עבור לתוכן

ירושלים באמת שלנו?

Featured Replies

פורסם

מאותה הסיבה שהם מתעצבנים כי החנות של אפל בניו יורק קובייתית

• תגובות 70
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האמת הסיבה יותר דבילית.

היה עיתונאי שאמר את זה, ואז זה הדליק להם נורות אדומות ורחתו כמו שוורים מטורפים.

אבל לא לסטות לנושא הזה.

פורסם

הסיבה היא שהם מחפשים סיבה.. כל דבר מוצדק לגיהאד או סתם לרחמים עצמיים

פורסם

הסיבה היא שהם מחפשים סיבה.. כל דבר מוצדק לגיהאד או סתם לרחמים עצמיים

כל כך נכון.. זה היה התירוץ שלהם לאינתיפאדה האחרונה.

לגבי אנטישמיות - תיאורטית - זה נכון שמדובר על שנאת העמים השמיים - כולל העבים. אבל מעשית - מדובר על שנאת היהודים. הרי הנאצים היו חברים טובים מאוד של הערבים כשהם היו צריכים אותם במאבק נגד הבריטים (זה לא אומר שהם אהבו אותם, אבל הם לא פגעו בהם וזה כבר משהו).

תסתכל על האנטישמיות בעבר והיום - את הערבים הם לא שונאים (לפחות לא באופן מורגש, לא יוצא להם יותר מידי להתקל בהם), אבל את היהודים - תן להם סכין וה יחרטו עליו צלב קרס.

פורסם

לא היא מוגדרת כשנאת העמים השמיים!

Here we go again... :-\

כמה תוצאות מעמוד התוצאות הראשון של חיפוש בגוגל אחר "אנטישמיות":

מתוך ויקיפדיה -

המונח אנטישמיות מציין שנאת יהודים. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד הש?מ?י?ים", דהיינו, שנאה כלפי כל העמים ממוצא שמי, אשר עליהם נמנים, בין היתר, היהודים והערבים (שמיים הם צאצאיו של ש?ם בן נח). בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד. מעולם לא שימש מושג זה לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים, ובמהלך ההיסטוריה גם עמים שמיים, כדוגמת הערבים, היו נגועים (ונגועים גם כיום) באנטישמיות.
מקור המונח

המונח אנטישמיות נטבע בשנת 1879 על ידי וילהלם מאר, עיתונאי גרמני שהגדיר את התופעה שגם הוא היה חלק ממנה, כדי להגדיר על ידו את התנועות האנטי יהודיות שרווחו באירופה של תחילת המאה ה-19. מאז התרחב המונח כדי לכלול את כל צורות האיבה כלפי יהודים במהלך ההיסטוריה.

מתוך הסיפריה הוירטואלית של מט"ח -

פירוש המושג אנטישמיות: נגד העמים השמיים, אך הכוונה היא נגד היהודים, ולא נגד בני ש??ם הערבים, למשל.

השימוש הראשון במושג מיוחס ליהודי מו?מ?ר בגרמניה וילהלם מאר (1819-1904), בחוברת שפרסם ב-1879 בשם: "ניצחון היהדות על הגרמניות". האנטישמיות התבססה על שנאת ישראל שטופחה על ידי הכנסייה הנוצרית במרוצת הדורות. האנטישמיות המודרנית, שהחלה באירופה לקראת סוף המאה ה-19, ניזונה משינויים אידיאולוגיים, פוליטיים וחברתיים שהתרחשו במאה ה-19 באירופה, ובהם: הלאומיות, האמנציפציה, הסוציאליזם, וכן מתורת הגזע שהתפתחה בהשראת האנתרופולוגיה, הביולוגיה והדרוויניזם החברתי.

מתוך האנציקלופדיה של ynet -

אנטישמיות, שנאת יהודים. המונח משמש לתיאור הסתה, אפליה, אלימות וכל פעילות עוינת המופנות כנגד יהודים, אורח חייהם, זכויותיהם או דתם, בשל היותם יהודים.

להמשיך או שהשתכנעת?

פורסם

אתמול הייתי בטיול בירושלים ברובע המוסלמי והזדעזעתי לכל אורך המסלול דגלים של החמאס אפיול בכניסה להר הבית המקום הקדוש ביותר לנו שאסור לנו להיכנס אליו התנגנה שם מוזיקה והמדריך אמר שזה שירי הלל לשהידים בסה"כ בכל הרובע יש משהו כמו שלוש משפחות שקל מאוד לזהות את הבתים שלהם פלדלת שרופה שצלב קרס מצוייר עליה מה דעתכם על זה?

מזכיר לי איך אכלתי חומוס באיזה חומוסיה בעיר העתיקה ופתאום אני קולטת מסתכל עליי איזה שאהיד מהקיר (תמונה). :o

פורסם

איסתרא, "הערבים הם שמיים כמו היהודים" הוא מן מטבע לשון של אנשים שרוצים ליצור רושם של מקור מהימן. כמו שכל שני וחמישי תקרא כאן "האיראנים הם לא ערבים הם פרסים". זה לא רלוונטי ולא מעניין אבל כן מקנה לכותב חצי תואר באנתרופלוגיה וזה מה שחשוב ::) מה שכן רלוונטי הוא שיושבים בעיר הבירה שלנו אנטישמיים פעילים ומוצהרים, ואף-אחד לא עושה כלום נגדם

פורסם

Here we go again... :-\

זה לא נכון.

Classfield צודק, אנטי-שמים זה במקור שנאה נגד העמים השמיים ,אבל המושג אנטישמי היום הוא "שנאת יהודים"

פורסם

האמת כואבת.

כול הזמן הפוליטיקאים מברברים בשכל על : לא לחלק את ירושליים/ כן לחלק אותה. כן לזכות השיבה או לא,בזמן שבפועל, העיר לא רק שכבר מחולקת אלה גם שמבחינה דמוגרפית קצב גידול האוכלוסייה הערבית גדול פי 3 מקצב הגידול היהודי כולל החרדים! והמצב לא הולך להשתפר בתווך הנראה לאופק .

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק .

פורסם

איזה קשקוש.

כל התיאוריות האלו על קצב גידול גדול פי 3 זה שקר אחד גדול ללא הוכחות בשטח.

מאז קום המדינה, ערביי ישראל היוו כ-17%-21% מאוכלוסיית ישראל (אני לא מדבר כמובן על הפלסטינים).

ערביי ירושלים לא יהיו בחיים רוב בעיר.

כמו כן, רוב תושבי ירושלים הערביים הם מן הסתם עירוניים, ככה שהם מקנים לעצמם נורמות התנהגות מערביות וזה נתון ידוע שהנשים הערביות בארץ כבר לא יולדות 8-7 ילדים כ"א, אלא יותר בסביבות ה-3-4.

פורסם

זה לא נכון.

Classfield צודק, אנטי-שמים זה במקור שנאה נגד העמים השמיים ,אבל המושג אנטישמי היום הוא "שנאת יהודים"

ידעתי שמישהו לא יטרח לקרוא את ההודעה שלי עד הסוף. שוב:

המונח אנטישמיות נטבע בשנת 1879 על ידי וילהלם מאר, עיתונאי גרמני שהגדיר את התופעה שגם הוא היה חלק ממנה, כדי להגדיר על ידו את התנועות האנטי יהודיות שרווחו באירופה של תחילת המאה ה-19. מאז התרחב המונח כדי לכלול את כל צורות האיבה כלפי יהודים במהלך ההיסטוריה.

לא היום ולא נעליים, משמעות המונח במקור היתה שנאת יהודים ונשארה כך עד היום. מילולית, אנטישמיות פירושה נגד העמים השמיים.

פורסם

איזה קשקוש.

מאז קום המדינה, ערביי ישראל היוו כ-17%-21% מאוכלוסיית ישראל (אני לא מדבר כמובן על הפלסטינים).

כמו כן, רוב תושבי ירושלים הערביים הם מן הסתם עירוניים, ככה שהם מקנים לעצמם נורמות התנהגות מערביות וזה נתון ידוע שהנשים הערביות בארץ כבר לא יולדות 8-7 ילדים כ"א, אלא יותר בסביבות ה-3-4.

תגיד לי איפה לעזזאל אתה חי???@?!?

תאוריות על קצב גידול ? תגיד לי אתה חיי בכלל במדינה שלנו, תפקח את העניים שלך ותתחיל להבין איפה אתה נמצא לפני שיהיה מאוחר מידי.

ואתה אומר שהנשים הערביות בארץ לא יולדות יותר מ 3-4 ילדים. תקשיב , אני מציע לך להתחיל ליבדוק מחדש את הדברים האלה כי אתה טועה בגדול.

ובקשר לזה שהם מקנים לעצמם נורמות התנהגות מערביות.....(אולי כאשר הם באים לקחת את כספי הביטוח) :kopfpatsch:

תגיד לי הייתה פעם בירושלים בכלל ? אתה מסתכל מידי פעם בחדשות? אתה יודע אגב גם שהרוב המוחלט של תושבי ירושלים הערבים תומכים בחמס והם אפילו לא טורחים להסתיר את זה.

פורסם

ZORGI אתה קשקשן ברמות גבוהות, קח קצת עובדות:

http://www.cbs.gov.il/hodaot2006n/01_06_184b.doc

http://www.president.gov.il/prnews/prevmes.asp?c=2&i=1971

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=478162&contrassID=2&subContrassID=4&sbSubContrassID=0

כפי שאתה שם לב שיעור הפריון של הנשים הערביות בארץ הוא בסביבות 4 ילדים לאשה ולא יותר. לעומת זאת שים לב לנתונים בלינק השלישי שקובעים שנשים חרדיות ובדוויות יולדות בממוצע 8(!) ילדים במהלך חייהן, מספר עצום לכל הדעות שגם סותר את הטענה שלך שקצב הגידול הדמוגרפי של הערבים בירושלים הוא פי 3 משל היהודים וגם מראה שתוך זמן קצר הרוב המוחלט בישראל יורכב מיהודים חרדים.

פורסם

איסתרע אתה סובל ממשהו באמת קשה זה לא משנה איך אתה או כולם מתייחסים אל זה אנטישמיות זה שנאת עמים שמים וזהו!

הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד הש?מ?י?ים", דהיינו, שנאה כלפי כל העמים ממוצא שמי, אשר עליהם נמנים, בין היתר, היהודים והערבים (שמיים הם צאצאיו של ש?ם בן נח).
איזה קשקוש.

:lol:

פורסם

ZORGI אתה קשקשן ברמות גבוהות, קח קצת עובדות:

http://www.cbs.gov.il/hodaot2006n/01_06_184b.doc

http://www.president.gov.il/prnews/prevmes.asp?c=2&i=1971

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=478162&contrassID=2&subContrassID=4&sbSubContrassID=0

כפי שאתה שם לב שיעור הפריון של הנשים הערביות בארץ הוא בסביבות 4 ילדים לאשה ולא יותר. לעומת זאת שים לב לנתונים בלינק השלישי שקובעים שנשים חרדיות ובדוויות יולדות בממוצע 8(!) ילדים במהלך חייהן, מספר עצום לכל הדעות שגם סותר את הטענה שלך שקצב הגידול הדמוגרפי של הערבים בירושלים הוא פי 3 משל היהודים וגם מראה שתוך זמן קצר הרוב המוחלט בישראל יורכב מיהודים חרדים.

הנתונים שהבאתה בלינקים מתיחסים לשיעור הילודה הכולל של כול מדינת ישראל , לא של ירושליים...(שגם על פיהם אתה יכול ליראות שקצב גידול האוכלוסייה הערבית גדול ב 74% מקצב הגידול היהודי!) אבל אם כבר החלטתה לעלות את הנושא הבדואי. על פי הנתונים שהבאתה אנו יכולים ליראות את הבעיה הדמוגרפית שמתפתחת לנו בנגב למרות שבמקום להסתכל על הנתונים אפשר פשוט לינסוע בכול שנה לאילת ובדרך ליראות מה מתפתח לנו שם ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים