 1 ידגם כ 0 ולהיפך.

הנה דוגמה באיור - בחלק העליון גל ריבועי מושלם (כמעט) ובתחתון השפעת הקיבוליות. בכחול מסומן דגימת השעון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בין שני מוליכים ישנה קיבוליות מסויימת - וזאת מגבילה את עליית/ירידת הגל הריבועי.

סתם לידע שלי - האם הקיבוליות הזו מתייחסת לזמן הטעינה של הרכיב/המוליך עצמו (החוט), כלומר לזמן שבו לוקח למתח לעלות מ 0 לוגי ל 1 לוגי ולהיפך (וכתוצאה - זמן התגובה גדול מדי בשביל התדר), או שהחוקיות הפיזית של טעינה משתנה בתדרים כה גבוהים (ככה זה נראה בגרף - יש פריקה לפני שהשעון נופל 0)?

פורסם

It's like magic...

QCRM.PNG

פורסם

סתם לידע שלי - האם הקיבוליות הזו מתייחסת לזמן הטעינה של הרכיב/המוליך עצמו (החוט), כלומר לזמן שבו לוקח למתח לעלות מ 0 לוגי ל 1 לוגי ולהיפך (וכתוצאה - זמן התגובה גדול מדי בשביל התדר), או שהחוקיות הפיזית של טעינה משתנה בתדרים כה גבוהים (ככה זה נראה בגרף - יש פריקה לפני שהשעון נופל 0)?

כן הקיבוליות (בעצם קבוע הזמן R*C - טאו, שהרי יש למוליך גם התנגדות) יוצרת למעשה פילטר low pass וככל שהתדר עולה כך המוליך (שקול לנגד+קבל) מעוות את הגל מכיוון שהוא לא מספיק להיטען ולהתפרק בזמן המחזור הקצר יותר.

לגבי החוקיות הפיזית - לא יודע... אולי

הגרף שצירפתי קצת מטעה. לכן הכנתי שתי דוגמאות מעשיות בתוכנת מולטיסים. אחת ב 400MHz ואחת ב 200MHz.

ניתן לראות איך השינוי מחמיר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כן הקיבוליות (בעצם קבוע הזמן R*C - טאו, שהרי יש למוליך גם התנגדות) יוצרת למעשה פילטר low pass וככל שהתדר עולה כך המוליך (שקול לנגד+קבל) מעוות את הגל מכיוון שהוא לא מספיק להיטען ולהתפרק בזמן המחזור הקצר יותר.

לגבי החוקיות הפיזית - לא יודע... אולי

הגרף שצירפתי קצת מטעה. לכן הכנתי שתי דוגמאות מעשיות בתוכנת מולטיסים. אחת ב 400MHz ואחת ב 200MHz.

ניתן לראות איך השינוי מחמיר.

LOL יש לי היום מבחן על זה :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים