עבור לתוכן

[שאלה בקשר לקירור המעבד] איזה גוף קירור עדיף בייחס לרעש וביצועים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המשתמשים היקרים,

ברשותי מעבד E6600 ואני מעוניין לרכוש גוף קירור טוב מאוד כדי שאוכל להגיע ל-3,8 או 4 ג'יגה הרץ.

לפי מה שהבנתי ה-Scythe "NINJA PLUS" 6 Heat Pipes CPU Cooler (להלן "Ninja Plus") הוא גוף קירור שקט יחסית ובעל ביצועים לא רעים בכלל.

לעומת זאת הבנתי שה-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM (להלן "Tuniq Tower") הוא גוף קירור יותר טוב מה-Ninja Plus ומביא ביצועים גבוהים יותר, אבל הבעיה שהוא לא שקט כמו ה-Ninja Plus.

אוקיי, עכשיו כדי שתעזרו לי לדעת איזה גוף קירור מתאים לי יותר אז אני אסביר מה הם הצרכים שלי ומתי אני זקוק לקירור טוב ומתי זה לא חשוב כ"כ.

אני מעוניין שיהיה לי גוף קירור שמתי שאני עובד רגיל במחשב (כלומר כאשר אני עובד ללא OC, זאת אומרת סתם גולש ו/או רואה סרט ו/או שומע מוזיקה ו/או עובד עם תוכנה, כלומר צרכים לא רציניים.) הוא יהיה על מהירות מאוורר מאוד סטנדרטית ושהיה שקט (הבנתי שמתי שהמאווררים ב-Tuniq Tower הוא על מהירות נמוכה הם שקטים מאוד).

אבל אני מעוניין שמתי שאני עושה OC ומשחק משחקים הגוף קירור יפעל בשיא שלו ויקרר כמה שיותר טוב, כלומר יהיה OC של 4 ג'יגה הרץ כדי שהמשחקים יהיו טובים ומהירים. ושמעתי שה-Tuniq Tower במאמץ הוא מאוד רועש ולכן זה החיסרון בו, אבל למזלי אין לי בעיה עם הרעש וחוץ מזה שהמארז הוא P180 ככה שאין ממש בעיות.

בקיצור, איזה גוף קירור עדיף לרכוש? איזה יתאים לי יותר? אין לי בעיה עם המחיר ההבדל הוא 15 ש"ח בניהם וזה לא מפריע לי.

ואם אתם מכירים גופי קירור טובים יותר שיודעים להיות בשקט שאין צורך בהם אבל יודעים לעשות רעש ואת העבודה שצריך אותם אתה מוזמנים להציע אבל גם להגיב על מה שתכתבתי.

תודה מראש, אלי.

פורסם

אכן המאוורר של SUNBEAM די רועש (34DB+- ב2000RPM שערוריתי למדי)...

אבל אם המארז הנ"ל והאפשרות שליטה על המאוורר (בקר מצורף) לא צריכה להיות שום בעיה...

לך על הSUNBEAM אחלה מחיר וביצועים מעולים..

דרך אגב תיקון קטן המחשב שלך יהיה תמיד בOC....

ככה שגם אם תגלוש וגם אם תקודד הOC ישאר (הוא לא ירד מעצמו או משהו כזה..)..

אומנם ההבדלים בטמפ' ב"מנוחה" (אינטרנט..וכו) יהיו הרבה יותר נמוכים לעומת קידוד וכו...

ובמשחקים התפקיד העיקרי הוא של הכרטיס מסך...המעבד והזיכרון פה הם "מקום שני"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים