עבור לתוכן

דילמה מעצבנת!

Featured Replies

פורסם

אז ככה.. אני מקווה שאני אצליח לרשום ולשלוח בלי שהמחשב יאתחל או יתקע..

כבר לא מעט זמן אני חווה בעיות של יציבות עם המחשב. אחרי שהחלפתי זכרונות חשבתי שהגעתי למנוחה ולנחלה, עד שיציאת המדפסת הפסיקה לתפקד ביום בהיר אחד (לפני הגשמים).

התחלתי להתעצבן, אבל אמרתי, אני פשוט אשיג יציאת מדפסת חדשה על כרטיס PCI, ובינתיים אבטל את הLPT בביוס.

אז זהו, שזה לא נגמר בזה..

התחילו קפאונות ואתחולים בלי סיבה, האטה של הסמן עד תקיעה, וכל מיני ירקות מוזרים כאלה.

התחלתי להתחרפן.. עד שחבר אמר לי פשוט לבדוק אם זה בלוח עצמו.. וזה אכן בלוח עצמו..

יש לי לוח של ABIT KA7. לוח טוב בפני עצמו, אבל מה שקרה זה ששלושה קבלים (מתוך לפחות 20) נשרפו..

הוא טוב אפילו מהבחינה שהוא עדיין עובד!!

אבל לדעתי המצב רק ידרדר.. ואני לא ממש רוצה להשקיע כרגע במחשב חדש. אני חושב אם לנסות לתקן את הלוח (להשיג קבלים זהים ולהחליף על הלוח), או לנסות לאתר לוח אחר לSLOTA..

שזה מתברר כלא קל במיוחד בימים אלה..

הצעות, רעיונות, וסלטים יתקבלו בברכה!

פורסם

איך עלית על הקבלים השרופים????

יש לך מלחם מתאים??? (שעובד על פחות מ 1 וולט)

חוץ מזה יכול להיות שנשרפו לך גם כמה גוקים ונראה אותך מחלף אותם :)

פורסם

אין ספק שזה בגלל הקבלים השרופים! (איך זה קרה?!)

אני לא חושב שזה יהיה חכם לנסות להחליף את הקבלים... פשוט תחליף לוח.. (אחריות?)

פורסם

אני לא חושב שזה יהיה חכם לנסות להחליף את הקבלים... פשוט תחליף לוח.. (אחריות?)

אם אין לו אחריות אז אין לו מה להפסיד :)

פורסם

אני לא יודע בקשר לקבלים אבל כדי להחליף גו"קים אתה תצטרך micro soldering device, וזה מאוד יקר, שלא נדבר על להשיג גוקים חדשים...

פורסם

תנסה להשיג לוח אחר, ואם לא אז תחליץ אותו בעצמך...

אתה לא צריך לקנות מחשב חדש לגמרי, אם יהיה צורך תקנה DURON ולוח SDRAM(A7v133).

אחרי שאתה אמר לי את זה, קשה לי כבר לומר על האיכות של לוחות של ABIT, כי קרא לי דבר דומה עם KT7-RAID!

התנפח לי קבל, ואז התפוצץ שאחראי על הולטאז' של הAGP, אקסלנט החליפו אותו לאחר שבוע כתוצאה מאיומים בתביעה.

אם קנית את הלוח שלך מאקסלנט, אז נראה לי שהחולירות הכניסו לארץ לוחות פגומים או משהו, שלא עברו את ביקורת האיכות של ABIT, כי זה עלה להם יותר זול.

פורסם

אקסלנט??????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

לא היתי קונה מהם אפילו ארטיק!!!!!

ע"פ הניסיון שלי איתם (שהוא רע ומר) התמיכה שהם נותנים שווה ל %^@#@#$%^@#$%@#%^

(%^@#@#$%^@#$%@#%^ <----- צינזור הקללות שלי)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

קודם כל, אין לי אחריות (נדמה לי שהתוקף עבר) וזה גם לא היה משנה היות וקניתי את הבנדל דרך האינטרנט מקנדה..

דבר שני, שווה לי לנסות להחליף קבלים, כי המצב לא יכול להיות יותר גרוע.. וכמו שאמרתי אני לא ממש מעוניין לעשות קנייה בהרבה כסף עכשיו. (זה ידרוש למעשה מחשב חדש, כי לוח חדש ידרוש מעבד חדש, וזכרונות DDR, ומארז..)

מה שכן אם מישהו מכיר ויודע היכן מוכרים בורדים מתאימים לSLOTA בארץ, אני אשמח לדעת.

תודה,

אורן.

פורסם

אני לא חושב שמוכרים, מה שאתה כן יכול לעשות זה את הדבר הבא(זה עולה 1000 שקל, אני יודע, אבל זה הכי זול והכי אמין שאתה יכול למצא), המחירים לפי פלונטר:

Asus A7V133: 608Nis <----- הלוח הזה תומך בSDRAM, כך שאתה יכול להשאר עם הזכרונות שיש לך כרגע.

AMD Athlon XP1600+: 807Nis <------------- אם יש צורך אתה יכול להחליף אותו בDuron.

===============

Total: 1415.

אם יש מכאובי תקציב(כמו שלי היו, ואני חושב שגם לך):

Asus A7V133: 608Nis <----- הלוח הזה תומך בSDRAM, כך שאתה יכול להשאר עם הזכרונות שיש לך כרגע.

AMD Duron 1000: 466Nis <------------- מעבדים תקציביים הם לא כ"כ יקרים כמו שעושים אותם.

============

Total: 1074.

לוח נוסף שאתה יכול להסתכל עליו זה לוח של ECS - Elite Group, שבמידה ואתה מקבל את הRevision החדש שלו, אתה מקבל לוח זול מאוד, שייתן לך אופציה לשדרוג עתידי של DDR, כי יש לו שני סלוטים של SDRAM ושניים של DDR. הלוח הוא מבוסס על צ'יפסט של SIS.

ECS - Elitegroup K7S5A: 428Nis

Duron 1000: 466Nis

======

total: 894.

זה הפתרון הכי זול שאתה יכול למצא, וכשחושבים על זה, בכסף שאתה חוסך על הלוח, כבר כדאי לך לקחת Athlon XP1600+:

ECS - Elitegroup K7S5A: 428Nis

AMD Athlon XP1600+: 807Nis

======

Total: 1235

לדעתי, האופציה הכי זולה, זה הכי טוב בשבילך תמיד תוכל לשדרג בעתיד. אם אתה רוצה ללכת על מעבד "מלא" אז לך על האופציה האחרונה עם מעבד הXP. אם אתה ממש לחוץ על כסף לך על האופציה של הדורון והECS.

פורסם

אתה יכול להחליף רק לוח (ASUS A7V133), ולהישאר עם אותו מעבד וזיכרון!

פורסם
  • מחבר

קבל ציטוט:

The A7V133 is based on VIA® KT133A chipset in ATX form factor for the latest support in AMD® ThunderbirdTM / DuronTM ... Such new chipset is ASUS's first Socket A version

הלוח הזה לא תומך בSLOT A... :(

פורסם

אה, אופס.. יש לך מעבד Slot-A.. ;D

זה באמת יהיה קצת קשה להשיג אחד כזה... (ומיותר, כי המחיר שלו בטח שווה למחיר של לוח מודרני..)

פורסם

הפיתרון הכי זול וטוב שתוכל למצוא זה:

לוח ASUS A7V133-C ב530 ש"ח.

מעבד AMD Athlon XP 1500+ ב775 ש"ח.

גם תקבל מחשב קצת יותר מהיר.

סך הכל: 1305 ש"ח.

פורסם

תחשוב על הדברים שרשמתי לך למעלה, אחד מהם כמעט בטוח יתאים לתקציב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים