עבור לתוכן

ש"ב למחר: לשנן את הפרקים יא גוי מסריח תחזור לרוסיה וערבי גבר זה ערבי בקבר...

Featured Replies

פורסם

דמגוגים יקרים, אני חושב שהעניין פשוט מאוד.

ההגדרה של התבוללות היא "תהליך חברתי דתי של איבוד הזהות היהודית של הפרט על ידי נישואים לבן/בת זוג שאינם יהודיים...". לכן ההתבוללות היא "סכנה" לקיום של העם שלנו כעם יהודי.

אף אחד לא חושב שאם אתה תוצר התבוללות, אז אתה אדם מסוכן, או סוג ב' או כלום. אבל מי שחושב שזה חשוב לשמר את העם כיהודי, ובהחלט לא כולם חושבים ככה, יחשוב ש"חבל" שעזבת את הקבוצה שלנו. להשוות את התפיסה הזאת ללימודי הגזע בגרמניה זה טיעון זול שיש להתבייש בו.

אנחנו כעם יהודי, לא שואף להיות העם היחיד בעולם. אנחנו לא הורגים בשם עליונותינו ולא מנסים לגייר בכוח. השאיפות שלנו מתמצות בלהצליח לשמור על עצמנו כחברה ולשרוד.

אם זה גזעני לרצות שהעם שלי ישמר את תרבותו ולא יעלם מעל פני האדמה, אז אני גזען גאה.

• תגובות 90
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האמת שאני דיי מסכים איתך, אם העם היהודי יעלם, אז כל הזוועות שעבר היו לחינם ומי שרצה להעלים אותנו ניצח.

אבל זה לא אומר שלמי שנתנו להם אזרחות פה מתוקף חוק השבות צריכים להיות אזרחים סוג ב' שאפילו לא יכולים להתחתן.

אני מכיר לפחות 3 זוגות כאלה, שאחד מהם יהודי והשני לא, והמצב שהם אוהבים אחד את השני ולא יכולים להתחתן הוא בלתי נסבל.

נכון זאת מדינת העם היהודי, אבל יש פה עוד אנשים שהם חצאי יהודים שהם אנשים חיים בדיוק כמוני וכמוך

פורסם

האמת שאני דיי מסכים איתך, אם העם היהודי יעלם, אז כל הזוועות שעבר היו לחינם ומי שרצה להעלים אותנו ניצח.

אבל זה לא אומר שלמי שנתנו להם אזרחות פה מתוקף חוק השבות צריכים להיות אזרחים סוג ב' שאפילו לא יכולים להתחתן.

אני מכיר לפחות 3 זוגות כאלה, שאחד מהם יהודי והשני לא, והמצב שהם אוהבים אחד את השני ולא יכולים להתחתן הוא בלתי נסבל.

נכון זאת מדינת העם היהודי, אבל יש פה עוד אנשים שהם חצאי יהודים שהם אנשים חיים בדיוק כמוני וכמוך

בעיית החתונה היא הרבה יותר חמורה מאשר יהודים/לא יהודים. גם אני לא יכול להתחתן בארץ לפי תפיסת עולמי החילונית. אני חייב להתחתן ברבנות וזה לא מוצא חן בעיני. אני רוצה לשמר את היהדות אבל לא להשאיר את ההגדרה של "מיהו יהודי" בידי מישהו אחר. אם למישהו יש בעיה עם זה שאני יהודי חילוני, שינהלו לדורי דורות רישום מיהו יהודי "על פי ההלכה" ומי יהודי "על פי שורשיו". אני מכיר לפחות שלושה זוגות, בינהם גם במשפחתי הקרובה, של זוגות שהתחתנו בחו"ל. אני מסכים שזה בלתי נסבל ושיש למצוא לכך פתרון. אבל זה אומר שלא ה"גוי" בארץ הוא סוג ב' בהקשר זה, אלא "בעל התפיסה הלא אולטרה אורטודוקסית" ובעניין זה יש לי אותה בעיה. אני גם מאוד מצטער שאזרחים במדינה נקברים "מעבר לגדר" וכל שאר אי הנעימויות וזה נובע שוב מהתפר הרגיש בין דת ומדינה.

עם כל הצרות האלו בחברה, שאני מקוה שנוכל לפתור עם הזמן, מאוד חשובה לי ההגדרה של ישראל כמדינה לעם היהודי. לא כי היא מושלמת ולא כי אנחנו הכי טובים בעולם ולא כי האדמה קדושה בעיני. פשוט כי אני חושב שאנחנו, היהודים, קבוצה מדהימה שיצרה פה תוך זמן קצר מדינה יוצאת דופן והגענו לכל זה כי נשארנו מלוכדים והתגברנו על אויבינו האנטישמיים.

אני רוצה שנמשיך להשאר מלוכדים.

פורסם

דמגוגים יקרים, אני חושב שהעניין פשוט מאוד.

ההגדרה של התבוללות היא "תהליך חברתי דתי של איבוד הזהות היהודית של הפרט על ידי נישואים לבן/בת זוג שאינם יהודיים...". לכן ההתבוללות היא "סכנה" לקיום של העם שלנו כעם יהודי.

אף אחד לא חושב שאם אתה תוצר התבוללות, אז אתה אדם מסוכן, או סוג ב' או כלום. אבל מי שחושב שזה חשוב לשמר את העם כיהודי, ובהחלט לא כולם חושבים ככה, יחשוב ש"חבל" שעזבת את הקבוצה שלנו. להשוות את התפיסה הזאת ללימודי הגזע בגרמניה זה טיעון זול שיש להתבייש בו.

אנחנו כעם יהודי, לא שואף להיות העם היחיד בעולם. אנחנו לא הורגים בשם עליונותינו ולא מנסים לגייר בכוח. השאיפות שלנו מתמצות בלהצליח לשמור על עצמנו כחברה ולשרוד.

אם זה גזעני לרצות שהעם שלי ישמר את תרבותו ולא יעלם מעל פני האדמה, אז אני גזען גאה.

לך תסביר את זה לילד בכיתה ח' שגם ככה שונא "רוסים"...

ומה ההבדל בין לימודי "סכנות ההתבוללות" ללימודי הגזע?

סכנות ההתבוללות: "זה לא בדיוק יהודי לכן הוא מסכן את היהודים...", "אסור להתחתן עם גויים!"

לימודי גזע: "זה יהודי והוא מסכן את הארים...", "אסור להתחתן עם יהודים!"

פורסם

סכנות ההתבוללות: "זה לא בדיוק יהודי לכן הוא מסכן את היהודים..."

אולי די?

כמה אפשר לחזור על אותו משפט מופרך?

אף אחד לא אמר שעמים אחרים מהווים סכנה כלפי העם היהודי, מספיק עם ההקצנה המטופשת הזאת

מה שכן, העם היהודי קטן מאוד וחי ברובו בתפוצות בקרב עמים אחרים, ולכן בניגוד לעמים אחרים - ההתבוללות מהווה סכנה ממשית לקיומו. באותה מידה, אם העם הגרמני היה מונה מליונים בודדים ומפוזר בכל העולם, במקרה של התבוללות גם הוא היה שרוי באותה סכנה. יש מבין?

פורסם

זה לא שהעמים האחרים מהווים סכנה, אלא שהמתבולל עצמו מהוה סכנה.

הבעייה שלי היא שמציגים את המצב הזה כ"סכנה". כאילו שמחר לא יהיו יותר יהודים. מכניסים לילדים דעות קדומות על "גויים" שרוצים להרוג יהודים, ועל מתבוללים מצורעים שמהווים את נשק יום הדין של הגויים, ולכן אסור לקיים איתם שום קשר ולנדות אותם מהחברה.

לדוגמא, אם היו הופכים את זה ללימודי מסורת או הסטוריה של העם היהודי (לא שאין מספיק) ומלמדים על ה"טוב" ביהדות ולא את ה"רע" בהתבוללות לא הייתה לי שום בעייה עם ההצעה הזו.

פורסם
  • מחבר

[ltr]who gives a fuck who your ancestors were, we are all humans and the sooner people will realize it the better off the world will be.

and no matter how you'll flip this matter around teaching this crap at schools will only cause more racism. because once you tell a child that marring a gentile is a danger to the jewish race (<-another bullshit, religion is not a race) it will only cause him to think that gentiles needs to be out casted.

what they should do is teach for tolerance for people who are different than yourself and to respect others.[/ltr]

פורסם

בכול מדינה מלמדים את ההסטוריה של העם וזה לא דבר רע, רק שבארץ מקצינים את זה יותר מידי...

ויהדות זה גם לאום...

פורסם
  • מחבר

[ltr]yes, only in the modern world they base the history lessons on facts and archaeological findings, not on the bible.

and your nationality is israeli not jewish, I think you meant race, which it's not anyways.

IMHO, they should trun bible lessons to jewish/israeli history and base those lessons on facts and archaeological findings only and not myths and fairy tales. and history lessons should be turned into world history.

I also believe that basic physics, chimestry and biolagy should be part of the curriculum instead of liturature.[/ltr]

פורסם

מכניסים לילדים דעות קדומות על "גויים" שרוצים להרוג יהודים, ועל מתבוללים מצורעים שמהווים את נשק יום הדין של הגויים, ולכן אסור לקיים איתם שום קשר ולנדות אותם מהחברה.

שוב אתה מקצין בלי קשר למציאות? מה הקטע שלך?

המתבולל, הוא ולא אחר, אכן מהווה סכנה לעם היהודי. רק לדוגמא: שליש מיהודי ארה"ב נשואים בנישואי תערובת ורק שליש מתוכם מגדלים את ילדיהם כיהודים. לינק: http://www.jewishla.org/news/html/populationdrop.html. במילים אחרות, יותר מחצי מליון יהודים הלכו לאיבוד בגלל ההתבוללות. וזה רק בארה"ב.

אז נכון שכיף להיות נאור ומערבי ולרשום באנגלית עד כמה לאומיות היא גזענות. אבל BDB, אתה מדבר בשמם של עמים שמהווים עשרות אם לא מאות מליוני אנשים, התבוללות היא הדבר האחרון שמסכן אותם, ומכאן גם הדבר האחרון שמעניין אותם. היהודים הם עם ולא רק דת, ועובדה היא שנמצא קשר גנטי בין יהודים שחיו בניתוק זה מזה במשך 2000 שנה. רק בגלל שאתה איבדת את הרצון להשתייך לעם היהודי לא אומר שאתה צריך לטרפד אותו אצל כל השאר

פורסם

BDB, עוד לפני שישראל קמה הלאום הייה "יהודי".

לגבי שיעורי התנ"ך, אני מסכים איתך, רק שזה ממש לא כמו שאתה מציג את זה לגבי העולם: בארה"ב נאסר בכמה מדינות ללמד את תורת האבולוציה בלי ההסבר לבריאה כפי שהוא כתוב בתנ"ך.

פיסיקה וכימיה בסיסיים, מלמדים בצורה מגוכחת בשיעורי "טבע" או "מדעים" (תלוי בבית הספר...)

בורקס, אני לא מקצין שום דבר. התוצאה בתאכלס של לימודי "סכנות ההתבוללות" זה בדיוק מה שאני כותב, גם אם זו לא הכוונה המוצהרת של מציעי התוכנית.

דבר שני, מה זה "הלכו לאיבוד"? למה מה הם היו אמורים לעשות עם היהדות שלהם אם הם לא היו מתבוללים?

פורסם
  • מחבר

[ltr]I'd really like to see a prof that an ethiopian jew has a greater genetic link to a russian jew than any jew to any gentile, the only problem is that that theory contradicts the laws of nature.

the theoretic nationality that all jews share is hebrews not jewish. and it only applies to jews that are descenders of abraham.[/ltr]

לגבי שיעורי התנ"ך, אני מסכים איתך, רק שזה ממש לא כמו שאתה מציג את זה לגבי העולם: בארה"ב נאסר בכמה מדינות ללמד את תורת האבולוציה בלי ההסבר לבריאה כפי שהוא כתוב בתנ"ך.

[ltr]the Intelligent Design theory has been outlawed from the curriculum by the US supreme court due to the mandatory separation of state and religion.[/ltr]

פורסם

אני תוצר התבוללות גאה!

התבוללות גאה :lol:

פורסם

BDB, לאום אפשר לשנות, אם אתה חי כחלק מלאום מסויים מספיק זמן או משייך את עצמך ללאום מסויים.

יהודים (לא המתבוללים הקיצוניים) תמיד שייכו את עצמם ללאום אחד לכן הם השתמרו כקבוצה- כלאום יהודי, למרות שהם היו מפוזרים בכל העולם...

לגבי החלק השני אין לי תשובה :-\ (אני רק מתקן אי דיוקים שלך לגבי פרטים קטנים ;))

לגבי זה שהוציאו את התאוריה של התנ"ך לגבי בריאת העולם מתוכנית הלימודים בארה"ב לא שמעתי. אפשר קישור לידיעה?

פורסם
  • מחבר

[ltr]

The predominant modern use of the term began after the Supreme Court of the United States, in the case of Edwards v. Aguillard (1987), ruled that creationism is unconstitutional in public school science curricula.

couldn't find anything about ID being banned from public schools but this show the US Supreme Court stand on the matter of creationism. (edit: found it... look here)

and again nationality is based your county on origin there for you can say that all the jews are of the nationality hebrews or israelites, not jewish.[/ltr]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים