עבור לתוכן

ש"ב למחר: לשנן את הפרקים יא גוי מסריח תחזור לרוסיה וערבי גבר זה ערבי בקבר...

Featured Replies

• תגובות 90
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק ראיתי את הכותרת והייתי בטוח שזה חדר שמיועד להנעל :smile1:

בסדר, זה לא שלימודי התנ"ך בכיתה א' (או ניסיונות שטיפת המוח, כי בכיתה א' אתה לא חושב שיש אפשרות שמה שאתה לומד הוא לא נכון) הופכים את כולם לדתיים לאחר מכן, ואת זה לומדים גם יותר מאוחר, אז ההשפעה תהיה אפסית אם בכלל. הרי זה לא שאם יהודי חילוני יתאהב בנוצרייה הוא יזכר ב-15 השעות האלו ובגלל זה לא ירצה להתחתן איתה. שיעור מיותר, היה עדיף ב-15 שעות האלה למשל ללמד קצת כלכלה (לא מיקרו-מאקרו, משהו פרקטי), כי אחרי זה כמעט כל מי שיוצא לחיים האמיתיים נכנס לאוברדראפט גדול ועושה שגיאות פיננסיות רבות מחוסר ידע. ד"א, באמת בבתי ספר שזה יועבר לומדים גם נוצרים, פדיחות :lol:

פורסם

רגע....אתה רוצה להגיד לי שללמד על התבוללות זה לא חשוב?! :lol:

איזה שטויות! שילמדו את הדבילים לחשוב קודם!

אני אישית איש תמיכה טכנית, ומתקשרים אלינו לעיתים נערים/נערות כאילו סתומים, ממש סתומים...!

מי מחנך את הילדים האלה לחשיבה? לרוח? לתרבות?

אבל אין מה לעשות, זה מה שבור יכול ללמוד הכי טוב, שנאה.

פורסם

נו ו...

לא הבנתי מה רצית להגיד?

אם תוכל להסביר מה מטרת הדיון

ועם כותרת כזו גם אני מציע שתנעל.

פורסם

ועוד אומרים ששמאלנים לא מנותקים מהמציאות ולא מתעלמים מבעיות ::)

זה הפיתרון שהשרה תמיר מציעה לבעיות החינוך והתנהגות הנוער בארץ? :s07:

פורסם

סתם מעניין מה היה קורא אם הכותרת של הכתבה היתה "תלמידי גרמניה ילמדו על סכנות ההתבוללות"?

מדינה עומדת על שנאה וטהרת הגזע. עוד מתפלאים למה אני רוצה לברוח לקיבינימאט מפה.

פורסם

רעיון מטומטם. יש מספיק לימודי יהדות בתוכנית הלימודים. לדעתי זה רק יכול ליצור אנטגוניזם כלפי היהדות, להכריח ללמוד עוד.

פורסם

הכותרת לא מצחיקה ודי מטרידה.

לעניין, לגיטימי מצד חברה לרצות לשמר את עצמה ובמקרה של יהודים זה הרבה יותר חמור. קיימת בעולם אנטישמיות אינהרנטית שלא תלויה בשום "עידוד" מצידנו היהודים. את ההשלכות של האנטישמיות אנחנו כבר מכירים היטב. אם זה לא משכנע אותכם, לפחות תזכרו שהמדינה שלנו נעזרת במידה מסויינמת בסולידריות היהודית בתפוצות (צפון אמריקה בעיקר) ויש לנו אינטרס מובהק לשמר את יהדותם.

בכל מקרה, אני מציע למגיבים להתעניין במידה מינימאלית כלשהי ביהדות לפני שאתם בועטים אותה לעזאזל. אין לי שום ספק שהרבה מהתגובות פה נובעות מבורות.

יום טוב.

פורסם

לא מדובר בלימודי יהדות, אם כי לדעתי יש דיי ויותר, שילמדו יותר מטמתיקה/פיזיקה/ביולוגיה/כימיה במקום כי כבר התדרדרנו. מדובר בחדירה מכוונת לחופש הפרט, להגיד להם עם מי כן ולא להתחתן. תגידו לי רגע, חמודים שלי, מה יחשבו כל אותם "תוצרי התבוללות", ילדים להורים מעורבים, אשר ישבו בשיעור וישמעו את הניאו-פאשיזם הזה? אולי הם גם יחטפו מכות באותה הזדמנות? זה פשוט מכוער. עכשיו אני מבינה כיצד הרגישו יהודים בגרמניה של 1933.

אני תוצר התבוללות גאה!

פורסם

מטומטמים!

פורסם

בנוגע לטיב החינוך בשאר מקצועות הלימוד בביה"ס יש בהחלט המון מה לשפר. אבל הסיבה שהחינוך לא ברמה גבוהה הוא לא בגלל מחסור בשעות לימוד אלא ירידה באיכות המלמדים. אי אפשר לתקוף את העודף כביכול של לימודי יהדות בטיעון שבמקום ניתן ללמד מתמטיקה. אם מורה מלמד מתמטיקה חמש שעות שבועיות ולא מלמד היטב, אם הוא ילמד שבע שעות - לא מפה תבוא הישועה.

ממה שאני מבין מהכתבה, ואולי אני לא מבין נכון, לא הולכים להושיב ילדים ולהגיד להם אם מי להתחתן ואם מי לא. הולכים, כחלק משיעורי ההיסטוריה ואזרחות לשים דגש על נושא שלא נגעו בו - יהודי התפוצות. הרי בין כה וכה, ולא בכדי, חלק עיקרי בלימודי ההיסטוריה ותולדות עם ישראל קשור בזה שאנחנו יהודים, מהעליות במאה התשעה עשר עד העליות של סוף המאה העשרים. יהודי התפוצות הוא נושא לגיטימי בהקשר זה.

הנושא די רגיש, אבל אני לא חושב שזה פאשיסטי מצד מדינת ישראל להודות בזה שהיא נותנת עדיפות ליהודים בהקשרים מאוד מאוד מסויימים למשל עליה. הסיבה די ברורה, כחברה יהודית בעיקר אנחנו לא רוצים לראות יהודים בחו"ל סובלים מכך שהם יהודים וכאן הסבירות שיסבלו מאנטישמיות זניחה. אבל, ברגע שאדם "מתקבל" למדינה, לא צריך להיות הבדל אם הוא יהודי (מגוייר, חילוני, חרדי, רפורמי) תוצר התבוללות או אתאיסט, לא בזכויות ולא בחובות.

בכל מקרה, ברור שאם נושא ההתבוללות יעלה בכיתה יצטרכו לגעת בו ברגישות. אבל קחו בחשבון שלא מדובר בכיתה א'. בגילאים האלה ילדים לא "בולעים" את כל מה שהמורה אומר. אולי אפילו להיפך.

פורסם

כנראה שלא לימדו אתכם מספיק על השואה. או שפשוט בחרתם להתעלם מכך שנאצים לא הסתפקו ברצח יהודים

המצהירים על יהדותם בפומבי אלא רצחו גם את אלו שהתבוללו.

בשיטתיות וביסודיות הם ערכו רשימות של עד דור ואף שניים אחורה.

כנראה שלא לימדו אתכם מספיק על ההיסטוריה בזמן תקופת שלטון יוון ורומא שאז נרצחו יהודים באכזריות

רק משום שהיו יהודים, שלא הסכימו בין השאר לאכול חזיר ולהשתחוות לפסל.

וגם אחרי שהתייוונו לא שפר מזלם ושכן עדיין נתפסו כיהודים שהתיוונו ולא כיוונים.

זה על קצה המזלג לאלו שחושבים שהתבוללות תשכיח את מוצאם מפני האנטישמיות של שאר העמים.

משתמע מדבריכם, לא רק שאתם לא גאים להיות יהודים, אתם מתביישים במוצאכם.

ובשבילכם להיות יהודי אומר להיות זרע לעם פרמטיבי כלשהו שתמיד העולם שונא אותו על משהו,

ואשר מתעקש על צדקת דרכו.

אתם משתדלים להתכחש בכל הזדמנות ואם אפשר אז גם לתקוף את הכפייה היהודית.

שכן הרי עד עכשיו היתה זו הכפייה הדתית שהפריעה לכם לחיות את חייכם, עכשיו זו הכפייה היהודית.

אני מניח שהשאלה "מיהו יהודי" מיותרת עבורכם והייתם מעדיפים שהמושג הזה לא היה קיים כלל.

אישית אני גאה בעם ובלאום שלי. לא בכם שלא תטעו. אני גאה במורשת שלי ובדת שלי שמהווים אור לגויים

ומקור חיקוי לדתות אחרות ואני חייב לציין חיקוי נלעג.

אני גאה בעם שלי שפעם אחר פעם נחלץ מכליה בטוחה רק בגלל שהוא יהודי, רק בגלל שהוא נתפס

שונה ושמרני, שלא משנה את דתו בהתאם לצו האופנה הרווח באותה בתקופה.

אני גאה ביחודיותו ובמיוחדותו ובדבקותו במטרה.

ואין לי בעיה שתלכו קיבינימט כפי שהגדירה זו Vitnir ואף כמה שיותר מהר אם זה רצונכם. אישית הייתי עוזר לכם,

רק שלהבדיל מכם אני אין לי בעיה איתכם.

אם תחשבו פעמיים על התגובות שלכם תשימו לב שהן אנטישמיות המתריסות נגד לאומיות,

ומסיטות נגד אלימות כפי שציין זאת בצורה מאוד ברורה פותח הדיון שכינויו

ממזר בעל זין גדול (שנון ובוגר ביותר), שמעבר לכותרת המפגינה חכמה יתרה, לא הגיב כלל מלבד קיצור

למשפט What The Fuck שבו התכוון לומר לנו ש...? כנראה לכבודו הפיתרונים.

תפנימו את מה שכתב דני א . מסתבר שיש צדיק בסדום שקרא את הכתבה ולא מתלהם שם.

אוי.. ציטוט מהתנ"ך אני מקווה שזה לא פגע בכם ולא, לא התכוונתי לכפיה דתית פה.

פורסם

אההה... מה הוא רוצה בדיוק? :P

פורסם

זה אכן משהו שחשוב לדעת, כי הרי היהדות אוסרת על התבוללות..... קצת לימוד לא ייזיק (להשכלה כללית) :cool2:

את מי שלא יאהבו את השיעור זה הרוסים..... להם לא משנה היהדות הם לא יעלו לתורה וגם יאכלו חזיר וכו'..... ובעקבות זה אני לא אתפלא אם הם ייתבוללו ::)

פורסם

...יתבוללו ואז ילכו ויהרגו בשביל יהודים כשרים כמוך בצה"ל ואז ייקברו בחלקה מחוץ לגדר כמו כלבים. יהיו פראיירים של כל החרדים (סליחה, יהודים כשרים למהדרין!) שיש להם 12 ילדים ואחד לא מתגייס לצבא.

[ציניות/]שיט, יש לי רעיון, אני אסע לי לאירופה הנאורה ואזהיר אנשים מפני התבוללות עם יהודים. יופי, אתחיל עכשיו סטארט אפ! תגידו, איפה עושים ניתוח להוצאת היהודיות?[ציניות]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים