עבור לתוכן

אנשי מילואים מפריעים לנאומו של אולמרט, ערוץ 10/22

Featured Replies

פורסם

:lol: :lol: :lol:

אני באמת לא מבין למה אתה צוחק - הבנאדם צודק..

זה לא נכון להיום

אבל אז היו 30 מנדטים לקדימה (באמת היו כל כך הרבה מטומטמים ???)אני עד היום מחפש את אותם מצביעים.. כנראה שהתפוגגו.

בגלל העובדות האלו הוא צודק

אבל כמובן שזו הנחה תיאורטית שלא נוכל להוכיח.

• תגובות 112
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

נכון... אין פתרון שיכול לרצות את כל הצדדים, אבל יש פתרון שיכול לרצות 93% מהאנשים (7% חושבים שאולמרט צריך להיות ראש ממשלה, לפי הסקר) והוא התפטרות של אולמרט לאלתר מראשות הממשלה.

מה שאתם מסרבים להבין הוא, שדבר כזה לא יקרה. כל אחת ואחת מחברות הקואליציה מפסידות חלק משמעותי מהמנדטים שלהן, על פי סקרים, אם היו בחירות עכשיו. לכן יש להם כל אינטרס שבעולם לא לסכן את הקואליציה - ואולי לגרום לבחירות מחודשות, מה שיפגע בהם קשות.

השיטה שלו לא מדוייקת. השיטה שלו עובדת, כל עוד אין אפשרות לאותם חברי קואליציה להקים קואליציה בנפרד. למשל, אם שר מסויים, יכול לפרק את הקואליציה ובתמורה לקבל את כיסא ראש הממשלה - הרי זה משובח. או, לחילופין, לפרק את הקואליציה ובתמורה לקבל את אותו הכיסא, בקואליציה שנוחה לו יותר - הרי זה משובח. זה לא כזה שחור ולבן.

אגב, אני בעד נתינת סמכויות גדולות יותר לראש הממשלה והקשחת האפשרות להפילו ע"י הכנסת, כי זה ייתן לראש הממשלה אפשרות לעשות דברים יותר אמיצים ונכונים, מבלי לחשוש שזה לא יעבוד והקואליציה תתפרק. מצד שני, במקרה כזה חובה שראש הממשלה ייבחר אישית. בעצם, זה בכיוון של נשיאות. ואגב, במקרה כזה, אין שום סיכוי בעולם שאולמרט היה נבחר אי פעם לראש ממשלה. הרי ידוע לכל שהגעתו לכס ראש הממשלה היתה צירוף מקרים אומלל ותו לא.

גם אני מעדיף נשיאות כמו בארה"ב. אבל שהמפלגות כן יכולות להפיל את הנשיא במקרה של 70 שרים שנגד הנשיא (אבל הן לא יכולות להפיל את הממשלה).

והנשיא הוא זה שקובע את הממשלה.

פורסם

12 המנדטים של הליכוד לא קשורים (לדעתי) ישירות לנתניהו. אני אישית שקלתי להצביע לליכוד, אבל לא הצבעתי, בגלל אנשים אחרים שנמצאים שם. אם היו 30 נתניהו בליכוד, הייתי מצביע לליכוד (אמנם המצע של ישראל ביתנו שפוי יותר, אבל הייתי שמח לראות את ביבי ראש ממשלה. לעומת זאת ליברמן לא מסתדר לי כראש ממשלה).

פורסם

אתה באמת רוצה שאני אחפש לך כתבות על מצבו של ביבי בסקרים לפני הבחירות?

12 המנדטים שהוא קיבל לא משקפים מספיק לדעתך?

זה לא ביבי קיבל, זה הליכוד.

בדיוק כמו שזה לא אולמרט קיבל, אלא קדימה.

יחי ההבדל הקטן.

ואתה יותר ממוזמן לחפש את הסקרים מאותה תקופה, כי אני זוכר בבירור שב"בחירות ישירות" ביבי ניצח בסקרים.

חוץ מזה, אתה יכול לראות מהסקר שנערך בימים האחרונים שזה המצב כרגע בכל מקרה.

פורסם

ת'כלס אולמרט נהיה ראש ממשלה בזכות קדימה, ואילו נתניהו אינו ראש ממשלה בגלל הליכוד... ;)

פורסם

איזו תמימות

הסיבה העקרית שהליכוד נחלש ככה היא ביבי

הקדנציה שלו בתור שר אוצר השאירה להרבה אנשים בארץ טעם רע בפה.

ישנם גם סקרים של לפני הבחירות מי הייתם רוצים לראות בתור ראש ממשלה

המצב של ביבי אז די מזכיר את המצב של אולמרט היום

פורסם

בכל מקרה קדימה לדעתי תימחק כמעט לחלוטין בבחירות הבאות.

אולמרט מחזיק בכסא כי הוא חושב שהוא תורם למדינה (מה שלא נכון) וגם כי הוא בעיקר תורם לכיסו ולעצמו.

ביבי לא יותר טוב ממנו לדעתי -אני לא שוכח מהר לצערי..

מי נשאר ? פרץ ? ממש לא

ליברמן ? גם לא

אולי כוכב עולה חדש ? -ברוורמן ? מישהו בסגנון הזה -נראה לי שלמישהו חדש יש יותר סיכוי מכולם ביחד..

פורסם

אני זוכר בדיוק הפוך.

אתה לא זוכר נכון :)

אמנם אני זכרתי את זה יותר "קיצוני"

אבל עדיין

הציבור עדיין רואה באהוד אולמרט את המועמד המועדף לראשות הממשלה. כאשר נשאלו 500 המשתתפים בסקר באיזה מועמד היו בוחרים לראשות הממשלה, לו היו בחירות נפרדות לתפקיד, מקבל אולמרט תמיכה של 34%, נתניהו - 25% והרחק מאחור עמיר פרץ עם 19%. יותר משליש מהנסקרים ציינו שהתכונה הבולטת של נתניהו היא הלחיצות, קצת פחות ראו אותו כחזק, 13% - חלש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3220525,00.html

יש גם את הסקר הזה (שמשקף הרבה פחות)

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-313,00.html?surveyID=2658&returnID=3827&returnPath=home

פורסם

זה מה יש...

אם היה לי כח הייתי ממשיך לחפש

אני לא רואה אותך מביא סקרים שתומכים בדעה שלך

אני זוכר בדיוק הפוך.

אני לא מבין את ההכחשה שלך

זה לא ברור שהציבור העדיף את אולמרט על פני ביבי לפני הבחירות?

פורסם

אבל שימו לב למשהו מעניין, ערוצים 2 ו 10 הראו יותר את המפגינים מאשר את אולמרט בזמן הנאום.

סיבה אחת שהמיקרופונים ומצלמות שלהם היו לידם, אבל לדעתי אם היה מדובר בשרון - לא היו מראים

את המפגינים בכל מקרה. גם התקשורת כבר לא מאמינה באולמרט.

פורסם

ושוב, אולמרט לא היה מקבל את התמיכה הזאת אם מראש השיטה היתה לבחור ראש ממשלה. העניין הוא, שכולם נסחפו כמו כבשים אחרי קדימה, ומאחר וכך - טבעי היה שאולמרט יהיה ראש ממשלה, היות והוא היה המועמד של קדימה. אבל אם השיטה מראש לא היתה כזאת, הסקרים היו נראים שונים.

אגב, שימו לב שהתמיכה בנתניהו נשארה כמעט זהה, פשוט אולמרט צנח. מה שמראה שמי שאמר ש"נתניהו הרוויח מזה" טועה - נתניהו לא הרוויח שום דבר. מי שתמך בו קודם, תומך בו גם עכשיו (פלוס שני אחוזים, בגדר טעות).

פורסם

מי שהרוויח זה ליברמן ובגדול -הוא יפציץ מנדטים בבחירות הקרובות

פורסם

ושוב, אולמרט לא היה מקבל את התמיכה הזאת אם מראש השיטה היתה לבחור ראש ממשלה. העניין הוא, שכולם נסחפו כמו כבשים אחרי קדימה, ומאחר וכך - טבעי היה שאולמרט יהיה ראש ממשלה, היות והוא היה המועמד של קדימה. אבל אם השיטה מראש לא היתה כזאת, הסקרים היו נראים שונים.

אגב, שימו לב שהתמיכה בנתניהו נשארה כמעט זהה, פשוט אולמרט צנח. מה שמראה שמי שאמר ש"נתניהו הרוויח מזה" טועה - נתניהו לא הרוויח שום דבר. מי שתמך בו קודם, תומך בו גם עכשיו (פלוס שני אחוזים, בגדר טעות).

שוב, אני הראיתי סקר שבו דובר על "מי לדעתך המתאים ביותר להיות ראש הממשלה"

אולמרט מוביל שם

בקיצור, אם אין לך ביסוס לדברים שלך והם מבוססים על תחושת בטן אז אין מה להמשיך בויכוח (ובלי לפגוע, כל קשר בינך לבין אובייקטיביות (כשמדובר באולמרט) מקרי לחלוטין-בהקשר של תחושת הבטן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים