עבור לתוכן

איך מאוורר מסכן מקרר את החלקיחם במחשב שמגיעים ל60 מעלות ויותר??לא ברור לי הענין

Featured Replies

פורסם

איך מאוורר מסכן מקרר את החלקיחם במחשב שמגיעים ל60 מעלות ויותר??לא ברור לי הענין

פורסם

הוא מסתובב מהר ;)

עדיף כמה מאווררים אתה צודק.אחד שיכניס אוויר.אחד יוציא.אחד על המעבד.(עוד אחד מובנה על הספק).אם אתה פריק של העניין ניתן לשים גם על הכרטיס מסך(תלוי איזה יש כאלה שמחייבים זאת)וגם על חטיבת הכוננים הקשיחים(או על כל אחד בניפרד אם אי אפשר).וכ"ו

פורסם
  • מחבר

אם אני שם מאורר ביתי גדול על המחשב זה יכול לעזור לקרר?

פורסם

רק אם תפתח את הדפנות.אינני ממליץ על כך.

פורסם
  • מחבר

למה לא?

פורסם

כי אז יכנס המון אבק

עדיף הנאמר לפני כן:

"עדיף כמה מאווררים אתה צודק.אחד שיכניס אוויר.אחד יוציא.אחד על המאבד.(עוד אחד מובנה על הספק).אם אתה פריק של העניין ניתן לשים גם על הכרטיס מסך(תלוי איזה יש כאלה שמחייבים זאת)וגם על חטיבת הכוננים הקשיחים(או על כל אחד בניפרד אם אי אפשר).וכ"ו"

פורסם

הרעיון של המאוורר הוא לעזור לגוף הקירור (מקרן) להיפתר מעודפי החום שהוא "שואב" מהמעבד

או כל אלמנט אחר שפולט חום אליו הוא מוצמד.

רעיון המאוורר נקרא בשפה המקצועית אוורור מאולץ. לכל גוף קירור יש את חישובי החום (התנגדות תרמית)

שהוא פולט ואת חישובי ה- CFM

אשר לפיהם מותאם לו מאוורר, במהירות אויר מתאימה הנמדדת ב- M/S - Meter for Second

כאשר המהירות האופטימלית עומדת בערך על 3m/s לרוב גופי הקירור

לאיוורור מאולץ יש מינימום ומקסימום כאשר המינימום הוא החשוב והמקסימום פחות ומיועד יותר למניעת בזבוז כסף ורעש.

ולכן אתה תראה תיכנוני סירקולציות אויר במארז ומיקומי מאווררים שונים במארזים כאשר הקו המנחה הוא

הוצאת אויר חם והכנסת אויר קר יותר.

מאוורר ביתי כן יכול לעזור אבל הוא קצת מסורבל ולא נשמע נוח כאשר אתה מנסה לחסוך בחשמל ורעש

אם זה לא מפריע לך אתה מוזמן.

RPM הוא רק גורם אחד במשוואה הזו ואין לקחת ממנו לבד אינדיקציה אלא ממכלול כל הנתונים.

פורסם

הןעבר לאוברקלוקינג וקירור.

פורסם

אדון רועי החתיך...

איזה מארז יש לך? אני מניח שיש בו עוד מקום למאוררים...

יהיה נחמד אם תצליח לשים בו 2*120...אחד מלפנים למטה ואחד מאחור כמה שיותר למעעלה

פורסם

עוזר מאוד...אצלי יש אחד של 120מ"מ בדופן ממול הלוח אם ועוד 2 של 80 מאחורה ואחד שמוציא מלמעה...הטמפרטורה ירדה אחרי שביצעתי את כול זה משמעותיתי מאוד מאוד....המעבד שלי עכשיו גם במאמץ רגיל(2 אייסיקיו.מסנג'ר.אמיול. אקספלורר. ומדיה פלייר למוזיקה) עומד על 45 צלזיוס...הלוח אם על 32 וגם הדיסק קשיח...

פורסם

אדון רועי החתיך...

איזה מארז יש לך? אני מניח שיש בו עוד מקום למאוררים...

יהיה נחמד אם תצליח לשים בו 2*120...אחד מלפנים למטה ואחד מאחור כמה שיותר למעעלה

יש לי ככה אחד למטה של 120 ואני קינה חדש אז אני ישים כמה שיותר למעלה שיכניס אויר? או שיוציא? אני אומר שיכניס כי יש לי עכשיו במקום הכי למעלה מאוור קטן שמכניס אויר והוא באמצע הכונן .. אי אפשר יותר גבוה יש את הספק..

*הצטרפתי לשאלה.

פורסם

כמו שאמרתי...

120 מקדימה כמה שיותר למטה שמכניס

120 מאחורה כמה שיותר למעלה שמוציא

92/120 (תלוי אם יש מקום-כמובן עדיף 120) מלמעלה שמוציא,בשום פנים ואופן לא מכניס..

כל החום עולה למעלה וצריכים להיפתר ממנו

פורסם

כמו שאמרתי...

120 מקדימה כמה שיותר למטה שמכניס

120 מאחורה כמה שיותר למעלה שמוציא

92/120 (תלוי אם יש מקום-כמובן עדיף 120) מלמעלה שמוציא,בשום פנים ואופן לא מכניס..

כל החום עולה למעלה וצריכים להיפתר ממנו

נכון מאוד.

דבר שמאוד מעוד יעזור זה לשים את 2 ה 120 האלו + 1 של 92 למעלה בגג הכונן שמוציא זה מעולהה!!

פורסם

שלום,

איך הוא מקרר?

תדמיין לרגע איך אתה עובד באיזה sweatshop, שיהיה באקלים קר יחסית

היית רוצה להיות שם עם הוונטילטור המסכן בקצה הכי רחוק ממך או שהיית

מעדיף שהוא יהיה מקולקל?

עכשיו תדמיין מה עם קצת יותר חם...

HaimTS

פורסם

האא? ^^^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים