עבור לתוכן

עוד מישהו מתנגד לבחינה מחדש של מתן אזרחות לערבים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

על מה אתה מדבר לעזאזל?

הבריטים כבשו את ארץ ישראל במלחמת העולם הראשונה' date=' לא השנייה. המנדט הבריטי החל ב-1920.

(ואגב, זה נקרא חבר הלאומים, לא חבר העמים)

[/quote']

:s07: :s07: :s07:

צודק... טעות שלי...

הבריטים כבשו את הארץ עוד לפני שהוקם חבר הלאומים... וזה לא משנה את העובדה שהמנדט הייה רק דרך של הבריטים לשלוט על צינור הנפט שעבר פה...

הצגת שירות לאומי ב"בניין" מטרתה היתה להראות שכל אחד, דביל ככל שיהיה, מסוגל לתרום למדינה. ושלא יבואו ויגידו לי שאין להם במה לתרום.

למען האמת, אני מאוד אשמח לראות ערבים עושים מסלול "עתודה" בשירות המדינה בהנדסת חשמל, או רפואה.

כמו כן, כמובן שאדם מכל דת שהיא יוכל לעבוד בבניין במסגרת השירות שלהם, אם לשם הוא ימויין. הבעיה עם זה היא, שאם בן אדם בריא פיסית, הוא כנראה ימויין ליחידה קרבית של צה"ל, אלא אם יש מניעה מזה (סיווג ביטחוני או סעיף נפשי). ולכן, אני מעריך, שרוב היהודים לא יעבדו בבניין. לא שיש לי בעיה עם זה. יש לי חבר טוב (שהיה גם חבר בצוות הפורום פעם) שעבד תקופה מסויימת בבניין, ואפילו ניהנה מזה.

אני לא...

דודה שלי רופאה ברמב"ם, והיא כבר לא פעם אחת אמרה לי להיזהר מרופאים ערבים כי רובם רופאים גרועים, והטעויות שהם עושים יכולים להיגמר פשוט רע.

ויש לי חבר שלמד בישיבה קדם צבאית- והמקצוע שהוא למד הייה בניין.

• תגובות 415
  • צפיות 31.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

^

זה שהיא אמרה לא בהכרח אומר שרובם ככה(מה שנראה לי לא ממש נכון), כל אחד והיכולות שלו בלי שום קשר לזה שהוא ערבי או יהודי..

פורסם
  • מחבר

תאמין לי שהיא רופאה מספיק זמן, ועובדת מספיק זמן בבית החולים כדי לדעת מה היא אומרת... והיא באמת הבנאדם האחרון שתלכלך על מישהו.

היא סיפרה לי מיקרים שרופאים ערבים מתחומים שונים לגמרי מהתחום שלה (נגיד אורטופד) עשו טעויות שנאלצו לקרוא לה (ניורולוגית) כדי שהיא תייצב את הבנאדם...

פורסם

^

זה שהיא אמרה לא בהכרח אומר שרובם ככה(מה שנראה לי לא ממש נכון), כל אחד והיכולות שלו בלי שום קשר לזה שהוא ערבי או יהודי..

יש בעייתיות גדולה מאוד עם ההשכלה באוכ' הערבית.

ממוצעי הבגרות שלהם בשמיים משום שנותנים להם להעתיק. ספי הקבלה שלהם נמוכים מהרגיל בגלל אפליה מתקנת. וכך נוצר מצב של סטונדטים ערבים לרפואה שהתקבלו בקלות ובמרמה. אני מניח שגם באוניברסיטה מקלים עליהם באמתלה של "אפליה מתקנת".

המגמה לא לקפח את הערבים כבר ממזמן הפכה לקיפוח עצמי שלנו. העיקר לא לפגוע ב"מסכנים". וככה נולדים רופאים גרועים,שאמורים לטפל בנו.

ישנה גם המגמה ההפוכה שאינה נוגעת דווקא לערבים - רופאים ברובם הם שחצנים עם האף למעלה, ונוטים לעשות שגיאות מתוך יוהרה שעולה לאנשים בחייהם.

פורסם
על מה, לעזאזל, אתה מדבר ?!?!

מי אמר משהו על לסלק את כל הערבים מהמדינה? אני מדבר על התוכנית של ישראל ביתנו, שזה אומר - התניית אזרחות בשירות לאומי, הכרח לשילוב טוב יותר של הערבים האוכלוסייה. מאיפה אתה ממציא את השטויות שאתה מכניס לי לפה?

כנראה שהתבלבלתי בינך לבין Burton.

שמע, בגדול מה שמונע כיום מערבים לשרת בצה"ל או לחילופין לעשות שירות לאומי הוא העובדה שלא מחייבים אותם.

אם זה היה חוק, לא נראה לי שהם היו מתנגדים.

בואו נדבר שניה תכלס.

אף אחד מאיתנו לא באמת רוצה את הערבים במדינה שלנו.

הבעיה עם השמאל היא שהוא צבוע ולא מוכן לפעול על מנת להשיג את הרצון שלו.

אוהו, אתה לא יודע כמה סוגי אנשים לא הייתי רוצה במדינה.

למעשה, הייתי מעדיף למחוק את כל אוכלוסיית כדה"א חוץ מאיזו ברונטית נאה ולהתחיל הכל מהתחלה בדרך שלי.

אבל בדיוק כמו הפנטזיה שלי, גם שלך היא רק פנטזיה.

המציאות היא שהערבים חיים כאן, ויש להם כל זכות להישאר כאן, בדיוק כמונו.

תגיד, אתה בכלל חושב לפני שאתה כותב משהו או שזה באוטומט לגמרי?

מתי פעם אחרונה ראית דוס מעודד הרג ישראלים כדי להשליט משטר הילכתי? או רוקד משימחה\ מלק סוכריות אחרי פיגוע? או מנסה "לגנות" את פיגוע ע"י תרוץ שזה מזיק לתוכניות שלהם (ולא חס וחלילה כי זה רצח של פחים מפשע או משהו כזה..)?

ידידי, זה שאתה משום מה מתעקש לחבר את הפלסטינים עם ערביי ישראל, זו בעיה שלך.

בעזה וברמאללה רוקדים על הגגות כשיש פיגוע נגד יהודים, לא בטייבה ובעוספיא.

כן, נו אז?

אני חושב שאותה כמות של יהודים רקדה על הגגות כשנתן-זאדה סיים את מסע ההרג שלו בשפרעם.

אז תפסיק לחשוב כי זה לא עושה לך טוב כנראה. מיעוט פנאטי זעיר הביע תמיכה במעשה. כל הנציגות הפוליטית של המחנה הלאומי- דתי גינתה את המעשה. המשפט הזה רק מראה כמה אתה גזען באופן אוטומטי לגבי כל מי שחובש כיפה, וצבוע בדעות שלך שרק כי הערבי ערבי אז מותר לו לרצוח בשם ה"התנגדות", ורק כי היהודי חובש כיפה הוא רוצח גם אם הוא מצביע למר"צ.

למה, הנציגות הפוליטית של ערביי ישראל לא מגנה פיגועי טרור? והמיעוט הפנאטי הזעיר הזה שאתה מדבר עליו הוא חלק נכבד מהמתנחלים, שהפלא ופלא, מגיע בקירוב ל-18% (וזו בעצם הייתה הכוונה שלי).

אנחנו חוזרים על אותה הנקודה.

זה שאנשים תומכים ברעיון מסויים לא הופך אותם לפעילי טרור, מהסיבה הפשוטה - הם לא פועלים.

אנחנו חוזרים על אותה הנקודה. גם אלפי אנשים שקראו "רבין רוצח" לא פעלו, אבל הם עודדו את יגאל עמיר ללחוץ על ההדק. קוראים לזה "הסתה", ומבחינה משפטית היא מוגדרת כשותפות לפשע. אז זה שאנשים תומכים ברעיון מסויים כן הופך אותם לפעילי טרור- בדיוק כמו אלה שלוחצים על ההדק!

קטע מוזר, כי אני לא ראיתי את כל אותם אלפי "מסיתים" מובאים לבית משפט בעוון הסתה. וקשה לי להאמין שיגאל עמיר ראה את אותם אותם אלפי אנשים והבין שמטרתו בחיים היא לרצוח את יצחק רבין, אלא שוכנע ע"י מעגל הרבה יותר קטן של אנשים שהשפיעו עליו לעשות את המעשה.

ובפעם המי יודע כמה אני אתם את הדוגמה של החרדים.

רוב רובם תומכים ברעיון של מדינת הלכה, אך הם לא פועלים במטרה להפוך את המדינה לכזו.

מה?! הם פועלים וחצי להגשים את המטרה. רק שמבחינתך עד שלא רואים דם זה נקרא לפעול כנראה... ועוד מאשימים את הימניים בזה שהם רוצים להרוג כל הזמן... הצביעות פשוט חוגגת...

זה שהם מציעים חוקים כאלו ואחרים, זה למען האוטונומיה שלהם. לא כדי לשנות את כל מראה החברה הישראלית.

אני לא מבין אותך.

לסלק 82% חפים מפשע בגלל 18% בעייתים?

לא יהיה יותר קל פשוט להקטין את אותם 18%?

לא. כי ה18% האלה שתומכים בצורה גלוייה בחיסול ישראל הם רק חצי מאלה שלא סגורים על עצמם- ובאמת שהם לא יתנגדו יותר מידי אם אותם 18% יחליטו לפעול. קוראים לזה "אדישות" והיא הביאה לחיסול של יותר מ10 מליון איש אי שם לפני 60 שנה. כנראה שדבר כזה צריך לחזור על עצמו כדי שהשמאל יתחיל להתעורר ולחשבו שאולי זה בכול זאת לא טוב שנהרגים אנשים...

אבל אתה מבין, אתה בכוח מתעקש להסתכל על הסוף הרע של הסיפור.

נסה להיות קצת יותר אופטימי? למה הכל אצלך חייב להיגמר במוות ובסבל של אנשים?

הרי ערבים ישראליים כיום הרבה יותר מעורבים בחברה הישראלית מפעם, ואותם 18% אחוז היו רק לפני כמה שנים פי 3 יותר.

אז במקום לעשות מאמצים ולעקור את כל האוכלוסיה הזאת מהחברה הישראלית רק בגלל אותם 18%, למה שלא ננסה לחבר את ה-18% לשאר החברה הערבית-ישראלית?

יש לי הרגשה שהבעיה שלך היא לא עם הערבים שתומכים בטרור אלא עם ערבים בכלל.

אני מודה. יש לי בעייה עם כל הערבים- אבל זו בעייה אישית שלי. אני לא מערב את אותם שיקולים אישיים בבעייה הכללית של ישראל שגורמת למוות של חפים מפשע ומציבה את המדינה במצב של סכנה קיומית.

אתה בטוח שאתה לא מערב את שיקולייך? ::)

אני לא...

דודה שלי רופאה ברמב"ם, והיא כבר לא פעם אחת אמרה לי להיזהר מרופאים ערבים כי רובם רופאים גרועים, והטעויות שהם עושים יכולים להיגמר פשוט רע.

ויש לי חבר שלמד בישיבה קדם צבאית- והמקצוע שהוא למד הייה בניין.

תאמין לי שהיא רופאה מספיק זמן, ועובדת מספיק זמן בבית החולים כדי לדעת מה היא אומרת... והיא באמת הבנאדם האחרון שתלכלך על מישהו.

היא סיפרה לי מיקרים שרופאים ערבים מתחומים שונים לגמרי מהתחום שלה (נגיד אורטופד) עשו טעויות שנאלצו לקרוא לה (ניורולוגית) כדי שהיא תייצב את הבנאדם...

סלח לי על הפסיכולוגיה בגרוש, אבל נדמה לי שחונכת במשפחה אנטי-ערבית, וזה קצת השפיע עליך ועל דאגותיך בקשר ל"בעיה הכללית של ישראל".

ולסיכום IG, כמו שהצעתי ל-Burton, אני אציע לך, מכיוון שנראה לי שהשנאה שלך לערבים מגיעה מבעיה של בורות וחוסר הכרת "האוייב".

IG, המלצה שלי - עכשיו לקראת יום הזיכרון לרצח רבין קמים כל מיני אוהלי הידברות בין דתיים וחילוניים.

חפש טוב, אולי יהיה איזה אוהל הידברות בין יהודים לערבים.

לך לשם, באמת - אני לא צוחק איתך.

דבר איתם, תכיר כמה מהם, השמע את דעותייך ותן להם להשמיע את שלהם.

אני הייתי בכמה חוגים כאלו ויצא להכיר הרבה יותר טוב זרמים רבים באוכלוסיה הישראלית.

אני מבטיח לך שהדעה שלך לגבי ערביי ישראל תשתנה.

פורסם

יש בעייתיות גדולה מאוד עם ההשכלה באוכ' הערבית.

ממוצעי הבגרות שלהם בשמיים משום שנותנים להם להעתיק. ספי הקבלה שלהם נמוכים מהרגיל בגלל אפליה מתקנת. וכך נוצר מצב של סטונדטים ערבים לרפואה שהתקבלו בקלות ובמרמה. אני מניח שגם באוניברסיטה מקלים עליהם באמתלה של "אפליה מתקנת".

המגמה לא לקפח את הערבים כבר ממזמן הפכה לקיפוח עצמי שלנו. העיקר לא לפגוע ב"מסכנים". וככה נולדים רופאים גרועים,שאמורים לטפל בנו.

ישנה גם המגמה ההפוכה שאינה נוגעת דווקא לערבים - רופאים ברובם הם שחצנים עם האף למעלה, ונוטים לעשות שגיאות מתוך יוהרה שעולה לאנשים בחייהם.

שמעתה על הרגלי למידה?ראיתי של תלמידים בישראל פשוט קיבלתי שוק!

ואין דבר כזה אפליה מתקנת.

זה לא קיפוח עצמי אם לא היו מקפחים אותם אז הם לא היו מקבלים העדפה מתקנה וכדי להיות רופא שום דבר לא יעזור הם חייבים להוציא ציונים טובים באונברסיטה.

פורסם
ואין דבר כזה אפליה מתקנת.

אם לא היו מקפחים אותם אז הם לא היו מקבלים העדפה מתקנה

אתה רושם משהו, ואז שורה מתחת מפריך את דברייך.

ואם התייחסת לסמנטיקה שבעניין - אז נו באמת... תתעסק בדברים חשובים יותר.

לימודי רפואה, למרות אורכם, לא נחשבים לתואר הכי קשה שיש, רק לזה בעל דרישות הקבלה הגבוהות ביותר.

ערבים רבים מתקבלים בחסד ולא בזכות, וזאת עובדה.

פורסם

שמע, אין ברירה בעניין הזה.

זה דבר ידוע שהתקצוב בענייני חינוך בקרב המגזר הערבי נמוך באחוזים רבים מאשר במגזר היהודי, ולכן חייבים לפעול בדרך של אפלייה מתקנת, שהינה לגיטימית מהצורך לצמצם פערים בין האוכלוסיה הערבית ליהודית.

פורסם

אתם רוצים לפעול לאפלייה מתקנת? אין שום בעייה. אז תקפידו לפחות שאת תעודות הבגרות שלהם הם ישיגו באמצעים כשרים.

לא ייתכן שתלמידים ערבים, בזכות אוזלת היד של המערכת החינוכית ובגלל העובדה שבכל מקום מכתירים אותם כ'מסכנים ומעוטי יכולת', יקבלו את תעודות הבגרות שלהם במרמה. אם תבדקו לעומק תגלו, שתלמידים רבים מהמגזר הערבי מסתובבים עם תעודות בגרות בעלי ממוצעים מטורפים - 111+-, בעוד במבחנים הפסיכומטרים הם בקושי עוברים את ה-500.

נוסף על כל זה נותנים להם אפלייה מתקנת. אולי נבטל להם את דרישות הקבלה וזהו?

פורסם

צודק, זה באמת לא בסדר.

צריך יותר פיקוח על מערכת החינוך שלהם אם הטענות הללו אכן נכונות.

פורסם
  • מחבר
ידידי, זה שאתה משום מה מתעקש לחבר את הפלסטינים עם ערביי ישראל, זו בעיה שלך.

בעזה וברמאללה רוקדים על הגגות כשיש פיגוע נגד יהודים, לא בטייבה ובעוספיא.

כי אפילו הם יודעים שאחרי הפעם הראשונה לא תהייה טייבה ועוספייא...

רק תזכורת קטנה: לפני כמה שנים, כשהתחילה האינטיפאדה השנייה "בגלל" ששרון עלה להר הבית, אלפי ערבים יצאו לוואדי עארה ועוד מקומות, חסמו כבישים, זרקו אבנים ובקבוקי תבערה על מכוניות חולפות וכו.

+

כ60% מערביי ישראל מקשרים את עצמם לפלסטינאים.

אם אתה לא מצליח לראות את הקשר, אני לא יכול לעזור לך יותר מזה.

למה, הנציגות הפוליטית של ערביי ישראל לא מגנה פיגועי טרור? והמיעוט הפנאטי הזעיר הזה שאתה מדבר עליו הוא חלק נכבד מהמתנחלים, שהפלא ופלא, מגיע בקירוב ל-18% (וזו בעצם הייתה הכוונה שלי).

כשח"כ "מגנה" פיגוע ואומר שהוא פוגע באינטרס הפלסטיני, זה לא נקרא גינוי. זה כמו להגיד "אני יודע שזה כיף להרוג יהודים והם לא על סף הכחדה עדיין, אבל אירגוני זכויות לבעלי חיים לא מאשרים את זה אז תשתדלו שלא יתפסו אותכם".

ואני אשמח לסקר שמגבה את המספר.

קטע מוזר, כי אני לא ראיתי את כל אותם אלפי "מסיתים" מובאים לבית משפט בעוון הסתה. וקשה לי להאמין שיגאל עמיר ראה את אותם אותם אלפי אנשים והבין שמטרתו בחיים היא לרצוח את יצחק רבין, אלא שוכנע ע"י מעגל הרבה יותר קטן של אנשים שהשפיעו עליו לעשות את המעשה.

אלפים לא הובאו, אבל חלקם כן.

ושוב מה שאתה עושה פה, אתה חושף את הצביעות. אתה אומר שמצד אחד הסתה זה רע אבל מאפשר לערבים להסית כי בינתיים הם לא הרגו מספיק יהודים.

זה שהם מציעים חוקים כאלו ואחרים, זה למען האוטונומיה שלהם. לא כדי לשנות את כל מראה החברה הישראלית.

איסור מכירת חמץ בפסח, חוק שמונע מהתחבורה העירונית לנסוע בשבת ועוד כמה חוקים\ תקנות כאלה שהם העבירו לא משביע על החיים של כלל האוכלוסיה?

אולי באילת זה לא משפיע, אבל בשאר הארץ ומשפיע ועוד איך!

אתה בטוח שאתה לא מערב את שיקולייך?

כן. אני לא מספר לך פה על כמה הערבים חארות, גנבים, מסריחים, מטומטמים וכו (תנסה לגור עם כמה כאלה לפני שאתה חושב על לסתור אותי. המלצר ה"נחמד" בחומוסייה זה לא נחשב להכרות עם ערבי). אני מדבר איתך על זה שהם מעודדים רצח של יהודים- דבר שמתייחס לכול הישראלים.

ונראה לך שלאוהל הזה יגיעו אותם 20 ומשהו אחוז (לפי הסקר שאני הבאתי) שנאמנים בלעדית לפלסטינאים ולדרך הטרור שלהם?

צודק, זה באמת לא בסדר.

צריך יותר פיקוח על מערכת החינוך שלהם אם הטענות הללו אכן נכונות.

הן נכונות. אחד השותפים הערבים שהיו לי לפני כמה שנים סיפר לי איך כל המשגיחים היו דודים\ בני דודים של מישהו מהכיתה ונתנו למורים להיכנס ולפתור איתם את הבחינות... היית צריך לראות את האושר על הפרצוף שלו כשהוא סיפר לי את זה...

שמע, אין ברירה בעניין הזה.

זה דבר ידוע שהתקצוב בענייני חינוך בקרב המגזר הערבי נמוך באחוזים רבים מאשר במגזר היהודי, ולכן חייבים לפעול בדרך של אפלייה מתקנת, שהינה לגיטימית מהצורך לצמצם פערים בין האוכלוסיה הערבית ליהודית.

לא כשזה מגיע לסכנת חיים! וגם חלק מהמהנדסים יכולים להרוג ע"י חישובים מוטעים.

עולים חדשים לא קיבלו הפלייה מתקנת והשתלבו פה יופי. אולי הגיע הזמן לבטל לערבים את ההבלייה, כי היא לא מתקנת שום דבר?

פורסם

כי אפילו הם יודעים שאחרי הפעם הראשונה לא תהייה טייבה ועוספייא...

רק תזכורת קטנה: לפני כמה שנים, כשהתחילה האינטיפאדה השנייה "בגלל" ששרון עלה להר הבית, אלפי ערבים יצאו לוואדי עארה ועוד מקומות, חסמו כבישים, זרקו אבנים ובקבוקי תבערה על מכוניות חולפות וכו.

איזה קשקוש. נחמד מצידך לדבר בשמם של תושבי עוספייא וטייבה. בקשר למהומות אוקטובר אין לי הרבה מה להגיד, זו הייתה תקופה של תסיסה של ערביי ישראל מסיבות רבות.

כ60% מערביי ישראל מקשרים את עצמם לפלסטינאים.

אם אתה לא מצליח לראות את הקשר, אני לא יכול לעזור לך יותר מזה.

זה לא סוד שערביי ישראל הם פלסטינים לשעבר שאבותיהם וסביהם חיו בפלשתין. מה הקשר בדיוק? מה חשבת שהם? מהגרים מתאילנד?

כשח"כ "מגנה" פיגוע ואומר שהוא פוגע באינטרס הפלסטיני, זה לא נקרא גינוי. זה כמו להגיד "אני יודע שזה כיף להרוג יהודים והם לא על סף הכחדה עדיין, אבל אירגוני זכויות לבעלי חיים לא מאשרים את זה אז תשתדלו שלא יתפסו אותכם".

ואני אשמח לסקר שמגבה את המספר.

את הפירושים שלך לגינויים של ח"כ ערבים תשמור לעצמך. גינוי זה גינוי, אותו דבר ניתן לומר על הגינוי של פוליטקאים מהימין על פעולותיו של נתן-זאדה ודומיו.

אלפים לא הובאו, אבל חלקם כן.

ושוב מה שאתה עושה פה, אתה חושף את הצביעות. אתה אומר שמצד אחד הסתה זה רע אבל מאפשר לערבים להסית כי בינתיים הם לא הרגו מספיק יהודים.

הסתה זה רע נגד כל אדם. אבל כל עוד הוא לא הובא לפני בית משפט והוכח כאשם - אתה לא יכול להאשים אותו! רק להפיץ נגדו דמגוגיות למיניהן.

איסור מכירת חמץ בפסח, חוק שמונע מהתחבורה העירונית לנסוע בשבת ועוד כמה חוקים\ תקנות כאלה שהם העבירו לא משביע על החיים של כלל האוכלוסיה?

אולי באילת זה לא משפיע, אבל בשאר הארץ ומשפיע ועוד איך!

שמעת על הסטטוס קוו בין החילונים לדתיים? אז אלו הם מאפייניו. ישנם מספר חוקים שנחקקו על מנת לשמור על הסטטוס קוו באיזורים מסויימים בארץ שיש בהם רוב דתי וגם כאלו שלא. למשל בירושלים אין תחבורה ציבורית בשבת, אבל בחיפה יש, למרות זאת, בכל הבסיסים בארץ מפרידים בין בשר לחלב ושומרים כשרות. זה לא שינוי מראה של החברה הישראלית, זהו הסטטוס קוו.

וחלאס עם הקטע הזה של אילת, זה די מציק, אני ישראלי בדיוק כמוך וכמו הערבים שאנחנו מתווכחים עליהם.

כן. אני לא מספר לך פה על כמה הערבים חארות, גנבים, מסריחים, מטומטמים וכו (תנסה לגור עם כמה כאלה לפני שאתה חושב על לסתור אותי. המלצר ה"נחמד" בחומוסייה זה לא נחשב להכרות עם ערבי). אני מדבר איתך על זה שהם מעודדים רצח של יהודים- דבר שמתייחס לכול הישראלים.

ונראה לך שלאוהל הזה יגיעו אותם 20 ומשהו אחוז (לפי הסקר שאני הבאתי) שנאמנים בלעדית לפלסטינאים ולדרך הטרור שלהם?

לידיעתך, אני ביליתי במחנה קיץ עם צעירים ערבים, ותאמין או לא, גם להם יש דעות מגוונות לגבי יהודים ישראליים, והקטע שהכי מעניין, הקיצוניים הם המיעוט.

ולא, לאוהלים האלו לא יגיעו אותם 18% (אתה הבאת את המספר!) בדיוק כמו שלא יגיעו ימנים קיצונים. מה לעשות עקשנים הם עקשנים ללא קשר איפה שנולדת.

הן נכונות. אחד השותפים הערבים שהיו לי לפני כמה שנים סיפר לי איך כל המשגיחים היו דודים\ בני דודים של מישהו מהכיתה ונתנו למורים להיכנס ולפתור איתם את הבחינות... היית צריך לראות את האושר על

הפרצוף שלו כשהוא סיפר לי את זה...

זה מה שקורה כשאתה מבסס את דעותיך על מה שהדודה אמרה, על מה שהשותף הערבי שלך אמר...שמועות כאלו ואחרות צריכות ביסוס.

צריך לעשות מחקר מקיף בכל מערכת החינוך הערבית ולמצוא את בעיותיה, וכמובן לתקן אותן.

לא כשזה מגיע לסכנת חיים! וגם חלק מהמהנדסים יכולים להרוג ע"י חישובים מוטעים.

עולים חדשים לא קיבלו הפלייה מתקנת והשתלבו פה יופי. אולי הגיע הזמן לבטל לערבים את ההבלייה, כי היא לא מתקנת שום דבר?

אתה מודע לעובדה שההפליה המתקנת הזאת לא פשוט נותנת תארים סתם ככה לכל ערבי שבא ומבקש אותם, נכון?

ההפליה המתקנת מקלה על אותם ערבים, בדואים, דרוזים, עולים חדשים ותושבים פריפריאלים להתקבל למוסד לימודי כלשהו, אבל משם הם לבד. את התואר הם צריכים להשיג תוך כדי מאמץ רב וכך גם להתקבל לעבודה הרצויה עליהם.

פורסם

GOSHA, אני מצטער, חשבתי להגיב לך בפירוט, אבל אתה פשוט מזיין את השכל בתגובות שלך, סוג של פרופוגנדה זולה שאינו עונה במאום על מה שכתב IG. אין לי חשק כרגע לענות על כך סעיף וסעיף, אז אני אכתוב מעין תשובה כללית שאמורה לענות על כולם פלוס מינוס.

שמעתי ראיון בזמן המלחמה עם חבר הכנסת זחאלקה, לאחר שהאחרון צעק על פרץ שהוא רוצח ועל ביבי שהוא מלאך המוות. בריאיון הוא סרב באופן רצוף (ולאחר נודניקיות משהו מצד המראיינת) להגיד על נסראללה שהוא רוצח, או להפיל עליו אחריות כלשהי לתוצאות המלחמה.

למה אתה סתם זורק משהו על הגינויים של חברי כנסת מהימין? תן דוגמאות קונקרטיות. כמו כן, מה אחוז חברי הכנסת הנ"ל (אם בכלל הם קיימים) מכלל חברי הכנסת היהודים? מה אחוז חברי הכנסת תומכי הטרור מחברי הכנסת הערביים?

בקשר למהומות אוקטובר, למה אנחנו צריכים לחיות כל הזמן מפחד שהולך וגדל (מבחינת אחוזים באוכלוסייה הכללית) מפני "תסיסה" של ערביי ישראל? למה הדבר היחיד שמונע מהם אלימות מסוג זה מאז הוא, שהשוטרים שהרגו 13 מהם באותו זמן, יצאו זכאים וקיבלו "גב" מהמדינה (וטוב שכך!!!)?

איסתרא בלגינא הביא כאן כבר הרבה דוגמאות מבג"ץ, בין היתר העובדה שאחד מחברי הכנסת הערביים הואשם בתמיכה בטרור - ואהרון ברק אמר שאמנם זה נכון, אבל לדעתו (מאיזו סיבה מעוותת שהמציא) זה לא מספיק להסרת החסינות.

ולעניין הערבים באקדמיה - נתקלתי גם בכאלה נחמדים. אבל האנשים עם ההתנהגות הבהמית והמגעילה ביותר שנתקלתי בה בטכניון הם... נכון, ערבים... וכאלה שלא נראה לי שהיו מגיעים לשם בלי אפליה מתקנת.

וכל מי שלמד באקדמיה יודע שלאחר שהתקבלת, כדי לעבור את התואר לא בהכרח צריך להכיר את החומר. לפחות ברוב המסלולים.

פורסם

שמעתי ראיון בזמן המלחמה עם חבר הכנסת זחאלקה, לאחר שהאחרון צעק על פרץ שהוא רוצח ועל ביבי שהוא מלאך המוות.

מה רצית שהוא יגיד אחרי שצה"ל הפציץ בית והרג 22 ילדים. ואל תגיד שהיו שמה אמצעי לחימה, כ אחרי הבדיקות לא מצאו כלום.

מה אחוז חברי הכנסת תומכי הטרור מחברי הכנסת הערביים?

אף אחד. תאמין לי. ברגע שחבר כנסת מקיים מגעים עם ראש ממשלת לבנון אז הוא תומך טרור?? לא. הוא רודף שלום. הוא לא הלך לתת לו מידע מודיעינו או משהו.

פורסם

אוהו, אתה לא יודע כמה סוגי אנשים לא הייתי רוצה במדינה.

למעשה, הייתי מעדיף למחוק את כל אוכלוסיית כדה"א חוץ מאיזו ברונטית נאה ולהתחיל הכל מהתחלה בדרך שלי.

אבל בדיוק כמו הפנטזיה שלי, גם שלך היא רק פנטזיה.

המציאות היא שהערבים חיים כאן, ויש להם כל זכות להישאר כאן, בדיוק כמונו.

מה שעצוב זה שאתה, בתור יהודי, מתייחס לזכויות הערבים כמו לזכויות היהודים.

זה שלב אחד לפני בגידה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים