עבור לתוכן

האם הE6600 חזק מהE6300 רק ב23 אחוז..? לפי הטבלה הזאת ככה זה ניראה..

Featured Replies

פורסם

אממ היו פה כתבות בפורום לפני שבוע על כרטיסים חדשים מחברת AGEPIA או משהו כזה.. כרטיסים שיהיה להם מעבד נפרד שיטענו את הפיסיקה במקום במעבד הרגיל.. ואז יפנו למעבד דברים אחרים לעשות.. הם יצטרכו לוח אם מיוחד?

אבל אם אתה אומר שזה מוסיף רק פריים 2 במשחקים אז למה בכלל יש את הכרטיס מסך המיוחד הזה שעושים אם במילא לא צריך שהמעבד הרגיל יתפנה לעשות דברים אחרים זה לא עוזר המעבד הנפרד של הכרטיס מסך אם במילא המעבד הרגיל עושה את כל העבודה בקלות..

או שלא הבנתי טוב ..

אבל אם זה נכון וההבדל פריים 2 אין לי שום סיבה שבעולם לקנות את הE6600.. האם זה נכון אז מה שSunny Jim אמר..?

Ageia, והמטרה של כרטיס הPhysX (הדגם הקיים משתמש בממשק PCI, אך היתה הכרזה לדגם משופר המשתמש בPCI-Express x1.) היא לא לשפר ביצועים, אלא לאפשר ביצועים פיזיקליים שמעבד סטנדרטי לא יכול לעבד.

בקשר לשאלה שמישהו פה שאל על GPU + CPU על שבב אחד.

ובכן, במשך זמן רב (למעשה עדיין) חברות רבות עבדו על פתרון אופטימלי למערכת תקציביות בעלות ביצועים סבירים.

CPU סנדרטי (Central Processing Unit) מיועד לתפקוד מסוים ולא יותר, לכן במידה ותתן לCPU תפקיד של GPU, הביצועים יהיו זוועתיים.

לעומת זאת, GPU בתאוריה (Graphics Processing Unit) אמור לתפקד כCPU מעולה, לכן המטרה החדשה היא ליצור שבב אחיד אשר יתפקד כGPU וCPU גם יחד (כמובן מדובר במערכות מאוד תקציביות, ולא בכרטיסי מסך שישמשו כתוספת.).

ד"א לאחר שדנו בכל ראשי התיבות, הנה אחד נוסף להעשרת הידע.

PPU, משמעות - Physics Processing Unit.

פורסם

למשחקים לא תרגיש הבדל בין ה-E6300 ל-E6600

עריכה

שאלה למנהלים/אחראים , כולם חוזרים על הטיעון שה-E6600 לא משתלם

אם ה-E6600 לא מומלץ , למה הוא מומלץ בחלק גדול של המפרטים המומלצים ?

1) במפרטים מקצועיים, למשל רינדורים, הוא יעשה הבדל גדול ובד"כ יהיה מאוד משתלם. 30-40% שווים הרבה כסף לבן אדם שעושה כסף מהמעבד.

http://www.digit-life.com/articles2/cpu/intel-conroe-2-13-ghz.html

שים לב להבדל בין 6700 ל 6400 בתלת. 40%. זה יהיה בערך גם ההבדל בין 6300 ו 6600.

פה זה יוצא 25-30%

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802&p=7

2) ברב המומלצים האחרים הוא לא מופיע. רק באלה שמאוד יקרים, וגם במעטים האלה שים לב שבד"כ יש אופציה למערכת 6300 ואוברקלוק. אם יש כסף, אפשר להכניס אותו, במיוחד אם אוברקלוק זה לא בשבילך ואתה משלם הרבה כי אתה רוצה מחשב מהיר.

פורסם

ה 6600 בהחלט חזק יותר מה 6300 בגלל זה הוא יקר יותר זה קודם כל

עכשיו אתה צריך לחשוב אם אצה לא מוגבל בכסף ואין לך בעייה להשיקע עוד 100 שקל

בנוסף האם אצה מתכנן אובר ואיזה

פיתרון בניים טוב ומשתלם נראה לי הוא ה 6400 שהוא מעבד חזק ואיכותי שיש לו 2 מגה קאש

אתה יכול לעשות לו אובר בינוני עד עדין ולקבל מעבד חזק למדיי ובהחלט מספיק כרגע לכל תחום

פורסם
  • מחבר

אז תחליטו מצד אחד אנשים אומרים שהE6600 בהחלט חזק יותר ומצד שני אתם אומרים שזה שיפור רק של פריים 2 במשחקים

והמחשב הוא בעיקרון רק למשחקים.. אז האם הE6600 יביא לי לשיפור ניכר במשחקים או שאני לא ישים לב להבדל והוא לא יוסיף לי הרבה פריימים ולא יעזור לי במשחקים ואז יוצא שסתם ביזבזתי 900 שקל.. אז הE6600 יעזור לי לשימושים שלי או לא..?

ושוב יש לציין אני לא מתכנן OC בשום מעבד..

פורסם

אם אתה לא מתכנן שום OC היתי לוקח 6300 ובהפרש בין 6600 ל6300 ,לוקח כרטיס מסך חזק או/ו מוסיף עוד זיכרון

פורסם
  • מחבר

בעיקרון ההחלטה בעצם אם לקנו תאת המעבד E6600 או E6300 זה מה ההבדל ביניהם בפריימים במשחקים..

מישהו יודע מה ההבדל? אמרו מקודם שזה רק פריים שתיים בשביל זה לא שווה להשקיע 900 שקל האם זה באמת ככה..?

בעיקרון זה הדבר היחיד שאני צריך מעבד חזק כי אני משחק מלא בשביל סרטים ושירים והורדה של דברים לא צריך מעבד יותר חזק מהE6300

אז מה ההבדל ביניהם במשחקים..? רציני? (גם במשחקים עתידיים)

פורסם

למשחקים ושות' אתה לא תרגיש הבדל רציני ביניהם נקודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים