עבור לתוכן

האם הE6600 חזק מהE6300 רק ב23 אחוז..? לפי הטבלה הזאת ככה זה ניראה..

Featured Replies

פורסם

לפי הטבלה הזאת הE6600 יותר חזק מהE6300 רק ב23 אחוז זה נכון..?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=193920.0

או שלא הבנתי טוב? ואם כע אז למה שווה להשקיע בו עוד 900 שקל אם זה רק 23 אחוז?

פורסם

זה 33%~

ה E6300 נמצא על 130

וה- E6600 ב 162-164 בערך

פורסם

"או שלא הבנתי טוב? ואם כע אז למה שווה להשקיע בו עוד 900 שקל אם זה רק 23 אחוז?"

כפי שאמר Fir3^StorM זה בערך 33%

האם זה שווה השקעה תלוי בתקציב שלך למפרט וייעוד המחשב.

תסתכל במפרטים באתר ותיראה שברוב המפרטים שמים את 6300 ולא ה 6600 ,רק במפרטים בערך מעל6000 שקלים חושבים על לשים את 6600

(לפעמים 6400)

המעבד הזה מעולה לOC בגלל המכפלה הגדולה יחסית (9) אז אפשר להגיע איתו מאוד רחוק לכן מי שמתכוון לעשות OC רציני למחשב ויש לו תקציב לא קטן , משתלם לו לקנות את המעבד 6600

פורסם

שלום לך,

ובכן אין ספק שהבדל של 33% הוא הבדל לא קטן..מדובר כבר במעבד עם ביצועים בעלי משמעות.

בכללי, ההבדל היחיד בין ה-E6300 לבין ה-E6600 זה שה-E6300 מכיל 2MB מטמון ברמה L2 והוא במהירות שעון של 1.86, לעומת זאת ה-E6600 מכיל 4MB זיכרון מטמון ברמה L2 והוא במהירות שעון של 2.44.

ובכן, את ההבדל בביצועים האלו צריכים משתמשים אשר משחקים במשחקים ו/או צריכים מערכת מחשוב חזקה ויציבה.

דרך אגב - הייתי מבין אותך יותר אם הייתי שואל אותי איך יכול להיות שה-E6700 עולה ב-1500 ש"ח יותר מה-E6600 שההבדל בניהם הוא רק 0.32 ג'יגה הרץ. אבל זה באמת טירוף וזה לא בשבילך אלא למשתמשים שזקוקים לביצועי OC גבוהים ביותר וההבדל הקטן הזה הוא משמעותי בשבילם.

יום נעים, אלי.

פורסם

164/130 זה בערך 1.26

במקרה הטוב מדובר בשיפור שנע באיזור ה-25% עבור הכפלה במחיר. ה-6400 עוד איכשהו משתלם אבל ה-6600 לא קרוב לזה בכלל.

פורסם

ראשית PerGola צודק וההבדל הוא אכן כ 22%.

162/132=22.7%

זה כמובן תלוי איך מפענחים את המספרים מהגרף.

כלומר השיפור בביצועים יחסית ל 6300 הוא כ 23%.

אבל בכל אופן ככה זה בחיים כמעט בכל דבר, כדי לעלות בגרף התמורה/ביצועים צריך להוסיף יותר כסף ככל שעולים. ולכן בד"כ המעבדים המשתלמים ביותר הם הזולים יותר. אבל כשיש כסף אז כמובן שניתן להוסיף עוד בשביל לסחוט עוד קצת ביצועים.

כל זה נכון לא רק למעבדים אלה כמעט לכל תחום.

האם במערכת סטראו של 20K שומעים פי 2 יותר טוב ממערכת של 10K? התשובה היא בוודאי שלא - ובכל זאת אנשים יוציאו גם 100K ויותר.

האם רכב של 200K טוב פי שניים מרכב של 100K? ושוב כנראה שלא וההבדל אם ניתן למדידה יהיה באחוזים נמוכים בלבד.

פורסם

מה זאת אומרת רק 23% ?

23% זה המון. ממש שמיים וארץ.

פורסם

זה לא שמיים וארץ. בטח לא כשמדובר במעבד. ועוד יותר לא כשמדובר בהכפלת המחיר.

פורסם

חבר'ה חבר'ה לא צריך להתרגש מה23% אפשר לקנות את הE6300 ובOC פשוט על קירור סטוק להעלות את המכלה ל9 או את הFSB ל359 ולהגיע לE6600 ככה שההבדל היחיד שיהיה בניהם הוא 2M בזכרון מטמון שזה בעצם 3-5% בביצועים ובזה פתרת את הבעיה אז ללא ספק אם אתה לא מתכנן OC רצחני תקנה את E6300...

(תקנו אותי אם אני טועה)

פורסם

חבר'ה חבר'ה לא צריך להתרגש מה23% אפשר לקנות את הE6300 ובOC פשוט על קירור סטוק להעלות את המכלה ל9 או את הFSB ל359 ולהגיע לE6600 ככה שההבדל היחיד שיהיה בניהם הוא 2M בזכרון מטמון שזה בעצם 3-5% בביצועים ובזה פתרת את הבעיה אז ללא ספק אם אתה לא מתכנן OC רצחני תקנה את E6300...

(תקנו אותי אם אני טועה)

להעלות מכפלה? :-\

בכל מקרה, ההבדל הוא לא 3%-5%, יותר כמו 15%-20% במגוון אפליקציות.

וההבדל בין E6600 לE6300 בכללית, מאוד מגוון ולא קבוע.

פורסם
  • מחבר

אם אני לא מתכנן OC אבל המחשב למשחקים אני הולך לשחק מלא..

ובעיקרון המשחב שאני קונה עכשיו יעלה או 6500 או פחות אם אני יקנה את הE6300 במקום..

אבל אני משדרג אותו בעתיד לכרטיס גיפורס 8 עם ספק פצצה ועוד גיגה ראם ורמקולים ב2000

בעיקרון אני יכול לשכנע את אבא שלי להשקיע במעבד E6600 אני רק צריך לדעת אם הוא משתלם..?

ושאני לא סתם יוסיף עוד 900 שקל סתם.. אז האם באמת שווה להשקיע בו?

פורסם

למשחקים לא תרגיש הבדל בין ה-E6300 ל-E6600

עריכה

שאלה למנהלים/אחראים , כולם חוזרים על הטיעון שה-E6600 לא משתלם

אם ה-E6600 לא מומלץ , למה הוא מומלץ בחלק גדול של המפרטים המומלצים ?

פורסם
  • מחבר

אגב הכרטיסי מסך שמדברים שיצאו עם מעבד משלהם יצטרכו בשבילם לוח אם מיוחד או שזה יתאים על לוחות של היום..?

אתה בטוח שאני לא ירגיש הבדל כי קראתי שהמעבד במשחקים טוען את האינטלגנציה המלאכותית ואת הפיסיקה במשחקים

והמשחקים שיוצאים מבוססים הרבה יותר על פיסיקה ועם הרבה יותר אינטלגנציה אז אתה בטוח שזה לא יעזור לי..?

פורסם

ובכן אין ספק שהבדל של 33% הוא הבדל לא קטן..מדובר כבר במעבד עם ביצועים בעלי משמעות.

ובכן, את ההבדל בביצועים האלו צריכים משתמשים אשר משחקים במשחקים ו/או צריכים מערכת מחשוב חזקה ויציבה.

וואו... מעניין היית יכול לחרטט עוד קצת יותר בהודעה שלך.

מדובר במעבד עם ביצועים בעלי משמעות? WTF? מה זה אומר בכלל? רגע, והביצועים של הE6300 הם לא בעלי משמעות?

האם בדקת בכלל מה ההבדל המעשי בין 2 המעבדים? במיוחד בביצועים במשחקים, איפה שהמעבד בכלל לא צוואר בקבוק כמעט תמיד...

כמו שעמרי שוסטר אמר, ה2 מגה CACHE משפיע באפליקציות מסויימות יותר, ובאחרות פחות. משחקים היא אחת מהאפליקציות שהCACHE לא משפיע בה, ולכן כאן רק התדר מהווה הבדל בין המעבדים. יש לי כרטיס HIGH END, ועשיתי השוואת ביצועים בין המעבד שלי בSTOCK לבין המעבד שלי על 2.33(שההבדל זניח בין זה ל2.4, התדר של ה6600) וההבדל במשחקים על ההגדרות הגבוהות ביותר הוא כפריים-2 פריימים.

אולי תראה לי בן אדם אחד(שפוי) בעולם שלנו שישלם 900 ש"ח על פריים אחד נוסף במשחקים?

לאומת זאת ב900 ש"ח תוכל לקנות כרטיס מסך הרבה יותר חזק בקניית מחשב חדש... שם באמת תקבל הבדל ביצועים. או לחילופין לקנות קירור יותר טוב, זכרונות יותר טובים לOC ולוח יותר טוב לOC, ולהשאיר אבק גם ל6600...

PerGola,

על אילו כרטיסי מסך מדובר?

להזכירך, גם היום לכרטיסי המסך יש מעבד משלהם, זה נקרה ליבה...

פורסם
  • מחבר

אממ היו פה כתבות בפורום לפני שבוע על כרטיסים חדשים מחברת AGEPIA או משהו כזה.. כרטיסים שיהיה להם מעבד נפרד שיטענו את הפיסיקה במקום במעבד הרגיל.. ואז יפנו למעבד דברים אחרים לעשות.. הם יצטרכו לוח אם מיוחד?

אבל אם אתה אומר שזה מוסיף רק פריים 2 במשחקים אז למה בכלל יש את הכרטיס מסך המיוחד הזה שעושים אם במילא לא צריך שהמעבד הרגיל יתפנה לעשות דברים אחרים זה לא עוזר המעבד הנפרד של הכרטיס מסך אם במילא המעבד הרגיל עושה את כל העבודה בקלות..

או שלא הבנתי טוב ..

אבל אם זה נכון וההבדל פריים 2 אין לי שום סיבה שבעולם לקנות את הE6600.. האם זה נכון אז מה שSunny Jim אמר..?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים