עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

איך הספק הזה? Enermax 485W EG495P-VE

Featured Replies

פורסם

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=9162

עולה 450. האם אפשר למצוא אותו ביותר זול?

האם יש אופצייה בערך זהה ויותר משתלמת מהספק הזה?

פורסם

Liberty 400W

פורסם
  • מחבר

ליאור... מכל החישובים שערכתי, 400W לא בטוח יספיקו לי למערכת. גם אם כן, זה מאוד גבולי, ואני מעדיף שיהיה לי קצת מרווח נשימה.

מה אתה אומר?

עריכה: ואם כבר... לא כדאי להסתפק בזה שיעלה לי חצי(אני לחוץ בתקציב): http://www.fsp-group.com.tw/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=191

פחות יעיל אני מסכים, אבל מבחינת ההספק והאמפר שהוא נותן במסילת ה12V זה בערך אותו דבר. וזה עולה חצי.

אבל מהמחשבונים נראה כי אין סיכוי שזה יחזיק את המערכת שלי אחרי אוברקלוק ל4 ג'יגה לאורך זמן.

פורסם

אם אין לך איזה מערכת עם 8 אופטרונים או איזה 7 הרד-דיסקים אז סביר להניח שזה יחזיק...

ויעזור אם תרשום את המפרט שלך

פורסם
  • מחבר

המפרט רשום בצד, אבל אני אפרט אותו בכל מקרה:

פנטיום D 805 עם אוברקלוק ל4 ג'יגה. זה זולל האנרגיה הרציני(בערך 180W רק המעבד במאמץ).

לוח אם ג'יגהבייט 8I945P-G-RH

2X512 זכרון DDR II 667 מגה הרץ. תתכן הוספת זכרון בעתיד.

הרד דיסק Hitachi SATA II 160GB. סביר להניח שיתווסף עוד הרד דיסק

צורב די וי די NEC

כרטיס מסך - Leadtek Winfast 7600GS.

עוד כ2 מאווררי מארז, אחד עם לדים. ועוד כמה לדים במארז מאולתרים.

לפי החישוב שאני עושה פה: www.extreme.outervision.com/PSUEngine

אני מקבל שאני זקוק ל650W כמו כלום. נשמע לי מטורף ולא הגיוני.

כדאי גם לציין שהספק הקודם שלי התפוצץ. הוא היה 480W(קצת יותר טוב מג'נרי אבל לא בהרבה) עם מסילה בודדת של 19A ל12V. אני מניח שזה מה שפוצץ אותו. אבל זה קרה באוברקלוק ל3.8 ג'יגה בלבד, ובלי שדרוג זכרון + הרד דיסקים הצפוי בעתיד. זה גם היה ספק חדש, ואני חושב שצריך לקחת בחשבון התיישנות של ספק, גם אם הוא איכותי לא?

פורסם

LIBERTY 400W יספיק לך מעל ומעבר.

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

הליברטי סתם יקר לי. ניסית לחשב גם את כמות ההספק שאני צריך? זה עובר בהרבה את ה400W...

ואם כבר 400W לא עדיף את הדגם של FSP שנתתי שעולה חצי?

פורסם

גם הוא סביר אבל הLIBERTY טוב יותר,

ד"א אתה לא מבין, הWATTAGE שהמחשבון הזה מחשב הוא לא בדיוק נכון, יותר חשוב לדעת את כמות האמפרים שהמחשב צורך ועל אילו מסילות, כשאר העיקר זה מסילת ה12V, לדוגמא יש לך ספק 600W... אז יופי שהוא מספק 600W אבל על ה12V יש לך נגיד 15A [15 כפול 12 יוצא 180 וואט, וכל השאר סתם מתבזבז אלא אם כן יש לך שבעת אלפים הארד דיסקים ועוד חמשים אלף SCSI -_-]

הסבר למה ה12V הכי חשוב:

[

כי עליו יושב הלוח אם [להלן הצ'יפסט, המעבד, האפיק PCI-E וכל שאר האפיקים] ובנוסף גם הכרטיס מסך יושב על ה12V, וכל המאווררים של המארז שלך והלדים,

ה3 וה5V יותר חשובים לכונני ההארד דיסק והCDROM\DVD ROM והתוספות למיניהם למארז..

מבין?

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

תשמע, אני פשוט באמת רוצה להתקדם לעבר פתרון.

אני מעריך את ההסבר, באמת, אבל את כל מה שרשמת אני כבר יודע.

הבנתי שהליברטי עדיף. אבל במה? אם אני משווה אותו לנויסטייקר 485W ההבדל היחידי שאני רואה זה PFC. אז חוץ מזה במה הליברטי עדיף וכמה הPFC הזה משמעותי?

לגבי 400W - זה מספיק למערכת שלי בתנאי שיש מספיק A למסילת ה12V. אבל(וזה אבל גדול) - אני מתכוון להריץ את המערכת הזאת לפחות 3-4 שנים. אני רוצה לב שקט. ספקים מאבדים מהיכולת שלהם עם השנים, נכון? עם 400W גם ככה אני גבולי, ובעוד שנתיים הספק עלול לאבד מערכו ולדפוק לי את המערכת או פשוט למות. עם 485W+(וקצת רזרבה ל12V) יש לי מרווח פעולה.

אני גם אשמח אם תאמרו לי הסברים קונקרטיים למה, אם בכל זאת אני הולך על 400W בלבד, כדאי לשלם פי 2 על הליברטי, ולא להסתפק בספק של FSP. לפי מה שאני רואה ההבדלים היחידים הם PFC אקטיבי ו80 אחוז נצילות אל מול 70. האם אלו כל ההבדלים? אם כן זה לא נראה לי מצדיק לשלם פי 2...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.