עבור לתוכן

[מפרט 12,000 ¤ ללא מסך] המפרט שלי לפני שאני רוכש "ואשכול" השאלות שלי לפני :)

Featured Replies

פורסם

שלום, שמי מייק וכמו שאתה רואים אני חדש פה :) ומקווה להשתלב פה בקהילה.

אז נעבור לעניינים, הנה המפרט:

לפני כן אני כבר מבקש ממכם, ממש מבקש שבבקשה תענו בסדר של מספרי השאלות שאני אשאל כדי שאני אוכל להבין הכל.

מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 (2.44 GHz) 4MB Cache L2.

משחה טרמית: MX-1

גוף קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120

לוח אם: ASUS P5W DH Deluxe.

כרטיס זיכרון: G.Skill, DDR 2, PC6400, 2GB (2X1GB) Dual Channel, 800 MHz, 4-4-4-12.

דיסק קשיח: 2 דיסקים קשיחים של 250 ג'יגה בייט, S-ATA 2, All RAID, 7200RPM, 16MB Cache.

כרטיס מסך: Radeon X1950XTX, 512MB, GDDR4, VIVO, DVI. [בקרוב מערך CrossFire]

מארז: P180 Aluminium כסוף.

ספק כוח: FSP EPSILON 600W

אוקיי אז עכשיו להערות:

1. מתוכנן Overclock עד ל-3.4 ג'יגה הרץ [אולי יותר אם ה-Tuniq Tower 120 יאפשר].

2. מתוכנן בהעתיד מערך CF (ר"ת: Cross-Fire) של שתי כרטיסי X1950XTX.

3. מתוכנן RAID 0 כדי שהדיסקים הקשיחים יעבדו מהר יותר.

4. בחיים לא עשיתי OC ולא RAID.

לפני כן, השאלה הכי חשובה אם המפרט שלי טוב? עכשיו נעבור לשאלות האחרות:

1. ראיתי שבביוס של ה-Asus P5W DH Deluxe יש אפשרות לעשות אוברקלוק עד 30% כלומר זה מה שניתן לבחור באפשרויות, הכי הרבה 30%. האם באמת אני מוגבל - כי ראיתי את זה בביקורת על הלוח וראיתי את זה בביוס.

2. עד כמה לדעתכם אפשר להגיע עם ה-E6600 באוברקלוק [כמובן תיהיה משחה טרמית MX-1 וגוף קירור Tuniq Tower 120]?

3. אני מעוניין לעשות RAID של שתי דיסקים קשיחים כדי שיעבדו מהר יותר, עכשיו הבנתי שרק RAID 0 הוא גורם לדיסקים הקשיחים לעבור מהר יותר והשאר זה להגנה על הדיסקים הקשיחים ועל מידע, אם זה לא נכון ולדוגמא אפשר לעשות RAID 1 והוא גם רק למהירות והוא יותר מהר אשמח לשמוע.

4. אני מתכנן להשים את 2 הכרטיסי מסך [מערך CF] עם הקירור סטוק שיש להם, יש מצב שהם יהרסו? אני לא בטוח לא אעשה OC לכרטיס מסך, מה אתם אומרים? אני שואל כי אני חושב ששתי כרטיסי מסך כאלו שמתחממים מהר בגלל זה שהם קרובים הם יכולים לחמם אחד את השני.

5. עכשיו לקטע החשוב - כמו שאתם כבר קראתם בתחילת האשכול אני מעוניין במארז Antec P180, עכשיו יש לי כמה שאלות לגביו:

A. כדאי להוסיף עוד 2 מאוורים למארז? הוא בא עם 3 של 120MM ויש אפשרות להוסיף עוד אחד של 120MM ועוד אחד של 80MM, מה אתם אומרים?

B. האם כל החלקים שרכשתי הם טובים למארז, כלומר הם יכנסו ולא יהיו לי בעיות? כשאני אומר "בעיות" אני מתכוון למשל שה-Tuniq Tower 120 לא יכנס למארז וכו'.

C. ראיתי שעל הלוח םא שלי יש 4 חיבורי USB ולמארז יש 2, מה עושים? אבל באמת..אני מעוניין בתשובה רצינית בקשר לזה, יכול להיות שהלוח אם לא נתמך על ידי המארז, כלומר זה לוח שמתאים רק למארזים בעלי 4 חיברו USB?

6. האם הספק יספיק, האם הוא מספיק? ועוד משהו, הוא תומך מערך SLi ו-CrossFire? ואם אתם ממליצים על ספק אחר במחיר הזה אתם מוזמנים אבל בבקשה לענות האם הספק יספיק והאם הוא תומך ב-CrossFire.

אז זהו, אני חושב שזה כל מה שאני צריך לדעת - אולי שכחתי כמה דברים שתוכלו להעיר לי עליהם - בכל מקרה תודה רבה רבה לכולם.

ושוב, בבקשה לענות בסדר של מספרי השאלות כדי שאני אוכל להבין הכל.

מת עליכם מייק. :xyxthumbs:

פורסם

וואלה, כמה שאלות!

גם אותם אני פחות או יותר לא יודע - מצטרף לבקשה!

פורסם

אוקיי ננסה לענות על כמה שאלות שאני יכול:

לוח אתה יכול לקחת את הP5B DLX חיית OC בפני עצמה.

X1950XTX דיי בזבוז שכן יש את הX1900XT כרטיס מעולה יכול לספק כל גיימר ואפילו הכי רציני.

מה גם שבקרוב מאוד הולכת לצאת דור חדש של כרטיסי מסך אני מאמין ששמעת עליו ה D3D10.

בכל מקרה הוכח שכרטיס אחד חזק עדיף על פני שתיים חלשים.

מה שאומר שאתה יכול לחסוך את הכסף הזה ובעתיד פשוט להוסיף כרטיס יותר חזק בהתאם לצרכים ולתקציב.

הלאה:

על 1 עניתי בכך שאמרתי לך שעדיף הP5B DLX.

2) אף אחד לא יכול לדעת לכמה תגיע תלוי בזכרונות תלוי במעבד תבדוק תוצאות של מערכת הכי דומה לשלך עם הלוח P5B DLX(אגב הגיעו מספיק רחוק).

3)הייתה טבלה שמראה במה כל רייד מועיל אני אחפש מקווה למצוא אם לא חכה למומחים לרייד :smile1:

4)מומלץ להוסיף קירור לכרטיסי מסך ויש כאלו שבאים עם קירור של ZALMAN לדוגמא, מה גם שהסברתי שעדיף כרטיס מסך אחד חזק מאשר 2 חלשים ברור שהX1950XTX לא כרטיס חלש מה עוד שלא אתה ולא אני יודעים איזה כרטיס יבוא בעוד שנתיים.

בקשר למארז אין לי הרבה ניסיון עם המארזים של ANTEC.

600W צריך להספיק ללא ספק למערך של 2 כרטיסי מסך.

אתה מוזמן לקרוא את הביקורת הבאה שנכתבה באתר

http://hwzone.co.il/reviews/fsp_epsilon/

סה"כ אחלה ספק.

מקווה שעל מה שלא עניתי יענו אחרים.

:xyxthumbs:

פורסם

מממ ד"א XP לא יכל לנצל את כל היכולת של כפולי הליבה, הוא מנצל הרבה פחות ממה שהמעבד באמת יכל

פורסם

תראה הרכבת אחלה מפרט. הייתי משנה רק את ספק לOCZ 700W. יספיק לך גם שיצאו הכרטיסים החדשים.

חוץ מזה כמו שאמרו לך תוותר על הCF. הסידרה 8 של נווידיה יוצאים ממש אוטוטו. וגם ה R600 יוצאים לקראת יונואר פברואר. חבל ללכת על מערך של CF עכשיו תמתין קצת. בכל מקרה ה X1950XTX ישרת אותך כמו שצריך.

לגבי האם הלוח יגביל אותך בOC מספיק אנשים הגיעו עם לוח כזה ומעבד כזה ל4GHZ עם קירור אוויר ככה שלא אמורה להיות לך בעיה. זה יהיה תלוי בעיקר בזיכרונות.

לגבי המארז אני רואה שאתה תוכל להרשות לעצמך ללכת על אחד מהמארזים של Lian-Li. תבדוק איזה מהם אתה הכי אוהב והוא נכנס לתקציב שלך. תוכל למצוא אותם בפנדה אני הייתי ממליץ לך ללכת על המארז הזה

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=14850

הרבה יותר אייכותי מה 180 ובארץ סתם לוקחים עליו הרבה יותר ממה שהוא שווה הוא עולה בחול 120$ לעומת הדגם שאני הבאתי לך שעולה שם 240$ ותראה את ההבדל בין המחירים בינהם בארץ.

הכל יכנס לך שם וישאר לך עוד מקום פנוי מארז מאוד אייכותי שוב אם זה בתקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

תראה הרכבת אחלה מפרט. הייתי משנה רק את ספק לOCZ 700W. יספיק לך גם שיצאו הכרטיסים החדשים.

חוץ מזה כמו שאמרו לך תוותר על הCF. הסידרה 8 של נווידיה יוצאים ממש אוטוטו. וגם ה R600 יוצאים לקראת יונואר פברואר. חבל ללכת על מערך של CF עכשיו תמתין קצת. בכל מקרה ה X1950XTX ישרת אותך כמו שצריך.

לגבי האם הלוח יגביל אותך בOC מספיק אנשים הגיעו עם לוח כזה ומעבד כזה ל4GHZ עם קירור אוויר ככה שלא אמורה להיות לך בעיה. זה יהיה תלוי בעיקר בזיכרונות.

לגבי המארז אני רואה שאתה תוכל להרשות לעצמך ללכת על אחד מהמארזים של Lian-Li. תבדוק איזה מהם אתה הכי אוהב והוא נכנס לתקציב שלך. תוכל למצוא אותם בפנדה אני הייתי ממליץ לך ללכת על המארז הזה

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=14850

הרבה יותר אייכותי מה 180 ובארץ סתם לוקחים עליו הרבה יותר ממה שהוא שווה הוא עולה בחול 120$ לעומת הדגם שאני הבאתי לך שעולה שם 240$ ותראה את ההבדל בין המחירים בינהם בארץ.

הכל יכנס לך שם וישאר לך עוד מקום פנוי מארז מאוד אייכותי שוב אם זה בתקציב שלך.

תודה רבה, אבל אני רואה אתץ ה-Antec P180 כמארז הרבה יותר זול וטוב - יש לו מקום עד ל-5 מאווררים, הוא בא עם 3 של 120MM הוא 1.6 ממ אלומניום ונראה איכותי ויפה.

בכל מקרה, בקשר לזה עדיף לא להתכווכח כי לפי דעתי מארז זה טעם וריח ולכן אין להתווכח. הייתי יותר שמח אם היית עונה לי על כל השאלות אבל תודה בכל זאת.

שאלות שממש דחופות לי הם אלה ואשמח אם תענה לי עליהם:

5. עכשיו לקטע החשוב - כמו שאתם כבר קראתם בתחילת האשכול אני מעוניין במארז Antec P180, עכשיו יש לי כמה שאלות לגביו:

A. כדאי להוסיף עוד 2 מאוורים למארז? הוא בא עם 3 של 120MM ויש אפשרות להוסיף עוד אחד של 120MM ועוד אחד של 80MM, מה אתם אומרים?

B. האם כל החלקים שרכשתי הם טובים למארז, כלומר הם יכנסו ולא יהיו לי בעיות? כשאני אומר "בעיות" אני מתכוון למשל שה-Tuniq Tower 120 לא יכנס למארז וכו'.

C. ראיתי שעל הלוח םא שלי יש 4 חיבורי USB ולמארז יש 2, מה עושים? אבל באמת..אני מעוניין בתשובה רצינית בקשר לזה, יכול להיות שהלוח אם לא נתמך על ידי המארז, כלומר זה לוח שמתאים רק למארזים בעלי 4 חיברו USB?

תודה רבה לך מראש!

פורסם

בקצרה. אין לך מה להוסיף מאווררים לפחות לא בהתחלה. טוניק טוואר יכנס יופי. אתה מתכוון שלמארז יש שני יציאות USB בקידמת המארז לנוחות זה לא קשור לUSB שנמצאים על הלוח אם.

נ.ב בקשר למארז המארזים של Lian-Li ואני בטוח שתמצא דגם שתואהב הם פשוט הרבה יותר אייכותים מהדגמים של ANTEC ואם אתה מתכוון להשקיע את כדאי לקחת מארזים מהרמה היותר גובהה וההפרש הוא 100-200 שקל (וההבדל במחיר בינהם הוא םי שתיים ככה שארץ לא משתלם לקחת את ה 180) בין מה שלקחת לבין מה שהצאת לך את 180 שווה לקנות בחול אם יש לך תקציב בינוני אבל בארץ זה סתם ביזבוז של כסף הם לוקחים עליו כפול בלי שום סיבה ואז ה PC-A10 כבר הרבה יותר משתלם. בכל מקרה זה החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על הכל, רק דבר אחד לא הבנת ולכן לא ענית לעניין

בקשר ל-USB במארז.

אני אסביר לך, בלוח אם יש 4 חיבורי USB כלומר 2X1 + 2X1 (זאת אומרת 2X1) ובמארז יש רק 2 חיבורי USB כלומר 2X1

הנה תמונה של הלוח אם:

http://www.techspot.com/articles-info/11/images/image_06.jpg

כמו שאתה רואה 4 חיבורי USB, ו-2 מהם הם לאנטנה של השלט. אבל עזוב את זה.

קיצר אמרתי שיש ללוח אם 4 חיבורי USB עכשיו תראה שלמארז יש מקום ל-2 חיבורי USB:

http://pics.computerbase.de/1/3/7/3/1/26_m.jpg

וכאן בבקשה תכנס לאתר הרישמי שלהם ותראה שכתוב "Front Ports" ואז כתוב 2 חיבורי USB קידמיים.

http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81800

אבל לפי התמונה של המארז מאחורה אפשר לראות שיש עוד מקום לעוד 2 חיבורי USB:

http://images.planetamd64.com/athildja/FrostBite/P-180%20review%20images/Case%20Back.jpg

מה אתה אומר?

פורסם

בלוח אם יש עוד שני חיבורים פנימים לUSB (כל אחד 2 של USB2) ולכן המארז P180 מתחבר רק לאחד מהם. אם אתה רוצה רוצה להשתמש בחיבור הפנוי אתה יכול לקנות ברקט כמו זה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=257&products_id=9737

אך זה לא חובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים