עבור לתוכן

מכונה אולטימטיבית למשחקים ואפליקציות - 4.5-5K

Featured Replies

פורסם

אחרי הרבה שנים שלא חידשתי דבר במחשב, אני צריך מחשב שמצד אחד יריץ משחקים כבדים וחדשים על ההגדרות הכי גבוהות, פילטרים, רזולוציות וכו'... ומצד שני גם יהיה בעל כוח עיבוד רב כי אני בד"כ עובד עם מיליון תוכנות בו זמנית (מלא חלונות בדפדפן, מלא תוכנות למיניהן, כולל לפעמים תוכנות כמו פוטושופ וכאלו לעריכת סרטים) ואני מצפה לאפס המתנה לתגובה מצד המחשב... בקיצור - שהכל ירוץ חלק.

צורב DVD וציוד היקפי למינהו לא נדרשים, כמו כן OC לא בא בחשבון בכלל...

בניתי מפרט, ואחרי הרבה שינויים והחלטות הגעתי לדבר כזה:

מ-KSP:

Core 2 Duo E6300

Asrock ConRoeXFire-eSATA2 s775 945P DDRII 667 2xPCI-E Crossfire

2*512MB TwinMOS

Hitachi Deskstar 80GB SATA II

HEC Compucase CI-6A21

JSP-TECH PS-05 BIG FAN 420W 12cm fan 24pin

מנועה:

Connect3D Radeon X1900XT 256MB

סה"כ 4755 ש"ח

כמה שאלות מאוד מאוד מציקות וחשובות בשבילי:

-האם כרטיס המסך הזה יאפשר לי להריץ משחקים הכי טוב שאפשר (גם החדשים ביותר, בייחוד FLIGHT SIMULATOR X שהולך לצאת בסוף החודש)? ראיתי בביקורות שיש הבדלי FPS ממש לא מהותיים בינו לבין כרטיסים של 3000 ש"ח במשחקים חדשים על הגדרות גבוהות.

-המארז והספק שהכנסתי - אני לא בטוח בכלל אם הם משתלמים וטובים...

-הלוח אם, אני ממש בדילמה לגביו, מצד אחד ראיתי שזה לוח ממש טוב יחסית למחיר, מצד שני זה צ'יפסט ישן ומהירות זיכרון מוגבלת ל667... אבל לוחות אחרים שלא מגבילים את זה ואפילו תומכים במעבדים מרובעי ליבה עולים הרבה יותר וחורגים מהתקציב. לדעתי כדאי מאוד שיהיה גם XFIRE לשדרוגים עתידיים...

-גוף קירור נפרד לכרטיס המסך נדרש מאוד?

כל הצעה לשינוי, מפרט אחר ותשובות לשאלות יתקבלו בברכה :) עדיף לא להגיע ל5000 ש"ח... אלא אם אין ברירה.

את רוב המחשב אני מעדיף מKSP, חלקים מסוימים שהם באמת משתלמים וטובים יותר ולא קיימים בKSP אפשר מנועה מחשבים.

פורסם

תראה המארז שלקחת מעולה.

הספק גובל בספק ג'נרי ולא נראה לי שיהיה מומלץ לשים אותו עם צרגן כמו בX1900XT.

בכל מקרה אתה יכול לקחת את הCompucase שבא עם הHEC 400TRT שיספיק.

הכרטיס מסך הזה יאפשר לך להריץ כל משחק בהגדרות הכי גבוהות.

לפחות לשנה הקרובה, אח"כ אף אחד לא בדיוק יודע.

מה הכוונה לכרטיס של ה3000, הX1900XTX אם כן הוא מיותר והXT יספיק או הכוונה ל X1900XT בגרסת ה512MB שזה יכול להיות טוב השאלה קשורה בתקציב כמובן.

על השדרוג הזה הייתי חושב יותר מאוחר וקודם על לקחת ספק חזק ואמין.

פורסם

אחרי הרבה שנים שלא חידשתי דבר במחשב, אני צריך מחשב שמצד אחד יריץ משחקים כבדים וחדשים על ההגדרות הכי גבוהות, פילטרים, רזולוציות וכו'... ומצד שני גם יהיה בעל כוח עיבוד רב כי אני בד"כ עובד עם מיליון תוכנות בו זמנית (מלא חלונות בדפדפן, מלא תוכנות למיניהן, כולל לפעמים תוכנות כמו פוטושופ וכאלו לעריכת סרטים) ואני מצפה לאפס המתנה לתגובה מצד המחשב... בקיצור - שהכל ירוץ חלק.

לא יודע אם מחשב בתקציב הזה יכול להריץ משחקים כבדים וחדשים על ההגדורות הכי גבוהות.

מה שכן זה ביזבוז דיי גדול לא לעשות OC ל C2D. אתה מפספס המון.

לגבי הכרטיס מסך בתחום הבינוניי הוא הכי טוב. תלוי על איזה רזולוציות אתה מדבר. שוב לא בטוח שאת כל המשחקים החדשים הוא יריץ ב high אבל הוא יריץ טוב.

אם אתה עובד עם המון תוכנות בו זמנית אני מציע לך לא לקחת פחות מ 2GB זיכרון פנימי.

אני במקומך הייתי לוח אם שמתאים לOC (משהו בסיגנון של 965P S3) . ושני סטיקים של גיגה לזיכרון. וכמובן ספק יותר אייכותי.

גם אם זה יצא לך קצת יותר עדיף לך. חבל לבזבז סתם 5 אלף

פורסם
  • מחבר

תראה המארז שלקחת מעולה.

הספק גובל בספק ג'נרי ולא נראה לי שיהיה מומלץ לשים אותו עם צרגן כמו בX1900XT.

בכל מקרה אתה יכול לקחת את הCompucase שבא עם הHEC 400TRT שיספיק.

הכרטיס מסך הזה יאפשר לך להריץ כל משחק בהגדרות הכי גבוהות.

לפחות לשנה הקרובה, אח"כ אף אחד לא בדיוק יודע.

מה הכוונה לכרטיס של ה3000, הX1900XTX אם כן הוא מיותר והXT יספיק או הכוונה ל X1900XT בגרסת ה512MB שזה יכול להיות טוב השאלה קשורה בתקציב כמובן.

על השדרוג הזה הייתי חושב יותר מאוחר וקודם על לקחת ספק חזק ואמין.

בנוגע לכרטיס של 3000 ש"ח, הכוונה היא לכל מיני כרטיסים שראיתי השוואה בין הביצועים שלהם לבין הכרטיס שאני רוצה לקחת, על משחקים חדשים עם רזולוציות גבוהות, הגדרות גבוהות ופילטרים זה מריץ עם הבדלים של 10 FPS לעומת כרטיסים שעולים 1000+ ש"ח יותר... כך שנראה לי שהכרטיס הזה הכי שווה בשוק לטווח המחיר שלי. לא נונורא אם FEAR ירוץ אצלי על 80 FPS במקום 90... :\ זו סתם דוגמה.

בנוגע לספק, אם אכן מה שהבאת יספק לחלוטין את המחשב שלי... וזה ספק טוב ושקט, כמו גם המארז.. מעולה.

לא יודע אם מחשב בתקציב הזה יכול להריץ משחקים כבדים וחדשים על ההגדורות הכי גבוהות.

מה שכן זה ביזבוז דיי גדול לא לעשות OC ל C2D. אתה מפספס המון.

לגבי הכרטיס מסך בתחום הבינוניי הוא הכי טוב. תלוי על איזה רזולוציות אתה מדבר. שוב לא בטוח שאת כל המשחקים החדשים הוא יריץ ב high אבל הוא יריץ טוב.

אם אתה עובד עם המון תוכנות בו זמנית אני מציע לך לא לקחת פחות מ 2GB זיכרון פנימי.

אני במקומך הייתי לוח אם שמתאים לOC (משהו בסיגנון של Gigabyte GA-945P-S3) . ושני סטיקים של גיגה לזיכרון. וכמובן ספק יותר אייכותי.

גם אם זה יצא לך קצת יותר עדיף לך. חבל לבזבז סתם 5 אלף

זיכרון פנימי אני אשדרג בעתיד, זו לא בעיה. הכרטיס מסך - שוב, כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, אני לא מבין על סמך מה אתם אומרים שהוא לא יריץ הכל על HIGH? אם ההבדלים בינו לבין יקרים ממנו בהרבה בהשוואות למיניהן ממש מזעריים? :\

אם יש משהו יותר טוב להציע בטווח המחיר, או אפילו מאה שקל יותר אבל באמת משתלם אז בבקשה.

בנוגע לOC - אני לא מתמחה יותר מדי בחומרה, מעולם לא התעסקתי ומעדיף לא להתעסק עם OC. אני בקושי יודע להכניס כרטיס מסך למחשב, אז לאבד אחריות ולהיכנס לסיפורים שאני לא מבין בהם... עדיף שלא.

פורסם

אני חוזר

X1900XT יריץ כל משחק על הגדרות גבוהות אין שום סיבה שכרטיס שעולה 2200 שקל לא יריץ משחקים בהגדרות הכי גבוהות.

ThaOG

Gigabyte 945P S3 זה לא בדיוק הלוח לOC אומנם אפשרי לעשות איתו OC נחמד אבל זה לא הייעוד שלו.

לעומת זאת 965P S3 הוא לוח יותר יעודי לOC ותגיע איתו יותר רחוק כמובן שהוא עולה בהתאם כ780-800 ש"ח.

פורסם

זיכרון פנימי אני אשדרג בעתיד, זו לא בעיה. הכרטיס מסך - שוב, כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, אני לא מבין על סמך מה אתם אומרים שהוא לא יריץ הכל על HIGH? אם ההבדלים בינו לבין יקרים ממנו בהרבה בהשוואות למיניהן ממש מזעריים? :\

אם יש משהו יותר טוב להציע בטווח המחיר, או אפילו מאה שקל יותר אבל באמת משתלם אז בבקשה.

בנוגע לOC - אני לא מתמחה יותר מדי בחומרה, מעולם לא התעסקתי ומעדיף לא להתעסק עם OC. אני בקושי יודע להכניס כרטיס מסך למחשב, אז לאבד אחריות ולהיכנס לסיפורים שאני לא מבין בהם... עדיף שלא.

תראה אני לא יודע איפה הסתכלת אבל ההבדל בין X1900XT לבין GX2 או X1950XTX הוא דיי גדול.

לגבי OC זה לא כל כך מסובך גם אני למדתי איך עושים את זה לפני חודש. אם אתה מסתבך יש כאן פורום לשאול שאולת וגם מדריך.

ואם זה עדיין מסובך לך תן למישהו איזה 50-100 שקל שיעשה לך את הOC זה יכול להכפיל לך את הביצועים של המעבד. אתה יכול להגיע בכיף ל3GHZ בכל ליבה וגם ליותר.

אני חוזר

X1900XT יריץ כל משחק על הגדרות גבוהות אין שום סיבה שכרטיס שעולה 2200 שקל לא יריץ משחקים בהגדרות הכי גבוהות.

ThaOG

Gigabyte 945P S3 זה לא בדיוק הלוח לOC אומנם אפשרי לעשות איתו OC נחמד אבל זה לא הייעוד שלו.

לעומת זאת 965P S3 הוא לוח יותר יעודי לOC ותגיע איתו יותר רחוק כמובן שהוא עולה בהתאם כ780-800 ש"ח.

צודק לא שמתי לב שיש שם 4 ולא 6 :xyxthumbs: אני הבנתי שהוא הולך על ה 256MB שעולה 1600 שקל כמו שהוא רשם למעלה

מנועה:

Connect3D Radeon X1900XT 256MB

בכל מקרה הוא עדיין לא משתוואה לכרטיסים הגבוהיים יותר במיוחד ברזולוציות הגבוהות.

פורסם

כמה כרטיסים גבוהים ממנו כבר יש?

את הX1900XT עם ה512MB את הX1900XTX ואת ה7950X2 ואולי עוד כמה בודדים שאני לא זוכר.

בכל מקרה אולי ההבדלים ביניהם גדולים וגם ההבדלים במחירים ככה שX1900XT יספק אותו לכל צרכיו ולכל משחק שהוא ירצה לשחק.

פורסם

כמה כרטיסים גבוהים ממנו כבר יש?

את הX1900XT עם ה512MB את הX1900XTX ואת ה7950X2 ואולי עוד כמה בודדים שאני לא זוכר.

בכל מקרה אולי ההבדלים ביניהם גדולים וגם ההבדלים במחירים ככה שX1900XT יספק אותו לכל צרכיו ולכל משחק שהוא ירצה לשחק.

זה לא העניין אמרתי שבטווח הבינוני זה הכרטיס הכי טוב. וגם אמרתי שתלוי על איזה רזולוציות הוא מתכוון לשחק. מכיוון שברזולוציות הגבוהות הוא לא יוכל להריץ משחקים על high. בכל מקרה בתקציב שלו נכון להיום זה הכרטיס הכי טוב.

פורסם

נראה לי שאני לא ממש מבין אותך.

בכל הבנצ'מרקים הכרטיס הזה משתתף ונבדקות עליו רזולציות של 1200X1600.

למה הוא לא יכול להריץ משחקים ברזולוציה גבוהה?

אם הוא לא יכול אז איזה כרטיס כן יכול?

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, הבנתי סופית שכרטיס המסך הזה הכי טוב שאפשר להציע בטווח התקציב שלי, וברזולוציות גבוהות מדי אני לא הולך להריץ משחקים (768*1024 עם פילטרים והגדרות הכי גבוהות יספק אותי לחלוטין, ואני משער שזו נחשבת רזולוציה "נמוכה" יחסית לעומת יכולות הכרטיס...).

נראה לי שהדיון העיקרי הוא סביב לוח אם ומארז וספק - ראיתי שבכל המפרטים המומלצים עד לאיזה 6000 באתר הזה מופיע הלוח של ASROCK שהצעתי, וגם ראיתי עליו ביקורות טובות... הבנתי אבל שהוא לא טוב לOC, אבל מספק ביצועים מעולים יחסית למחיר שלו. אני פוחד לעשות OC בגלל הסרת האחריות וכל מיני דברים שעשויים להתפקשש, זה לא עסק זול בכל זאת, ואם עד עכשיו הסתדרתי בלי אני מוכן להמשיך בלי. אשמח לקבל מכם או אישור לקחת את הASROCK כלוח אם מעולה או אם יש משהו אחר מעולה להציע (מKSP או נועה, עדיף KSP)... ולמה דווקא הוא - ושוב, במגבלות התקציב כמובן.

בנוגע לספק ולמארז... אשמח לקבל קישור למארז וספק במסגרת התקציב: שקטים, איכותיים ועם מספיק עוצמה לשדרוגים עתידיים - או מנועה או מKSP (איפה שיש יותר טוב במחיר יותר סביר... בקיצור: יותר משתלם).

פורסם

קח את הASROCK הלוח הכי טוב שתמצא בתקציב.

יש לך את ה945P S3 שעולה טיפה יותר ממנו סביבות ה590 אם האחריות חשובה לך, 3 שנים לג'יגה בייט ושנה לאסרוק.

תראה אם לקחת כרטיס כמו X1900XT מומלץ שתיקח את זה:

Compucase CI-6A19+ Heroichi 400TR-T ATX 2.0 הוא עולה 460 ש"ח הוא אומנם יקר אבל הוא מגיע עם ספק של HEC 400W TRT שיספיק להחזיק את הכרטיס מסך הזה.

מתחת לזה זה כבר פחות מומלץ.

פורסם

בכל מקרה, הבנתי סופית שכרטיס המסך הזה הכי טוב שאפשר להציע בטווח התקציב שלי, וברזולוציות גבוהות מדי אני לא הולך להריץ משחקים (768*1024 עם פילטרים והגדרות הכי גבוהות יספק אותי לחלוטין, ואני משער שזו נחשבת רזולוציה "נמוכה" יחסית לעומת יכולות הכרטיס...).

נראה לי שהדיון העיקרי הוא סביב לוח אם ומארז וספק - ראיתי שבכל המפרטים המומלצים עד לאיזה 6000 באתר הזה מופיע הלוח של ASROCK שהצעתי, וגם ראיתי עליו ביקורות טובות... הבנתי אבל שהוא לא טוב לOC, אבל מספק ביצועים מעולים יחסית למחיר שלו. אני פוחד לעשות OC בגלל הסרת האחריות וכל מיני דברים שעשויים להתפקשש, זה לא עסק זול בכל זאת, ואם עד עכשיו הסתדרתי בלי אני מוכן להמשיך בלי. אשמח לקבל מכם או אישור לקחת את הASROCK כלוח אם מעולה או אם יש משהו אחר מעולה להציע (מKSP או נועה, עדיף KSP)... ולמה דווקא הוא - ושוב, במגבלות התקציב כמובן.

בנוגע לספק ולמארז... אשמח לקבל קישור למארז וספק במסגרת התקציב: שקטים, איכותיים ועם מספיק עוצמה לשדרוגים עתידיים - או מנועה או מKSP (איפה שיש יותר טוב במחיר יותר סביר... בקיצור: יותר משתלם).

אם אתה לא מתכוון סופית ללכת על OC תשאר עם הלוח הזה אתה לא צריך יותר מזה.

לגבי מארז מה שבחרת גם נחמד.

ספק לך על ה FSP 400W GLN זה אמור לעשות את העבודה עולה בסביבות ה 380.

אן Enermax Noistaker 420W

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל בבקשה לינקים לספקים / מארזים שהוצעו פה לנועה? אני מסתבך שם למצוא את אותם דגמים...

אגב, סיפרו לי שלוחות של ASROCK וGIGABYTE אמנם טובים בהתחלה, אבל יידפקו מאוד מהר... בכל המחשבים שאי פעם היו לי מעולם לא נדפק לוח אם, זה פשוט משהו שלא שמעתי עליו, ואני מעדיף גם להישאר ככה, למרות האחריות. מה עם לוחות של ABIT וASUS? שמעתי שהם הכי טובים. לוח בסביבות ה800 ש"ח שכולל כל מה שאני צריך..

פורסם

אפשר לקבל בבקשה לינקים לספקים / מארזים שהוצעו פה לנועה? אני מסתבך שם למצוא את אותם דגמים...

אגב, סיפרו לי שלוחות של ASROCK וGIGABYTE אמנם טובים בהתחלה, אבל יידפקו מאוד מהר... בכל המחשבים שאי פעם היו לי מעולם לא נדפק לוח אם, זה פשוט משהו שלא שמעתי עליו, ואני מעדיף גם להישאר ככה, למרות האחריות. מה עם לוחות של ABIT וASUS? שמעתי שהם הכי טובים. לוח בסביבות ה800 ש"ח שכולל כל מה שאני צריך..

שום לוח לא נדפק אלא אם אתה דופק אותו פיזית... או אם יש פגיעת ברק ואין לך מגן ברקים (קרה לי פעם xD)

אם אתה לא עושה OC קח ה ASROCK זה לוח עם פיצ'רים של לוחות יקרים במחיר שפוי.

פורסם

תראה אני לא יודע מי ספר לך את זה ואיזה ניסיון יש לו עם הלוחות האלו אבל בגדול זה לא נכון.

לגבי ספק:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4015

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12144

לגבי הלוח אם. אם אתה מתעקש בכל זאת על ASUS יש את ה ASUS P5B שלך אין ממש צורך בו והוא עולה כמעט 1000 שקל.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5789

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים