עבור לתוכן

הקטנת נפח קובץ JPG

Featured Replies

פורסם

ברשותי קובץ תמונה מסוג JPG בנפח של 200kb אך אני מעוניין להקטינו לנפח של 63kb לכל היותר, וזאת ללא פגיעה כלל באיכות התמונה !!!

האם ניתן? ואם כן באיזו תוכנה ?

פורסם

לא ניתן.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי ע"י פתיחת הקובץ בצייר ושמירתו שנית כ JPG להקטין לנפח של 160kb אך אני משוכנע שניתן אף יותר...

מישהו ?...

פורסם

פגיעה באיכות תהיה, השאלה היא אם יראו אותה או לא.

ImageReady מורידה נפח בצורה מעולה וברוב המקרים לא תראה הבדל אלה אם תדפיס את התמונה.

שלח לי בפרטי לינק לתמונה ואני אראה מה אפשר לעשות.

פורסם

בעיקרון, ככל שתכווץ את התמונה כך הדבר יפגע באיכותה. לצפייה במוניטור לדבר אין השפעה גדולה. אבל בהדפסה אכן יש ויש.

פורסם
  • מחבר

הבנתי....

אך איך אני (ללא שום קשר לשאלה הקודמת) הופך מרזולוציה של 1024 על משהו... (לא זוכר) ל- 300 על 300 או 240x320 ?

פורסם

עושה RESIZE...

פורסם

יש תוכנות (למשל IrfanView) שמסוגלות לעשות אופטימיזציה לדחיסה של ה-JPG ללא כל נזק לתמונה (lossless), אבל הן מסוגלות לחסוך הרבה פחות ממה שאתה רוצה (קראתי שאפשר לצמצם ב-10%. אני הצלחתי לצמצם רק ב-2%).

אם אתה רוצה לחסוך יותר מזה תצטרך, כמו שאמרו, לעשות resize או resampling או פתיחה ושמירה מחדש (מה שעשית) וזה כמעט בהכרח יגרום לנזק לתמונה.

יש מגוון תוכנות שמסוגלות לעשות resize, ואיכות התוצאה תלויה באלגוריתם שבו הן משתמשות (או שבו בחרת להשתמש מתוך המבחר שהוצע לך).

רזולוציה של 1024 על משהו... (לא זוכר)

על 768? ;)

פורסם

חפש תוכנה בשם "PIXresizer", המטרה שלה היא אך ורק להקטין/להגדיל תמונות, מאוד נוחה...

אפשר גם לגרום לה לשנות כמות גדולה של קבצים יחד (שימושי אם בא לך לפנות קצת מקום מרוב תמונות דיגיטליות שממילא לא תדפיס...)

פורסם
  • מחבר

אני בעיקרון עושה את כל המאמצים על מנת ליצור תמונה בגודל של או 300X300 או 240x320 אך ישנן מספר מגבלות:

1) המצלמה שלי יכולה להפיק תמונות ברזולוציה הבאה: 2048X1536 או 1600X1200 או 640X480

2) אני אמור שהתמונה לא תהא מרוחה ולא עם רזולוציה גרועה בעקבות הקטנת מימדיה הפיזיים.

בבקשה ע-ז-ר-ה !!!!!!

פורסם

אני חושב שנתנו לך פה את כל הכלים שאתה צריך, והרבה יותר מעבר לזה, לא מבין מה הבעיה.

מכאן והלאה אתה צריך להשקיע טיפה, באמת טיפה, מחשבה ועבודה, וניסוי וטעיה

יש לך גם חבר טוב בשם גוגל לצורך העניין.

אם התמונה , כמו שצילמת אותה, איננה מרוחה, היא לא תהיה מרוחה גם כשתקטין אותה

הרזולוציה שלה מן הסתם תרד , כי אתה מקטין אותה (תרד ממה שצילמת ל 300 על 300 או מה שאתה צריך)

ב ACDSEE גם יש פעולות BATCH של הקטנה ושמירה להרבה קבצים ביחד, באותן הגדרות.

תעשה קצת ניסוי וטעייה, זה לא קשה, הקבצים המקוריים שלך הרי לא הולגים לאיבוד

ואתה רואה בעצמך בדיוק את האיכות ב 100% תצוגה.

פורסם

יש BATCH גם בirfanview החינמית.

פורסם

בן אדם, למה להסתבך, התהליך פשוט:

א) תוריד ותתקין את אחת התוכניות שצויינו פה (IrfanView, Faststone, PIXresizer, ACDsee, לא חשוב)

ב) תפתח בתוכנה שהתקנת את התמונה שאתה רוצה להקטין

ג) תבחר את פונקציית ה-resize בתוכנה

ד) תבחר בחלון שתקבל את המידות החדשות הרצויות לך, ותן שם קובץ חדש לתמונה המוקטנת שתיווצר

ה) אם יש עוד הרבה תמונות שאתה רוצה להקטין אז תשתמש בפונקצית ה-batch של התוכנה

לא מרוצה מהתוצאות? חזור על התהליך עם תוכנה אחרת. תוכל בכל מקרה לבדוק עם תוכנה אחרת ולהשוות את התוצאות.

הסתבכת עם התוכנה שהורדת? לא מצליח להסתדר איתה? פרט את הבעייה הנקודתית ומי שפרסם את התוכנה הספציפית ישמח לעזור לך

רוצה לדעת איזה תוכנה הכי טובה? אז תשאל את זה במפורש. אני, אגב, לא יודע.

ולשאלות החדשות שלך:

1) המבינים בתחום יתקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי אם אתה רוצה תמונה קטנה עדיף לך מראש לצלם במצלמה עם הרזולוציה הכי קטנה שלה - 640x480 (כמובן שזה לא רלוונטי אם התמונות שלך כבר במחשב)

2) עיוותים ומריחות נוטים להיווצר כשיש חוסר במידע (מגדילים תמונות קטנות), לא כשיש עודף בו (מקטינים תמונות גדולות).

רזולוציה גרועה תהיה בהכרח; זאת בדיוק המשמעות של "הקטנת ממדיה הפיזיים" - הקטנה=פגיעה ברזולוציה

פורסם
  • מחבר

התחלתי להבין... אבל מה עדיף על מנת למזער את העיוות בתמונה כאשר אני רוצה להפוך אותה בסוף ל- 300X300

2048X1536 או 1600X1200 או 640X480

ותודה על המאמץ !!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים