עבור לתוכן

מפרט למחשב חזק לסימולציות חומרה ללא ציוד הקפי - בסביבות 13000 ש"ח כולל מע"מ

Featured Replies

פורסם

תקציב - בסביבות 2500$ (לפני מע"מ - מיועד למקום העבודה).

יעוד - הרצת סימולציות ASIC ארוכות וכבדות מאוד (מעט גרפיקה) - MODELSIM

המטרה - להוריד למינימום את זמני הסימולציה ויציבות לאורך זמן.

מאפייני הסימולציה:

1. תוכנת הסימולציה בעלת Thread יחיד (לא יודעת להשתמש בריבוי מעבדים או Hyper-Threading

2. הסימולציה דורשת בערך 1-1.5G RAM ומבצעת הרבה מאוד פניות לזכרון ולדיסק. כמות המידע בכל גישה אינו גדול (כמה מגות בודדות כנראה)

3. הסימולציות אורכות בין 8 שעות לשלושה ימים רצופים.

4. התוצאות מוצגות באופן גרפי ונשמרות בקובץ שגודלו 0.5 - 1.5GB נדרש לבצע זום, מדידות והוספת תצוגות בזמן העבודה.

5. מיועד לרוץ עם Linux RedHat 4.0 AS

מתוכנן גם over-clocking משמעותי אבל לא לקצה גבול היכולת.

נדרשת תאימות עם שדרוגים עתידיים ויכולת לתת ביצועים טובים בטווח של שנתיים-שלוש קדימה.

כנקודת פתיחה ראו את המפרט המצורף (2600$ לפני מע"מ).

אשמח להמלצות לשיפור, מבלי לחרוג בהרבה ממסגרת התקציב.

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1x2000

KINGSTON HYPERX 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL CL 4-4-4-12 2x2290

WD 74GB 10000RPM RAPTOR SATA (RAID0) 2x1050

CONNECT3D Radeon X800 GTO 256mb GDDR III DVI-I + VIVO 1x860

Antec 900 Ultimate Gamer Case 1x1000

ANTEC NEO HE 550W 1x720

Zalman CNPS9700 LED 110MM Fan 1x380

סה"כ (כולל מע"מ) - 13080 ש"ח

תודה מראש על העזרה,

TMP

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪1795

לוח אם:

ASUS P5B DELUXE ₪1191

כרטיס מסך:

ALBATRON PCI-EX GeForce 7600GT 256MB DDR3 128 BIT DVI TV/O ₪1003

דיסק קשיח:

WD RAPTOR 74GB 16MB SATA 10,000 RPM - ATA150 ₪922

זיכרון:

GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ₪2067 X2

מארז:

ANTEC P180 ANODIZED ALUMINIUM SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ₪992

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W + PFC + SATA + CABLE MANAGEMENT ₪442

ספק כוח:

SCYTHE NINJA PLUS - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ₪268

דיסק קשיח : SAMSUNG 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA150 ₪ 463

מחיר סופי לאחר הנחה: ₪11196

אני לא מבין למה אתה צריך 4 ג"ב זיכרון,אבל מילא.

מארז מעולה ושקט,ספק שקט מאוד,קירור מעולה,רפטור אחד לכל הדברים שלך,וHD נפרד לכל שאר הדברים,מעבד מעולה ולוח M מעולה ל-OC

www.iqpc.co.il

פורסם

^^^

מפרט מצויין

רק הייתי משדרג בלוח אם ל-X1950 PRO 256 MB

בתוספת 347 שקל

פורסם

אתה מתכוון בכרטיס מסך קודם כל,ולפי מה שהבנתי כ.מסך זה ממש לא העניין פה אז לא טרחתי ככ,אפשר לקחת 7900GS בתוספת של מאה ש"ח

פורסם

בשביל מה RAPTOR?

שתי דיסקים של 250GB MAXTOR ב- RAID 0 יעבדו פחות או יותר באותה המהירות.

פורסם

אפשר להרכיב מעבד על X1950PRO? :x

לא ידעתי.

בכל מקרה, הוא אמר שאין צורך בעיבוד גראפי רציני ולוח האם בסדר. (למרות שאני מעדיף לוחות אינטל למערכות שחייבות יציבות)

גם הראפטור הוא רעיון רע, חוץ מזה שכל הדיסקים הקשיחים שם הם ide ולא SATA,כמו כן ל-RAID 0 יש fault tolarence מאוד נמוך.

פורסם

1. תוכנת הסימולציה בעלת Thread יחיד (לא יודעת להשתמש בריבוי מעבדים או Hyper-Threading

2. הסימולציה דורשת בערך 1-1.5G RAM ומבצעת הרבה מאוד פניות לזכרון ולדיסק. כמות המידע בכל גישה אינו גדול (כמה מגות בודדות כנראה)

3. הסימולציות אורכות בין 8 שעות לשלושה ימים רצופים.

4. התוצאות מוצגות באופן גרפי ונשמרות בקובץ שגודלו 0.5 - 1.5GB נדרש לבצע זום, מדידות והוספת תצוגות בזמן העבודה.

5. מיועד לרוץ עם Linux RedHat 4.0 AS

1. לכן אתה צריך מעבד חזק כמה שתוכל בתקציב.

2. אז למה 2GB לא יספיק?

4. מעבד עם ליבה כפולה יאפשר לליבה הפנויה יותר לבצע את שאר הפעילויות שציינת.

למה אתה צריך כרטיס גראפי חזק, כרטיס פשוט יספיק להציג נתונים. האם יש לתוכנה שלך דרישות מינימום מכרטיס מסך?

כעקרון המפרט של xtract הוא בסיס טוב. אני הייתי קונה מארז 6A19 של HEC ב 250 ש"ח בערך במקום ה P180 שהוא ממש מיותר.

ועולה במעבד ל 6700.

פורסם

אני גם לא הבנתי למה 4 ג"ב זיכרון.

לגבי הרפטור אני מודה שחשבתי שזה יהיה טוב אבל למדתי משהו חדש.

ה-P180 בעיקר בגלל השקט,למרות שהוא לא ביקש

פורסם

גם מ - IQPC

מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪ 1795

לוח אם : ASUS P5B DELUXE ₪ 1191

זיכרון : SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 ₪ 1776

זיכרון : SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 ₪ 1776

דיסק קשיח : WD RAPTOR 74GB 16MB SATA 10,000 RPM - ATA150 ₪ 922

כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ₪ 1252

מאווררים למעבד- SCYTHE : SCYTHE NINJA PLUS - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ₪ 268

קירור כ. מסך- ZALMAN : ZALMAN VF900-CU LED ₪ 236

מארז : COOLERMASTER STACKER 830 RC-830 w/o PSU ₪ 1360

צורב DVD : PIONEER DVDRW DVR-111D DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - BULK ₪ 263

ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 500W + PFC + SATA + CABLE MANAGEMENT ₪ 634

דיסק קשיח : MAXTOR MAXLINE 3 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - 7L250R0 - NCQ - ATA 150 - RoHS ₪ 511

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ₪ 11886

פורסם

בשביל מה RAPTOR?

שתי דיסקים של 250GB MAXTOR ב- RAID 0 יעבדו פחות או יותר באותה המהירות.

פעולות IO הם הכי איטיות והופכות את הנ"ל למצרך מאוד יקר (מבחינת משאבים)

לכן כדאי ללכת על הכי מהיר שיש.

כמות המידע לא משנה פה .

אני הייתי הולך על SCSI בכלל אם מדובר על מכונת עיבוד. (לא בדקתי כמה הם עולים , אבל הם יקרים יותר משמעותית)

^^^

מפרט מצויין

רק הייתי משדרג בלוח אם ל-X1950 PRO 256 MB

בתוספת 347 שקל

הוא אמר מכונת עיבוד , לא מכונת משחקים.

לגביי מעבדים , אני הייתי חושב בכיוון אחר לגמריי ,

הייתי הולך על xeon או opteron של AMD ...

הם יתנו לך תפוקה הרבה יותר טובה .

אני גם לא הבנתי למה 4 ג"ב זיכרון.

לגבי הרפטור אני מודה שחשבתי שזה יהיה טוב אבל למדתי משהו חדש.

ה-P180 בעיקר בגלל השקט,למרות שהוא לא ביקש

כדיי לחסוך פעולות IO יקרות מהדיסק הקשיח.

הייתי שוקל אפילו את הI-Ram כדיי לקבל יותר IO .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות...

לוח אם:

מה היתרון של ASUS P5B DELUXE על ה-GIGABYTE? ראיתי שהרבה מערכות OC מבוססות או על ה-GB שבחרתי או על ה-ASUS. למיטב הבנתי הלוחות של אינטל לא מתאימים ל OC.

מעבד:

המעבר ל E6700 כמעט כפול במחיר והשיפור בביצועים הוא פחות מ-10% באפליקציות דומות (WINRAR). גם E6800 נותן בערך 15% שיפור לכל היותר במחיר פי 4! בכל מקרה, עם OC סביר לכולם יש ביצועים קרובים מאוד ב-WINRAR. אין לי ספק שהמעבד פה קריטי אבל נראה לי שעדיף להשקיע ב-OC מאשר לעלות במעבד.

דרך אגב, ב-WINRAR גם C2Q נותן רק עוד 10% לכל היותר...

לגבי XEON - מישהו יכול לומר כיצד הוא בהשוואה ל- E6600 ודומיו? מה אפשרויות ה-OC שלו? ובהתחשב בלוחות האם השונים - מה יחס הביצועים-מחיר שלו?

זיכרון:

פה ההתלבטות הגדולה שלי וגם מגוון המחירים הגדול ביותר... על מה לשים דגש? על התזמונים או על מהירות הבאס? כמה משקל יש פה ליצרן?

CROSAIR של 2GB עם 3-4-4-8 ו 1G באס מגיע ל 4000 ש"ח לעומת GAIL של 2GB עם 4-4-4-12 ו 667M באס בסביבות 1500 ש"ח.

עבור שני מודולים מדובר בהפרש אדיר של 5000 ש"ח!

הסיבה ל-4GB RAM היא לא להיחנק כי גם מערכת ההפעלה דורשת את שלה. מלבד זאת יש לתמוך בסימולציות כבדות יותר בהמשך(על המערכות הקודמות אפילו 4GB היה גבולי אבל אז דובר על סימלציות של מערכת גדולה בהרבה).

דיסק קשיח:

למיטב הבנתי RAID0 אמור להאיץ את קצב העברת הנתונים פי 1.8 בערך אבל אם דיסק אחד הולך אז כל המידע הלך ואין לי בעיה עם זה - הסימולטור מחזיק רק את מה שהוא מסמלץ באותו רגע והשאר מגובה ברשת. לכן גם אין לי צורך בכונן נוסף (אולי בשביל להתקין XP במקביל).

התזמונים של ה-RAPTOR-ADFD הם ב33% יותר מהירים מדיסקים של 7200, יש לו 16M קאש והוא בממשק SATA לא ATA. דווקא ה-fault tolarence שלו מהנמוכים ביותר (אבל אולי RAID0 משנה את התמונה - לא קריטי לי בכל מקרה)

בגלל שחשובה לי מהירות הגישה ולאו דווקא רוחב הפס אולי אין טעם ב-RAID0 ואפשר להסתפק ב-RAPTOR אחד. RAID0 לא משפר את זמני הגישה אלא את רוחב הפס ולכן 2 דיסקים 7200 ב-RAID0 לא ישתוו ל-RAPTOR במקרה שלי. אני צודק?

אני חושב כמו Burning Ice - פעולות IO הן הכי איטיות ולכן בחרתי הרבה RAM ו-RAPTOR-RAID0. לגבי ה-IRAM... למישהו יש ניסיון איתו? מה טווח המחירים?

ספק:

ל- NEO-HE יש הספק אמיתי של 550W ומינימום של 85% נצילות בכל הטווח (והוא שקט למדי). תוכלו לציין את היתרונות של הספקים שבחרתם על פניו?

מארז:

הבחירה שלי היא בעיקר בגלל הקירור וזרימת האוויר המעולה של ה- Antec900 תוך שמירה על פעולה חרישית. הוצעו פה מארזים זולים בהרבה אז אולי אני סתם נסחף? יש לו שני מאווררים 120 קדמיים, אחד אחורי ואחד עליון של 200! זה דווקא נראה לי חשוב למערכת שרצה ב-OC של 30% במשך שבועות רצופים בעומס מלא...

אשמח לשמוע בעניין.

כרטיס גרפי:

אין לי עבודה גרפית משמעותית רק חשוב לי שהיא לא תגזול משאבי מערכת. אני מניח שאפשר להסתפק בכרטיס פשוט של 450 ש"ח כדוגמת ATI1300PRO אבל בתור גיימר מזדמן יהיה נחמד לנצל את המפלצת הזו לקצת הנאה צרופה מדי פעם. זו לא נקודה קריטית בכל מקרה.

שונות:

חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה ככל האפשר אלא אם מדובר בהוצאה משמעותית לשם כך בהשוואה למה שכבר בחרתי.

אין צורך בצורב או קירור לכרטיס מסך.

תודה לכולם על ההשקעה והעצות - TMP

פורסם

הכל בסופו של דבר שאלה לאיזה צורך אתה הולך לבנות את המחשב ,

אם אתה מדבר איתי על לינוקס , אז התצוגה של המחשב היא ממש לא חשובה,

אגב, ללוחות אם של שרתים , יש בד"כ יציאת ווידאו (VGA) על מנת להציג פלט למסך .

אל תדאג , זה לא מה שיגרע ממך ביצועים .

אגב, במה הסימולציה ?

אם תוכל לכוון אותי יותר , אוכל לעזור יותר בנושא .

מה שאתה צריך לעשות זה לזהות את הצוואר בקבוק בדברים האלא,

כל כמה זמן למשל הוא צריך לקרוא/לכתוב מהדיסק קשיח ?

מה הקלט של הנתונים ?

כל כמה זמן נכנסים נתונים חדשיים לעיבוד ?

אם זיהית שבאמת הצוואר בקבוק אצלך זה הפעולות IO , אז לך על פיתרון storage בscsi interface .

עם בקר כזה :

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=10971

ושני דיסקים קשיחים כאלה :

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=ST336754LC

או אפילו שלוש , תלוי מה הצורך .

לגביי המעבדים , הוספת חומרה , היא דבר מאוד נחמד , אך לפעמים אפשר להשיג תוצאות מרחיקות לכת ע"י שינוי קוד (אופטימיזצית קוד)

שקול שיכתוב האפליקציה לmutli-threaded וכך תוכל להינות מיתרונות הריבוי מעבדים .

אגב, לגביי סוגי המעבדים ,

תאפיין מבחינתך את הסיגוי פעולות העיקריות שאתה הולך לבצע .

אני אישית לא ממליץ ללכת על OC , במיוחד כאשר מדובר במערכות סימולציה מכל מניי סיבות שאני לא אפרט עכשיו .

אשמח אם תוכל לפרט על מה הפרוייקט.

פורסם
  • מחבר

הסימולציה היא סימולציית Gate level של ASIC בעזרת תוכנת Modelsim SE של Mentor.

מדובר על סימולצית חומרה של צ'יפ בגודל של כ-200KGates שרץ במהירות של 46MHZ.

על המערכת הנוכחית (P4-3.2GHz-512 L2, WD36G-10K-8M RAPTOR, 4GB DDR) לוקח לי בערך 30 דקות להריץ 1 מילי-שניה של סימולציה (כשסימולציה סטנדרטית אורכת בערך 150 מילישניות).

בניסוי שערכתי על C2D-E6300-1.8GHz, 2GB DDR2533MHZ קיבלתי 20% שיפור בזמן הריצה כשכל שאר הרכיבים סטנדרטיים לגמרי.

קשה לי לדעת מה צוואר הבקבוק אבל אני מניח שזה ארכיטקטורת המעבד, תדר השעון שלו ופעולות IO - אם לזיכרון ואם לדיסק. הסימולציה היא סיריאלית או מה שנקרא "event driven" ולכן יש לה THREAD יחיד. אין קלט חיצוני - התוכנה "מקמפלת" את הקוד לRAM ומריצה אותו משם וכותבת תוצאות תוך כדי ריצה לדיסק.

חשבתי ניתן להאיץ את פעולות ה-IO ע"י שימוש ב-RAMDISK עם RAM של 4GB אבל אין לי ניסיון בזה.

לגבי המעבד - ראיתי באתרים שונים OC של E6600 לתדרים של 3.3GHZ תוך שמירה על טמפרטורת מעבד של 50 מעלות לערך.

אני מעוניין לדעת אם כדאי ללכת לכיוון של XEON ו/או כונני סקאזי למרות שהאינטואיציה שלי אומרת שלא.

אני גם שוקל האם מארז+ספק ב-1700 ש"ח זה לא הגזמה...

תודה על העזרה,

TMP

פורסם

תודה על התגובות...

לוח אם:

מה היתרון של ASUS P5B DELUXE על ה-GIGABYTE? ראיתי שהרבה מערכות OC מבוססות או על ה-GB שבחרתי או על ה-ASUS. למיטב הבנתי הלוחות של אינטל לא מתאימים ל OC.

ה P5B DLX מצויין ל OC ועדיף על הגיגבייט.

מעבד:

המעבר ל E6700 כמעט כפול במחיר והשיפור בביצועים הוא פחות מ-10% באפליקציות דומות (WINRAR). גם E6800 נותן בערך 15% שיפור לכל היותר במחיר פי 4! בכל מקרה, עם OC סביר לכולם יש ביצועים קרובים מאוד ב-WINRAR. אין לי ספק שהמעבד פה קריטי אבל נראה לי שעדיף להשקיע ב-OC מאשר לעלות במעבד.

דרך אגב, ב-WINRAR גם C2Q נותן רק עוד 10% לכל היותר...

מסכים

לגבי XEON - מישהו יכול לומר כיצד הוא בהשוואה ל- E6600 ודומיו? מה אפשרויות ה-OC שלו? ובהתחשב בלוחות האם השונים - מה יחס הביצועים-מחיר שלו?

ה XEON דומה בביצועיו ל C2D. אין שום סיבה לקנות אחד. בטח כשזה ידרוש זכרונות ECC ולוח יקר משמעותית.

זיכרון:

פה ההתלבטות הגדולה שלי וגם מגוון המחירים הגדול ביותר... על מה לשים דגש? על התזמונים או על מהירות הבאס? כמה משקל יש פה ליצרן?

CROSAIR של 2GB עם 3-4-4-8 ו 1G באס מגיע ל 4000 ש"ח לעומת GAIL של 2GB עם 4-4-4-12 ו 667M באס בסביבות 1500 ש"ח.

עבור שני מודולים מדובר בהפרש אדיר של 5000 ש"ח!

הסיבה ל-4GB RAM היא לא להיחנק כי גם מערכת ההפעלה דורשת את שלה. מלבד זאת יש לתמוך בסימולציות כבדות יותר בהמשך(על המערכות הקודמות אפילו 4GB היה גבולי אבל אז דובר על סימלציות של מערכת גדולה בהרבה).

הזכרונות DDR800 של סופאטאלנט שהציעו לך הם האופציה הטובה ביותר. גם תזמונים נמוכים. גם עולים מעל ל 1000 ב OC ועדיין עם תזמונים נמוכים יחסית וגם במחיר אטרקטיבי יחסית.

ספק:

ל- NEO-HE יש הספק אמיתי של 550W ומינימום של 85% נצילות בכל הטווח (והוא שקט למדי). תוכלו לציין את היתרונות של הספקים שבחרתם על פניו?

אומרים שהספק בעייתי עם לוחות מסויימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים