עבור לתוכן

יש למישהו ניסיון עם OVER CLOCK ? אני חושב אולי לעשות ( כנסו לפרטים ) .

Featured Replies

פורסם

המפרט של המחשב שמיועד ל OC :

AMD ATHLON 1700 ( FSB 133 1470MHZ

2 סטיקים של 256 266MHZ

כרטיס מסך 9600PRO 256MB GIGABYTE

לוח אם GIGABYTE

7VM400AM-RZ

המעבד יושב במנוחה על 38 מעלות, 40-42 במאמץ .

לכרטיס מסך אין מד טמפרטורה .

אני רוצה ללכת על בטוח שלא ישרף לי פתאום משהו .

עכשיו אלוח אם תומך ב FSB400 אז אין בעיה מבחינת הלוח אני מניח, המטרה היא להעלות את ה CLOCK של המעבד מ 133 לכמה שניתן .

הזכרונות עובדים על 133 ( 266MHZ במעשי ) ואני לא רוצה לגרום להם להיסרף בתהליך ולא מתאים לי להוציא 100 ש"ח על קירור לשני הזכרונות .

אז ככה, יש אופציה במהירות של הזכרון שהיא עכשיו חלה והיא מגדירה את המהירות של הזכרונות לפי ה SPD ( למי שלא יודע מה זה SPD שילחץ כאן : http://webopedia.com/TERM/S/SPD.html ) וחוץ מיזה יש לי אפשרויות של 266, 333, 400 . עכשיו אם אני משנה את זה ל 266 לזכרונות ומסדר את המעבד שיעבוד יותר מ 133 ( יותר מ 266 במעשי ) אז לא תיגרם בעיה והזיכרון והמעבד יעבדו על מהירויות שונות ? ( זה לא נשמע כל-כך הגיוני אבל אולי אתם יודעים משהו לגבי זה ) .

ואם זה בלתי אפשרי לכמה אתם ממליצים לי להעלות את המעבד בלי שיגרם נזק לזכרונות ?

קחו בחשבון זכרונות ג'נריים .

תודה .

פורסם

המעבד הוא פלמינו או תאנדרברד? אם זה הראשון אז קח בחשבון שהוא לא אוברקלוקר מי יודע מה.

הטמפ' שלך גם מפתיעות מאוד. 4 מעלות הבדל בין מנוחה למאמץ? מה גם שאלה טמפ' מעולות אם זה פלמינו.

נתחיל בזה שמה שאתה צריך להיות יותר מודאג זה לגבי נעילת PCI\AGP. סביר להניח שאם הלוח תומך עד 400(כלומר עד 200FSB), אז יש נעילה או לפחות מחלקים, אבל שווה לבדוק את העניין לעומק.

מעבר לכך לגבי הזכרונות - אם יש לך אפשרויות בחירה של מהירות אז זאת אומרת שהלוח תומך ביחס בין הFSB למהירות הזכרונות. מה שקצת מוזר לי הוא שהאפשרויות קבועות, אבל זה בטח ישתנה כאשר תתחיל באוברקלוק.

כמובן שתשאף להשאיר את הזכרונות כמה שיותר קרוב ל266. קח בחשבון שאתה יכול להעלות את הVDIMM, אבל אל תשתגע. כמה שפחות יותר בטוח בייחוד בג'נרי.

אני ממליץ לך פשוט לעשות בדיקות תכופות של יציבות בprime95', superpi, memtest. אם עברת את כל אלה ללא שגיאה אז אין לך ממש מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא פלמינו או תאנדרברד? אם זה הראשון אז קח בחשבון שהוא לא אוברקלוקר מי יודע מה.

הטמפ' שלך גם מפתיעות מאוד. 4 מעלות הבדל בין מנוחה למאמץ? מה גם שאלה טמפ' מעולות אם זה פלמינו.

נתחיל בזה שמה שאתה צריך להיות יותר מודאג זה לגבי נעילת PCI\AGP. סביר להניח שאם הלוח תומך עד 400(כלומר עד 200FSB), אז יש נעילה או לפחות מחלקים, אבל שווה לבדוק את העניין לעומק.

מעבר לכך לגבי הזכרונות - אם יש לך אפשרויות בחירה של מהירות אז זאת אומרת שהלוח תומך ביחס בין הFSB למהירות הזכרונות. מה שקצת מוזר לי הוא שהאפשרויות קבועות, אבל זה בטח ישתנה כאשר תתחיל באוברקלוק.

כמובן שתשאף להשאיר את הזכרונות כמה שיותר קרוב ל266. קח בחשבון שאתה יכול להעלות את הVDIMM, אבל אל תשתגע. כמה שפחות יותר בטוח בייחוד בג'נרי.

אני ממליץ לך פשוט לעשות בדיקות תכופות של יציבות בprime95', superpi, memtest. אם עברת את כל אלה ללא שגיאה אז אין לך ממש מה לדאוג.

תודה, המעבד שלי הוא PALOMINO ועכשיו הוא על 36 מעלות במנוחה .

אז לפי מה שאתה אומר יש מצב שהזכרונות יעבדו על 133 והמעבד על יותר ?

פורסם

תבדוק במדריך של הלוח אם.

או שאפשרות אחרת:

לפי מה שאתה אומר יש אפשרות לבחור 266,333,400 לזכרונות.

תבחר 266. תעלה את הFSB בכמה מגה הרצים, נניח ל140. תעלה את וינדוס ותבדוק עם CPUZ באיזה מהירות הזכרונות רצים.

אם ב266 הכל טוב. אם הם עולים אז אתה תהיה מוגבל בOC די מהר. אבל שווה עדיין לעשות OC מסויים. תבדוק עם memtest ושאר התוכנות שרשמתי מקודם שהכל יציב פשוט.

פורסם
  • מחבר

תבדוק במדריך של הלוח אם.

או שאפשרות אחרת:

לפי מה שאתה אומר יש אפשרות לבחור 266,333,400 לזכרונות.

תבחר 266. תעלה את הFSB בכמה מגה הרצים, נניח ל140. תעלה את וינדוס ותבדוק עם CPUZ באיזה מהירות הזכרונות רצים.

אם ב266 הכל טוב. אם הם עולים אז אתה תהיה מוגבל בOC די מהר. אבל שווה עדיין לעשות OC מסויים. תבדוק עם memtest ושאר התוכנות שרשמתי מקודם שהכל יציב פשוט.

טוב תודה .

פורסם

פותח התארד נא החלף את הכותרת לכותרת חוקית על פי חוקי הפורום אחרת הדיון ינעל.

פורסם
  • מחבר

פותח התארד נא החלף את הכותרת לכותרת חוקית על פי חוקי הפורום אחרת הדיון ינעל.

עכשיו טוב ? ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים