עבור לתוכן

קבצי DATA

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול לערוך קבצי DAT

*.DAT

?

מישהו מכיר תוכנה כלשהי ?

אתם יכולים להביא לי לינק לגירסת ניסיון(אם יש) ?

פורסם

קבצי DAT זה לא פורמט קבצים סטנדרטי. זו סיומת שהרבה תוכנות משתמשות בה בשביל קבצי המידע הפנימיים שלה.

רק שתבין, הנה רשימה של תוכנות שמשתמשות בקבצי DAT:

http://www.filext.com/detaillist.php?extdetail=dat

(כל תוכנה משתמשת בפורמט משלה, כמובן)

בגדול, אם אתה רוצה לערוך קובץ DAT, אתה יכול להשתמש ב-Hex Editor, אבל זה לא ממש יעזור לך אם אתה לא מכיר את המבנה של הקובץ.

באיזה קבצים מדובר? של איזו תוכנה?

פורסם
  • מחבר

קבצי DAT זה לא פורמט קבצים סטנדרטי. זו סיומת שהרבה תוכנות משתמשות בה בשביל קבצי המידע הפנימיים שלה.

רק שתבין, הנה רשימה של תוכנות שמשתמשות בקבצי DAT:

http://www.filext.com/detaillist.php?extdetail=dat

(כל תוכנה משתמשת בפורמט משלה, כמובן)

בגדול, אם אתה רוצה לערוך קובץ DAT, אתה יכול להשתמש ב-Hex Editor, אבל זה לא ממש יעזור לך אם אתה לא מכיר את המבנה של הקובץ.

באיזה קבצים מדובר? של איזו תוכנה?

המשחק "מי רוצה להיות מיליונר", יש שם קובץ DAT עם כל השאלות ורציתי לדעת אם יש אפשרות לערוך ולהוסיף שאלות אחרות. . .

וד"א איך אני יכול לגלות באיזה פורמט הקובץ משתמש ?

שפתחתי אותו עם ה-Hex Editor וזה הביא לי הרבה מאוד מספרים |:

תודה

פורסם

אם הוא לא שוקל הרבה (כמה קילובייטים), נסה לפתוח אותו עם notepad.

פורסם
  • מחבר

כבר ניסיתי . . .

הוא שוקל 1.35 MB אבל שאני מנסה לפתוח עם Notepad הוא מראה לי הרבה שטויות, אותיות לא קשורות והרבה חירטוטים |:

ניסיתי גם לפתוח עם Access של Microsoft Office והוא לא הצליח.

מה עוד אפשר לעשות ?

ד"א שאמרתי לו שיפתח את זה עם IE (כדי שיגיד לי עם מה לפתוח את זה) הוא אמר לי שהתוכנה המומלצת לפתיחה / עריכה של הדבר הזה היא

"Corel WordPerfect Merge Data"

אבל לא מצאתי לינק בשום מקום, היא אפילו לא מוזכרת באתר היצרן . . .

לא מצאתי גירסת ניסיון אפילו . . .

פורסם

התעלמת לחלוטין מהתגובה שלי?

DAT זו לא סיומת סטנדרטית. המון תוכניות משתמשות בה, וכל תוכנה משתמשת בה באופן אחר.

הקובץ בנוי איך שהמתכנת של התוכנה רצה שהוא יהיה בנוי.

תמיד יכול להיות שהקובץ הוא כן פורמט מוכר, ששינו לו את השם לסיומת DAT, אבל אין דרך פשוטה לדעת את זה.

אם אתה רוצה לדעת מה המבנה של הקובץ הזה, יש כמה דרכים:

1. לחפש באינטרנט מידע על הקובץ (והכוונה היא לא על קבצי DAT בכלליות, אלא על סוגי הקבצים של "מי רוצה להיות מיליונר", מה שאומר לי שהסיכוי שתמצא משהו הוא די קלוש).

2. לפנות למפתח של המשחק ולבקש ממנו את הפורמט של הקבצים, הוא כמובן לא חייב לתת לך כלום.

3. לנסות להבין את הפורמט בעצמך, או באמצעות תוכנה עריכה (Hex Editor שציינתי כבר), שבאמצעותה תשנה דברים בקובץ ותראה איך זה משפיע, או באמצעות reverse engineering על המשחק עצמו ולהבין איך הוא משתמש בקובץ ה-DAT (זה דורש קצת יותר ידע ממה שאני יכול להסביר כאן...)

פורסם
  • מחבר

התעלמת לחלוטין מהתגובה שלי?

DAT זו לא סיומת סטנדרטית. המון תוכניות משתמשות בה, וכל תוכנה משתמשת בה באופן אחר.

הקובץ בנוי איך שהמתכנת של התוכנה רצה שהוא יהיה בנוי.

תמיד יכול להיות שהקובץ הוא כן פורמט מוכר, ששינו לו את השם לסיומת DAT, אבל אין דרך פשוטה לדעת את זה.

אם אתה רוצה לדעת מה המבנה של הקובץ הזה, יש כמה דרכים:

1. לחפש באינטרנט מידע על הקובץ (והכוונה היא לא על קבצי DAT בכלליות, אלא על סוגי הקבצים של "מי רוצה להיות מיליונר", מה שאומר לי שהסיכוי שתמצא משהו הוא די קלוש).

2. לפנות למפתח של המשחק ולבקש ממנו את הפורמט של הקבצים, הוא כמובן לא חייב לתת לך כלום.

3. לנסות להבין את הפורמט בעצמך, או באמצעות תוכנה עריכה (Hex Editor שציינתי כבר), שבאמצעותה תשנה דברים בקובץ ותראה איך זה משפיע, או באמצעות reverse engineering על המשחק עצמו ולהבין איך הוא משתמש בקובץ ה-DAT (זה דורש קצת יותר ידע ממה שאני יכול להסביר כאן...)

אני לא התעלמתי מהתגובה שלך אני פשוט לא ידעתי איך להשתמש בה.

יש מצב אתה יוזר לי מאוד ובודק בשבילי איך אני יכול להשתמש בזה ?

בעיקרון, הקובץ הזה מכיל את כל המאגר של השאלות.

ניסיתי לערוך אותו בכמה דרכים עם ה-Hex Editor והתוצאה לא הייתה משהו שאפשר ללמוד ממנו.

בפעם הראשונה - > לא היה אפשרות לשחק כי לא הייתה קימת רשימה של תחומי ידע של החבר הטלפוני . . .

בפעם השנייה - > נתקע לי המחשב והייתי צריך לעשות Restart.

ד"א התוכנה שהזכרתי בתגובה שלי, Corel WordPerfect Merge Data מוכרת לך ? היא יכולה לעזור פה?

שוב, תודה :nixweiss:

פורסם

אין קשר לתוכנה שציינת.

אתה מוזמן להעלות את הקובץ לכאן, ואם לי (או לכל מישהו אחר, כמובן) יהיה זמן ויכולת, אני אנסה לראות.

פורסם
  • מחבר

אין קשר לתוכנה שציינת.

אתה מוזמן להעלות את הקובץ לכאן, ואם לי (או לכל מישהו אחר, כמובן) יהיה זמן ויכולת, אני אנסה לראות.

תודה :xyxthumbs:

הנה המשחק כולו (למי שרוצה לראות איך הקובץ משמש את המשחק - > הוא מכיל את מאגר השאלות):

גודל: 2.08MB

http://up-file.com/download/80fee8876948/Milonare.rar.html

והנה הקובץ הבודד (Data.dat)

גודל: 1.35MB

http://up-file.com/download/a86dd1838207/data.dat.html

-כנסו ללינק ולחצו על "Download from UP-FILE.COM" המסומן באדום על מנת להוריד את הקובץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים