עבור לתוכן

מה פירוש RoHs ולמה הוא טוב? (יש יתרונות אם קונים לוח או כרטיס מסך שרשום עליו RoH

Featured Replies

פורסם

סליחה אם זה לא הפורום המתאים.... :hi:

פורסם

לא זוכר מה זה במדויק,אבל זה לא קשור בכלל ללוח פיזית.

זה תו תקן שחברות מקבלות אם הן עומדות בקריטריונים אירופאיים שלא קשורים למוצר עצמו,כמו שומרים על איכות הסביבה וכדומה.

לא זוכר במדויק מה הפירוש של זה אבל,אם תכנס לאתר של EVGA למשל ותלך למוצרים החדשים שלהם יש שם סעיף שרשום ROHS באחד הכרטיסים לא משנה איזה ורשום לך מה זה אומר בדיוק וזהו זה לא משמעותי בקיצור :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני יבדוק (סתם סקרנות...)

פורסם

תקן אירופאי המציין כי מוצר זה ידידותי לסביבה וניתן למיחזור.

פורסם
  • מחבר

חחחח כן ראיתי... איזה טיפשי זה אה?? למה אכפת לי אם זה ידידותי לסביבה? מה מה לוחות וכרטיסים פולטים איזה קרינה בלתי מייננת או משהו? חח

פורסם

חח איזה מעפן זה..

זה כתוב לי גם.. אבל על הזכרונות.. גיסקיל HZ

חחח =]

פורסם

למען האמת יש לי על מספר חלקים. :P

פורסם

ROHS זה אומר Restriction of Hazardous Substances

ובמילים פשוטות זה אומר שהרכיבים לא כילים עופרת (LEAD בעברית זה עופרת לא?)

ובתאכלס יכול להיות שזה לא ממש מעניין את הצרכן

אבל זה חשוב לסביבה

כי יש הרבה חברת שקונות מחשבים ואחרי נגיד איזה 10 שנים אם אותם מחשבים הם רוצים לחדש את המחשבים

אז את הישנים הם פשוט זורקים

וכן זה יכול להופיע בכל מיני רכיבים לא רק לוחות אם

בעקרון כל לוח אלקטרוני אם רכיבים עליו יכול להיות ROHS (עדיף שיהיה)

פורסם

חחחח כן ראיתי... איזה טיפשי זה אה?? למה אכפת לי אם זה ידידותי לסביבה? מה מה לוחות וכרטיסים פולטים איזה קרינה בלתי מייננת או משהו? חח

למה לא איכפת?

אם לא נשמור על הכדור הוא לא ישאר זמן רב.

זוהי יוזמה של האיחוד האירופי לצמצום הזיהום של מכשירים אלקטרוניים ונכנס לתוקף החל מיולי השנה (2006). המושג הוא - Restriction of Hazardous Substances

הרעיון לצמצם שימוש במספר חומרים רעילים ומזיקים לסביבה ובכך להקל את המיחזור והטיפול בפסולת כזאת.

היוזמה מתיחסת ל 6 חומרים:

1. Lead

2. Mercury

3. Cadmium

4. Chromium VI (Also known as hexavalent chromium or Cr6+)

5. PBB

6. PBDE

PBB and PBDE are flame retardants used in some plastics.

היות ובלי התו הזה לא יוכלו למכור באירופה כל מוצר חדש שירצה למכור באירופה יצטרך לעמוד בתקן ולכן נראה יותר ויותר מוצרים כאלה. בכל תחומי החשמל והאלקטרוניקה.

http://www.rohs.gov.uk/

פורסם

כמה שטויות בתרד אחד :kopfpatsch:

מזל שיש פה כמה צדיקים בסדום tal ו shalomom צודקים כמעט במאה אחוזים.

כל מוצר המכיל רכיבים אלקטרונים כלשהם (אפילו המודם שלכם) חייב לעמוד בתקן ROSH או יש כאלה שנוהגים לומר LEAD FREE ז"א שה- PCB שעליו יש את הכרטיסים וגם הריכיבם עצמם הם ללא עופרת.

זהו תקן עולמי! ולא אירופאי. כל מי שמוכר ציוד אלקטרוני לצרכן קצה ז"א אנחנו, מחוייב לייצר בתהליך ROSH, בגלל שלעבור לתהליך זה לוקח זמן התקן מגדיר שמ- 1 ליונאר 2007 כולם יהיו חייבים לייצר בתהליך ROSH למרות שבעקרון הם היו צריכים לעבור מיולי השנה (רק ליידע כללי הם צריכים להלחים את הרכיבים בטמ"פ גבוהות יותר -לא שזה משנה למישהו)

בסה"כ - זה טוב וזה לא משנה לנו "הצרכנים" כלום. הרכיבים לא יותר טובים ולא ניתנים למיחזור (אלא אם כן זה דבר חדש) מוקדם או מאוחר לכולם יהיו בבית רכיבים בעל תקן ROSH

פורסם

כמה שטויות בתרד אחד :kopfpatsch:

מזל שיש פה כמה צדיקים בסדום tal ו shalomom צודקים כמעט במאה אחוזים.

כל מוצר המכיל רכיבים אלקטרונים כלשהם (אפילו המודם שלכם) חייב לעמוד בתקן ROSH או יש כאלה שנוהגים לומר LEAD FREE ז"א שה- PCB שעליו יש את הכרטיסים וגם הריכיבם עצמם הם ללא עופרת.

זהו תקן עולמי! ולא אירופאי. כל מי שמוכר ציוד אלקטרוני לצרכן קצה ז"א אנחנו, מחוייב לייצר בתהליך ROSH, בגלל שלעבור לתהליך זה לוקח זמן התקן מגדיר שמ- 1 ליונאר 2007 כולם יהיו חייבים לייצר בתהליך ROSH למרות שבעקרון הם היו צריכים לעבור מיולי השנה (רק ליידע כללי הם צריכים להלחים את הרכיבים בטמ"פ גבוהות יותר -לא שזה משנה למישהו)

בסה"כ - זה טוב וזה לא משנה לנו "הצרכנים" כלום. הרכיבים לא יותר טובים ולא ניתנים למיחזור (אלא אם כן זה דבר חדש) מוקדם או מאוחר לכולם יהיו בבית רכיבים בעל תקן ROSH

אתה זה שפולט שטויות.

מדובר בתקן אירופאי שאומר שמוצר זה ידידותי לסביבה (רוצים להכנס לפרטים? מדובר במוצר שאינו מכיל חומרים מזיקים ורעילים אשר לא מתפרקים באופן טבעי כמו כספית שאי אפשר למחזר.).

פורסם

ד"א שמעתי (מבחור שאני סומך עליו ויודע על מה הוא מדבר) שבארצות אירופה (ואולי גם אצלנו בארץ בקרוב) שישנם נציגים של RoHS

כשאתה רוצה להיפטר ממוצרים שעומדים בתקן אתה קורא להם והם לוקחים את המוצר ממך וקוברים אותו באדמה עד שיתפרק

פורסם

ד"א שמעתי (מבחור שאני סומך עליו ויודע על מה הוא מדבר) שבארצות אירופה (ואולי גם אצלנו בארץ בקרוב) שישנם נציגים של RoHS

כשאתה רוצה להיפטר ממוצרים שעומדים בתקן אתה קורא להם והם לוקחים את המוצר ממך וקוברים אותו באדמה עד שיתפרק

הכל ניתן למחזור, אז למה לקבור?

פורסם

אתה שואל אותי?

לו יש קשר איכשהו ל-RoHS מתוקף עבודתו (סטודיו הקלטות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים