עבור לתוכן

מדוע לא כדאי לקנות מחשבים מורכבים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדוע אנשים אומרים שלא כדאי לקנות מחשבים מורכבים מחברות שונות ?

ובמקום לקנות מורכב כדאי להרכיב את זה.

אני יודע שהם שמים חלקים זולים (אבל המחשב ישמש אותי למקסימום 5 שנים).

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

לא חייב להיות קשר בין מי מרכיב את המחשב לאילו רכיבים יש בפנים. אפשר לבחור רכיבים איכותיים ולבקש מאנשי מקצוע להרכיב אותם בחנות. בטח אם אתה רוצה מחשב ל 5 שנים :o לא שאני חושב שאפשר לקנות אחד כזה היום.

פורסם

אנשים לא אומרים שלא כדאי לתת לחנות להרכיב את המחשב אלא שלא כדאי לקחת מפרטים מורכבים מראש במקום להרכיב מפרט בעצמך.

להפך, גם אנשים שיודעים ויכולים בקלות להרכיב מחשב בעצמם מעדיפים לפעמים לתת לחנות לעשות את זה , ואפילו בתוספת תשלום קטנה בגלל שאז אתה מקבל אחריות על גם על ההרכבה.

אנשים שמרכיבים את המחשב לבד עושים את זה לרוב בגלל שהם נהנים מזה ורוצים לראות בדיוק את כל החלקים ולשחק איתם, או בגלל שהם סומכים רק על עצמם, או שמעדיפים לקבל את החלקים בקופסה המקורית כדי לוודא שכל מה שמגיע עם הרכיב (כבלים, דיסקים עם דרייברים) נמצא שם.

לגבי מפרטים, זה משהו שונה לחלוטין. המפרטים המוכנים מראש בדרך כלל כוללים הרבה חלקים גנריים (בעיקר ספק ומארז) ולא תמיד כל הרכיבים עובדים יחד בצורה אופטימלית. ההנחה שלהם היא שאם יידחפו הרבה חלקים שנשמעים טוב כמו מעבד במהירות גבוהה ודיסק גדול אנשים יתעלמו מזה שחלקים אחרים ולא פחות חשובים

הם גנריים. הרבה פעמים הם גם לא מפרטים במדוייק את המודל של כל רכיב.

אם אתה רוצה לראות את ההבדל תסתכל על מפרטים באינטרנט לעומת מפרטים של מדור המומלצים פה ואתר ותבין ישר מה ההבדל.

פורסם

רק צרות עשתה לי המערכת המורכבת מראש שלי, בסוף החלפתי 70% מהרכיבים.

מצד שני לבנות מחשב לבד זה עבודה קשה ;)

אני לא סומך יותר על אף אחד, אם משהו דפוק במחשב אני רוצה לדעת בוודאות שאני זה שדפק את זה!

פורסם

אני לא סומך יותר על אף אחד, אם משהו דפוק במחשב אני רוצה לדעת בוודאות שאני זה שדפק את זה!

זה שאתה לא סומך על אף אחד זה בצדק ואני מזדהה.

מה שכן אני הייתי מעדיף לדעת שאם משהו דפוק אז החנות דפקה אותו כדי שהם יספגו את הנזק.

לא הייתי רוצה למצוא את עצמי במצב שקילקלתי לוח אם או מעבד בגלל הרכבה לא נכונ ואז אין לא אחריות ולא כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים