עבור לתוכן

איטיות במחשב בגלל חיבור דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב דיסק קשיח של 80 ג'יגה וניסיתי להוסיף לו עוד דיסק של 120 בלי להתקין עליו וינדוס ובלי כלום.הבעיה היא שמהרגע שאני מחבר את הדיסק החדש (של ה120)המחשב ניהיה איטי נורא ונתקע כל כמה שניות,למרות שבדרך כלל הכל רץ חלק ואין כל כך תקיעות.

אם אני מחבר את הכונן כשהוינדוס פועל אז גם יש איטיות,ואם אני מנתק אז זה חוזר למהירות נורמלית.

בעיקרון אני רוצה להעתיק את מה שיש לי על הדיסק החדש לדיסק הקיים,ליצור ממנו כמה מחיצות ולפרמט.אבל אני לא רוצה לפרמט את הוינדוס שעכשיו מותקן לי בדיסק של ה80.

יש פיתרון?

פורסם

תבדוק ששמת נכון את הג'מפרים(מאסטר/סלייב)

פורסם
  • מחבר

בדקתי,שמתי אותם נכון

פורסם

בשביל לוודא שאין פגם כלשהו בדיסק הקשיח שבעקבות חיבורו נוצרת האיטיות אני ממליץ לחברו למחשב אחר ולוודא פעולה תקינה..

לאחר שתוודא שהדיסק תקין אני ממליץ לוודא פעם נופת את הנושא של הג'אמפר וגם לנסות להחליף כבל למקרה שהוא תקול.

פורסם
  • מחבר

הוא היה במחשב אחר,והעברתי אותו אליי.

פורסם

אז אתה אומר שהדיסק תקין

אבל בכל זאת תבדוק זאת(במקרים הבאים תג'מפר אותם כסלייב או מאסטר , לשם כך תסתכל על המדבקה שעל הדיסק קשיח, כתוב שם תמיד איפה לשים את הג'מפר לשם מצב מסוים)

תחבר את רק הדיסק קשיח החדש(120) לחיבור שבו הדיסק של המערכת(80) כלומר החיבור שעובד בטוח , אם הוא מזוהה בביוס ישר אז הוא תקין

אם הוא תקין:

אז או שג'מפרת בכל זאת לא נכון לפני כן

או שהכבל לא בסדר

תחבר רק את הדיסק קשיח הישן של המערכת(80) לחיבור אחר (ולא לחיבור שמחובר עליו תמיד שברור שעובד בטוח)

אם הוא עובד והמערכת עולה בסדר, אז ג'מפרת לא נכון/לא טוב לפני כן

אם הוא לא עובד שם אז הכבל לא בסדר

פורסם
  • מחבר

כל מה שהצעת לא עובד,והכבל SATA נראה לי תקין כי הוא חדש(טכנית הוא מלפני בערך שנתיים,אבל הוא היה סגור בניילון בקופסה של הלוח אם).

אני כבר לא יודע מה לעשות,ואני חייב דחוף את המקום הזה במחשב

פורסם

הנחתי שמדובר על IDE

כאשר אתה מחבר את הדיסק קשיח למחשב הוא מזוהה בבביוס?

מה המפרט שלך?

תבדוק שחיברת טוב את החיבור חשמל

פורסם
  • מחבר

הוא זוהה לי בוינדוס ככונן,בביוס לא בדקתי.

לגבי החיבור לחשמל,אני תמיד בודק שהוא מחובר טוב אבל יש לי שם איזה חתיכת פלסטיק קטנה חסרה,אבל שם דבר שנוגע לחיבורים וגם ככה זה היה בחשב הקודם שהוא היה מחובר אליו ששם הכל היה בסדר(וגם שם הוא היה בתור דיסק נוסף ולא הראשי

פורסם

אני מבין ששניהם SATA

אם ג'מפרת אותם, אז תוריד את הג'מפרים,כי כונני SATA לא צריכים ג'ימפור

את הכונן שממנו עולה המערכת תעשה בביוס ככונן היחיד שממנו נעשה ה BOOT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים