עבור לתוכן

בעיה בלתי פתירה (אחרי 2 פרמוטים כבר..) עם הכרטיס קול Creative audigy 2 - קוד 10!

Featured Replies

פורסם

לא יודע מה זה הדבר הבלתי נסבל הזה שנקרא קוד 10, דבר אחד אני יודע הרצתי באינטרנט חיפוש על זה מצאתי בלי סוף דברים שקשורים אבל שום פיתרון ממשי.

ואני גם לא ממש יודע האם מדובר בבעיה חומרתית או תוכנה.

אחרי שאני מתקין את הדרייבר של הכרטיס דרך ה"מנהל התקנים" הווינדוס הוא מזהה שזה אכן

אבל יש לידו סימן קריאה כזה צהוב וכאשר אני לוחץ על מאפיינים רשום לי שם:

This device cannot start (code 10)

קודם כל איך זה קרה, יום אחד הדרייבר של הכרטיס קול עשה לי בעיות (כאילו לא הצלחתי לפתוח אותו לשחק עם הטרבל שם באסים והכל) אז החלטתי למחוק אותו ולהתקים מחדש, כאשר התקנתי מחדש הווינדוס רשם לי שיש בעיה: This device cannot start (code 10)

אחרי שבועיים ככה החלטתי לפרמט כי המצב הזה שהייתי בלי כרטיס קול היה בלתי נסבל, פירמטתי אבל ללא הועיל הבעיה חזרה שוב.

אחרי חצי שבוע החלטתי שאיי אפשר בלי כרטיס קול פירמטתי שוב לגרסא אחרת של ווינדוס (הנוכחית) אך שוב ללא הועיל, הבעיה חזרה על עצמה..

היום שהדלקתי את המחשב אני קולט בכלל שהכרטיס קול לא קיים, לא שיש לו בעיה של קוד 10, אלא שהווינדוס זיהה אותו קודם ועכשיו הוא בכלל לא מזהה אותו וגם שאני עושה עידכון כאילו של האודיו דרך המנהל עדכנים הוא לא מזהה אותו בכלל.

בכל אופן כמו שאמרתי אין לי מושג מה הבעיה הבלתי נסבלת הזאת ולמה היא קשורה, בהתחלה הייתי בטוח שמדובר בבעיה תוכנה אבל עכשיו אני כלל וכלל לא בטוח. בכל אופן הרצתי חיפוש בגוגל עם כל המילים שקשורות לבעיה:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahe%3Aofficial_s&q=Creative+audigy+2+This+device+cannot+start&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=

מצאתי אין ספור תוצאות בנושא אבל או שלא הבנתי ממש טוב את הפתרונות בגלל האנגלית הלא משהו שלי או שהם לא כ"כ רלוונטים אלי למרות שדווקא לפי מה שהנתי כן.. בכל אופן אשמח שמישהו ינסה לעזור לי בנושא למה אני ממש נואש כבר ולא יודע מה לעשות, לפחות שאני אדע אם מדובר בבעיית חומרה או תוכנה אני כבר לא יודע איפה להתחיל..

פורסם

ניסית להוריד מהאינטרנט של הגירסה האחרונה של הדרייבר?

פורסם

כן, כנס לאתר של creative ותן לו לגלות לבד איזה כרטיס יש לך והוא כבר ימליץ לך על הדרייברים הנכונים.

פורסם
  • מחבר

כן, כנס לאתר של creative ותן לו לגלות לבד איזה כרטיס יש לך והוא כבר ימליץ לך על הדרייברים הנכונים.

אז זהו שהוא בכלל לא נותן לי להתקין (לא מהדיסק התקנה שקיבלתי עם הכרטיס ולא מאיזה דרייבר שהורדתי מהאתר שלהם לא מזמן)

הוא רושם לי את הדבר הבא(עם הדרייבר שהורדתי מהאינטרנט):

---------------------------

Error

Setup is unable to detect a supported product on your system. Please ensure that your product is properly installed before running this Setup program.

Setup will exit.

OK

עם הדיסק התקנה שקיבלתי עם הכרטיס הוא רושם לי את זה:

Error

Setup could not detect any Sound Blaster Audigy 2 on your system.

Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this Setup program.

Setup will now exit.

OK

פורסם

נסה להוציא את הכרטיס ולשים אותו על PCI סלוט פנוי אחר.

פורסם
  • מחבר

נסה להוציא את הכרטיס ולשים אותו על PCI סלוט פנוי אחר.

לא חושב שזה יעזור כי בדיוק לפני חצי שעה ככה המחשב שלי זיהה את הכרטיס רק עם הבעיה של הקוד 10..

וחוץ מזה לפני הפירמוט הראשון העברתי אותו לסלוט 2 שקרוב מאוד לכרטיס מסך וכתוצאה מכך הוא התחמם יותר הכרטיס, אז לפני הפירמוט השני העברתי אותו בחזרה לסלוט השלישי.. בשני המקרים הייתה לי את הבעיה של קוד 10, וגם כאשר הייתה לי הבעיה הוא רשם לי את ההודעות הנ"ל..

בכל אופן כדי לחסום כמה שיותר אופציות אני אחליף אותו שוב לחריץ השני..

פורסם

יש לך כרטיסים נוספים ....חוץ מגרפי והקול ?

פורסם

בקיצור ולעניין, תגיד על הכרטיס שלך קדיש.

RIP-thumb.jpg

פורסם
  • מחבר

טוב החלפתי את הכרטיס לסלוט השני כפתחתי את המחשב הווינדוס זיהה אותו:

1_522t300c4.JPG

אח"כ שוב נכנסתי למנהל התקנים, שוב היה את הסימן קריאה הזה..

2_7ci51630i.JPG

ואז נכנסתי לתוך הדרייבר הזה של הכרטיס וזה מה שרשום לי שם(כרגיל..):

3_p71pc5009.JPG

בקשר לזה שהלך הכרטיס יכול להיות אבל בבקשה לפני שאני לוקח אותו וזורק לפח תסתכלו בכמה דיונים שראיתי בפורומים שונים בעולם (דרך חיפוש בגוגל) עם בעיה דומה.. לפי מה שהבנתי בסוף מי שהייתה לו את הבעיה הצליח לסדר אותה רק לא ממש הבנתי איך (אני לא הכי משהו באנגלית...)

הינה 2 כאלה:

http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-39909-Plz-help-no-sound-using-creative-sound-blaster-This-device-cannot-start-Code-10.html

http://www.theeldergeek.com/forum/index.php?showtopic=6844

ותודה בכל אופן לכל מי שניסה לעזור..

פורסם

יפה אני שמח שזה הסתדר, כרגע יש לך דרייברים ג'נריים לכרטיס, כנס לאתר הבית של קריאטיב ותעשה Software AutoUpdate.

פורסם
  • מחבר

יפה אני שמח שזה הסתדר, כרגע יש לך דרייברים ג'נריים לכרטיס, כנס לאתר הבית של קריאטיב ותעשה Software AutoUpdate.

כן באמת נפתרה הבעיה, הורדתי את הדרייבר הכי עדכני של הכרטיס קול וזהנ אכן עובד עכשיו...

ווואיי אתם לא יודעים כמה עזרתם לי, תודה רבה רבה לכולם!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים