עבור לתוכן

כתבה מעניינת על DX10

Featured Replies

פורסם

ממש לא נראה לי שחברות משחקים יתחילו להוציא משחקים מבוססים DX10 של99% מהשוק שלהם יש DX9... הם יחכו שDX10 יטמע בשוק איזה שנה - שנה וחצי (כנראה יותר כי אחרי שנה - שנה וחצי יהיה את הכרטיס לאולי 20%-30%) ורק אז יתחילו להוציא משחקים... מה שאומר שבאמת יהיה הבדל מורגש בעוד איזה שנה וחצי - שנתיים... וזה גם הזמן שכרטיס מסך כבר מאבד מהיוקרה שלו... ככה שעדיין אפשר לקנות כרטיסי מסך HIGH END בלי שום בעיה...

(בכל ההנחות אני מתבסס על היגיון בריא בלבד, אותו דבר היה עם ה64 ביט שעד עכשיו לא ממש מנוצל...)

• תגובות 43
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש לא נראה לי שחברות משחקים יתחילו להוציא משחקים מבוססים DX10 של99% מהשוק שלהם יש DX9... הם יחכו שDX10 יטמע בשוק איזה שנה - שנה וחצי (כנראה יותר כי אחרי שנה - שנה וחצי יהיה את הכרטיס לאולי 20%-30%) ורק אז יתחילו להוציא משחקים... מה שאומר שבאמת יהיה הבדל מורגש בעוד איזה שנה וחצי - שנתיים... וזה גם הזמן שכרטיס מסך כבר מאבד מהיוקרה שלו... ככה שעדיין אפשר לקנות כרטיסי מסך HIGH END בלי שום בעיה...

(בכל ההנחות אני מתבסס על היגיון בריא בלבד, אותו דבר היה עם ה64 ביט שעד עכשיו לא ממש מנוצל...)

אתה מעתיק מימני :silly:

פורסם

אני ממליץ לכולם להפנים את מה שאני כותב אכשיו

עד שהDX10 יהיה חובה יש בערך עוד שנה-שנה וחצי ובהתחלה הוא ממש לא היה חיוני (UT2007 ניראה מדהים והוא DX9)

אבל אחר כך כולם היו חייבים לשדרג את הכרטיסי מסך שלהם כדי ליראות משחקים בצורה נורמלית

בעוד שנה וחצי כרטיס כמו 1950XTX יריץ משחקים על MED בקושי וזה גם היה בלי הרבה אפקטים

ביגלל זה כל הכרטיסים נורא זולים אכשיו אבל הם ממש לא מישתלמים כל מי שקונה עכשיו כרטיס מסך חדש יגלה בקרוב שזאת הייתה טעות גדולה מאוד

כדאי לקנות כרטיס כמו 7600GT ולישמור את הכסף לדור הבא כי מי מוציא 3000 ש''ח רק בישביל להנות שנה?

אין סיכוי!

אל תגזים.

פורסם

חחחחחחחח דומה אבל עם שינויים:

1. הוא לא יהיה חובה גם בעוד שנתיים... אולי בעוד 4 שנים הוא כבר יהיה חובה...

2. גם בעוד שנתיים כרטיסי הHIGH END יריצו משחקים טוב (נכון לא על ההגדרות הכי גבוהות אבל מעל MED)

3. הכרטיסים כן משתלמים עכשיו... שאתה קונה כרטיס מסך אתה צריך לקחת בחשבון מראש שהוא יריץ על ההגדרות הכי טובות לבערך שנתיים ככה שזה אותו דבר אם הDX10 או בלי...

והערה קטנה: מי שקונה כרטיס SUPER HIGH ב3000 ש"ח ויותר כנראה גיימר ממש חזק ומתכוון להחליף כרטיס מסך כל שנתיים...

פורסם

אל תשלו את עצמכם בעוד שנה וחצי זה כבר היה חובה (בעוד 4 שנים 11 היה חובה :lol:)

ואני לא מגזים שאני אומר שבעוד שנה וחצי הכרטיסי הי אנד יריצו משחקים בקושי על MED

קחו לדוגמא את סדרת FX של NVIDIA סידרה איומה של כרטיסים חלק מזה זה ביגלל שהיא לא לגמרה תומכת בDX9

אבל עם איזה 9800XT עוד אפשר להיסתדר

פורסם

אני אתן לך דוגמא:

הכרטיס X850XT PE שיצא לפני 2-3 שנים והיה ה "SUPER-HIGH END" אז כמו שה - X1950XTX היום, עדיין מריץ היום כל משחק על HIGH ברזולוציה 1024X1280 ללא פילטרים.

פורסם

גם כש-DOOM3 יצא רוב האנשים לא יכולים היו להריץ אותו על הגדרות גבוהות. זאת לא אינדיקציה.

מצד שני, כולם היו יכולים להריץ אותו, על הגדרות פחות גבוהות.

אז ברור שהכרטיס לא יהיה "חובה" בעוד שנתיים. אבל אני מאמין שכבר בעוד שנה כרטיס תומך DX10 יהיה "מומלץ ביותר".

פורסם

DX10 יביא לנו סוף סוף... את האפשרות ל-displacement mapping הגיע הזמן!

משטחי פנים כמו מים, רצפה קרקע יראו ראליסטים ממש כמו בסרט CG, רק בשביל זה שווה להשקיע בכרטיסי הדור הבא :xyxthumbs:

פורסם

משטחי פנים כמו מים, רצפה קרקע יראו ראליסטים ממש כמו בסרט CG, רק בשביל זה שווה להשקיע בכרטיסי הדור הבא :xyxthumbs:

כן הא? חלום... אבל אני לא מתכנן להקפיא קניית מחשב רק בגלל מיקרוסופט הפר&^ האלה שיותר מדיי זמן מתעקבים על כל קשקוש , עוד שנתיים כשDX10 יצא , נדבר על רכישת כרטיס מסך שתומך בזה חומרתית , וגם אז עוד שנה עד שיגיעו בנצ'ים ותוצאות REALIFE והכל שיראו שהכרטיסים האלה בעמת שווים את ה200-300 שקל הנוסיפים לעומת כרטיסי DX9.0C הנוכחיים .

אגב לגביי התגובה לכרטיסי הGE FORCE FX קודם , אני בעליו הגאים של ASUS GE FORCE FX 5700 , ועד היום הוא מריץ דברים יופי , לא על הגדרות הכי גבוהות ובלי פילטרים , אבל הוא עומד בכבוד גדול ברזולוציות בינוניות עד גבוהות...

פורסם

מישהו קורא פה את הFAQ בכלל?

נכון לעכשיו, ידוע כי הפרש הביצועים יהיה גדול הרבה יותר - עד פי 8. לא ידוע ביחס למה אבל זה מה שנתון.

בנוסף, דרייברים לא יהפכו כרטיס לתומך חומרתית בDX10. הם רק יאפשרו הרצה של משחקי DX10 אבל בלי האפקטים שלו. לגבי ויסטה: כבר עכשיו הרבה כרטיסים נמכרים ב"VISTA READY" וחלקם אפילו יתמוך בWGF1.0.

הדבר היחידי שDX10 ירנדר פי 8 יותר מהר זה אולי את הלוגו של עצמו...

דבר שקיים מ8

פורסם

דבר שקיים מ8

dogma אתה מתבלבל בין bump map ל-displacement mapping טכנית כרטיסי X1900 של ATI כבר מסוגלים לתמוך,

אבל... DX9 אף פעם לא תמך ב-displacement mapping אמיתי אולי BUMP .

אגב: אם DX9 היה תומך אז היתה אפשרות לראות למשל את הקירות במשחקים עם לבנים בולטות, ולא קיר שטוח במבט צד.

פורסם

אני ממש לא מתבלבל בין Bump mapping לDisplacement mapping, טכנית אפילו כרטיס עם EMBM יכול לעשות את זה.

אגב: FEAR משתמש בDispalcement mapping בשביל הdecales.

פורסם

ה DX 10 יכול להפעיל ווינדוס XP?

פורסם

אני לא מבין הרבה לגבי DX10, אבל אפילו אני יכול להבין שהתשובה היא- ברור..

פורסם

שלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים