עבור לתוכן

צריך עזרה עם מפרט למחשב, עד 3500 שח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך מחשב חדש (אני עדיין עובד על פנטיום III!), ואין לי יותר מדי הבנה במחשבים, אבל לא רוצה לקנות מפרט מוכן שמפרסמים בעיתונים

כי יש לי חשש כבד שסתם יפילו עליי סחורה ישנה.

בכל מקרה, צריך את העזרה שלכם למפרט של נניח עד 3500 ש"ח, לא כולל מסך מקלדת עכבר רמקולים

שימושים עיקריים יהיו גלישה / אופיס / ואם ירצה השם ויתיר הזמן קצת גרפיקה פשוטה (שאני אפילו עושה עכשיו) וקצת משחקים, לראות סרטים וכו'. לא צריך מחשב חזק לעריכת וידאו או לגיימרים קשוחים. חשוב לציין שאני עושה הרבה מולטיטאסקינג - כמה אקספלוררים במקביל, פלוס איזה וורד קטן, כשברקע אימיול, אז חשוב שיהיה מעבר חלק.

הנה כמה דברים שאני כן יודע (או לפחות חושב שאני יודע), ומעוניין לכלול אותם במפרט, או לשמוע מכם המלצות טובות יותר.

מאוד מאוד אודה לכם על עזרה, אני על סף ייאוש והצתת המחשב המשוכלל הנוכחי שלי באש :bash:

אז ככה, מה אני צריך / רוצה (לא לצחוק):

64bit

מעבד pentium d או קונרו (מה עדיף?) סדרה 900 זכרון פנימי 4מגה, ושיהיה דואל קור

אין לי מושג איזה לוח אם טוב הולך עם זה

שיהיה מסוגל להריץ בעתיד ויסטה באופן חלק, ובכלל שיהיה רלוונטי לפחות לשנתיים שלוש

ג'יגה זכרון, DDR II מישהו אמר לי שבמעבדי דואל קור עדיף לפרק את זה ל 2X512 ככה לכל ליבה יש את הזכרון שלה (זה נכון?)

הרדיסק נניח 80 או 120, sataII

כרטיס קול משולב יספיק לי, אני מניח ?

כרטיס מסך - אין לי מושג איזה, נראה לי nvidia?

צורב DVD - נצא מנקודת הנחה שעולה 200 שקל בערך

ספק, מארז - אין לי שמץ

כרטיס רשת

כמובן, הרכיבים החשובים מפירמות טובות

מי שיעזור - אני אהיה אסיר תודה :hi:

אלון

פורסם

אוקיי 2 אפשרויות:

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore 795 1 795

לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK Price Units Total

ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E 420 1 420

זכרונות? DDR II 667 Price Units Total

512MB V-Data 300 2 600

כרטיסי מסך? Point Of View Price Units Total

7600GT 256MB GDDRIII, TV, DVI, PCI-E 950 1 950

דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total

Deskstar 80GB SATA II 245 1 245

צורבים? DVD Recorders Price Units Total

LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 190 1 190

Total price 3200 ¤

+

Foxconn TLA-436 Black/Silver+ FSP 350W + 92mm Fan - 1Y Warranty

240ש"ח

סה"כ

3440 ש"ח

אפשרות ב'

אם אתה רוצה קונרו תצטרך לחרוג מעט ולרדת בכרטיס מסך:

מעבדי אינטל? Price Units Total

Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1095 1 1095

לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total

945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 590 1 590

זכרונות? DDR II 667 Price Units Total

512MB V-Data 300 2 600

כרטיסי מסך? Point Of View Price Units Total

7600GS 256MB DDRII, TV, DVI, PCI-E 590 1 590

דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total

Deskstar 80GB SATA II 245 1 245

צורבים? DVD Recorders Price Units Total

LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 190 1 190

Total price 3310 ¤

+ הספק והמארז באפשרות א'

סה"כ

3550.

כמה הערות

מפרט ב' חזק יותר כמובן אבל כולל כרטיס מסך חלש יותר עדיין לא יהווה בעיה להריץ משחקים בהגדרות בינוניות אם אתה חושב שהוא יספק אותך לך עליו.

אם אתה חושב שכרטיס מסך חזק יותר דרוש ,אפשרות א' הטובה ביותר.

פורסם
  • מחבר

וואלה.. תודה רבה

נראה לי שאני מעל ומעבר לראש שלי, אבל עם קצת עזרה וכוונות טובות נסתדר

קודם כל, אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלות שלי בהודעה הקודמת, כמו - האם כדאי במעבדי ליבה כפולה לשים 2 סטיקים של 512 כדי שלכל ליבה יהיה משלה וכו'...

חוצמזה, יש אפשרות לראות את המפרט ככה שה price units total לא יפריעו כל שורה, או יהיו מסוגרים כמו שצריך? זה קשה להבין..

מה עדיף? קונרו או מה שכתוב בעיתון pentium D ? (לא שאני מבין את ההבדל.. כי גם ככה הקונרו הוא דואל..)

לגבי המפרטים..

אינטל? AMD? שאלת השאלות לא? כולם נשבעים ש AMD נופלים מאינטל רק במחיר, אבל..

חוצמזה, לגבי המפרט ה 2 לא כדאי 4 מגה זיכרון למעבד?

היטאשי זה פירמה טובה להרדיסק? זה לא סיני?

צריך כרטיס מסך לביצועים לא בשמיים... סרטים, גם משחקים שאני אפילו לא מכיר כי אין לי אפשרות במחשב הזה.. אבל מכיוון שאני לא מתכוון להיות גיימר כבד, יספיק לי לשחק GTA בצורה חלקה, ואולי יום אחד למצוא איזה משחק טוב לפצפץ בו כמה ראשים עם שוטגאן..

(תודה רבה :xyxthumbs:)

פורסם

קונרו עדיף פי כמה וכמה על P.D מבחינת ביצועים, OC,ליטוגרפיה שאומרת פחות חום יותר OC.

המפרט שנתתי כולל שתי סטיקים של 512 ואכן מומלץ לשים 512X2 כדי להישאר בDC מה שמשפר את הביצועים.

בינתיים לAMD אין תשובה לקונרו שתיהיה תשובה אני בטוח שאתה תדע ממנה בינתיים אם נכנס לך לתקציב קונרו אין מה להסס.

בקשר למטמון של המעבד אני לא יכול להכניס לך מטמון חדש למעבד :bash: ל6600 יש 4MB הוא לא נכנס לתקציב וגם ככה זה ממש מיותר.

E6300 ייתן ביצועים מעל ומעבר.

7600GT לא יהווה בעיה בכלל לGTA מה יהיה הלאה? שנה שנתיים? אין לי מושג הוא אמור להחזיק בתור כרטיס נחמד לשנה שנה וחצי הקרובות לפי הערכתי וכל אחד יעריך אחרת.

פורסם
  • מחבר

היי

לא ראיתי איפה כתוב OC ?

אחלה ---> אז הולכים על קונרו

לגבי ההבדל בין 4מגה ל 2, כמה זה בשקלים?

שמע, GTA זה שטויות כי זה משחק ישן, אז אני מניח שאין לו דרישות בשמיים. אבל נניח שיבוא לי לפצפץ כמה ראשים עם שוטגאן באיזה משחק גוף ראשון? אני לא צריך מכונת משחקים, אלא משהו סביר. בכל מקרה, משחקים יהיו שימוש זניח, אם בכלל (לימודים, עבודה..)

העיקר שאפשר יהיה לעשות כמה דברים במקביל..

אגב, זה נכון שאני יכול להסתפק בכרטיס קול משולב על לוח האם?

חוצמזה, כרטיס רשת גם משולב ?

פורסם

כרטיס קול ורשת מובנים על הלוח אתה יכול ואמור להסתפק בהם.

אלא אם כן יש לך צורך בכרטיס קול חיצוני מה שלא ממש נראה לי.

הבדל כספי הוא משהו כמו 700-800 שקל בין E6300 לE6600 ממש מיותר ובזבוז כסף כשהתקציב הוא 3500 ש"ח.

7600GT לא יהווה לך שום בעיה בתנאי שאתה לא הולך לשחק ברזולוציות מטורפות עם כל הפילטרים.

הכרטיס הזה בינתיים יריץ משחקים על הגדרות גבוהות אם תרצה "לפצפץ" כמה ראשים במשחק חדש שיצא בעוד כמה חודשים נניח לא נראה לי שתיהיה לו בעיה לרוץ איתו.

פורסם
  • מחבר

מגניב

תגיד, מה זה GDDR3 ?

פורסם

ממשחק זיכרון של הכרטיס מסך.

פורסם

אני מניח שמישהו הכניס לך לראש 4MB למרות שאתה לא ממש מבין בזה.. מעבד ה-E6300 (עם 2MB) שהוא לקח טוב בשבילך.

OC זה OverClocking ואם אתה לא יודע מה זה זה לא רלוונטי אליך. (yotam.m, אתה צריך קצת לדבר פשוט יותר או להסביר את מה שאתה אומר כשאתה מדבר למישהו שברור לגמרי שהוא לא מתמצא במיוחד במחשבים..)

נשמע לי בהחלט שהכרטיס מסך יספיק לך וכדאי לך ללכת על קונרו.

דיסק קשיח עם 160GB עולה בערך 100 ש"ח יותר, אם אתה צריך יותר מקום כדאי לחשוב על זה.

דרך אגב המפרטים שהוא נתן לך הם מהחנות KSP + מארז וספק מחנות אחרת כי אין ב-KSP ספקים טובים.. אבל את רוב הדברים שהוא רשם יש גם בחנויות אחרות או שיש חלופה טובה לא פחות אז אין סיבה לפצל את הקנייה (מה שידרוש ממך להביא להם את המארז אחרי שקנית אותו בחנות אחרת).

פורסם
  • מחבר

תודה..

שאלה דבילית - איך אני רואה את המפרט הנ"ל בצורה "נקייה" - ה price units total מבלבלים..

פורסם

זאת גרסת ההדפסה באתר של KSP אין הרבה מה לעשות.

תעתיק את זה לוורד ותמחק דברים לא רצויים זאת האופציה היחידה שעולה לי בראש.

פורסם

לא נראה לי שיש לך דרך חוץ מלהוריד אותם ידנית. (הכי פשוט לעשות replace all ב-notepad)

עריכה: לא שמתי לב שיותם כבר ענה בעמוד 2 של התגובות..

דרך אגב נראה לי שהמחירים שרשומים שם לא כוללים הרכבה שאני מניח שצריך. הרכבה עולה בממוצע כ-100 ש"ח תלוי בחנות (למרות שיש גם כאלה שזה בחינם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים