עבור לתוכן

מפרט מבוסס E6300 למשחקים, אינטרנט והורדות. ב- 4500 ש"ח לא כולל מסך וציוד היקפי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכם. אני חדש בפורום, כפי ששמתם לב, והייתי מעוניין לקבל את עזרתכם למפרט הנ"ל.

הדרישות הספציפיות מהמפרט:

1) מחשב למשחקים אבל לא בשמיים 7600GT נראה לי די והותר (אני לא גיימר אבל רוצה להנות במידה טובה ממשחקים).

2) אופציה ל- OC עתידי אך לא קיצוני. חשוב שהלוח יהיה ידידותי למשתמש כמוני שמתכוון לעשות OC בפעם הראשונה.

תודה מראש למגיבים.

פורסם

זה פחות או יותר מה שנכנס לתקציב שלך:

http://hwzone.co.il/specslist/view/77/

(המפרט השני)

בשביל לוח ל OC תצטרך לרדת למארז הזה:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=5922

הרדדיסק 80 גיגה יחסוך לך עוד 100 שקל, ותצטרך להוסיף כסף כדי לעלות ללוח הזה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_1198_1730&products_id=14885

+

הקרור הזה לציפסט:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=14895

כי הציפסט מתחמם

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההיענות המהירה והמושקעת.

הערה קטנה - המחירים המוצגים במפרט שהצעת לי קצת גבוהים ואפשר לחסוך אם קונים מחנות זולה כמו למשל המעבד עולה 1,085 ש"ח ב- SKYPC וכך גם לגבי כרטיס המסך שעולה 916 ש"ח ובנוסף גם אין עלות הרכבה שזה עוד 100 ש"ח מינימום.

ולגבי ההצעה יש לי מס' שאלות:

1) מה לגבי הלוח של ASUS דגם P5LD2/SE (תומך קונרו כמובן) ב- 690 ש"ח. איך הוא ל- OC, והאם הוא פחות טוב מה- 965PS3 (אם כן האם בצורה משמעותית)?

2) אם כבר לוח אם עם קירור לצ'יפסט מה אתה אומר על ה -DS4 (מבלי להתייחס כרגע למחיר) מבחינת הקירור המקורי שבא איתו. האם הקירור הוא פחות טוב ממה שהצעת?

3) הזכרונות שהצעת לי 667 CL5. איך הם ל- OC. האם שווה להשקיע עוד 200-250 ש"ח לזכרונות 667/800 CL4/5 של PQI TURBO או G/SKILL למשל?

4) הספק של HEC 400WTRT נראה לי קצת גבולי ל- OC, האם שווה לשדרג ל- FSP400W GLN עם APFC?

יש לי בעיקרון אפשרות לחרוג מהתקציב בוא נאמר בעוד 300-500 ש"ח אבל רק אם זה שווה את זה כמובן.

פורסם

תראה אני לא יודע איפה ראית את המעבד והכרטיס במחיר הרבה יותר זול.

אבל אם אתה מוכן לפצל את הקניה שלך ולחסוך 100-200 ש"ח מה טוב, המחירים באתר הם ממוצעים ולא הכי זולים בשוק כמובן.

הDS3 של GIGA יותר טוב.

בדר"כ קירורים מקוריים פחות טובים מאלו שתקנה ואני מדגיש בדר"כ חוץ מזה שלDS4 יש HeatPipes מה גם שאתה קונה לוח הרבה יותר זול מוסיף לו קירור ב100 ש"ח וסגרת עיניין.

אם אתה מתכנן אוברקלוק זה משהו אחר זכרונות VALUE ייתנו את מה שרשום עליהם ואם יהיה לך מזל קצת יותר.

HEC TRT 400W יחזיק בלי בעיה, מי שבנה את המפרטים חשב גם על זה אני בטוח.

בכל מקרה הספק של FSP איכותי טיפה יותר אבל לי לא נראה שתיהיה בעיה עם הHEC 400W

פורסם
  • מחבר

תראה אני לא יודע איפה ראית את המעבד והכרטיס במחיר הרבה יותר זול.

אבל אם אתה מוכן לפצל את הקניה שלך ולחסוך 100-200 ש"ח מה טוב, המחירים באתר הם ממוצעים ולא הכי זולים בשוק כמובן.

הDS3 של GIGA יותר טוב.

בדר"כ קירורים מקוריים פחות טובים מאלו שתקנה ואני מדגיש בדר"כ חוץ מזה שלDS4 יש HeatPipes מה גם שאתה קונה לוח הרבה יותר זול מוסיף לו קירור ב100 ש"ח וסגרת עיניין.

אם אתה מתכנן אוברקלוק זה משהו אחר זכרונות VALUE ייתנו את מה שרשום עליהם ואם יהיה לך מזל קצת יותר.

HEC TRT 400W יחזיק בלי בעיה, מי שבנה את המפרטים חשב גם על זה אני בטוח.

בכל מקרה הספק של FSP איכותי טיפה יותר אבל לי לא נראה שתיהיה בעיה עם הHEC 400W

1) הבנתי שה- S3 יותר טוב מ- P5LD2/SE. אבל עדיין לא הבנתי אם בצורה משמעותית ששוה את הכסף. אני לא מתכוון לעשות OC רצחני אלא משהו בינוני - האם ה- P5LD2/SE לא יספק את הסחורה?

2) לגבי הספק - כשאתה אומר "HEC TRT 400W יחזיק בלי בעיה" - אם אתה מתכוון שיחזיק את המערכת בסטוק זה ברור לי, השאלה אם יחזיק גם ל-OC בצורה בטוחה?, כי ראיתי פה בפורום, אם אני לא טועה, שהוא נחשב גבולי.

3) וד"א התכוונתי ל-GLN של FSP, אתה עדיין חושב שהוא רק טיפה יותר טוב?

4) לגבי הזכרונות - אם אני עושה OC למעבד בלבד עם זכרונות CL5, האם הם לא יהוו צוואר בקבוק שבעצם יגרום לאי ניצול של ה-OC של המעבד בצורה מסוימת?

אודה לך מאד אם תוכל (אתה או מישהו אחר כמובן) לענות לי על השאלות הנ"ל.

פורסם

1) הבנתי שה- S3 יותר טוב מ- P5LD2/SE. אבל עדיין לא הבנתי אם בצורה משמעותית ששוה את הכסף. אני לא מתכוון לעשות OC רצחני אלא משהו בינוני - האם ה- P5LD2/SE לא יספק את הסחורה?

לOC עדיף ה 965S3 יחד עם הקרור הזה לגשר הצפוני:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=14895

2) לגבי הספק - כשאתה אומר "HEC TRT 400W יחזיק בלי בעיה" - אם אתה מתכוון שיחזיק את המערכת בסטוק זה ברור לי, השאלה אם יחזיק גם ל-OC בצורה בטוחה?, כי ראיתי פה בפורום, אם אני לא טועה, שהוא נחשב גבולי.

ה FSP 400 THN/GLN יהיה עדיף. האנרמקס ליברטי 400 עוד יותר

4) לגבי הזכרונות - אם אני עושה OC למעבד בלבד עם זכרונות CL5, האם הם לא יהוו צוואר בקבוק שבעצם יגרום לאי ניצול של ה-OC של המעבד בצורה מסוימת?

עדיף DDR2/800 ברור שעם תזמונים נמוכים אם אפשר.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל מראש, אבל קצת קשה לי להסתפק בתשובות זה עדיף וזה פחות עדיף -

תוכל אולי להסביר לי (בצורה כללית כמובן) מה אני מפסיד מבחינת OC אם אקח את האסוס.

עדיין לא ברור האם ה- HEC יחזיק OC בצורה בטוחה או לא?

מה אני מפסיד אם אקח זכרונות 667 CL5?

תודה!

פורסם

[ltr]the memory speed is determined by the divider, for best performance we use 1:1.

now P4, Celerons, Pentium D,Celeron D and Core 2 use a quad pump bus. the conroe from the E6300 and up use a bus (FSB) with an effective speed of 1066mhz the actual clock rate is 266mhz (266x4=1066). now the memory is ddr (double data rate), meaning if it's rated at DDR2-800 it's effective speed is 800mhz but it's actual clock rate is 400Mhz.

if you cool the north bridge well enough the 965P-S3 will get to 450mhz (actual) if the CPU and memory are capable of that (CPU clock is determined by multiplier x FSB ; if using a 1:1 divider the memory will be at 900mhz effective).

hopes this explains the importance of memory when over clocking, you can use a lower divider, but that will grate degrade from the performance.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

[ltr]the memory speed is determined by the divider, for best performance we use 1:1.

now P4, Celerons, Pentium D,Celeron D and Core 2 use a quad pump bus. the conroe from the E6300 and up use a bus (FSB) with an effective speed of 1066mhz the actual clock rate is 266mhz (266x4=1066). now the memory is ddr (double data rate), meaning if it's rated at DDR2-800 it's effective speed is 800mhz but it's actual clock rate is 400Mhz.

if you cool the north bridge well enough the 965P-S3 will get to 450mhz (actual) if the CPU and memory are capable of that (CPU clock is determined by multiplier x FSB ; if using a 1:1 divider the memory will be at 900mhz effective).

hopes this explains the importance of memory when over clocking, you can use a lower divider, but that will grate degrade from the performance.[/ltr]

תודה על ההסבר.

אם הבנתי אותך נכון אז בעצם כאשר הלוח במצב סטוק, אז למרות שהזכרונות הם 800, הם יעבדו על תדר 533 בלבד, כיוון שה-FSB של הלוח ללא OC הוא רק 266 (ועם יחס/מחלק של 1:1, שהוא הטוב ביותר כפי שהבנתי ממך, התדר האפקטיבי הוא 533). יוצא מכך שאם אני לא מתכוון לעשות OC אין טעם לקנות זכרונות מעל 533 (אלא אם כן יש יחס/מחלק גבוה יותר מ1:1 ואז לא ברור לי למה התכוונת כשאמרת: "for best performance we use 1:1").

וד"א, לא קיבלתי תשובה לגבי הלוח P5LD2/SE - לא הבנתי מה עושה אותו פחות טוב ל-OC מהלוח של GB? (חוץ מהעובדה שהוא 945 לעומת 965).

פורסם

[ltr]when overclocking it's best to keep it at 1:1, you can run the memory at a higher clock than the FSB, but you don't gain much performance (if any at all).[/ltr]

פורסם
  • מחבר

[ltr]when overclocking it's best to keep it at 1:1, you can run the memory at a higher clock than the FSB, but you don't gain much performance (if any at all).[/ltr]

1) אז בעצם אתה מסכים עם מה שאמרתי ?

ציטוט:

"אם הבנתי אותך נכון אז בעצם כאשר הלוח במצב סטוק, אז למרות שהזכרונות הם 800, הם יעבדו על תדר 533 בלבד, כיוון שה-FSB של הלוח ללא OC הוא רק 266 (ועם יחס/מחלק של 1:1, שהוא הטוב ביותר כפי שהבנתי ממך, התדר האפקטיבי הוא 533). יוצא מכך שאם אני לא מתכוון לעשות OC אין טעם לקנות זכרונות מעל 533"

2) לגבי לוח ל- OC אני אשאל אחרת - מה דעתכם על 945P-S3 או P5LD2SE, למפרט שרצית וע"מ לעשות OC מכובד (נאמר בסביבות FSB 400) - איך הלוחות האלו בהשוואה ל- 965P-S3 (אני חושב עליהם בגלל החיסכון בכסף כמובן ואני רוצה לדעת אם החיסכון הזה שווה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים