עבור לתוכן

מדינת ישראל ממשיכה להפקיר את תושבי שדרות ולאף אחד זה לא מזיז.

Featured Replies

פורסם

בטח כל דבר שתוקפים אפשר לשים עליו ספין של משמש את החיזבאללה.

אבל קצת היגיון:

אם היו תחנות דלק שידעו שמשמשות את חיזבאללה - לא היה עדיף להשתמש בידע הזה לתקוף את הרכבים שבאים/יוצאים מהם?

ו-25 תחנות דלק - מה אתם חושבים שהחיזבאללה עשו - הזיזו חטיבות מאות קילומטרים?

ומתקני מיים וביוב - איך זה בדיוק קשור לחיזבאללה? אולי שלא יהיה להם מה לשתות.

הרי ברור שאם יש מישהו שמאורגן לאפשרות כזו זה החיזבאללה ולא תושבי לבנון.

אני אומר לכם מידיעה שהיו תקיפות שמטרתם להזכיר ללבנונים את הפגיעה שיצרה נוכחות החיזבאלה במדינתם.

• תגובות 129
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז אתה רוצה שהמדינה תתנהג כמו ארגון טרור?

על כל פיגוע ברחובות תל אביב תפגיז שכונות מגורים בעזה על מנת לפגוע באזרחים חפים מפשע?

בדיוק.

זה נורא טוב ויפה להגיד שאנחנו יותר טובים מהם ואנחנו לא הורגים חפים מפשע, אבל מה זה עוזר לנו בחיים אם תוך כדי אנחנו באופן עקיף הורגים חפים מפשע מהצד שלנו.

אנחנו ממש לא יותר טובים מהם. רק יותר טיפשים.

אגב, אין שום קשר בין התנהגות כמו שהצעתי להתנהגות של ארגון טרור.

פורסם
  • מחבר

אני לא בא בטענות לצה"ל כי אין לי את הידע והסמכות

הינה ציטוט שלך.

אז תגיד לי אתה מאיפה אתה בדיוק יודע שצהל לא פגע איפה שהיה צריך ליפגוע?

פורסם

בדיוק.

זה נורא טוב ויפה להגיד שאנחנו יותר טובים מהם ואנחנו לא הורגים חפים מפשע, אבל מה זה עוזר לנו בחיים אם תוך כדי אנחנו באופן עקיף הורגים חפים מפשע מהצד שלנו.

אנחנו ממש לא יותר טובים מהם. רק יותר טיפשים.

אגב, אין שום קשר בין התנהגות כמו שהצעתי להתנהגות של ארגון טרור.

יש לי עוד דרך ארוכה לדוקטורט בנושא מניעים של ארגוני טרור, אבל אני חושב שהדרך הנכונה היא לא להילחם בהם אלא להפוך אותם ללא אטרקטיביים, כלומר שהאזרחים לא יחשבו שזה רעיון כל כך טוב להצטרף לשורותיו. ואיך עושים את זה? הופכים את לבנון למדינה מערבית, חופשית ובעלת כלכלה יציבה. הפגיעה המוגזמת בתשתיות לא עזרה בדיוק להגיע לנקודה הזו.

ופגיעה בחפים מפשע בידיעה מראש ובכוונה ברורה - לדעתי זה התנהגות של ארגון טרור.

הינה ציטוט שלך.

אז תגיד לי אתה מאיפה אתה בדיוק יודע שצהל לא פגע איפה שהיה צריך ליפגוע?

מתמונות של בתי מגורים שקרסו על יושביהם.

מתמונות של גשרים הרוסים.

מתמונות של כתמי נפט על כל חופי לבנון.

ועוד הרבה הרבה תמונות שלא כל כך קשורות ללחימה נגד החיזבאללה בדרום לבנון.

פורסם

יש לי עוד דרך ארוכה לדוקטורט בנושא מניעים של ארגוני טרור, אבל אני חושב שהדרך הנכונה היא לא להילחם בהם אלא להפוך אותם ללא אטרקטיביים, כלומר שהאזרחים לא יחשבו שזה רעיון כל כך טוב להצטרף לשורותיו. ואיך עושים את זה? הופכים את לבנון למדינה מערבית, חופשית ובעלת כלכלה יציבה. הפגיעה המוגזמת בתשתיות לא עזרה בדיוק להגיע לנקודה הזו.

יש משפט שאומר - אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו.

נסוגנו מבלנון - מה יצא לנו מזה?

נסוגנו מעזה - מה יצא לנו מזה?

צא מהסרט שהם מצטרפים לארגון טרור כי רע להם.

לבין לאדן ושות' יש המון כסף ולא חסר להם שום דבר.

הם עושים את זה בגלל שהם מוסלמים.

אתם באמת חשוב שהם שונאים את הדנים בגלל כמה קריקטורות? או בגלל שרע להם?

בולשיט. הם עושים את זה כי מי שלא מוסלמי הוא כופר וצריך לחסל אותו. כל השאר זה סתם תירוצים שאנשים תמימים כמוך בולעים.

ופגיעה בחפים מפשע בידיעה מראש ובכוונה ברורה - לדעתי זה התנהגות של ארגון טרור.

ולתת לאוייב לטבוח בחפים מפשע מהצד שלך זאת בגידה!

פורסם

אתה מכליל את כל תושבי לבנון כמוסלמים קיצונים וזה לא נכון.

אם רק היית רואה מה הלך בביירות לפני המלחמה היית בטוח שאלו צילומים מתל אביב.

שם בחורות לא הולכות עם רעלות ושם לא טובחים בכל נוצרי שעובר ברחוב.

זו מדינה שהכי דומה לישראל מכל המזרח התיכון.

ועד שסוריה יצאה משם, הם כבר היו בדרך המהירה למערב.

המערב השקיע בלבנון כסף רב, הצמיחה הייתה שם גבוהה וכן התמיכה בחיזבאללה ירדה באחוזים רבים, גם מצד המוסלמים.

אתה לא יכול להשוות מוסלמים מאיראן שחיים בחברה סגורה למערב למוסלמים מלבנון שחיים בחברה פתוחה ולא בעוני מחפיר - וזו עובדה ידועה שעוני הוא הגורם מספר 1 לאמונה אדוקה באיסלאם.

שאל את המוסלמים בפרבריה העניים של אירופה.

הם רואים שאין להם תקווה - והופ קופצים למסגד.

פורסם

המוסלמים הבריטיים שהתפוצצו בבית קפה בארץ לא היו ממשפחה ענייה. המוסלמים הבריטיים שהטמינו פצצות ברכבת התחתית לא היו ממשפחה ענייה.

מצד שני, ישנם לא מעט בריטים עניים שאינם מוסלמים. שמעת על פיגועים שלהם?

פורסם

זה לא חייב להיות חד-חד ערכי

העובדה שיש מקרים בהם מחבל הוא לא עני או שעני הוא לא מחבל לא אומרת שהטענה שלו לא נכונה

פורסם

בדיוק. תמיד יש יוצאי דופן.

התופעה העולמית הידועה של קיצוניות דתית מקורה בעוני.

פורסם

ד"א אני לא ממש בוכה על הפגיעה באזרחים ותשיות לבנוניות, כן נהרגו להם 1000 אזרחים - אבל כנראה שזה מה שהם היו צריכים כדי להזיז את התחת ולרדת לדרום לבנון.

פורסם

אני אמרתי לגבי זה משהו?

קרא את התגובה של Burton שלה הגבתי לפני שאתה מגיב.

פורסם

טעות שלי.

משום מה קיבלתי את הרושם לאורך התראד שאתה חושב שהתגובה של צה"ל כנגד מטרות אזרחיות הייתה מוגזמת...

פורסם

זה לא חייב להיות חד-חד ערכי

העובדה שיש מקרים בהם מחבל הוא לא עני או שעני הוא לא מחבל לא אומרת שהטענה שלו לא נכונה

גם הטרוריסטים שריסקו את המטוסים על מגדלי התאומים והפנטגון לא היו עניים. כאמור, ישנן גם קהילות עניות לא פחות שאין בהן טרוריסטים. משום מה רוב הטרוריסטים כיום הם מוסלמים, עניים או לא. אם עוני מוביל להקצנה דתית שמובילה לטרור, איפה היהודים העניים שהופכים למחבלים, איפה הנוצרים העניים שהופכים לטרוריסטים, איפה הבודהיסטים העניים?

זה לא אומר שהטענה שלו לא נכונה, רק שהיא לא סבירה. אבל אם יש לו הוכחות, קדימה: שיציג אותן.

בדיוק. תמיד יש יוצאי דופן.

התופעה העולמית הידועה של קיצוניות דתית מקורה בעוני.

שטויות. עוני לא מוביל להקצנה דתית. אם כבר, הקצנה דתית מובילה לעוני. "ידוע"? למי ידוע? אני לא יודע. תשכיל אותי בבקשה. איך "יודעים" שעוני מוביל להקצנה דתית?

והתעלמת מהשלב הבא בדרך: למה שהקצנה דתית תוביל לטרור?

פורסם

זה נכון - שכיחות הדעות הקיצוניות רווחת בקרב עניים יותר מאשר אמידים - יהיו אלה מוסלמים, נוצרים או יהודים.

אבל

אין דבר כזה פתרון מושלם, זה שדעות קיצוניות רווחות ומופצות בקלות באוכלוסיות מדוכאות לא אומר שאם כל המוסלמים היו עשירים אז לא היו טרוריסטים.

להזכירך - אוסאמה בן לאדן הוא הטרוריסט מספר אחת בעולם היום - והוא מיליונר(או לפחות היה).

פורסם

והתעלמת מהשלב הבא בדרך: למה שהקצנה דתית תוביל לטרור?

אתה מסכים איתי שהקצנה דתית משמע בין השאר ללכת יותר למסגד (במקרה של האסלאם) ולשמוע דרשות של השייח' או מי שזה לא יהיה?

אתה מסכים איתי שרוב המטיפים האלה בעלות השקפות עולם מעוותות למרי? (לפחות ביחס אל העולם המערבי)

מכאן שהם ינצלו את ספר התפילה כדי להוציא דברים מהקשרם כדי להצדיק את הטרור (כי יש בקוראן את כל הקטע של הג'יההאד והטרור, אבל לא בקטע של השמדה המונית של כל מי שלא מוסלמי, עובדה שהמסולמים חיו יפה מאוד באירופה בימי הביניים)?

| |

| |

/ \

/\

מש"ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים