פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים אני צריך ממכם עזרה בתרגיל הבא- אני לומד בשפת פסקל עם מישהו יודע איך פותרים את התרגיל זה יעזור ליאז הנה:יש לפתח אלגוריתם אשר הקלט שלו הוא מספר אגורות שיש לשלם, והפלט שלו הוא כמויות המטבעות של 10 אגורות, 5 אגורות, ואגורה הדרושותכך שמספר המטבעות בתשלום יהיה קטן ככל האפשר. למשל עבור הקלט 99 יהיה הפלט 3 0 9.תודה לעוניםהפתרון צריך להיות בפסקל.
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים מחבר טוב תודה לעוזרים הצלחתי חבר שלי שלח לי את העבודה שלו נעזרתי בו קצת בכל אופן תודה .
פורסם 2006 בספטמבר 1819 שנים אני צריך ממכם עזרה בתרגיל הבא- אני לומד בשפת פסקל עם מישהו יודע איך פותרים את התרגיל זה יעזור ליאז הנה:יש לפתח אלגוריתם אשר הקלט שלו הוא מספר אגורות שיש לשלם, והפלט שלו הוא כמויות המטבעות של 10 אגורות, 5 אגורות, ואגורה הדרושותכך שמספר המטבעות בתשלום יהיה קטן ככל האפשר. למשל עבור הקלט 99 יהיה הפלט 3 0 9.תודה לעוניםהפתרון צריך להיות בפסקל.מה? 903 זה יוצא 93... מה שאתה צריך כאן זה 914.
פורסם 2006 בספטמבר 1819 שנים עשיתי את זה זריז, אני מקווה שזה בסדר. אבל הרעיון צריך להיות ברור.מחלקים את הסכום באגורות ב-10. כך מקבלים את כמות המטבעות של 10 שנכנסים לסכום. אח"כ מחסרים מהסכום את אותו מספר של מטבעות 10, וממה שנשאר - מחלקים ב-5, כדי לקבל את כמות מטבעות ה-5 שנכנסות במה שנשאר. אח"כ מה שנשאר זה פשוט מטבעות של אגורות.InitialNum := 99;NumOf10 := InitialNum Div 10;NumOf5 := (InitialNum - NumOf10*10) Div 5;NumOf1 := (InitialNum - NumOf10*10 - NumOf5*5);(כמובן שאת הסכום ההתחלתי צריך לקלוט במקום שהוא יהיה קבוע 99, אבל זה לא העניין כאן)עריכה: ניתן, במקום לחסר את הסכומים, לקחת את ה-MOD, כלומר השארית, מחלוקה ב-10 ו-5 בהתאמה, בשורה השלישית והרביעית בקוד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.