עבור לתוכן

השוואה בין 2 כוננים בבקשה

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות הארדיסק חדש היום ואני מתלבט בין 2 דגמים:

Seagate IDE ST3160023A 160GB

או

Western Digital WD 1600JB 160GB

ההבדל בין המחירים שלהם הוא כ 50 ש"ח וזה לא כזה משנה לי. אני רק רוצה הארדיסק טוב ואמין.

ניסיתי לחפש הרבה ולא מצאתי הרבה השוואות ולכן אני מקווה שתעזרו לי.

כמו כן יש לי עוד שאלה: איך יודעים שרכיב חומרה (במקרה זה הארדיסק) שמוכרים לי בחנות הוא חדש ומקורי ולא *מחודש*, יש דרך לאמת את זה?

תודה רבה על כל תגובה

פורסם

אם הוא בא באריזה מקורית וסגורה אני מאמין שהוא חדש.

בכל מקר עדיף לך לקנות בכלל סמסונג שהוא הרבה יותר שקט

פורסם

ל Seagate יש 5 שנות אחריות ול WD יש 3 שנים. קח את זה בחשבון.

הדיסקים הם בממשק IDE, האם זה מה שיש לך בלוח האם?

אם לוח האם שלך תומך ב SATA אני חושב שאתה צריך לקנות דיק SATA כשי שיהיה יותר קל להשתמש בו בעתיד וגם אולי קצת שיפור בביצועים.

פורסם
  • מחבר

יש לי IDE בדקתי.

לגבי האחריות, בחנות שאני הולך לקנות (חנות פרטית ליד הבית) האחריות היא זהה (3 שנים). ולכן נשארתי עם 2 גורמים שיעזרו לי להחליט:

1. איכות - איזה הארדיסק נראה לכם יותר איכותי (אני פשוט לא מצליח למצוא ביקורות על 2 המוצרים האלו וחיפשתי הרבה).

2. לגבי WD אני יודע שהם הרבה שנים בעסק של ה HD והם אמינים אבל לגבי Seagate אני לא מכיר, האם זאת חברה אמינה וטובה?

3. מה שהכי חשוב לי יותר מהכל (וזה אחרי שקראתי כל מיני ביקורות על חנויות שונות שמוכרות ציוד משופץ / משופר / מחודש ועוד שאר ירקות) זה שהרכיב יהיה

מקורי - אם אפשר להסביר לי בפירוט איך אני בודק את זה? זה שרכיב עטוף בשקית ניילון אטומה אומר שהוא מקורי? אם לא אז איך?

בבקשה תעזרו לי זה דיי דחוף להיום, תודה רבה על התגובות ;)

פורסם

למרות שיהיו תגובות לכאן ולכאן, דעתי היא שגם WD וגם Seagate הם חברות ותיקות ואמינות. לא תקבל מוצר גרוע בכל מקרה. אז אני מניח שלך על הזול.

לגבי מקוריות - קשה לי להאמין שמזייפים דיסקים. לגבי החדש/משופץ - לדעתי רק מראה עיניים ולסמוך על המוכר (אם אפשר).

גם דיסק משומש אפשר לנקות יפה ולשים בניילון אנטי סטטי.

פורסם
  • מחבר

גם לי היה קשה להאמין שמזייפים דיסקים, אבל כן זה קיים.

בכל אופן מאז שכתבתי את ההודעה הצלחתי למצוא את הדיסק של WD במחיר 315 ש"ח (שזה הכי זול שמצאתי) בחנות אייבורי מחשבים.

מה דעתכם? האם לקנות שם? יש לכם הכרות עם החנות?

פורסם

אסור לדון פה בחנויות עד כמה שידוע לי.בכל מקרה אם ההבדל הוא 50 שקל אז הייתי הולך על הסייגיט בעל כתיבה אנכית ולגבי האחריות של סייגיט זה 3+2 כאשר בשנתיים האחרונות יש זיכוי מסויים בלבד כך שזה לא צריך להוות פקטור(אתה אומר שבחנות שלך זה כלל לא רלונטי).הדבר היחיד שאגיד לך על אייבורי זה שקניתי שם (HD (WD2500KSלפני כחודש.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשלוח לי לאימייל בבקשה חוות דעת על החנות roiroi2@nana.co.il את זה מותר לעשות (למרות שלא ברור למה אסור לקבל חוות דעת על חנות, אם לא מהאינטרנט אז מאיפה?!)

עזוב אחריות, עזוב גם מחיר וחנות כרגע, יש לאחד ההארדיסקים הנל עדיפות טכנולוגית על פני השני?

ומה זה כתיבה אנכית אם אפשר?

תודה

פורסם

יש לאחד ההארדיסקים הנל עדיפות טכנולוגית על פני השני?

ומה זה כתיבה אנכית אם אפשר?

לא הייתי מטבטא כך אך הסייגיט אכן משמתש בכתיבה אנכית שזה הדבר הבא באחסון.הנה מאמר יפה בחסות שלומום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=196794.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים