עבור לתוכן

רויטרס: צימצום ניכר..

Featured Replies

פורסם

נו, אל תהיה כזה :'(

שמעי אני הצגתי את הטענות שלי, הן מבוססות למדי.

לכן, אני חושב שאני צודק (מדובר בדעתי בלבד, אפשרי לטעות.).

ואם את לא מסכימה איתי (בין אם את צודקת, ובין אם לא, אני לא מסכים איתך.), את מוזמנת לחשוב מה שבא לך (מדינה חופשית).

• תגובות 55
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנחנו בסה"כ מעבירים את הזמן, ומה מעביר יותר טוב את הזמן מויכוחים חסרי משמעות :nixweiss:

בכל אופן, באמת שזה חסר טעם

בוא נסכים שלא להסכים.

שולם? :P

פורסם

אררר כתבתי הודעה וקיבלתי דף Oops של Avant Browser :\

נו טוב, נכתוב מחדש

המחשבים אבל נמכרים בקמעונות (Retail). :P

המחשב בשלמותו נמכר ב-Retail (בסוף התהליך ובחלק הזה בלבד), אבל זה שיש עליו סמל של HP לא הופך אותו ל-Retail

הפוך גוטה, הפוך ;D. אבל הבילבול מובן.

ישנו יצרן הרכיבים. הוא יכול למכור אותם ישירות לצרכן, כ- Retailer, או ליצרן המחשבים כ- Original Equipment Manufacturer - OEM. יצרן המחשבים מרכיב מחשב מהציוד שקנה ומוכר אותו כ- Retailer.

בארץ נהוג לרמות ולרכוש ציוד לצרכן כ- OEM במקום כ- Retail וכך לחסוך קצת כסף, קרוב לוודאי שזו הסיבה שהתבלבלת.

ההגדרה של Retail מהויקיפדיה (בחיי שלא עידכנתי את הערך עכשיו ;D) :

כשהרכיב נמכר מהיצרן לצרכן (כמו שאתה הולך לקנות לדוגמה Core 2 Duo מסוים מחר, ונשכח לרגע מהמפיצים שבדרך) המעבד מגיע מאינטל אליך.

כשאתה מגיע לחנות השכונתית, ומבקש לקנות מחשב ספציפי עם מפרט מדויק, אתה מקבל מחשב Retail שכל הרכיבים בו מגיעים ישירות מהיצרן.

הטכנאי אמנם מרכיב את המחשב בשבילך (או שלא...), אבל הרכיבים הגיעו ללא הסתרה וללא Relabel אליך.

לעומת זאת כשאתה מזמין למשל מחשב של HP דגם 5269 (סתם זורק מספר, :D ), אתה מזמין את המחשב כמו שהוא.

עם מעבד מסוים מאוד (של אינטל או AMD), עם לוח אם (סביר להניח של Foxccon), זכרון (כנראה Crucial או חברת האם - Micron), כרטיס מסך (לפי המחירים של היצרנים), דיסק קשיח (כנ"ל), וספק כוח (מכל הבא ליד).

והכל במארז מחברה סינית עלומת שם שעליו מוטבע HP.

אתה קנית מחשב של HP, אבל שום חלק בו לא של HP.

זה נופל לקטגוריה של OEM

פורסם

בכל אופן, באמת שזה חסר טעם

בוא נסכים שלא להסכים.

שולם? :P

שולם. ::)

עריכה:

ליאור, אתה סתם מסתבך.

Foxconn (ודומיה) - יצרנית OEM.

כל מי שמוכר מוצר קמעוני, הוא סוחר Retailer.

פורסם
:D
פורסם

עריכה:

ליאור, אתה סתם מסתבך.

Foxconn (ודומיה) - יצרנית OEM.

כל מי שמוכר מוצר קמעוני, הוא סוחר Retailer.

יפה, עכשיו הכנסנו לעניין עוד מילה שמפשטת את העניין

סוחר לעומת יצרן

פורסם

Retailer - בעברית "קמעונאי". מי שקונה מוצר בסיטונאות, כלומר בכמויות גדולות, ומוכר אותו לצרכן הסופי בקמעונאות, כלומר בכמויות קטנות.

חנות המחשבים השכונתית ו- HP נמצאות באותה קטגוריה של קמעונאים, למרות הבדלי הגודל. את המחשב המורכב אתה קונה מה- Retailer כ- Retail. הקמעונאי קונה את הרכיבים כ- OEM מהיצרן המקורי (ה- OEM) בסיטונאות.

אם אתה רוצה להרכיב מחשב לבד, אתה יכול לקנות את הרכיבים מהחנות. היצרן, שקודם מכר לחנות את הרכיבים כ- OEM, מוכר אותם עכשיו כ- Retail, עם אריזה יפה, דרייברים וחבילת תוכנות (ותג מחיר גבוה יותר). בארץ החנויות מרמות (בידיעה מלאה של היבואנים, שבכלל לא אכפת להם) ומוכרות לך את הרכיבים שנועדו לשימוש אך ורק במחשבים שהן מרכיבות, כלומר את רכיבי ה- OEM במקום את רכיבי ה- Retail.

אבל זה לא משנה את העובדה שהמחשב המורכב שאתה קונה נרכש כ- Retail.

פורסם

אתה לא מעודכן

הכנסנו עוד מילה לפני

אז עכשיו יש לנו יצרן Retail (למשל אינטל ו-AMD), סוחר Retail (החנות או HP, Dell וכו')

ויצרן OEM (למשל Foxconn), וכמובן גם סוחר OEM (שזה HP, Dell וכו', אבל לא חנות רגילה)

פורסם

זה נחמד שאני לא מעודכן, אבל זה לא משנה את העובדה שאני צודק ;D.

כל מוצר שאתה קונה מה- Retailer הוא, בהגדרה, מוצר Retail.

פורסם

המוצר הוא Retail רק ברגע הקנייה שלך, עד אותו רגע הוא היה ונשאר OEM

פורסם

תלוי לאיזו מטרה הוא נרכש ע"י ה- Retailer. אם הוא נרכש כרכיב שאמור להיות מותקן במערכת גדולה יותר שתימכר כולה תחת שם אחר ולא שמו של היצרן המקורי, הוא OEM. אם הוא אמור להימכר בנפרד, תחת שמו של היצרן, הוא מלכתחילה Retail.

בשום מקרה אתה לא אמור לקנות מוצר OEM מה- Retailer. הוא לא נועד למכירה ישירה לצרכן. אבל, כפי שכולנו יודעים, אף אחד לא מתייחס לזה בארץ.

פורסם

אבל זה כל הרעיון

אתה לא קונה מעבד של Intel מ-Dell

פורסם

נכון. אז? Dell פועלים לפי החוקים. כל מה שאתה קונה מהם, נרכש מהם כ- Retail. לא משנה אם הם מוכרים לך מחשבים שלמים או רק רכיבים. את הרכיבים שדל קונים, הם קונים כ- OEM. לו הם היו מוכרים לך רכיבים, אז בדיוק כמו המחשבים השלמים, הם היו מוכרים לך רכיבי Retail.

תוגמה להבהרת הנושא: כשאתה נכנס לחנות לקנות רישיון ל- Windows (נגיד...), יציעו לך שתי אפשרויות: רישיון Retail יקר, עם קופסה יפה ומספר טלפון של מיקרוסופט ישראל לתמיכה, או רשיון OEM פחות יקר בעטיפת ניילון ובלי טלפון לתמיכה. ההבדל היחיד בין שתי הגירסאות הוא בסוג הסריאל שהן מקבלות וברישיון: רישיון ה- OEM אוסר לרכוש את המערכת ישירות מהמשווק, אתה חייב לרכוש אותה ביחד עם חומרה. כלומר לפי תנאי הרישיון, אסור למשווק למכור לך את ה- OEM ואסור לך לקנות אותו. אבל למי לעזאזל אכפת? אז כמעט כל משתמש ביתי שקונה רישיון ל- Windows בארץ (כל החמישה 8)) רוכש אותו כ- OEM. האם המסקנה מכאן היא שרישיון שנרכש בחנות בנפרד מהמחשב נקרא "רישיון OEM"? לא. הוא אמור להיות רישיון Retail. בארץ מרמים.

אגב, שמעתי על חנות בארה"ב שמוכרת רישיונות OEM ביחד עם לוח אם ישן ומקולקל, שאותו הם מוכרים בדולר (בנוסף על עלותה של Windows). הרי הרישיון לא אומר שהחומרה שאיתה נרכש הרישיון צריכה להיות תקינה... כך הם שומרים על תנאי הרישיון. כמובן שרוב הלקוחות מעדיפים להשאיר את הלוח המקולקל בחנות, שיכולה למכור אותו שוב ללקוח הבא.

לסיכום: מחשב מורכב, ולא משנה אם רוכשים אותו מחברה ידועה ובעלת שם כמו Dell או מחשב "מדבקה" מהחנות השכונתית, נבנה מרכיבי OEM ונמכר כ- Retail.

פורסם

אני אוהב להיות צודק, הרווחים מהמעבדים הם סך הכל 25% מהכנסות החברה (בשנת 2005).

וכולם כאן מודעים לכך שמעבדים תקציביים (Celeron/Pentium 4), הם למעשה המעבדים הכי נמכרים (כלומר הרווח הכי גדול).

מעבר לכך יש את המעבדים המיועדים לתחנות עבודה, שרתים, משרדים וכו'.

יפה! וזאת הסיבה שאינטל הולכת לגמור את הקריירה, כי הם תלויים עדיין על נטברסט ויחד עם הורדת המחירים הרצינית של AMD,

אנשים מעדיפים את סדרת X2 ATHLON מאשר את תנורי האפייה האלו!

ואם לוקחים בחשבון שאינטל רק בסביבות 10% בייצור הקונרו יקח לה שנה לפחות להגיע ל-40-50% ייצור קונרו לכלל השוק,

מנגד AMD מתחילה להשיק את K8L. מסקנה אינטל בצרות!

לא סתם חברת דל מעדיפה את AMD הקונרו גורם להם להפסדים, זוכרים את אפקט אוסבורן.

פורסם

K8L הוא לשוק הגבוהה ולשוק הביניים ועד שיגיע לשוק התקציבי יקח לו דיי זמן מה שקורה היום לקונרו.

עד שK8L יצא יצאו מלא קונרוים תקציבים :)

והמצב יהיה הפוך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים