עבור לתוכן

מה דעתכם על פורמט ה DVD הבא? (HD ו Bluray).

Featured Replies

פורסם

נושא מעניין, פעם הוא עניין אותי יותר היום פחות.

לדעתי מלחמות הפורמטים פשוט הרסו את כל הכיף שבדבר, ומה שגם "מעט מדי מאוחר מדי" ואני אפרט.

הייתי מעריץ נלהב של ה Bluray שהוכרז ממש בתחילה, 25GB לשכבה אחת ו 50GB לשכבה כפולה!! ואוו נדהמתי ואז גיליתי שה Bluray ישתמש בפורמט mpeg-2 לא מקומפרס לעומת ה HD-DVD שמשתמש בקומפרסור (VC-1 אם זה מעניין מישהו), ככה שבסך הכל בכל מה שנוגע לסרטים, לא יהיה הבדל בין השניים חוץ מזה ש HD-DVD יהיה הרבה יותר זול לייצר (15GB לעומת 25GB)... כל מי שחשב פעם "ואאוו! יהיה אפשר להכניס איזה 5 עונות של סידרה על גבי דיסק אחד של Bluray", הדבר פשוט לא נכון, הסרטים יקודדו ברזולוציות מטורפות שפשוט יתפסו הרבה מאוד מקום על הדיסק, ככה שבמוצר הסופי יהיה אולי קצת יותר ממה שיש ב DVD רגיל כיום.

ואז נכנסו למלחמה שיטת ההגנות, הרי זה ברור שכל דבר כזה יפרץ בסופו של דבר אבל הקשיים שיערימו עלינו כלקוחות יהיה ממש בלתי נסבל (הנגן "יתקשר" הביתה כדי לוודא שיש לכם דיסק אורגינלי, חלק מהתוספות יהיו נעולים עד מתי שיחליטו שאתם תראו אותם... אילו רק מעט מהבעיות שיהיו).

ובסוף שבסוף... מה אנחנו מקבלים בכל מה שנוגע לסרטים? כלום, זיפ, נאדה! אם יש לכם טלויזיית HD (יותר מ 60 אינצ') אז תוכלו להנות אבל בחיית, להוציא אלפי שקלים כדי לקבל איכות יותר טובה?

מתקליטים עברנו לקסטות, הבדל עצום והיסטורי.

מ VHS עברנו ל DVD שזה הישג בכלל לא מבוטל.

ומ DVD עברנו ל.... HD? זהו?

מה שאני בא להגיד כאן שזו עבודה בעיניים, כמובן שיהיו את הפריקים שיתחילו להתווכח אבל להכריז על High Definition כפורמט הבא של צפייה הוא בהחלט לא נכון... אם הוא באמת יהיה כך, יקח לו הרבה מאוד שנים עד שהוא ייכנס לכל בית כמו שה VHS וה DVD נכנסו.

אז בואו נקח את עגלת הקניות, בואו נקנה סרט Bluray:

- אוקיי, קניתי, אבל בשביל לצפות בו אני אצטרך מכשיר מתאים, הרי הדיסק נראה בדיוק כמו DVD (אפילו שה Bluray בא בתוך קופסת פלסטיק שמגינה עליו) אבל הוא לא ייתנגן בנגן DVD רגיל... תגידו שלום לכמה מאות רבות של דולרים.

- או רגע, למה קניתי? שאני יראה סרטים באיכות גבוהה, אז אני אצטרך טלויזיית HD אמיתית (לא הזבל שקונים פה בארץ) שתוכל לשדר באיכות של 1080i\p... תגידו שלום לעוד הרבה ג'ובות.

אתם יודעים מה? תעזבו... בואו נכסוך קצת ונקנה צורב HD ככה נחסוך את הטלויזיה החדשה והיקרה:

צורב....אממממ 900 דולר?

או רגע, על מינת לראות באיכות מקסימלית ב Bluray, אתם תצטרכו חיבור מיוחד HDMI, שהוא בעצם מפענח... אז בעצם תצטרכו מוניטור חדש שיש לו כניסת HDMI... או רגע, תצטרכו גם כרטיס מסך בעל יציאת HDMI.

בכל מקרה מה שאני באמת בא להגיד פה, שלא ייתנו לבלבל לכם בבייצים, מכונות הכסף של מייקרוסופט (XBOX = תומכת של ה HD-DVD) וסוני (PlayStation 3 = תומכת של ה Bluray) משומנות טוב, וימציאו לכם כל קישקוש בלאבוש בשביל שתבזבזו כסף טוב למוצר איכותי אך לא מספק.

ואלו הוותיקים פה שזוכרים את מלחמת הפורמטים הקודמת שהייתה בין ה DVD-R ל DVD+R... יודעים טוב מאוד שנגן\כונן\צורב קומבו HD-Bluray ייצא לשוק, זו רק שאלה של זמן.

הפלוס היחידי שאני רואה בפורמטים האלו הוא שטח האיכסון לצריבה בייתית, אבל ניתן לנחש כמה כל מדייה ריקה כזו תעלה (כבר עדיף לקנות דיסקים קשיחים חיצוניים מצופים ביהלומים).

פורסם

בגדול אני מסכים אתך לגבי מה שאמרת - רק לזכור שבאופן כללי כל טכנולוגיה חדשה היא יקרה וקונים אותה עשירים ופריקים לנושא.

תוך זמן קצר (יחסית)המחירים יורדים לאיזור איזון של מחירי שוק.

אני מניח שאחד מהפורמטים יצליח יותר מהאחר, כי זה לא DVD+R או DVD-R אלה מלחמה בסגנון VHS ו Beta-Max. ימים יגידו מי ינצח למרות שאם נשפוט לפי ההסטוריה SONY בד"כ בוחרת בצד המפסיד.

למיטב ידיעתי כבר כיום קיימת שיטה (אם כי עדיין לא מסחרית) לצרוב מדיות עבור שני הפורמטים (בשכבות שונות). זה אפשרי עקב אורכי גל שונים של הטכנולוגיות. זה יאפשר לקנות דיסק שיפעל בשני סוגי הכוננים.

פורסם

או רגע, על מינת לראות באיכות מקסימלית ב Bluray, אתם תצטרכו חיבור מיוחד HDMI, שהוא בעצם מפענח... אז בעצם תצטרכו מוניטור חדש שיש לו כניסת HDMI... או רגע, תצטרכו גם כרטיס מסך בעל יציאת HDMI.

מספיק DVI+SPDIF. ההבדל היחידי הוא שה HDMI יכול להכיל את שניהם. אבל האיכות לא שונה.

פורסם
  • מחבר

על מינת לראות סרט ב 1080 אתה תהיה חייב את חיבור ה HDMI.

פורסם

אתה מתכוון מבחינת הגנה? (HDCP למעשה)

כי מהבחינות האחרות DVI=HDMI עד כמה שידוע לי (כמובן שHDMI מעביר גם AUDIO וDVI לא)

פורסם

רק אל תשכח תתרד הזה...

כי בעוד כמה שנים תקנה דיסק של Blu-ray או HD-DVD במחיר של דיסק DVD (איכותי לשם הצורך)..

תכניס אותו לצורב המשולב שלך (Blu-ray ו HD-DVD באותו צורב) שקנית במחיר של צורב DVD היום (200-300+- שקל)...

ואז תנגן אותו בDVD שקורא את שני הפורמטים שקנית במחיר של DVD איכותי היום (500-100+- שקל)..

x-dude אתה צודק בדבריך אבל אל תשכח שהכול יחסי לזמן/תקופה..

ואם תשים לב גם אנחנו (הציבור) לא מיחסים כזאת חשיבות ל"מלחמה" הזאת (גם בחו"ל)..

אתה לא רואה תור של אלפי אנשים מחכים שיפתחו את החנות כדי לקנות DVD קורא Bluray וכד'....

והחיסרון הגדול של כול טכנולוגיה בעצם (כמעט כולם) הוא הצורך בשידרוג כללי...מה שעולה בסופו של דבר המון כסף...

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון מבחינת הגנה? (HDCP למעשה)

כן, טעות שלי.

x-dude אתה צודק בדבריך אבל אל תשכח שהכול יחסי לזמן/תקופה..

ואם תשים לב גם אנחנו (הציבור) לא מיחסים כזאת חשיבות ל"מלחמה" הזאת (גם בחו"ל)..

אתה לא רואה תור של אלפי אנשים מחכים שיפתחו את החנות כדי לקנות DVD קורא Bluray וכד'....

והחיסרון הגדול של כול טכנולוגיה בעצם (כמעט כולם) הוא הצורך בשידרוג כללי...מה שעולה בסופו של דבר המון כסף...

מסכים איתך, אבל בגלל שאנשים אדישים הטכנולוגיה הזו לא תתפוס חזק כמו ה VHS, והDVD... ובצדק.

פורסם

על מינת לראות סרט ב 1080 אתה תהיה חייב את חיבור ה HDMI.

למה? פתיחת ההגנה תבוא בכרטיס המסך, לא ביציאה שלו.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ל HDCP

פורסם

למה? פתיחת ההגנה תבוא בכרטיס המסך, לא ביציאה שלו.

ההגנה היא בשני הצדדים

גם בצד שמוציא (כרטיס המסך) וגם בצד שמקבל (טלויזיה)

פורסם

אבל לא קשורה למה שמחבר אותם אם הוא מעביר את אותו הסיגנל. מה שכן, זה יהפוך לחיבור הסטנדרטי, אז סביר להניח שפשוט לא יהיו DVI על המסכים הרלוונטיים.

פורסם

אתה חייב HDCP בצד של המוניטור (למעשה, בשני הצדדים)

יש מפתח משותף, הDVD (למשל) מצפין והטלוויזיה מפענחת

פורסם

ברור, אבל ההצפנה תעבור גם ב DVI לא?

פורסם

לפי מה שהבנתי לא

הDVI/HDMI חייב לתמוך בHDCP

פורסם

טוב, כמו ש ה DUDE אמר. בוא נחכה כמה שנים. שיתבשלו במיץ שהם מבשלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים